Γειά σας ξαναστέλνω το ποστ γιατί θέλω να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιον που παντρεύτηκε ενώ είναι εξ αγχιστειας αδερφια με το ταίρι η έστω αν γνωρίζει κάποιο για να με με βοηθισει σε κάτι επείγον
Και συγγενεια αιματος να υπαρχει αν γουσταρετε προχωρατε. Το οτι δεν συμφωνει η ηθικη καποιων ή η εκκλησια δεν σημαινει οτι δεν μπορει να προχωρησει. Διαφορες εθνικοτητες το κανουν εδω και πολλα χρονια, γκουγλαρε το να δεις. Πρωτοι και καλυτεροι οι τσιγγανοι.
Το τι μπορεί όμως ν΄αντιμετωπίζουν μετά αυτόι οι ανθρωποι δεν το ξέρουμε.
"Πώς μπορείτε να λετε και συγγενεια αιματος να υπαρχει αμα γουσταρετε προχωρατε."
Ας προσέχουμε λίγο τι λέμε ή γιατί μπορεί ν΄απαγορεύουν κάποια πράγματα.
Ρωτησες στο δημαρχείο βρε καλε μας άνθρωπε?που να ξερουμε εμεις τι γινεται στην Κύπρο?Αλλοι να ψαξουν για σενα θες μου φαινεται.
Εμεις σου δώσαμε λύση.Λας βέγκας!
Δες και ένα παρόμοιο θέμα πιο κατω.
https://www.sxeseis.gr/forum/29377/S-O-S-%CE%93%CE%AC%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BE%CF%8D-%CE%B1%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%86%CF%8E%CE%BD-%CF%85%CF%86%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%B6%CE%B5%CF%85%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%8D.php
(οσο για τους τσιγγανους δεν θα λεγα οτι ειναι παράδειγμα προς μίμηση)
.
wish την απαντηση την εδωσε η paralia με τα αδερφια απο το Ιραν. Αν ειναι και οι 2 ενηλικοι και εχουν επιγνωση το τι κανουν πρεπει να ειναι ελευθερο να το κανουν. Πιστευω οτι τετοια κοληματα γινονται στις χριστιανικες χωρες που διαμορφωνει χαρακτηρες συγκεκριμενους, καταπιεσμενους. Μπορει εγω να μη το εκανα (ισως γιατι εχω μεγαλωσει με αυτες τις αξιες) αλλα υπαρχουν πολλοι λαοι που δεν μας ρωτουν για να το κανουν.
Παράθεση:
Σχόλιο # 6 από KontosGrwish την απαντηση την εδωσε η paralia με τα αδερφια απο το Ιραν. Αν ειναι και οι 2 ενηλικοι και εχουν επιγνωση το τι κανουν πρεπει να ειναι ελευθερο να το κανουν. Πιστευω οτι τετοια κοληματα γινονται στις χριστιανικες χωρες που διαμορφωνει χαρακτηρες συγκεκριμενους, καταπιεσμενους. Μπορει εγω να μη το εκανα (ισως γιατι εχω μεγαλωσει με αυτες τις αξιες) αλλα υπαρχουν πολλοι λαοι που δεν μας ρωτουν για να το κανουν.
Δεν εννοώ ακριβώς αυτό. Το πρόβλημά του είναι το γραφειοκρατικό, όχι το θέμα αξιών. Προφανώς αυτοί θέλουν.
Τώρα στην ιστορία των ιρανών αδερφών που γνωρίζω, ήταν μουσουλμάνοι και η θρησκεία τους το επιτρέπει. Αλλά ο δεύτερος γάμος έγινε στη Γερμανία και συμπεραίνω, πως η Ευρώπη το επιτρέπει επίσης. Πχ η πολυγαμία για τους άντρες στο ισλαμ επιτρέπεται, αλλά η Ευρώπη δεν το δέχεται.
Αλλά γιατί δε ρωτάει απλά στο δημαρχείο.
Ασφαλώς αν θέλουν, μπορούν να βρουν τρόπο να φτιάξουν τη ζωή τους. Δεν είναι αιμομεικτική σχέση, μια χαρά το βλέπω
Παραλια υπαρχουν οι ευρωπαικες οδηγιες αλλα υπαρχουν και εθνικοι νομοι
Απο λιγο που εψαξα στο νετ διαβασα οτι στην ελλαδα απαγορευεται ο γαμος σε συγγενεις εξ αγχιστειας μεχρι τον τριτο (η εκτο...δεν ειμαι σιγουρη) βαθμο ακομη και μετα τη λυση του γαμου απο την οποια πηγαζει η συγγενεια...μαλιστα η ελλαδα καταδικαστηκε το 2019 για το λογο αυτο απο το ευρωπαικο δικαστηριο...και πλεον ειμαστε σε αναμονη της αρσης της επιμαχης διαταξης (αν δεν εχει αρθει/τροποποηθει ηδη)
Τωρα το ποσο σοβαρος ειναι ο θεματοθετης που αντι να ρωτησει ενα κυπριο δικηγορο οπως του ειπα σε προηγουμενο θεμα του, ξανανεβαζει το ιδιο θεμα...αβυσσοσσσς
Παράθεση:
Σχόλιο # 7 από Paralia48Δεν εννοώ ακριβώς αυτό. Το πρόβλημά του είναι το γραφειοκρατικό, όχι το θέμα αξιών. Προφανώς αυτοί θέλουν.
Τώρα στην ιστορία των ιρανών αδερφών που γνωρίζω, ήταν μουσουλμάνοι και η θρησκεία τους το επιτρέπει. Αλλά ο δεύτερος γάμος έγινε στη Γερμανία και συμπεραίνω, πως η Ευρώπη το επιτρέπει επίσης. Πχ η πολυγαμία για τους άντρες στο ισλαμ επιτρέπεται, αλλά η Ευρώπη δεν το δέχεται.
Αλλά γιατί δε ρωτάει απλά στο δημαρχείο.
Ασφαλώς αν θέλουν, μπορούν να βρουν τρόπο να φτιάξουν τη ζωή τους. Δεν είναι αιμομεικτική σχέση, μια χαρά το βλέπω
Γιατί λύσσαξες να παντρευτείς καμάρι μου; ο γάμος είναι ξεπερασμένος θεσμός κατά βάθος. Στους καιρούς μας δεν έχει την παραμικρή σημασία, παρά μόνο εάν κυνηγάς επιδόματα ή μόρια για τον ΑΣΕΠ ή εάν πρόκειται να πάρεις από κοινού κανένα τραπεζικό ή άλλο δάνειο και έχει καλύτερους όρους.
Διαφορετικά, η μόνη του αξία είναι για να ενισχύουμε την (μη) συμπαθή τάξη των δικηγόρων, πληρώνοντάς τους αδρά για έκδοση διαζυγίου στο μέλλον.Όπως σου είπα και στο άλλο ποστ, κοιτάξτε εκεί να χαρείτε τον έρωτά σας κι αν προκύψει και κανένα παιδάκι και γουστάρετε, το αναγνωρίζετε μια χαρά και όλα μέλι-γάλα.Δεν μπορουν! Ειναι τροτου βαθμου συγγενεις εξ αγχιστειας
Ουτε πολιτικος ουτε θρησκευτικος ουτε συμφωνο συμβιωσης...ουτε ταυτοχρονα
Παράθεση:
Σχόλιο # 10 από Hepatica
Συμφωνα με το οικογενειακο δικαιο και τα αρθρα 1357 και 1464 εδ.β του Αστικου Κωδικα εμποδιζεται ο γαμος με συγγενεις εξ'αγχιστειας σε ευθεια γραμμη απεριοριστα και σε πλαγια εως και τον τριτο βαθμο.Αγχιστεια ειναι η συγγενεια του καθε συζυγου με τους βιολογικους συγγενεις του αλλου.Δλδ ο αδερφος σου δεν μπορει να παντρευτει την πεθερα του ή την αδερφη της γυναικας του.Εσυ ομως μπορεις να παντρευτεις την αδερφη της μνηστης του αδερφου σου.Λογικά μιλάς για 2 αδέρφια που είναι ζευγάρι με 2 αδερφές... Νομίζω πως η ορθόδοξη χριστιανική εκκλησία το επιτρέπει μόνο όταν οι γάμοι τους γίνουν ταυτόχρονα. Είχα μια τέτοια περίπτωση που έτσι είπαν πως το έκαναν. Τώρα μπορεί να είπα κ μεγάλη βλακεία, αλλά θυμάμαι που το συζητούσαμε. Νομίζω πως με πολιτικό γάμο δεν θα έχετε θέμα.
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media