Όπως σας είπα σε άλλο μου post με την γυναίκα μου περάσαμε χοντρές δυσκολίες λόγω κατάθλιψης, επιλόχεια κατάθλιψης κτλπ + το οικονομικό + κορονοιος.
Οι δικοί μου βοηθήσανε αρκετά, οι δικοί της από την άλλη νιώθω ότι από την αρχή σαν να την ξεφορτωθηκαν πάνω μου και τώρα ψάχνουν την ησυχία τους.Είναι στην άλλη άκρη της Ελλάδος, χρυσούς τους έχω κανει να έρθουν αλλά όλο βρίσκουν δικαιολογίες. Συνήθως επικαλούνται το οικονομικό μετά τα προβλήματα υγείας που έχουν. Ούτε στο γάμο μας ήρθαν ούτε όταν γεννήθηκε το μικρό μας δεν ήρθαν. Ακόμα και τα εισιτήρια έκανα στην μάνα της αλλά δεν ήθελε, δεν ήθελε λέει να αφήσει τον άνδρα της μόνο (έχει καρδιά και 60% αναπηρία) και τον "μικρό" αδερφό που είναι 23 χρ, έχει άλλες 2 αδερφές εκεί αλλά δεν θέλουν λέει να τις επιβαρύνουν.Με τα χίλια ζόρια και παρακάλια δέχθηκαν να έρθουν όλοι μαζί τώρα το καλοκαίρι , και μάλιστα είχαν κλείσει εισιτήρια αλλά τελευταία στιγμή αποφάσισε ο ο αδερφός της να σπάσει την αναβολή του στρατού και έτσι χωρίς δεύτερη σκέψη λένε δεν ερχόμαστε γιατί θέλουμε τα χρήματα να τα διαθέσουμε στον αδερφό σου.Να σημειώσω ότι βοήθεια οικονομική δεν είχαμε σχεδόν καθόλου από τους γονείς της απλά αραιά και που αν ζοριζομασταν στέλνανε κάνα 50ρικο. Βέβαια κουμάντα και πιέσεις κάνουν συνέχεια, προσπαθούν να μας υποδείξουν συνεχώς τι να κάνουμε και πως, βέβαια εγώ σπαζομαι και την λέω στην γυναίκα μου με αυτή την κατάσταση "κουμάντα δια τηλεφώνου ξέρω να κάνω και εγώ της λέω".Τώρα αφού δεν έρχονται λένε ξέρετε θα έρθετε εσείς πάνω, δηλαδή θα πάρουμε 6 μηνών βρέφος σε τέτοια κατάσταση να το πάμε στην άλλη άκρη της Ελλάδος.Βλέπω την γυναίκα μου και στεναχωριεται, όταν της λέω ότι αν θέλανε θα είχαν έρθει και όλα αυτά είναι δικαιολογίες νευριάζει μαζί μου.Έχουν γίνει τόσα πολλά που πιστεύω άλλη μάνα θα έπαιρνε το πρώτο αεροπλάνο και θα είχε έρθει αλλά όχι η δικιά της, ξέρουν να μου λένε μόνο "ο Θεός μαζί σου και υπομονή".Είμαι βρε παιδιά κάπου λάθος, είμαι υπερβολικός? Στο τόπο μου τα βλέπουμε αλλιώς τα πράγματα? Δεν ξέρω ρε γαμωτο..δεν είσαι υπερβολικός. Δυστυχώς δεν έχεις/έχετε σταθεί τυχερός/οί στο θέμα των γονιών της γυναίκας σου, δηλαδή μάλλον δεν μπορείτε να περιμένετε τίποτα από αυτούς.
Δεν θυμάμαι αν έχω διαβάσει το προηγούμενο ποστ σου που αναφέρεις, ωστόσο κατάλαβα πως αντιμετωπίζει θέμα κατάθλιψης η σύζυγος; Σχετιζόταν με την λοχεία, τώρα όμως είναι καλά ή έστω καλύτερα;Εάν έχεις τη δυνατότητα επικοινωνίας με την ίδια, δηλαδή εάν είναι εκείνη σε καλύτερη φάση, αυτό που (αν μου επιτρέπεται) θα σου πρότεινα να κάνεις, είναι να αφήσεις το θέμα "γονείς της" εντελώς έξω από τις κουβέντες σας και τις συζητήσεις γύρω από το πώς θα ανταπεξέλθετε στα δικά σας προβλήματα. Πες πως δεν υπάρχουν, αποδέξου την πλήρη απουσία τους, αλλά μην επιβαρύνεις την σύντροφό σου με αυτόν τον καημό, γιατί στο κάτω κάτω δεν φταίει η ίδια αφενός και αφετέρου υπάρχει μέσα της η αγάπη για την οικογένειά της και η ανάγκη να τους προστατέψει. Οπότε θα συγκρούεστε συνεχώς, χωρίς να λύνετε τίποτα.Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να τα καταφέρετε.
Παράθεση:
Είμαι υπερβολικός??
Σχόλιο # 1 από oresivios1
Εισαι υπερ..βολικος!
Ορεσιβιε δε θα επαναλαβω οσα εχω ηδη πει (και εγω και αλλοι), παρα μονο οτι θα πρεπει να «αναλαβεις τις ευθυνες σου» και να βρεις αμεσα δουλεια ?.και για το δικο σου καλο, αλλα και για να ξεφευγεις απο την κατασταση στο σπιτι?.και φυσικα και για να στηριξεις την οικογενεια που καλως η κακως επελεξες να κανεις?.(ενα δικιο το χει η σγυναικα σου σε αυτο το θεμα?και εκεινη βεβαια θα πρεπει να βρει δουλεια μετα απο 5-6 μηνες, δλδ μολις δεχτουν το παιδι σε παιδικο)?
Το παιδι εχει και μανα, η οποια προς το παρον θα πρεπει να αναλαβει τη φυλαξη και την ανατροφη του?.μην βρισκεις δικαιολογια οτι δεν ειναι σε θεση κλπ?.μια χαρα ειναι σε θεση,,,και να μην ειναι εσυ δικαιολογια δεν εχεις! Αυτην επελεξες για συντροφο και μαλιστα και για μητερα του παιδιου σου
Παράθεση:
Σχόλιο # 10 από Kristina_Ορεσιβιε δε θα επαναλαβω οσα εχω ηδη πει (και εγω και αλλοι), παρα μονο οτι θα πρεπει να «αναλαβεις τις ευθυνες σου» και να βρεις αμεσα δουλεια ?.και για το δικο σου καλο, αλλα και για να ξεφευγεις απο την κατασταση στο σπιτι?.και φυσικα και για να στηριξεις την οικογενεια που καλως η κακως επελεξες να κανεις?.(ενα δικιο το χει η σγυναικα σου σε αυτο το θεμα?και εκεινη βεβαια θα πρεπει να βρει δουλεια μετα απο 5-6 μηνες, δλδ μολις δεχτουν το παιδι σε παιδικο)?
Το παιδι εχει και μανα, η οποια προς το παρον θα πρεπει να αναλαβει τη φυλαξη και την ανατροφη του?.μην βρισκεις δικαιολογια οτι δεν ειναι σε θεση κλπ?.μια χαρα ειναι σε θεση,,,και να μην ειναι εσυ δικαιολογια δεν εχεις! Αυτην επελεξες για συντροφο και μαλιστα και για μητερα του παιδιου σουδεν εχεις καμια δικαιολογια πια
Το να καθεσαι μες το σπιτι και να μαραζωνεις ασχολουμενος με εκεινη και τα θεματα της, το παιδι, τους δικους της, τους δικους σου, τους αλλους που δε σας βοηθουν κλπ απλα διογκωνει και διαιωνιζει το προβλημα!!!
Άσχετο με το θέμα (σόρρυ..) Κριστίνα έχεις σκεφτεί να γράψεις στο θέμα για τις παρατηρήσεις-προτάσεις για το site, πρέπει να είναι στην "κάτω κάτω" θεματική ενότητα, να μην σου βγάζει αγγλικά ερωτηματικά - ? γιατί είναι λιγάκι κουραστικό και αποπροσανατολιστικό αυτό στα κείμενά σου.
Τελος παντων οτι θες θα κανεις ειναι το μονο σιγουρο,,,αλλα σκεψου λιγακι /στα σοβαρα ομως) οτι το παιδι ειναι και δικο της
Παράθεση:
Σχόλιο # 12 από oresivios1
Δηλαδή να πάω για δουλειά και να την αφήσω να γίνεται της @#€@ σπίτι, να φωνάζει στο παιδί οποτε σχεδον το παιδί κλεει, η όταν δεν είναι σε φάση το παιδί να κλεει και αυτή να είναι έξω στο μπαλκόνι για να μην το ακούει. Η εύκολη λύση είναι να την βγάλω τρελή και να πάρω την επιμέλεια,ακριβώς επειδή είναι επιλογή μου η κοπέλα αν και δεν ήξερα ότι θα εβγαιναν αυτες οι συμπεριφορές, κάθομαι να μαραζονω και να είμαι απικο να αναλαμβάνω δράση οπότε η ίδια δεν το παλεύει
Είναι από τα θέματα που όταν βλέπω οτι έχει γίνει νέα ανάρτηση , το σκέφτομαι δυο φορές να διαβάσω .
Για όσα συμβαίνουν στο σπίτι σου , πραγματικά δε θελω να τοποθετηθώ γιατί είτε θα τα γράφω μαλακά και θα γεμίσω σελίδες , είτε θα τα πω οπως τα σκέφτομαι και θα φύγω από τα όρια .
Η μαμά σου ειναι ενας άνθρωπος που ανήκει στον εαυτό της .Αν όντως το κατάλαβε έστω και στα 70 και αποφάσισε να πάρει αυτό που επιθυμεί , εχεις υποχρέωση να χαρεις γι αυτήν (δεν ειναι οξύμωρο , ειναι υποχρέωση επαναλαμβάνω) και να προστατεύεις την ηρεμία της .
Για το αν θα μαθευτεί και ποιά θα ειναι η...κοινή γνώμη ...
...
@@#&@
Ασχολίαστο . Δεν επιτρέπεται νέοι άνθρωποι να σκέφτονται έτσι .
Ορεσίβιε, λατρεύεις να φτιάχνεις καταστάσεις που μισείς .
Αν όλα αυτά που περιγράφεις ειναι γεγονότα και όχι η ερμηνεία σου , το παιδί σου κινδυνεύει, ξύπνα όσο ειναι καιρός .
Παράθεση:
Σχόλιο # 16 από Helenaki4Είναι από τα θέματα που όταν βλέπω οτι έχει γίνει νέα ανάρτηση , το σκέφτομαι δυο φορές να διαβάσω .
Για όσα συμβαίνουν στο σπίτι σου , πραγματικά δε θελω να τοποθετηθώ γιατί είτε θα τα γράφω μαλακά και θα γεμίσω σελίδες , είτε θα τα πω οπως τα σκέφτομαι και θα φύγω από τα όρια .
Η μαμά σου ειναι ενας άνθρωπος που ανήκει στον εαυτό της .Αν όντως το κατάλαβε έστω και στα 70 και αποφάσισε να πάρει αυτό που επιθυμεί , εχεις υποχρέωση να χαρεις γι αυτήν (δεν ειναι οξύμωρο , ειναι υποχρέωση επαναλαμβάνω) και να προστατεύεις την ηρεμία της .
Για το αν θα μαθευτεί και ποιά θα ειναι η...κοινή γνώμη ...
...
@@#&@
Ασχολίαστο . Δεν επιτρέπεται νέοι άνθρωποι να σκέφτονται έτσι .
Ορεσίβιε, λατρεύεις να φτιάχνεις καταστάσεις που μισείς .
Αν όλα αυτά που περιγράφεις ειναι γεγονότα και όχι η ερμηνεία σου , το παιδί σου κινδυνεύει, ξύπνα όσο ειναι καιρός .
... Σκέφτομαι μήπως έχουμε να κάνουμε με "σεναριογράφο δραμάτων" που τεστάρει σενάρια στο φόρουμ
Ειναι το δοξασμένο σενάριο που έχει πουλήσει εκατομμύρια εισιτήρια ως τώρα , με τίτλο «φταίνε οι άλλοι» .
Στο #15 λανσαρίστηκε σίκουελ.
Το παιδί ας ειναι καλά και ήρεμο και πραγματικά τα υπόλοιπα ειναι δευτερεύοντα.
Παράθεση:
Σχόλιο # 17 από hornet19
... Σκέφτομαι μήπως έχουμε να κάνουμε με "σεναριογράφο δραμάτων" που τεστάρει σενάρια στο φόρουμ
Αλήθεια , Ορεσιβιε , που ήταν η κοινή γνώμη όταν ο πατέρας ήταν μπερμπάντης και ...ΑΝΕΚΑΘΕΝ ???
Έλα τώρα να βγάλουμε και 123 λαβράκι (για όσους θυμούνται τον ανεπανάληπτο Χρήστο)
Παράθεση:
Σχόλιο # 15 από oresivios1
Για να μην ανοίγω άλλο θέμα, είπα να γράψω εδώ.Ο πατέρας μου ήξερα ανέκαθεν πως ήταν περμπαντης, βέβαια αν τον έπαιρνα χαμπάρι εβρισκε πάντα μια δικαιολογία ώστε να ρίξει την ευθύνη ότι εμείς τον σπρωξαμε στο να έχει παράλληλη σχέση κτλπ. Η μάνα μου ένιωθα ότι πλέον τον είχε σιχαθεί αλλά τον ανεχόταν γιατί δεν είχε που να πάει, μέχρι πριν μερικούς μήνες μόλις έκανα οικογένεια, ένιωσε πως δεν την έχω άλλο ανάγκη, δεν ξέρω.. Επαναστατησε, τα μάζεψε και πήγε στην μάνα της, υπήρχε η υπόνοια ότι είχε αρχίσει να μιλάει με έναν πολύ μικρότερο της και από ότι λέει ο πατέρας μου, την έπιασε να μιλάει μαζί του στο τηλ.Ποτέ η μάνα μου δεν μας έδειξε κάτι τέτοιο και μέχρι τότε ήταν βράχος δίπλα μας, εγώ δεν το πίστεψα φυσικά γιατί ξέρω τον πατέρα μου ότι θα εφεύρει ότι μπορεί να φανταστεί κανείς για να βγει από πάνω. Το είχα πάρει χαλαρά όμως ότι χωρίζουν στα 70 τους χρόνια, αν και στην ποιο κρίσιμη στιγμή με την νέα μου οικογένεια ένιωσα ότι δεν την είχα δίπλα μου, όμως κάπου την δικαιολογουσα γιατί τοσα χρόνια την είχε αφήσει ο πατέρας μου στην τύχη της. Σήμερα όμως πήρα χαμπάρι από τα social ότι τελικά όντως κάτι παιζει με την μάνα μου και αυτόν. Ξέρω δεν μου πέφτει λόγος αλλά είμαστε μικρή κοινωνία και αν δεν έχει μαθευτεί, ίσος είναι θέμα χρόνου. Ακόμα δεν μπορώ να χωνέψω ότι γίνονται όλα αυτά σπίτι μου και δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ..
Δηλαδη...
η 70χρονη μαμα πηγε να μεινει με την ...ποσο ...μαμα της...;;;
90...ας πουμε...;;
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media