Καλησπέρα είμαι η Στεφανία 22 χρόνων φοιτήτρια. Έχω μια σχέση εδώ και 4 χρόνια με το αγόρι μου, εκείνος εργάζεται κανονικά έχει σταθερή δουλειά, εγώ ακόμη όχι περιμένω να τελειώσω τις σπουδές μου φέτος και φυσικά θα ψάξω ότι μπορώ. Το θέμα είναι ότι θελουμε να συγκατοικήσουμε, να σημειωθεί ότι και οι δυο είμαστε 22 χρόνων, το αγόρι μου μένει ήδη μόνος του σε άλλη πόλη λόγω συνθηκών, αλλά οι γονείς μου είναι πολύ πιεστικοί με αυτό το θέμα δεν θέλουν να φύγω από το σπίτι ενώ εγώ θέλω να μείνω με το αγόρι μου είμαστε ενήλικες πιστεύω πια και έχουμε κάθε δικαίωμα είτε είναι σωστό είτε λάθος, θελουμε να προχωρήσουμε τη σχέση μας και να έχουμε δουλειά και οι δυο μας. Είναι τόσο κακό που θελουμε να μείνουμε μαζί ; Θα ήθελα αντικειμενικές απαντήσεις παρακαλώ ..σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας
Το βρίσκω θαυμάσιο,
αν και εφόσον μπορείς να συνεχίσεις τις σπουδές σου από την άλλη πόλη όπου μένει το αγόρι σου
και
αν και εφόσον βρεις δουλειά για να μπορέσετε να μοιράζεστε τα έξοδα.
Βρείτε ένα οικονομικό σπίτι και καλού κακού κάντε συμβόλαιο μικρής διάρκειας.
Οι γονείς σου πιθανόν αντιδρούν επειδή δεν έχεις τελειώσει ακόμη τις σπουδές σου και φοβούνται πως αν φύγεις, θα τα φορτώσεις ίσως στον κόκορα.. Λογικά, όταν τελειωσεις, η πίεση θα γίνει η πολυπόθητη ευχή.
Θα έλεγα να μη δυσκολέψεις άνευ λόγου και αιτίας τις υπόλοιπες σπουδές σου φεύγοντας από τώρα από τη γονεϊκή φωλιά. Τισσαθευσε για λίγο ακόμη την ορμή σου, ώστε να βελτιώσεις αισθητά τις συνθήκες και όταν τελειώσεις να νιώσεις πιο έτοιμη / δυνατή για το κοινό σας βήμα.
Είσαι σαφέστατα ενήλικη, όμως αυτό σημαίνει μεταξύ άλλων και ελεγχόμενο παρορμητισμο, σωστό προγραμματισμό, σχεδιο, διορατικότητα, υπομονη. Ειδικά όταν πρόκειται να μπεις στο στίβο της ζωής.
.
και μονο. ζησε κουκλα μυ την ζωη σου 22 χρονων κοπελακι εισαι και ασε τις σγκατοικισεις... τα χρονια περνουν γρηγορα και μετα θα θυμασαι τι? ...την ζωη που δεν εζησες? και θα βρεις κανα καυμενο να βγαζεις τα ψυχολογικα σου επανω του?..
1. Τελείωσε τις σπουδές.
2. Εξασφάλισε πως θα έχεις δουλειά εκει που θα πας.ειμαι κατα των συγκατοικισεων και τοτε και τωρα ...
δεν προσθετουν .. αν δεν υπαρχει σοβαρος λογος ...οπως προγαμος ...εσυ τωρα που μενεις?
Να κανεις αυτό που επιθυμείς , αρκεί να αναλάβεις την ευθύνη της απόφασης , οικονομική και πάσης φύσεως .
Αν οι γονείς δρουν από αγνή πρόθεση , θα το δεχτούν με σεβασμό .
Αν όχι , δεν αλλάζουν πολλά . Ακούς τον εαυτό σου χωρίς τύψεις . Εχεις δικαίωμα και στο λάθος . Αλλα αν δεν το κανεις , δε θα ξερεις . Ορμα !
(Τη μερα που έφυγα από το πατρικό , τη θυμάμαι ακόμα . Ήμουν 18 και δε μετάνιωσα ούτε για ένα λεπτό . Τώρα ανειρευομαι τη μερα που θα μου πει η κόρη μου «φεύγω να βρω το δρόμο μου» . Αλήθεια , αυτή ειναι η ζωή .)
Ειστε 4 χρονια μαζι και ερωτευμενοι. Ομορφη ηλικια αν και λιγο ανωριμη σε οτι λες. Εκεινος μενει ηδη μονος γιατι εργαζεται, πολυ σωστο. Θα μπορει ομως να συντηρει 2 ατομα μια και εσυ δεν εχεις ακομη δουλεια? Αν δεν μπορει ή αν δεν κανεις κατι εσυ θα ερθει γκρινια αργα ή γρηγορα και θα διαλυσει τον ερωτα σας. Η γνωμη μου ειναι να μην κανετε το βημα της συγκατοικησης, ακομη, προτου σταθεις και εσυ στα ποδια σου.
Kαι εγω θα σου ελεγα μην πας για συγκατοίκηση απο τωρα,22 χρονων εισαι μονο.Εγω στα 35 μου συγκατοικησα πρωτη φορα και παλι...
Είσαι ενήλικη βάσει νόμου, άρα μπορείς να ορίζεις τον εαυτο σου και τη ζωή σου. Η αληθινή ενηλικίωση ωστόσο προϋποθέτει να μπορείς να σταθείς μόνη σου στα πόδια σου και να μην εξαρτάσαι ούτε από γονείς ούτε από σύντροφο, ούτε κανένα. Θα συμφωνήσω λοιπόν με όσους σου προτείνουν να προτάξεις το να γίνεις οικονομικά ανεξάρτητη πριν κάνεις το βήμα. Και βέβαια, να μην παρατήσεις τις σπουδές σου για κανένα λόγο.
Παράθεση:
Συγκατοίκηση με τον σύντροφο μου
Σχόλιο # 1 από Stefania1935Καλησπέρα είμαι η Στεφανία 22 χρόνων φοιτήτρια. Έχω μια σχέση εδώ και 4 χρόνια με το αγόρι μου, εκείνος εργάζεται κανονικά έχει σταθερή δουλειά, εγώ ακόμη όχι περιμένω να τελειώσω τις σπουδές μου φέτος και φυσικά θα ψάξω ότι μπορώ. Το θέμα είναι ότι θελουμε να συγκατοικήσουμε, να σημειωθεί ότι και οι δυο είμαστε 22 χρόνων, το αγόρι μου μένει ήδη μόνος του σε άλλη πόλη λόγω συνθηκών, αλλά οι γονείς μου είναι πολύ πιεστικοί με αυτό το θέμα δεν θέλουν να φύγω από το σπίτι ενώ εγώ θέλω να μείνω με το αγόρι μου είμαστε ενήλικες πιστεύω πια και έχουμε κάθε δικαίωμα είτε είναι σωστό είτε λάθος, θελουμε να προχωρήσουμε τη σχέση μας και να έχουμε δουλειά και οι δυο μας. Είναι τόσο κακό που θελουμε να μείνουμε μαζί ; Θα ήθελα αντικειμενικές απαντήσεις παρακαλώ ..σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας
Όχι βρε κορίτσι μην συγκατοικήσεις...ζήσε όσο πιο ανέμελα μπορείς τα φοιτητικά σου χρόνια με το "μαμαδιστικο" έτοιμο φαγητό σου, τις παρέες σου, την σχέση σου, όταν πάρεις το πτυχίο σου και βρεις δουλειά και εφόσον η σχέση σου πάει καλά ... τότε σκέφτεσαι την συγκατοίκηση...
στα social media