Μηδεν εις το πηλικιο...
Παω σφαιρα να το κανω...
Βάλε καμμία φωτό βρε Παραλία να τρέξουν τα σάλια μας .
Γρήγορα πριν το φάτε !
Παράθεση:
Σχόλιο # 203 από Paralia48
Λοιπόν εχθές δοκίμασα μια απλούστατη συνταγή για ένα καλοκαιρινό επιδόρπιο και ενθουσιάστηκα.
Η συνταγή είχε τα εξής: 200 γρ γάλα, 300 γρ κουβερτούρα, 400 γρ στραγγιστό γιαούρτι 2%.
Εγώ έκανα το εξής: 200 γρ κουβερτούρα μαύρη, ένα κεσέ γιαούρτι περ 200γρ (έπρεπε να βάλω και λίγο παραπάνω, αντιστοιχούν στα 270, άντε τουλάχιστο 250γρ την επόμενη θα σας πω), όχι στραγγιστό, αλλά αγελαδινό απλό με 4% λιπαρά, να δώσει και ξινίλα. Γάλα περ 140 γρ. και έβαλα και μια κουταλιά σούπας φιλαδέλφια τυρί.
Πρώτα κάνεις μπεν μαρί την κουβερτούρα με το γάλα. Λιώνει, ανακατευεται, το αφήνεις λίγο να κρυώσει στο δωμάτιο. Σε κανα δεκάλεπτο ανακατευεις με τα χτυπητηράκια το γιαούρτι και το φιλαδέλφια. Το βάζεις σε μπωλάκια, μετά στο ψυγείο και σε μια ώρα είναι έτοιμο, σαν μους. Είναι πολύ νόστιμο! Εμένα μου βγήκε πολύ σοκολατώδες. Όχι γλυκό πολύ, λίγο γλυκό, λίγο πικρό και λίγο ξυνό. Μου άρεσε πάρα πολύ ο συνδιασμός γεύσεων. Την επόμενη θα το κάνω με περισσότερο γιαούρτι, όσο αναλογεί ακριβώς στη συνταγή και θα σας πω
Σημαντικο...
Παράθεση:
Σχόλιο # 205 από Helenaki4Βάλε καμμία φωτό βρε Παραλία να τρέξουν τα σάλια μας .
Γρήγορα πριν το φάτε !
Καλημέρα στις νοικοκυρές ... και τους νοικοκυραίους ..
Το έφτιαξα πριν 2 μήνες σχεδόν .. Κέικ με καφέ !!!
Υλικά: 2 φλυτζάνια αλεύρι .. 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ ..2 αυγά ... 3/4 του κουταλιού σόδα ..
1 πρέζα αλάτι ...100 gr σοκολάτα λιωμένη ... 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη ... 1 φλυτζάνι γάλα ..
1 κουταλάκι στιγμιαίο καφέ ...150 gr λιωμένο βούτυρο ..1 φλυτζάνι καρύδια συν φυστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα ..
Για την συνταγή: 1 κρέμα γάλακτος 250 ml .. Συν άχνη ...
Μάνα μμμ ... πιαχ ... Στα Ροδίτικα σημαίνει ... "Αμάν πια" ... !!!
Με μαθαίνει τοπολαλιά Ροδίτικη, η κολλητή μου από την Ρόδο ..
ΤΙ έχουν τα ροβυθάκια Ενικέ μου ;; Μάναμμμ παχχχ ..
Παράθεση:
Σχόλιο # 105 από EnikosΑμα ξαναφαω ροβυθια, εμενα να με κραξεις με το τρομπονι...
Ε, ναι σωστα...δεν βαζωμε φωτοζ αφου το εχουμε φαει...
Γιεπ
Παράθεση:
#
Σχόλιο # 207 από vanarabitΚαλημέρα στις νοικοκυρές
... και τους νοικοκυραίους ..
Το έφτιαξα πριν 2 μήνες σχεδόν ..Κέικ με καφέ !!!
Υλικά: 2 φλυτζάνια αλεύρι .. 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ ..2 αυγά ... 3/4 του κουταλιού σόδα ..
1 πρέζα αλάτι ...100 gr σοκολάτα λιωμένη ... 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη ... 1 φλυτζάνι γάλα ..
1 κουταλάκι στιγμιαίο καφέ ...150 gr λιωμένο βούτυρο ..1 φλυτζάνι καρύδια συν φυστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα ..
Ρωτας την ψυχουλα μας τι παθαινει καθε τρεις και μια?...
Δε ρωτας!...
Καμεις την κοροιδα...
Παράθεση:
#
Σχόλιο # 208 από vanarabitΜάνα μμμ ... πιαχ ... Στα Ροδίτικα σημαίνει ... "Αμάν πια" ... !!!
Με μαθαίνει τοπολαλιά Ροδίτικη, η κολλητή μου από την Ρόδο ..
ΤΙ έχουν τα ροβυθάκια Ενικέ μου ;; Μάναμμμ παχχχ ..
Παράθεση:
Σχόλιο # 205 από Helenaki4Βάλε καμμία φωτό βρε Παραλία να τρέξουν τα σάλια μας .
Γρήγορα πριν το φάτε !
κι εσύ περίμενες από χθες μέχρι σήμερα να έχει μείνει;
Τέλος πάντων, είμαστε τυχεροί, (ή άτυχοι) έμεινε ένα ποτηράκι. Του πήρα μια κουταλιά, για να δεις πόσο πηχτό είναι
Παραλία με τη δροσιστική κρέμα σοκολάτα και Βάνα με το,κέικ καφέ , με αποτελειωσατε
Δλδ .. ;;; Θα τρώγαμε το κέικ και θα φωτογράφιζα τον δίσκο με τα τρίμματα ..;;;
Έλα Παναγιά μου ...
# 210 ... Καλά .. καλά ... Μια χαρά είναι τα ροβύθια και όπως μπορεί ο καθένας ..
Φτιάξε τώρα Ασιατικό φαγητούλι και φωτογράφισε το,
να δούμε και εμείς .. Είσαι καλός μάγειρας ;;; όχι μόνο κριτικές ..χαχαχαχαχαχα..
Λοιπόν .. ρίχνω ιδέα .. Είσαι για κριτής του forum chef ..;;;
Παράθεση:
Σχόλιο # 209 από EnikosΕ, ναι σωστα...δεν βαζωμε φωτοζ αφου το εχουμε φαει...
Γιεπ
Με βαζεις σε τριπακι, αλλα τι να φτιαξω...Ασιατικο?...
Κανα παρφετ?...εχει σχεδον τελειωσει αυτο που εχω...
Θα δω...
Για κριτης μαγειρικης δεν καμω...
Θα κλειδωθει το θεμα...
Παράθεση:
#
Σχόλιο # 213 από vanarabitΔλδ .. ;;; Θα τρώγαμε το κέικ και θα φωτογράφιζα τον δίσκο με τα τρίμματα ..;;;
Έλα Παναγιά μου ...
# 210 ... Καλά .. καλά ...Μια χαρά είναι τα ροβύθια και όπως μπορεί ο καθένας ..
Φτιάξε τώρα Ασιατικό φαγητούλι και φωτογράφισε το,να δούμε και εμείς .. Είσαι καλός μάγειρας ;;;
όχι μόνο κριτικές ..χαχαχαχαχαχα..
Λοιπόν .. ρίχνω ιδέα .. Είσαι για κριτής του forum chef ..;;;
Τελευταίο ..
Περιμένω εναγωνίως, λέμε εεε ...
Ο,τι έχεις ευχαρίστηση ... Για να δω ... ΤΙ θα δω ...
Καληνύχτες παντού ... Αύριο πάλι ...
Παράθεση:
Σχόλιο # 214 από EnikosΜε βαζεις σε τριπακι, αλλα τι να φτιαξω...Ασιατικο?...
Κανα παρφετ?...εχει σχεδον τελειωσει αυτο που εχω...
Θα δω...
Για κριτης μαγειρικης δεν καμω...
Θα κλειδωθει το θεμα...
Καλησπέρα στους νοικοκυραίους και στις νοικοκυρές ..
Έτοιμο το σημερινό μεσημεριανό φαγάκι .. Απλό και "ταπεινό" ...
Το μενού για σήμερα, είχε λαδερό ..
"φασολάκια με πατατούλες" και σνίτσελ κοτόπουλο,
νωπό φυσικά, αλλά αγορασμένο από τον κρεοπώλη ..
Τι να περιγράψω ;;; ΟΛΟΙ γνωρίζετε να τα μαγειρεύετε ..
Αλλά, ας γράψω για να μην δείχνουμε μόνο φωτογραφίες ..
Στα φασολάκια ...Αρχικά τσιγαρίζω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι,
σκορδάκι, καροτάκι, αφού έχω προσθέσει στην κατσαρόλα,
αλατάκι, πιπεράκι και λαδάκι στα υλικά ..
Αφού τσιγαριστούν καλά, τοποθετώ τα φασολάκια αλατοπιπερωμένα ξεχωριστά
και μετά τοποθετώ τις πατατούλες, αλατοπιπερωμένες επίσης ..
Προσθέτω δυο κουταλιές "κοφτές" της σούπας μπελντέ και μια ντομάτα φρέσκια,
την οποία έχω κόψει σε κυβάκια .. Ελάχιστο λάδι ακόμη, συν νερό, ίσα, ίσα να σκεπάσει τα υλικά ..
Τα λαδερά ΔΕΝ θέλουν πολύ νερό, γιατί είναι λαχανικά και έχουν ήδη υγρά από μόνα τους .
Επιβάλλεται όμως, συχνή παρακολούθηση για να μην πιουν το νερό και κολλήσουν ..
Κοπιάστε στο φτωχικό μου ..
Καλησπέρα !
Μια γρήγορη σκέψη, σε ο,τι αφορά τους κεφτέδες ..
Τους έφτιαξες μεγάλους και οι κεφτέδες ΔΕΝ τηγανίζονται σωστά ...
Τώρα, σε ο,τι αφορά το μπετόν, κλπ .. ο φούρνος ΔΕΝ τα κάνει μπετόν ,
ακόμα και αν έχουν τηγανιστεί ...
Δεν έβαλες κατά την γνώμη μου τα σωστά υλικά να γίνει ο κιμάς αφράτος ..
Σε ότι αφορά τις φωτογραφίες, επιβάλλεται ..
Όπως μπορεί ο κάθε ένας ..
Παράθεση:
Σχόλιο # 216 από Paralia48
Πέρα από τις πετυχημένες μας συνταγές, ας σας πω και μια πλήρως αποτυχημένη που δοκίμασα χθες. Φωτογραφία δε βάζω, γιατί ο Ενικός θα φύγει τρέχοντας και σας δε θα σας αρεσει. Θέλησα να φάω πιροσκί και έκανα μια προσπάθεια. Τη συνταγή την πήρα απ τον Άκη στα παραδισιακά ποντιακά. Έχω φάει από πόντια παρόμοια και ήταν ποίηση! (τρομάρα μου, πίστεψα πως ήμουν ποιήτρια!)
Το ζυμαρακι έδειχνε καλό, φούσκωσε με μαγιά, νερό, γάλα, 1 αυγό αλάτι, ζάχαρη.
1ο λάθος: Δεν έβαλα βούτυρο, γιατί λέω, αυτά τηγανίζονται μεσα στο λάδι, τι θέλουν το έξτρα λίπος;Έκανα τον κιμά πολύ νόστιμο, άπαχο, σχεδόν στεγνό με κρεμμύδι, αλάτι πιπέρι και λίγα μυρωδικά.
Μάλλον το 2ο λάθος μου ήταν στο κόψιμο και φτιάξιμο. Ο Άκης έγραφε μέγεθος μικρού πιάτου, αλλά προφανώς εννοούσε πολύ μικρού. Μου εγιναν μεγάλα και τα μεγάλα δεν τηγανίζονται καλά, ή θέλουν μεγάλες φριτέζες... δεν ξέρω. Εκεί έγινε μάλλον η μεγάλη πατάτα. Ή στον τρόπο τηγανίσματος. (3ο λάθος) Δεν ξέρω ρε παιδιά, αλλά αλλού κάηκαν και αλλού έμειναν ωμά. Μήπως ήθελαν φριτέζα που να κολυμπούν μέσα;.
Τσαντίστηκα, τα πήρα και τα έβαλα στο φούρνο, μήπως και ψηθούν και τα άσπρα σημεία. Αυτό μάλλον ήταν το επόμενο λάθος (4ο), γιατί έγιναν σκληρά σα μπετόν! Και τα 'φησα λίγο, δηλ κανα 20λεπτο στους 170`
Τι να τα κάνω τώρα ρε παιδιά; Να χτίσω καναν τοίχο; Δεν έχω και σκυλάκι, να τα μούσκευα με νεράκι να του τά δινα.
*δεν εξήγησα πως τα πιροσκί είναι στην ουσία πιτάκια. Κόβεις το ζυμαρακι στρογγυλό, βάζεις γέμιση και το κλείνεις και του δίνεις ένα κυλινδρικό σχήμα, το οποίο ελαφρώς πατικώνεται κατά το τηγάνισμα
Παράθεση:
#
Σχόλιο # 218 από vanarabitΚαλησπέρα !
Μια γρήγορη σκέψη, σε ο,τι αφορά τους κεφτέδες ..
Τους έφτιαξες μεγάλους και οι κεφτέδες ΔΕΝ τηγανίζονται σωστά ...
Τώρα, σε ο,τι αφορά το μπετόν, κλπ .. ο φούρνος ΔΕΝ τα κάνει μπετόν ,
ακόμα και αν έχουν τηγανιστεί ...
Δεν έβαλες κατά την γνώμη μου τα σωστά υλικά να γίνει ο κιμάς αφράτος ..
Σε ότι αφορά τις φωτογραφίες, επιβάλλεται ..
Όπως μπορεί ο κάθε ένας ..
δεν καταλαβες, δεν έκανα κεφτεδες. Έκανα, μάλλον προσπαθησα να κάνω πιροσκί με κιμά
Επικεντρώθηκα ΕΔΩ ..( Στο έγραψα ένθετα )
Οκ .. και έβγαλα λάθος συμπέρασμα ..
Παράθεση:
Σχόλιο # 219 από Paralia48
Έκανα τον κιμά πολύ νόστιμο, άπαχο, σχεδόν στεγνό με κρεμμύδι, αλάτι πιπέρι και λίγα μυρωδικά.
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media