το σημαντικότερο στοιχείο σε κάθε μα κάθε σχέση, είναι να ταιριάζουν οι ανάγκες των συμβαλλόντων μερών. Και να ταιριάζουν στον παρόντα χρόνο.
Πολλοί από εμάς έχουμε σκεφτεί "εάν τον τάδε (ή την τάδε) τον/την γνώριζα τώρα, ή εάν τον/την γνώριζα τότε, τα πράγματα θα ήταν αλλιώς". Τι σημαίνει αυτό το συμπέρασμα; ότι ίσως τότε (ή τώρα αντίστοιχα) θα είχαμε κοινά θέλω που τότε δεν είχαμε. Εάν λοιπόν ο ένας είναι σε φάση που θέλει παιδιά κι ο άλλος όχι, εννοείται πως το πράγμα είναι καμένο από τα αποδυτήρια. Τόσο απλά.Εσυ επιμενεις.Δεν ειμαι και τοσο φαν της heavy metal μουσικης(ακουω καποια λιγα) αλλη μουσικη ακουω και παιζω.Ισως να ειναι καμμενος ο εγκεφαλος μου απο τη μουσικη που ασχολουμαι οντως.Απλα ξερω οτι μετα απο τοσα χρονια η μονη σωστη αποφαση που πηρα στη ζωη μου ηταν το να ασχοληθω με αυτη τη μουσικη.Ολα τα αλλα αποδειχθηκαν λαθος.Οσο για τη θεση μου πανω στο θεμα που εθεσα,ε δε νομιζω οτι θελει και πολυ σκεψη για να καταλαβεις την αποψη μου .
Παράθεση:
Σχόλιο # 11 από apolitiiiΌμως δεν τοποθετησε βρε θεματοθετη στο θέμα σου...πως θες να γίνει συζήτηση??
Ξέρω , απ' το προηγούμενο θέμα σου , ότι το Α και το Ω στη σχέση σου είναι η Χεβι μεταλ μουσική...είμαι
σιγουρη ότι το μόνο που σ' ενδιαφέρει είναι να της αρέσει αυτή η μουσική...θα εκανες σχέση ασχετα με το αν
θέλει η σύντροφος σου παιδιά και εσύ δεν θέλεις αν ακουτε την ίδια μουσική...
Πρόσεχε η μουσική που ακους καιει τα κύτταρα του εγκεφαλου... γι'αυτό δεν καταλαβαινεις τα αυτονοητα...
Θα ηθελα ειδικα οι νεωτεροι/ες να μου σχολιασετε τα αποτελεσματα της ερευνας.Και εκεινη την εποχη των εντυπων περιοδικων οι ερευνες που παρουσιαζονταν ηταν απο σοβαρα ινστιτουτα μετρησης της κοινης γνωμης και οχι απο καθε τυχαρπαστο ιντερνετικο εντυπο/blog
προσωπικά αν κάποια γυναίκα πριν καν με γνωρίσει έθετε τέτοια θέματα δεν θα προχωρούσα μαζί της λόγο ανωριμότητας.
θεωρώ πως τέτοιες συζητήσεις σε ένα ζευγάρι πρέπει να ανοίγουν αφού περάσουν κάποια χρόνια μαζί συμπεριλαμβανομένης της συγκατοίκησης για να γνωρίζουν ότι ταιριάζουν και αντέχουν ο ένας τον άλλο στον ίδιο χώρο, πριν βάλουν και άλλους (παιδιά) μεσά.Μα νομιζω ο τζιμ ρωτα για τις περιπτωσεις που καποιος για τους χψζ δικους του λογους εχει αποφασισει οτι δεν θελει να κανει παιδια,,,.και αυτο νομιζω καλο ειναι να το γνωστοποιει, με τροπο, απο την αρχη σε καθε νεα γνωριμια ερωτικου ενδιαφεροντος
Παράθεση:
Σχόλιο # 24 από argaardπροσωπικά αν κάποια γυναίκα πριν καν με γνωρίσει έθετε τέτοια θέματα δεν θα προχωρούσα μαζί της λόγο ανωριμότητας.
θεωρώ πως τέτοιες συζητήσεις σε ένα ζευγάρι πρέπει να ανοίγουν αφού περάσουν κάποια χρόνια μαζί συμπεριλαμβανομένης της συγκατοίκησης για να γνωρίζουν ότι ταιριάζουν και αντέχουν ο ένας τον άλλο στον ίδιο χώρο, πριν βάλουν και άλλους (παιδιά) μεσά.
Παράθεση:
Θα ξεκινούσατε μια σοβαρή σχέση με δεδομένο ότι ο/η σύντροφος σας δεν θέλει να κάνει παιδί?
Σχόλιο # 1 από JIMTHEBLASTER1975
Ναι,αν δεν ήθελα να κάνω ούτε εγώ.
'Οχι,αν ήθελα να κάνω.
Αν για χ,ψ λόγους-και με δεδομένη τη διαφωνία τους στο θέμα της απόκτησης παιδιών-αποφασίσουν 2 άνθρωποι να χτίσουν σοβαρή σχέση,ένας εκ των δύο-συνήθως και οι δύο-θα σπάσει τα μούτρα του,αργά ή γρήγορα.
τι νοημα εχει σημερα,το αποτελεσμα μιας ερευνας που εγινε πριν 20τοσα χρονια?
Παράθεση:
Σχόλιο # 23 από JIMTHEBLASTER1975Θα ηθελα ειδικα οι νεωτεροι/ες να μου σχολιασετε τα αποτελεσματα της ερευνας.Και εκεινη την εποχη των εντυπων περιοδικων οι ερευνες που παρουσιαζονταν ηταν απο σοβαρα ινστιτουτα μετρησης της κοινης γνωμης και οχι απο καθε τυχαρπαστο ιντερνετικο εντυπο/blog
Θες να σχολιάσουμε αποτελέσματα έρευνας δεκαετίας '90, περί της επιθυμίας ή μη αντρών-γυναικών να κάνουν παιδιά ;
Μιλάμε για εποχή που περίμενες στην ουρά σε περίπτερο ή φούρνο,για να πληρώσεις 10 δραχμές και να μιλήσεις από τηλέφωνο που ζύγιζε 2 κιλά.
Φέρε μας μεταγενέστερη,αξιόλογη έρευνα,να τοποθετηθούμε.
Aν δύναται να αποτελεσει αλλοθι για τη σημερινή δημογραφική μας κατρακύλα, έχει (νόημα)
Παράθεση:
Σχόλιο # 27 από agaph40τι νοημα εχει σημερα,το αποτελεσμα μιας ερευνας που εγινε πριν 20τοσα χρονια?
Κάποιος/α θα μπορούσε να πάρει μια οριστική απόφαση για αυτό το θέμα στα 40-50 δεν νομίζω πως κάποιο άτομο γνωρίζει με σιγουριά ότι δεν θέλει παιδιά ποτέ στα 20 η στα 30 ακόμα και να το λέει μπορεί να αλλάξει, εκτός αν παίζει κάποιο θέμα υγείας.
Παράθεση:
Σχόλιο # 25 από Kristina_Μα νομιζω ο τζιμ ρωτα για τις περιπτωσεις που καποιος για τους χψζ δικους του λογους εχει αποφασισει οτι δεν θελει να κανει παιδια,,,.και αυτο νομιζω καλο ειναι να το γνωστοποιει, με τροπο, απο την αρχη σε καθε νεα γνωριμια ερωτικου ενδιαφεροντος
Οριστική απόφαση για την γυναίκα βέβαια στα 40 -50 την λες και καταδικαστέα
(ειδικά αν θέλει δικό της παιδί,φυσικά σε μια τέτοια ηλικία αν το θελήσει ένα ζευγάρι υπάρχει και η λύση της υιοθεσίας αλλά εκεί είναι άλλο θέμα)
Νομίζω οτι όσες θέλουν οικογένεια και παιδιά το ξέρουν και νωρίτερα και κακά τα ψέματα οι γυναίκες έχουν και ένα χρονικό περιθώριο που όσο περνάν τα χρόνια μειώνει τις πιθανότητες για σύλληψη και μια καλή εγκυμοσύνη.
Παράθεση:
Σχόλιο # 31 από argaardΚάποιος/α θα μπορούσε να πάρει μια οριστική απόφαση για αυτό το θέμα στα 40-50 δεν νομίζω πως κάποιο άτομο γνωρίζει με σιγουριά ότι δεν θέλει παιδιά ποτέ στα 20 η στα 30 ακόμα και να το λέει μπορεί να αλλάξει, εκτός αν παίζει κάποιο θέμα υγείας.
συμφωνω πως αν κάποιος θέλει μπορεί να το ξέρει και νωρίτερα, το "δεν θέλω για πάντα" δεν μπορεί να ξέρει στα 20 η στα 30
Παράθεση:
Σχόλιο # 32 από wish_Οριστική απόφαση για την γυναίκα βέβαια στα 40 -50 την λες και καταδικαστέα
![]()
(ειδικά αν θέλει δικό της παιδί,φυσικά σε μια τέτοια ηλικία αν το θελήσει ένα ζευγάρι υπάρχει και η λύση της υιοθεσίας αλλά εκεί είναι άλλο θέμα)
Νομίζω οτι όσες θέλουν οικογένεια και παιδιά το ξέρουν και νωρίτερα και κακά τα ψέματα οι γυναίκες έχουν και ένα χρονικό περιθώριο που όσο περνάν τα χρόνια μειώνει τις πιθανότητες για σύλληψη και μια καλή εγκυμοσύνη.
Eψαξα,λες να μην εψαξα και πολυ μαλιστα.Δεν βρηκα κατι παρα μονο αρθρα παμπολα αρθρα αλλα κατι ακριβως πανω σε αυτο δε βρηκα..Νομιζεις οτι το 10% και το 0,1% εχουν αλλαξει?Βαζω το χερι μου στη φωτια οτι δεν εχει αλλαξει κατι.Μιλαω για ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ αποφαση να μην θες παιδι,οχι για οικονομικους ή παθολογικους λογους.Επειδη απλα εχεις θεση ζωης:Δεν θελω να κανω παιδια (αλλα θελω να εχω σχεση/να ειμαι με καποιον).Αυτα ελεγε η ερευνα τοτε.Και μου ειχε καρφωθει στο μυαλο απο τοτε και για παντα
Παράθεση:
Σχόλιο # 28 από agnwstos_Xi
Θες να σχολιάσουμε αποτελέσματα έρευνας δεκαετίας '90, περί της επιθυμίας ή μη αντρών-γυναικών να κάνουν παιδιά ;
Μιλάμε για εποχή που περίμενες στην ουρά σε περίπτερο ή φούρνο,για να πληρώσεις 10 δραχμές και να μιλήσεις από τηλέφωνο που ζύγιζε 2 κιλά.
Φέρε μας μεταγενέστερη,αξιόλογη έρευνα,να τοποθετηθούμε.
Τα λες πολυ καλα,μπραβο!
Παράθεση:
Σχόλιο # 29 από Enikos
Τα πραγματα ειναι απλα φιλος...
Μην τα μπερδευεις με στατιστικες...
Εχωμε που εχωμε οσους αλλανταλλα, μη γεμισωμε σπαζοκεφαλιες...
Το μπλεξιμο γινεται εκει που στις αρχες, ολοι τρεχουν με το κενο ταμπελακι τους και ψαχνουν εναγωνιως τι θα γραψουν πανω του...για να το πουνε παραδιπλα, να σκασει ο κοσμος απο ζηλεια...(νηπιακες καταστασεις κι ετσι)...
Θεμε να χαρακτηρισουμε, ονοματοδοτησουμε, προκανουμε να βρουμε τι ειναι αυτη η σχεση που ακομα δεν ξεκινησε καλα καλα...
Προχειροτης Νο 1 λοιπον και η καλη μερα απο το πρωι φαινεται...
Αλλοι, λενε σοβαρη σχεση αυτη που θα γεννηθουν παιδια...οτι πιο κουφο δηλαδη, διχως να ξερεις τον αλλο να προεξοφλεις οτι η εν δυναμει σχεση θαχει και γεννητουρια, προεξοφλωντας οτι ο πασα ενας ειναι αυτος που θα αναλαβει-ειναι ικανος, αυτη την ευθυνη μαζι σου...
Αλλοι λενε σοβαρη σχεση, αυτο που εχουν οι ιδιοι στο μυαλο τους και σε ξεκινανε στην επιμορφωση για να σου επιτρεψουν να θεωρεις οτι εισαι σε σχεση μαζι τους, ενω εσυ δεν...ξερεις τιποτα για τον φονο, μονο μια μπιστολια ακουσες και αυτη...μακριααα!!!...
Υπαρχουν αμετρητα παραδειγματα του τι θεωρει η γκλαβα του καθενος σοβαρη σχεση, πραγμα που εχει ως αποτελεσμα ενα συντριπτικο ποσοστο "σχεσεων" να ειναι απο αστειες εως γελοιες και με τα χερια στις τσεπες...
Ας παμε τωρα στην δικη μου θεση στον προβληματισμο σου...
Σχεση σοβαρη, ειναι αυτη η οποια περιλαμβανει σοβαρα ατομα...ποια ειναι αυτα?...
Μα, τα ατομα που εχουν αμετακινητες θεσεις για τον σεβασμο, την τιμιοτητα και την ηθικη...
(ξανατονιζω οτι η ηθικη δεν ειναι αυτο που μας παει σφαιρα το μυαλο στον σωμιε...θα το εμπεδωσουμες καμια φορα? κουραστηκα να το διεφκρινιζω)...
Αυτα λοιπον τα ατομα φιλε μου, ειναι σε θεση μεσα απο τις κοινες εμπειριες τους να κανουν σχεση με προοπτικη στον χρονο και δεν χρειαζονται ταμπελιτσες για να ξεχωρισεις μια τετοια σχεση...φαινεται, κανει μπαμ...
Τωρα, ερχομαστε στο κομματι τεκνοποιηση...
Αν καποιος απο τους δυο δεν κανει παιδια, το επιπεδο ηθικης του αλλου θα το προσπερασει αυτο, διοτι θα ξερει πολυ καλα οτι δεν βρισκεται με μια παιδομηχανη, αλλα με εναν ανθρωπο ο οποιος αξιζει τον σεβασμο του...
Η λυση, η οποια ειναι και πραξη για πολυ προχωρημενες ψυχες και διανοιες, ειναι η υιοθεσια...
Αν παραυτα το θεμα, πραγματευεται το μερος του εαυτου μας, το οποιο ειναι υποδουλο σε ενα τεραστιο εγω, τοτε ερχονται και τα κακα νεα...
Η εξ αιματος δικο σου παιδι κανεις η υιοθετησεις, απλα εισαι ακαταλληλος εσυ για το παιδι...
Διοτι πριν ακομα το αποκτησεις, το μεταχειριζεσαι ηδη σαν ενα πραγμα για το οποιο εσυ αποφασιζεις, τι αξιας ειναι με βαση τον τροπο που αποκτηθηκε η... συγγενειας σας...
Ειδες? Ξεκινησα γραφοντας οτι ειναι απλα τα πραγματα...
Ολοκληρωνω τις σκεψεις μου με τον αντιλογο..."δεν ειναι για ολους, ουτε κανουν για ολους τα απλα"...
Ασε που μου επεσε το κινητο μεσα στο 15 κιλο με το ακρυλικο και ειμαι να σκασω...
Μηπως ξερετε κανενα καλο κινητο να μου συστησετε?...
Ξερεις...για εβρι ντει χρηση, κοσμια καθ' ολα...
Μεργι ομως...![]()
Μηπως γιατι η φυση του αντρα και της γυναικας δεν θα αλλαξει ποτε ?
Παράθεση:
Σχόλιο # 27 από agaph40τι νοημα εχει σημερα,το αποτελεσμα μιας ερευνας που εγινε πριν 20τοσα χρονια?
Εγω νομιζω οτι μια χαρα μπορει ενας ανθρωπος να το ξερει απο πολυ νωρις οτι δεν θελει να αφησει απογονους και μιλαω και απο προσωπικη εμπειρια,,,
Αλλα και οι «λογοι υγειας» ειναι επισης συχνοι και δεν εννοω το απλο «δε μπορω να κανω παιδια» αλλα κυριως το «δε θελω να κανω παιδια για λογους πχ σοβαρης κληρονομικοτητας»,,,για ενα σοβαρο ατομο φρονω οτι αυτο θα πρεπει να ειναι μια σημαντικη παραμετρος ,,,οχι που ειδα καποτε μια συνεντευξη γονεων με δυο παιδια με κυστικη ινωση να λενε με περηφανεια «και αλλο παιδι να καναμε θα θελαμε να εχει κυστικη ινωση»,,,.οποιος παραλογισμος (οκ τους δικαιολογησα οτι απλα εκαναν τα πικρα γλυκα)
Και εν τελει νομιζω ειναι μεγα λαθος να μην ακουμε τον αλλον οταν μας δηλωνει την προθεση του και να θεωρουμε οτι δεν ειναι «οριστικη» αποφαση και οτι υπαρχει η δυνατοτητα να του,,,αλλαξουμε αποψη
προσωπικα τιποτε δε με χαλαει περισσοτερο απο το να ακουσω καποιον που καλα καλα δε με ξερει να μου λεει «,,,δεν εισαι/αισθανεσαι/πραττεις οπως θεωρει εσυ αλλα οπως πιστευω εγω,,,που δε σε ξερω κιολας»
(αμα με γνωριζει ηδη εχει καταλαβει οτι δεν τον παιρνει να το πει,,,αυτο το δικαιωμα στον αυτοπροσδιορισμο δεν ειναι βασικο ανθρωπινο δικαιωμα???)
Παράθεση:
Σχόλιο # 31 από argaardΚάποιος/α θα μπορούσε να πάρει μια οριστική απόφαση για αυτό το θέμα στα 40-50 δεν νομίζω πως κάποιο άτομο γνωρίζει με σιγουριά ότι δεν θέλει παιδιά ποτέ στα 20 η στα 30 ακόμα και να το λέει μπορεί να αλλάξει, εκτός αν παίζει κάποιο θέμα υγείας.
Καλε μου θεματοθετη , ειναι αδύνατον να συνδεθεί η επιθυμία να κανει κανεις παιδί με το ένα ή το αλλο φύλο .
Αν οι άντρες δεν ήθελαν να κάνουν παιδιά , θα είχαμε εξαφανιστεί , η μαμά Φύση δεν ειναι τοσο ηλίθια .
Ειναι έκδηλο οτι κάτι προσωπικό σε βασανίζει και κοιτάς να το κανεις κανόνα .
Πιο ωφέλιμο βρίσκω το να το μοιραστείς για να εξατομικευθουν οι τοποθετήσεις , παρα να εξετάζουμε στατιστικές απΆ την Πλειστοκαινο .
Παράθεση:
Σχόλιο # 36 από JIMTHEBLASTER1975Μηπως γιατι η φυση του αντρα και της γυναικας δεν θα αλλαξει ποτε ?
Παράθεση:
Σχόλιο # 16 από wish_θα μπορούσες να μας αναφέρεις μερικούς?
θα σου πω αυριο αναλυτικα, θελω να μου γραψεις αντεπιχειρηματα ομως ενα ενα διεξοδικα στα σημεια που θα σου διατυπωσω.
Προφανώς υπάρχει κάτι που με βασανίζει και μιλάω οργισμένα αλλά ίσως το μοιραστώ σε άλλο θέμα στο αμμεσο μέλλον.
Όσο για τα άλλα που λες λυπάμαι αλλά δεν είναι έτσι,γιατί τα τελεσίγραφα είτε κάνουμε παιδί η χωρίζουμε τα δίνουν μόνο οι γυναίκες,γιατί κανένας άντρας δεν έχει ''το ένστικτο'' να γίνει πατέρας,γιατί κανένας άντρας δεν είπε το ''εγώ γεννήθηκα για να γίνω πατερας΄΄ εν αντιθέσει με κάποιες περιπτώσεις από το αντίθετο φύλλο. Και τέλος δεν θα θέσω το θέμα των εκτρώσεων και της εγκυμοσύνης με ''παγίδευση'' γιατί θα γίνω πολύ μισητός σε αυτό το φόρουμ αν δεν είμαι ήδη...
Παράθεση:
Σχόλιο # 38 από Helenaki4Καλε μου θεματοθετη , ειναι αδύνατον να συνδεθεί η επιθυμία να κανει κανεις παιδί με το ένα ή το αλλο φύλο .
Αν οι άντρες δεν ήθελαν να κάνουν παιδιά , θα είχαμε εξαφανιστεί , η μαμά Φύση δεν ειναι τοσο ηλίθια .
Ειναι έκδηλο οτι κάτι προσωπικό σε βασανίζει και κοιτάς να το κανεις κανόνα .
Πιο ωφέλιμο βρίσκω το να το μοιραστείς για να εξατομικευθουν οι τοποθετήσεις , παρα να εξετάζουμε στατιστικές απΆ την Πλειστοκαινο .
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media