Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!

Τι καλό μαγειρεύετε σήμερα; -Συνταγές

Επιλέξτε σελίδα: (1-14)
Σελίδες Αρχική«567891011121314

Enikos

# 221 στις 10/6/2022
author
Ανδρας / 79 / Χήρος
Βοσνία - Ερζεγοβίνη
Θέματα: 22
Απαντήσεις: 30.091
'Aρεσαν+: 0%

Κακο πραμα ο αυτοσχεδιασμος στην μαγειρικη...καταληγει σε ντελιβερι...τοχω ζησει απο κοντα...

Παράθεση:
Σχόλιο # 216 από Paralia48
Πέρα από τις πετυχημένες μας συνταγές, ας σας πω και μια πλήρως αποτυχημένη που δοκίμασα χθες. Φωτογραφία δε βάζω, γιατί ο Ενικός θα φύγει τρέχοντας και σας δε θα σας αρεσει. Θέλησα να φάω πιροσκί και έκανα μια προσπάθεια. Τη συνταγή την πήρα απ τον Άκη στα παραδισιακά ποντιακά. Έχω φάει από πόντια παρόμοια και ήταν ποίηση! (τρομάρα μου, πίστεψα πως ήμουν ποιήτρια!)
Το ζυμαρακι έδειχνε καλό, φούσκωσε με μαγιά, νερό, γάλα, 1 αυγό αλάτι, ζάχαρη.
1ο λάθος: Δεν έβαλα βούτυρο, γιατί λέω, αυτά τηγανίζονται μεσα στο λάδι, τι θέλουν το έξτρα λίπος;Έκανα τον κιμά πολύ  νόστιμο, άπαχο, σχεδόν στεγνό με κρεμμύδι, αλάτι πιπέρι και λίγα μυρωδικά.
Μάλλον το 2ο λάθος μου ήταν στο κόψιμο και φτιάξιμο. Ο Άκης έγραφε μέγεθος μικρού πιάτου, αλλά προφανώς εννοούσε πολύ  μικρού. Μου εγιναν μεγάλα και τα μεγάλα δεν τηγανίζονται καλά, ή θέλουν μεγάλες φριτέζες... δεν ξέρω. Εκεί έγινε μάλλον η μεγάλη πατάτα. Ή στον τρόπο τηγανίσματος. (3ο λάθος) Δεν ξέρω ρε παιδιά, αλλά αλλού κάηκαν και αλλού έμειναν ωμά. Μήπως ήθελαν φριτέζα που να κολυμπούν μέσα;.
Τσαντίστηκα, τα πήρα και τα έβαλα στο φούρνο, μήπως και ψηθούν και τα άσπρα σημεία. Αυτό μάλλον ήταν το επόμενο λάθος (4ο), γιατί έγιναν σκληρά σα μπετόν! Και τα 'φησα λίγο, δηλ κανα 20λεπτο στους 170`

Τι να τα κάνω τώρα ρε παιδιά; Να χτίσω καναν τοίχο; Δεν έχω και σκυλάκι, να τα μούσκευα με νεράκι να του τά δινα.

*δεν εξήγησα πως τα πιροσκί είναι στην ουσία πιτάκια. Κόβεις το ζυμαρακι στρογγυλό, βάζεις γέμιση και το κλείνεις και του δίνεις ένα κυλινδρικό σχήμα, το οποίο ελαφρώς πατικώνεται κατά το τηγάνισμα

Αρέσει στο μέλος Paralia48

squirrel-b1968

# 222 στις 10/6/2022
author
Γυναίκα / 55 / Διαζευγμένη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 618

Σχόλιο 216

Βρε παραλία,δεν έκανες του Άκη συνταγή...αλλά της Παραλίας,!βγάλε τονα βγάλε τ άλλο..

.Υ.Γ

Πιροσκί δεν έχω φτιάξει ποτέ...αλλά μουχει πει φίλη Ρωσίδα ότι μόνο τηγανητά γίνονται όπως πρέπει..κ νόστιμα..κ από πατάτα όχι ζυμάρι,εγώ τ αποφεύγω τα τηγάνια ,φριτεζες,οπότε..Τα δικά της που έφαγα ήταν ΥΠΕΡΟΧΑ...κ δεν είχαν ούτε λάδια ούτε γεύση τηγανιλας .

Αρέσει στο μέλος Paralia48

vanarabit

# 223 στις 14/6/2022
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

#

ΕΔΩ .. ξεχάστηκε το θέμα ..

Μάλιστα ... Είναι πού ήρθα εγώ ...  Για αυτό ...Το γκαντέμιασα ως φαίνεται ..

Helenaki4

# 224 στις 20/6/2022
author
Γυναίκα / 46 / Σε διάσταση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Ηλιούπολη
Θέματα: 6
Απαντήσεις: 2.147

Τώρα που καλοκαιριασε , τί πιο ωραίο από έναν κατσαρολατο αρακά που γινεται μόνος του , χωρίς πολλή φασαρία :-)

Λάδι στην κατσαρόλα μαζί με κομμένο κρεμμύδι και πλυμένη καθαρισμένη πατάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια , μεχρι να ροδίσουν ελαφρά .

Το μέλος Helenaki4 έχει επισυνάψει το αρχείο: 1DBF0785-1A5D-4B9F-8C47-6F7628D6F8AA.jpeg (1.13MB)
Αυτό το αρχείο έχει γίνει download 50 φορές
Αρέσει στο μέλος Enikos

Helenaki4

# 225 στις 20/6/2022
author

Αν εχω αρακά κατεψυγμένο μαζί με όλα τα παρελκόμενα , ανοίγω σακκούλα και τα πετάω όλα μέσα . Αν όχι , ψιλοκόβω μελιτζάνα , καρότο , αρακά φρέσκο ή φασολάκι και ο,τι αλλο βάλει στο νου ο μάγειρας .

Το μέλος Helenaki4 έχει επισυνάψει το αρχείο: 336AB7A5-252A-41DA-8404-1E6E04B7587A.jpeg (1.2MB)
Αυτό το αρχείο έχει γίνει download 51 φορές
Αρέσει στο μέλος Enikos

Helenaki4

# 226 στις 20/6/2022
author

Ανακατεύω με την κουτάλα μου , για να λαδώσουν ομοιόμορφα .

Το μέλος Helenaki4 έχει επισυνάψει το αρχείο: D42CF745-0AC4-4D61-B66D-F56975B950F4.jpeg (1.26MB)
Αυτό το αρχείο έχει γίνει download 49 φορές
Αρέσει στο μέλος Enikos

Helenaki4

# 227 στις 20/6/2022
author

Ήρθε η ώρα να δώσω γεύση . Σήμερα το ψυγείο μου δεν είχε πολλά μέσα κι έτσι έβαλα μονο σκόρδο και φρέσκο κρεμμυδάκι .

Όμως , όποιος έχει ανιθο , μάραθο (κόβω φλέβα) , βασιλικό ,( ακόμα και ψιλοκομμένη ελιά δοκίμασα κι έδωσε υπέροχη γεύση) , τα βάζει .

Αλάτι πιπέρι της αρεσκείας σας .
Νερό καθόλου !

Σε κλειστή κατσαρόλα , χαμηλή φωτιά για καμμία ώρα χωρίς νερό , γινεται πεντανόστιμο !

Το μέλος Helenaki4 έχει επισυνάψει το αρχείο: DE0A8D19-0378-43FD-939B-BE911D1EED27.jpeg (1.9MB)
Αυτό το αρχείο έχει γίνει download 48 φορές
Αρέσει στο μέλος Enikos

Helenaki4

# 228 στις 20/6/2022
author

Κοπιάστε φίλοι μου , καλη όρεξη !

Δοκιμάστε να μη φάτε ψωμι , αλλα μεγαλύτερη μερίδα , να δείτε τί ωραίο στομάχι κάνει αυτό το ευλογημένο φαΐ.
Συνοδεψτε με μπαφο στριφτό ξεγυρισμένο (Παραλία που είσαι ? )

Το μέλος Helenaki4 έχει επισυνάψει το αρχείο: 15DD5E16-C079-4C25-B297-057BB96DD190.jpeg (1.22MB)
Αυτό το αρχείο έχει γίνει download 49 φορές
Αρέσει στα μέλη giorgos170, Enikos και σε ακόμα 1 μέλος.

MiltosRNLI1930

# 229 στις 20/6/2022
author
Ανδρας / 62 / Σε διάσταση
Ν. Αττικής (Ανατολική) / Γλυκά Νερά
Θέματα: 39
Απαντήσεις: 6.579

Πριν φτασουμε στον Αγιο Παντελεημονα Αχαρνων που ειχε φαρμακειο ο θρυλικος και ανεπαναληπτος Rock διπλα ακριβως στη γωνια ειχαν ανοιξει πιροσκαδικο μια Ρωσιδα με τις δυο κορες της .Στην αρχη χωρος δεν υπηρχε πληρωνες στο πεζοδρομιο και ετρωγες το πιροσκι απεναντι στην εισοδο του εγκαταλελειμμενου, κλαρινο-δημοτικου κεντρου " τα Αγριμια " κατω απο τη σκια των γιγαντων του κλαρινου με τις Μανταμιτσες σε κατι πεταμενες καρεκλες.

Εφτιαχναν εκπληκτικα πιροσκι με πατατα ,κυμα μοσχαρισιο , ,φετα .Αργοτερα νοικιασαν και το διπλανο και εφτιαξαν ενα αστραφτερο μαγαζι .Ειχαν ενα μεγαλο καζανι και τηγανιζαν τα πιροσκι οπως λεει και η αποπανω Μανταμ .

Αρέσει στο μέλος Enikos

Enikos

# 230 στις 20/6/2022
author
Ανδρας / 79 / Χήρος
Βοσνία - Ερζεγοβίνη

Μου εδωσες ιδεα για αυριο...

Παράθεση:
Σχόλιο # 228 από Helenaki4

Κοπιάστε φίλοι μου , καλη όρεξη !

Δοκιμάστε να μη φάτε ψωμι , αλλα μεγαλύτερη μερίδα , να δείτε τί ωραίο στομάχι κάνει αυτό το ευλογημένο φαΐ.
Συνοδεψτε με μπαφο στριφτό ξεγυρισμένο (Παραλία που είσαι ? )

Αρέσει στα μέλη Helenaki4, giorgos170

Enikos

# 231 στις 20/6/2022
author
Ανδρας / 79 / Χήρος
Βοσνία - Ερζεγοβίνη

Κα Χελενακι...το λεμονι δεν μνημονευωμε και ανησυχω λιγακι...

Αρέσει στα μέλη Helenaki4, MiltosRNLI1930

alexandriani1

# 232 στις 20/6/2022
author
Γυναίκα / 60 / Διαζευγμένη
Θέματα: 7
Απαντήσεις: 1.804

Αγίου Κωνσταντίνου έχει ένα παρόμοιο θεϊκό πυροσκάδικο. Μια τρύπα στον τοίχο, λίγο πριν βγεις στην πλατεία .Καραϊσκάκη, δεξιά, απέναντι από εκεί που αράζουν τα πούλμαν που κάνουν καθημερινά δρομολόγια  Δυρράχιο, Πόγραδετς, Αργυρόκαστρο, Τύραννα

Παράθεση:
Σχόλιο # 229 από MiltosRNLI1930

Πριν φτασουμε στον Αγιο Παντελεημονα Αχαρνων που ειχε φαρμακειο ο θρυλικος και ανεπαναληπτος Rock διπλα ακριβως στη γωνια ειχαν ανοιξει πιροσκαδικο μια Ρωσιδα με τις δυο κορες της .Στην αρχη χωρος δεν υπηρχε πληρωνες στο πεζοδρομιο και ετρωγες το πιροσκι απεναντι στην εισοδο του εγκαταλελειμμενου, κλαρινο-δημοτικου κεντρου " τα Αγριμια " κατω απο τη σκια των γιγαντων του κλαρινου με τις Μανταμιτσες σε κατι πεταμενες καρεκλες.

Εφτιαχναν εκπληκτικα πιροσκι με πατατα ,κυμα μοσχαρισιο , ,φετα .Αργοτερα νοικιασαν και το διπλανο και εφτιαξαν ενα αστραφτερο μαγαζι .Ειχαν ενα μεγαλο καζανι και τηγανιζαν τα πιροσκι οπως λεει και η αποπανω Μανταμ .

Αρέσει στο μέλος Helenaki4

MiltosRNLI1930

# 233 στις 20/6/2022
author

Ρωσικο πιροσκι Αχαρνων 140 

Αλλα στην οδο Νικης υπηρχε μια τρυπα οπως λες που εφτιαχνε θεικα πιροσκι και τυροπιτες ,καμια σχεση με αυτες που πουλανε στα γνωστα ελεεινα που τρωνε ορθιοι τα γιγαντο-προκατεψυγμενα -σαντουιτς στο πεζοδρομιο και σταζουν οι σαλτσες στα βρωμικα παπουτσια τους

Παράθεση:
Σχόλιο # 232 από alexandriani1

Αγίου Κωνσταντίνου έχει ένα παρόμοιο θεϊκό πυροσκάδικο. Μια τρύπα στον τοίχο, λίγο πριν βγεις στην πλατεία .Καραϊσκάκη, δεξιά, απέναντι από εκεί που αράζουν τα πούλμαν που κάνουν καθημερινά δρομολόγια  Δυρράχιο, Πόγραδετς, Αργυρόκαστρο, Τύραννα

Αρέσει στα μέλη alexandriani1, Helenaki4

Helenaki4

# 234 στις 21/6/2022
author

Κι εγω το αγαπώ το λεμονακι του Θεού φίλε Ενικε , αλλα όχι με τους υδατάνθρακες (πατάτα ρύζι ζυμαρικά αλευρι).

Λόγω του οξινου χαρακτήρα του , το λεμονακι αγαπιέται τρελλα με το κρέας , λεμονάτο κατσαρόλα , κατσικάκι φούρνο με λεμόνι ρίγανη , ακόμα και με τα όσπρια που επίσης έχουν άφθονη πρωτεΐνη.

Μαζί με τ λεμόνι και η ντομάτα επιβάλλεται με όλα τα κρέατα και τα όσπρια , βοηθάει πολυ στην απορρόφηση του σιδήρου τους .

Στα αμυλα όμως που έχουν αλκαλικό χαρακτήρα , το λεμονακι κα η ντομάτα κάνουν  ζημιές στην πέψη 

Ισχύει βέβαια πάντα το πανάρχαιο ρητό «περι ορέξεως κολοκυθόπιτα» .

Παράθεση:
Σχόλιο # 231 από Enikos

Αρέσει στο μέλος Enikos

Enikos

# 235 στις 21/6/2022
author
Ανδρας / 79 / Χήρος
Βοσνία - Ερζεγοβίνη

Βρε βαζω μεχρι στα μακαρονια εγω...εχω μια εξαρτηση με το λεμονι...και τα καυτερα...

Παράθεση:
Σχόλιο # 234 από Helenaki4

Κι εγω το αγαπώ το λεμονακι του Θεού φίλε Ενικε , αλλα όχι με τους υδατάνθρακες (πατάτα ρύζι ζυμαρικά αλευρι).

Λόγω του οξινου χαρακτήρα του , το λεμονακι αγαπιέται τρελλα με το κρέας , λεμονάτο κατσαρόλα , κατσικάκι φούρνο με λεμόνι ρίγανη , ακόμα και με τα όσπρια που επίσης έχουν άφθονη πρωτεΐνη.

Μαζί με τ λεμόνι και η ντομάτα επιβάλλεται με όλα τα κρέατα και τα όσπρια , βοηθάει πολυ στην απορρόφηση του σιδήρου τους .

Στα αμυλα όμως που έχουν αλκαλικό χαρακτήρα , το λεμονακι κα η ντομάτα κάνουν  ζημιές στην πέψη 

Ισχύει βέβαια πάντα το πανάρχαιο ρητό «περι ορέξεως κολοκυθόπιτα» .

Αρέσει στα μέλη MiltosRNLI1930, Helenaki4

apolitiii

# 236 στις 21/6/2022
author
Γυναίκα / 77 / Σε σχέση
Ηνωμένο Βασίλειο UK
Θέματα: 4
Απαντήσεις: 1.111

Σ' αυτό το φαγητό βάζω κρεμμύδι, πατάτες, αρακά αγκινάρες και αφού τσιγαριστουν όλα μαζί σβήνω με λεμόνι μετά βάζω ελάχιστο νερό να βράσουν και να χυλωσουν και στο τέλος βάζω ανιθο...μας αρέσει πολύ...

Παράθεση:

Σχόλιο # 231 από Enikos

Αρέσει στο μέλος Enikos

MiltosRNLI1930

# 237 στις 21/6/2022
author

Ολοι οταν λενε κοντοσουβλι εννοουν κομματια χοιρινου περασμενα στη σουβλα που βλεπουμε σε κατι ταβερνες να γυρνανε απο το μεσημερι μεχρι τη 1 το βραδυ στην τελευταια σκαλα Το μονο μερος στην Ελλαδα που φτιαχνουν πραγματικο κοντοσουβλι με κομματια αρνιου ειναι ο νομος Φωκιδος απο Ναυπακτο μεχρι Ιτεα .

Πιστευω να εχετε δει σε μαγαζια 9ης κατηγοριας κοντοσουβλι χοιρινο που γυρναει μαυρο-ξεραμενο επι μια εβδομαδα με 4 καρβουνα απο κατω 
Αρέσει στα μέλη Enikos, giorgos170

Qwerty____55

# 238 στις 21/6/2022
author
Ανδρας / 62 / Διαζευγμένος
Θέματα: 2
Απαντήσεις: 1.447

Αστα συτα που ξερεις...σου έχει απαγορεύσει ο γιατρός , να μην ρίχνεις , αλατι ...γιατι ανεβάζει την πιεση , και τοχεις ρίξει στο λεμόνι ..

Παράθεση:
Σχόλιο # 235 από Enikos

Βρε βαζω μεχρι στα μακαρονια εγω...εχω μια εξαρτηση με το λεμονι...και τα καυτερα...

Αρέσει στο μέλος Enikos

Qwerty____55

# 239 στις 21/6/2022
author
Ανδρας / 62 / Διαζευγμένος
Θέματα: 2
Απαντήσεις: 1.447

Αφιυ το είπε , η Ρωσίδα , ετσι πρέπει να το κάνεις...

Γιατι δεν ασχολείσαι με τα τηγανια και τις φριτεζες ???

Μονο ..Νερόβραστα , φαγητά  φιαχνεις ???

Πρέπει να εισαι πολυ αδυνατη ...μοντελο , που λεμε ...

Παράθεση:
Σχόλιο # 222 από squirrel-b1968

Σχόλιο 216

Βρε παραλία,δεν έκανες του Άκη συνταγή...αλλά της Παραλίας,!βγάλε τονα βγάλε τ άλλο..

.Υ.Γ

Πιροσκί δεν έχω φτιάξει ποτέ...αλλά μουχει πει φίλη Ρωσίδα ότι μόνο τηγανητά γίνονται όπως πρέπει..κ νόστιμα..κ από πατάτα όχι ζυμάρι,εγώ τ αποφεύγω τα τηγάνια ,φριτεζες,οπότε..Τα δικά της που έφαγα ήταν ΥΠΕΡΟΧΑ...κ δεν είχαν ούτε λάδια ούτε γεύση τηγανιλας .

MiltosRNLI1930

# 240 στις 21/6/2022
author

Την ιδεα οτι το τζατζικι ειναι αφροδισιακη τροφη τη διεδωσαν  επιμελως οι ρεμπετες του Πειραια ( Βαμβακαρης ,George Bati ,Στρατος Παγιουμτζης ,Ανεστος Δελιας ) για να το πιστεψουν κατι κοροιδα που οταν επερναν το τραμ του Περαματος αδειαζαν τα βαγονια .Αποτελεσμα δεν τους πλησιαζε καμια γκομενα παρα μονο κατι γκαρσονες που δουλευαν σε ταβερνες 7ης κατηγοριας στα Καρβουνιαρικα Ετσι που λετε Μανδαμ ,ολο το πεδιο του Πειραια απο Ακτη Ξαβεριου μεχρι Βουρλα ( Δραπετσωνα ) ηταν δικο τους .

Επιλέξτε σελίδα: (1-14)
Σελίδες Αρχική«567891011121314
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.