Διαβασα όλο το σεντόνι που εγραψες ...δεν χρειάζουμαι όλο αυτό...
Στο τέλος τα λες όλα...εφαγες χυλοπιτα επειδή σου είπε ότι θέλει να τελειώσει την σχολή της και δεν θέλει ερωτες...και αν και δεν ενοιωσες πότε την ακαταμαχητη έλξη... θέλεις απλά να αποκατασταθει ότι χτισατε...τι να αποκατασταθει ...Το τίποτα? Αφού τίποτα χτισατε αυτό θέλεις να αποκατασταθει?Ένα θα σου πω φίλε μου.
Οι καταθλιπτικοί άνθρωποι είναι βρυκόλακες.Πρόσεχε. Πρόσεχε πολύ. Βλέπω πως με τέχνη σ' έχει τραβήξει μέσα στη μαύρη τρύπα της. Κοίτα να βγεις στο ξέφωτο. Κι αυτό δεν γίνεται παρά μόνο μ' έναν τρόπο. Κόψε κάθε επαφή. Όσο κι αν σου φαντάζει οδυνηρό, σε λίγο καιρό θα ευγνωμονείς τον εαυτό σου που το έκανε. Όταν θα είσαι σε θέση να δεις τη δική σου ψυχολογική διαφορά.man ,
ελα τωρα που σκεφτεσαι να χασεις αυτο το κελεπουρι ...σε φτυνει και εσυ ανοιγεις ομπρελλα ...
Μεσα στο τιποτα και των δυο σας επεσε ο ενας επανω στον αλλον και ετσι νομιζετε οτι κατι
θελετε να κανετε...Την τυπισσα δεν την εβγαλες απο τον βουρκο ...απλα επιασε ενα κλαδι για
να φυγη απο το προιγουμενο ...
Δεν εχεις πονο man ...επιλογες δεν εχεις και κοιτα να δημιουργησεις
Keep Walking
Από την εντυπωσιακή καλλονή - (ρηχό) τροπαιο, με το τεφτέρι των πρώην...
Το κάρμα λειτούργησε σωστά
για να καταλάβεις ότι
με έναν άνθρωπο που επιμένει να έχετε τις ίδιες απόψεις (τις δικές της)
σε όλα ,
δεν ευδοκιμεί ούτε σχέση
ούτε καν φιλία.
Ακόμα και αν "παραβλέψεις" το ότι δεν υπάρχει ερωτικό ταίριασμα όπως είπες,που αυτό είναι από τα βασικότερα των βασικότερων για το ξεκίνημα μιας σχέσης,
το γεγονός ότι δεν υπάρχει η ελευθερία έκφρασης απόψεων για οτιδήποτε,είναι από μόνο του λόγος να σταματήσεις κάθε προσπάθεια επανασύνδεσης με το άτομο αυτό
Ο σεβασμός στη γνώμη του συντρόφου μας και η συνειδητοποίηση πως είναι ανέφικτο δύο άνθρωποι να συμφωνούν σε ΟΛΑ,
είναι το πρώτο βήμα για το χτίσιμο μιας ερωτικής και όχι μόνο σχέσης,
αλλά και ο ασφαλεστερος τρόπος να αφήνεις ελεύθερο τον εαυτό σου να εκφράζεται χωρίς "φόβο και πάθος".
Η επικοινωνία είναι το παν και φοβάμαι ότι την είχατε αφήσει εντελώς στο "απ'έξω"
Παράθεση:
Σχόλιο # 8 από bagitthe
Καταρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους που χωρίς να είχατε καμία υποχρέωση κάτσατε και διαβάσατε ένα σεντόνι σκέψεων για να φτιάξετε την ψυχολογία ενός ανθρώπου. Έχετε όλοι δίκαιο σε όλα. Θα διαφωνήσω μόνο με το καρμικό. Δεν πιστεύω ούτε πίστευα σε αυτά αλλά η παρούσα ιστορία και οι συγκυρίες της με έχουν σοκάρει όσο τίποτα. Υπάρχει πολύ background που δεν μπορώ να το πώ. Δεν είπα ότι ήταν γραφτό να είμαστε μαζί είπα πως όλα αυτά έγιναν για κάποιον λόγω μπορεί όχι ερωτικό ίσως φιλικό. Αλλά δεν μπορώ να φανταστώ ότι όλα συνωμότησαν ώστε να στεναχωρηθώ εγώ σήμερα.
Η κοπέλα είναι δυο μέτρα και δυο σταθμά. Αυτό με ξενέρωσε από την αρχή και δεν δημιούργησε το κατάλληλο κλίμα, Σε μια κοπέλα 30 χρονών κοιτάω να λέει και να εννοεί όχι να το παίζει θεωρία. Το μόνο θετικό που μπορώ να κρατήσω είναι οι φιλικές μας συζητήσεις και τα πειράγματα, που δεν έχουν να κάνουν με ερωτικό στοιχείο καθώς και οι αγκαλιές μας που όταν αγκαλιαζόμασταν εξοντώναμε ο ένας την κούραση του άλλου. Πραγματικά δεν μου λείπει ούτε η σάρκα, ούτε τα φιλιά (παρόλο που ταιρίαζαμε) ούτε το σεξ (πού ήταν το χειρότερο που έχω κάνει στην ζωή μου).
Σκέφτομαι μήπως είναι και εγωισμός αλλα δεν μπορώ να το ελέγξω. Απλά στεναχωριέμαι. Πιστεύω μια νέα γνωριμία ίσως θα άλλαζε τα πράγματα. Δεν ξέρω αν θέλω επανασύνδεση. Ακόμα και όταν έστειλα και μιλήσαμε τόσο όμορφα δεν με ένοιαξε να βρεθούμε άμεσα. Στο μέλλον ήθελα να βρεθούμε και να της εξηγήσω κάποια πράγματα αλλά και πάλι τι να εξηγήσω όταν ο άλλος δεν θέλει να καταλάβει.
Όσο για τα καταθλιπτικά άτομα που ανέφερε μια φίλη παραπάνω πόσο δίκαιο. Η κοπέλα έχει περάσει δυσκολίες στην ζωή της και την συμπονώ. Αλλά όταν βρισκόμασταν κοντά ηλεκτριζόταν αρνητικά η ατμόσφαιρα, ίσως επειδή δεν έβγαινε το ερωτικό, είτε επειδή ήταν εντελώς αρνητική ή αμυντική (όχι όμως στο να συνευρεθούμε).
... των όσων μας έχεις περιγράψει, εγώ βλέπω μια χειριστική και τουλάχιστον σε αυτή την φάση της ζωής της, τοξική και ψυχολογικά ασταθή κοπέλα, που σου κάνει όλα όσα της έχεις επιτρέψει εσύ να σου κάνει και τώρα αποζητάς ... να σου κάνει ακόμα περισσότερα !?
Μα ολο αυτο το διαβασατε...;;;
Αληθεια τωρα ...;;;
... να καταλάβεις πως όλοι είμαστε ελεύθεροι να κάνουμε τις επιλογές μας και πως όσες επιλογές άλλων επηρεάζουν και εμάς, θα πρέπει να γίνονται σεβαστές, διαφορετικά μας λες και ... υπέρμετρα εγωιστές!
Επίσης, καλό θα είναι να καταλάβεις όπως το «Για πάντα» που είπες, δεν υπάρχει, όπως δεν υπάρχει και ο Αι Βασίλης ένα πράγμα...
Τέλος, να μην σου κακοφαίνεται η ανάγκη των άλλων. Δεν αφορά εσένα. Μπορεί να ακουμπάει εσένα, αλλά αφορά τους ίδιους και αυτοί βάζουν τον εαυτό τους σε μεγαλύτερη προτερεοτητα, σε σχέση με τα δικά σου θέλω! Το ίδιο άλλωστε κάνεις κι εσύ απέναντι σε άλλους. Έτσι δεν είναι ?
Από την στιγμή που σε ενδιέφερε αυτή η κοπέλα, θα έπρεπε να δείξεις εγκράτεια και να επιτρέψεις να πάτε στο επόμενο Level, μόνο όταν θα είχε πατήσει η ίδια καλά στα πόδια της. Γιατί όταν πας και περιπλέκεις και ερωτικά, μία ήδη μπερδεμένη και προβληματική κατάσταση, τι ακριβώς περίμενες να συμβεί ? Να δείτε το φως το αληθινό ... ενώ σε επέλεξε από θέση αδυναμίας και βρισκόταν ήδη σε ένας χάος ?
Οι σχέσεις που αντέχουν περισσότερο, είναι αυτές που γίνονται από συνειδητή επιλογή και όχι από θέση αδυναμίας!
Παράθεση:
Σχόλιο # 13 από bagitthe
Διαβάζω τα μηνύματά σας και πραγματικά νιώθω ότι διαβάζω τις σκέψεις μου. Συμφωνώ σε πολλά από αυτά.
Απλά να ξεκαθαρίσω κάτι με το κάρμα που λέμε. Πραγματικά αν με γνωρίζατε σαν άνθρωπο δεν θα πιστεύατε ότι θα έλεγα ποτέ κάτι τέτοιο. Είμαι φουλ πραγματιστής. Στο μόνο υπερφυσικό που πιστεύω είναι στο προαίσθημα μου, το οποίο μου έλεγε από την αρχή ότι γνωρίζω ένα προβληματικό άτομο (με θέματα ως αναφορά τον εαυτό της) και μετά από λίγο κατάλαβα ότι αυτό δεν είναι η σύντροφος που θα ήθελα να έχω.
Πιστεύω λοιπόν ότι έγιναν όλα αυτά τα πράγματα ώστε να έρθουμε σε επαφή ακόμα και να μπλέξουμε ερωτικά. Δεν λέω ότι γίνεται για να μείνουμε μαζί για πάντα ή για να συνεχίσει κάτι αλλά αν όλο αυτό έγινε ώστε να με πληγώσει τόσο πολύ αυτή η κοπέλα τότε μάλλον είμαι μεγάλος σκατάνθρωπος και το σύμπαν με κυνηγάει ανελέητα.
Είναι ανώριμο αυτό που λέω αλλά πίστευα πως η επαφή μας δεν θα κόβονταν ποτέ βέβαια δυο άτομα που έχουν περάσει σε άλλο λεβελ δεν γίνεται να είναι φίλοι αλλά αν είχα την επιλογή θα το έκανα.
Σωτήρας δεν ξέρω αν είμαι. Αλλά είμαι το άτομο που θα χαρώ να σε βοηθήσω όχι γιατί θα μου χρωστάς χάρη αλλά έμαθα από τους δικούς μου να κάνω το καλό και να το ρίχνω στο γιαλό, βέβαια αυτό μόνο εκμετάλλευση φέρνει αλλά δεν μπορώ στα 30 μου να το αλλάξω.
Φυσικά και δεν θέλω μια τέτοια σχέση. Φυσικά και θέλω τα ξεκάθαρα. Ακόμα όμως και ελπίδα να υπάρχει δεν ξέρω κατά πόσο μπορούσε να προχωρήσει κάτι τέτοιο γνωρίζοντας πώς δεν υπάρχει η έλξη, εκτός και αν η συμπεριφορά της βοήθησε στο να μην υπάρξει.
Το αποτέλεσμα είναι πως αυτές τις μέρες είμαι χάλια και δεν ξέρω γιατί. Δεν μου λείπει κάτι το ερωτικό ή συντροφικό αλλά μου κακοφαίνεται έχοντας περάσει μέσα σε 1 χρόνο δυσκολίες έχοντας ο ένας τον άλλον και μόνο πλέον να σου στέλνω ένα μήνυμα μια φορά τις 10 μέρες και να μου απαντάς μονολεκτικά ή να με γειώνεις. Ίσως πρέπει να καταλάβω ότι οι ανθρώπινες σχέσεις φθείρονται και δεν είναι όλοι όσα δείχνουν.
... στις ημέρες μας, έχει μεταλλαχτεί στην δοξασία ... του μεταφυσικού τεμπέλη, που θεωρεί πως όλα είναι προδιαγεγραμμένα και άρα θα του συμβούν, οπότε γιατί να κουραστεί ?
Το Κάρμα όμως είναι οτιδήποτε άλλο, εκτός από αυτό. Παραθέτω το ακόλουθο, μετά από ένα Googlάρισμα :
Ο Φυσικός Νόμος του Κάρμα της Δράσης και Αντίδρασης των Πράξεών Μας
Η διδασκαλία του Κάρμα αφορά τον ηθικό νόμο σχετικά με τις εκούσιες πράξεις μας και τα αποτελέσματα τους, καθώς και τον μηχανισμό με τον οποίον είτε δημιουργούμε έναν κόσμο οδύνης για τον εαυτό μας και τους άλλους, είτε μειώνουμε την οδύνη και οδηγούμαστε στην απελευθέρωση και στη φώτιση.
Η λέξη Κάρμα έχει εισέλθει στο καθημερινό λεξιλόγιο πολλών Δυτικών ανθρώπων. Συχνά όμως έχει μια παρεξηγημένη έννοια: είτε ως μια απόκρυφη, μυστήρια, μεταφυσική δύναμη, είτε ως μια αναπόφευκτη μοίρα.
Το Κάρμα (η Πράξη), σύμφωνα με την διδασκαλία του Βούδα, δεν είναι στην πραγματικότητα τίποτε άλλο παρά η δική μας πρόθεση, βούληση, ή θέληση (cetan?) που εκφράζεται μέσα από μια συγκεκριμένη πράξη. Συνεπώς, δεν έχει την μυστήρια έννοια που απέκτησε στην μεταγενέστερη εποχή.
Κάρμα (karma) ή Κάμμα (kamma) είναι ινδική λέξη και σημαίνει «πράξη», «δράση», «έργο». Προέρχεται από τη ρηματική ρίζα kara που σημαίνει «κάνω, πράττω, ενεργώ, δρω», κ.λπ. Στα ελληνικά έχουμε και τις λέξεις «κάμνω, κάμει, έκαμα, καμωμένος, κάμωμα, καμώματα», κ.λπ. που πιθανόν να είναι ινδοευρωπαϊκής γλωσσικής προέλευσης από την ινδική λέξη «Κάμμα», ή «Κάρμα» και έχουν την έννοια της «καμωμένης πράξης».
Ουσιαστικά, το Κάρμα υποδηλώνει τις καλές και φαύλες προθέσεις μας (kusala-, akusala-cetan?). Αυτές οι προθέσεις εκδηλώνονται ως καλές ή φαύλες πράξεις με το σώμα μας, την ομιλία μας και τον νου μας. Με τη σειρά τους, οι πράξεις μας επιφέρουν αποτελέσματα που λέγονται «Κάρμα-βιπάκα» (karma-vip?ka), δηλαδή: το αποτέλεσμα, η συνέπεια, ο καρπός των πράξεων, η ωρίμανση των πράξεων. Συνήθως όμως η λέξη Κάρμα χρησιμοποιείται από τους απλούς ανθρώπους τόσο για τις πράξεις όσο και για τα αποτελέσματα, κάτι το οποίο δεν είναι ακριβές.
Συνεπώς, το Κάρμα (η Πράξη), ακολουθεί τον φυσικό νόμο της αιτίας και του αποτελέσματος, τον φυσικό νόμο της δράσης και της αντίδρασης. Και δεν υπάρχει κανένας δάσκαλος στον κόσμο ο οποίος να δίδαξε αυτόν τον νόμο με τόσο λεπτομέρεια και σαφήνεια όπως ο Βούδας. Όπως είπε και ο Μαχάτμα Γκάντι: «Εάν υπήρχε κάποιος δάσκαλος στον κόσμο που επέμενε στον αμείλικτο νόμο της αιτίας και αποτελέσματος, ήταν ο Βούδας Γκόταμα» (If there was any teacher in the world who insisted upon the inexorable law of cause and effect, it was Gautam).
Ακόμα και Καρμικά (με την σωστή εξήγηση) να το δει ο θεματοθέτης ... όλο αυτό δεν του συνέβει από μόνο του, αλλά το προ(σ)κάλεσε ο ίδιος !!!
Παράθεση:
Σχόλιο # 14 από Enikos
Να μας εξηγησει καποιος, τι ειναι το καρμα που λειτουργει σωστα η λαθος και υπο ποια εννοια εφ' οσον ειναι...δοξασια...
Σε ποιο κρυφο σχολειό γινονται αυτα τα μυστικιστικα μαθηματα, εξασκησης της κρισης επι αποτελεσματων της συγκεκριμενης δοξασιας?...
Ας προσπερασουμε με ελαφρα την ιδιοτητα της δοξασιας, να μην γινεται αντιληπτη, ουτε απο τον ανθρωπο στον οποιο εναποθετει επιστρεπτεες τις πραξεις του...η ιδια η δοξασια...
Μην να λεγαμε κατι πιο ελαφρυ Δευτεριατικο, περα απο αναλυσεις της ορθοτητας η μη του καρμα...των αλλων?...
Ας πουμε για το ποιο ειναι το καλυτερο ραβδομπλεντερ βραδερφε!!!...
Παναγια σωσε...![]()
... η αφορμή και όχι ο μοναδικός παραλήπτης της απάντησής μου ...
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media