Αλατι φιλε μου, δεν χρησιμοποιω χρονια τωρα, απο τοτε που εμαθα το τζιντζερ...
Και μαλιστα παιρνω σε σκονη απο ενα μπαχαροπωλειο και καμω δουλιτσα...
Αν δε, φτιαξεις καποιο φαγητο και βαλεις κυβο, δεν χρειαζεται καθολου...
Για τους πιο τολμηρους, αντικαθιστας το αλατι με τσιλι...
Παράθεση:
Σχόλιο # 238 από Qwerty___55Αστα συτα που ξερεις...σου έχει απαγορεύσει ο γιατρός , να μην ρίχνεις , αλατι ...γιατι ανεβάζει την πιεση , και τοχεις ρίξει στο λεμόνι ..
Τωρα και θα δεις εσυ...
Παράθεση:
Σχόλιο # 239 από Qwerty___55Αφιυ το είπε , η Ρωσίδα , ετσι πρέπει να το κάνεις...
Γιατι δεν ασχολείσαι με τα τηγανια και τις φριτεζες ???
Μονο ..Νερόβραστα , φαγητά φιαχνεις ???
Πρέπει να εισαι πολυ αδυνατη ...μοντελο , που λεμε ...
Μου αρεσουν ,τα ομορφα , τα ωραια , τα μοντελα ...!!!
Παράθεση:
Σχόλιο # 243 από EnikosΤωρα και θα δεις εσυ...
Ειμαι ενενηντα αλλα φαινομαι εβδομηντα...
Βαλε και κανενα μπισκότο θα το απογειώσεις. Στην ανάγκη βαζω φρυγανιές. Εναλλακτικά ριξε 1ζαχαρουχο με 2-3 κεσεδακια γιαούρτι,αναλογα ποσο γλυκό το προτιμας, και μισο κουτι ζελέ λεμόνι διαλυμένο σε λιγο νερό.
Παράθεση:
Σχόλιο # 203 από Paralia48
Λοιπόν εχθές δοκίμασα μια απλούστατη συνταγή για ένα καλοκαιρινό επιδόρπιο και ενθουσιάστηκα.
Η συνταγή είχε τα εξής: 200 γρ γάλα, 300 γρ κουβερτούρα, 400 γρ στραγγιστό γιαούρτι 2%.
Εγώ έκανα το εξής: 200 γρ κουβερτούρα μαύρη, ένα κεσέ γιαούρτι περ 200γρ (έπρεπε να βάλω και λίγο παραπάνω, αντιστοιχούν στα 270, άντε τουλάχιστο 250γρ την επόμενη θα σας πω), όχι στραγγιστό, αλλά αγελαδινό απλό με 4% λιπαρά, να δώσει και ξινίλα. Γάλα περ 140 γρ. και έβαλα και μια κουταλιά σούπας φιλαδέλφια τυρί.
Πρώτα κάνεις μπεν μαρί την κουβερτούρα με το γάλα. Λιώνει, ανακατευεται, το αφήνεις λίγο να κρυώσει στο δωμάτιο. Σε κανα δεκάλεπτο ανακατευεις με τα χτυπητηράκια το γιαούρτι και το φιλαδέλφια. Το βάζεις σε μπωλάκια, μετά στο ψυγείο και σε μια ώρα είναι έτοιμο, σαν μους. Είναι πολύ νόστιμο! Εμένα μου βγήκε πολύ σοκολατώδες. Όχι γλυκό πολύ, λίγο γλυκό, λίγο πικρό και λίγο ξυνό. Μου άρεσε πάρα πολύ ο συνδιασμός γεύσεων. Την επόμενη θα το κάνω με περισσότερο γιαούρτι, όσο αναλογεί ακριβώς στη συνταγή και θα σας πω
Τωρα μάλιστα ...ετσι σε θέλω ...να σου αρεσουν όλα αυτά τα φαγητά που ειπες..
Εσενα θελω ...
Και εγω που νόμιζα ...οτι τρως μονο νερόβραστα...
Ποτε θα μου κάνεις το τραπεζι ???
Παράθεση:
Σχόλιο 245Τον πατσά...με μπόλικο μπούκοβο το θεωρείς νερόβραστο?.γιατί είναι απ' τα αγαπημένα μου το σπετζοφαι...? τα γεμιστά?..τα καλαμαράκια,γαύρο,μαριδουλα?ε θα φάμε κ ένα χορταρακι με κολοκυθάκια βραστό για σαλατουλα η μια αγγουροντοματοπιπεριαελια, ,.η ένα σουβλάκι ντομάτα κρεμμύδι καυτερη σαλτσουλα στο κάρβουνο..με πίτα ξεροψημενη?ε δεν θα πιω κ μια μπυριτσα?Υ.Γ.1Σκίουρος με πετσέτα στο λαιμό,να αποφύγει την Λαδιά...από τις μπαμιες,γιατί θα βουτήξει κ μια παπαριτσα.Υ.Γ.2 Για την ηλικία μου μια χαρά είμαι.!
Σχόλιο # 246 από squirrel-b1968
Μερικοι ανθρωποι, ειναι απο κατασκευης ετσι...
O καλύτερός τρόπος να αποφύγετε έναν "γλυκό" πειρασμό,
είναι να υποκύψετε σε αυτόν ...
# Τιραμισού # ...(Το είχα φτιάξει φέτος τον Ιανουάριο)
Υλικά : 4 αυγά, 500gr τυρί μασκαρπόνε, 200gr ζάχαρη άχνη, 11/2 πακέτο σαβαγιάρ, 1 σφηνάκι κονιάκ,
μια δόση βανίλιας, 1 κούπα καφέ εσπρέσο, κακάο για πασπάλισμα ..
Και τι καλύτερο για σαββατομεσήμερο του Ιουνίου που τελικά αποφάσισες να το περάσεις σπίτι μόνη, από μία δροσερή σαλάτα;
σπανάκι baby ανακατεμένο με λίγη από tricolore (καλά καταλάβατε. Και τα δύο από τις έτοιμες κομμένες του Σκλαβενίτη). Ντοματίνια, λίγα ψιλοκομμένα φύλλα διόσμου, ρίγανης και μέντας όλα από το παρτέρι, λαδάκι από το καλό που ήρθε από Κρήτη, σουσάμι, ηλιόσπορους και σπόρους chia (βάζω πάντα στις πράσινες σαλάτες), λίγα κυβάκια ανθότυρου, ελαιόλαδο κατά βούληση, λίγο ντρέσινγκ μπαλσάμικου με ρόδι, αρκετό ντρέσινγκ μπαλσάμικου κανονικού, και αντί ψωμιού μια ψιλοκομμένη χειροποίητη πιτούλα αραβική από αυτές που αγοράζω από εκείνο το συμπαθητικό μαγαζί που έχει ανοίξει στη γειτονιά με αραβικά -μεταξύ άλλων- προϊόντα. Όπως καλοκαίρι, λοιπόν.Spell , αν δεν ειναι πολυ αργά , βάλε φωτό να δούμε κι εμείς πώς σου βγήκε .
Αν το μενού έχει γλυκό σήμερα , η σαλάτα της Αλεξ ήταν ο,τι πρεπει για να ισοζυγιστει η έκρηξη θερμίδων !
Σήμερα έλειπα απ? το πρωι και μόλις γυρισα στο σπίτι , η μικρή και ο πατήρ της είχαν πλάσει και ψήσει μπιφτέκια . Τι να κάνω , έφαγα κι εγω
Αν δεν ξαναγράψω μεχρι το βράδυ , να ξέρετε οτι χάρηκα που σας γνώρισα
( Αν δεν ξαναγράψω μεχρι το βράδυ , να ξέρετε οτι χάρηκα που σας γνώρισα
)
Παράθεση:
Σχόλιο # 255 από Helenaki4Spell , αν δεν ειναι πολυ αργά , βάλε φωτό να δούμε κι εμείς πώς σου βγήκε .
Έχω αρχίσει να το τρώω οπότε δεν είναι ευπαρουσίαστο για φωτό.
Καλούτσικο βγήκε κάπως βαρύ και αρκετά γλυκό για τα γούστα μου, στη μικρή πιστεύω να αρέσει. Την επόμενη φορά λέω να φτιάξω κάτι σε βίγκαν, με γάλα αμυγδάλου, θα βρω κάποια συνταγή στο internet. Αν δεν βγει νόστιμο θα προσθέσω σιρόπι σοκολάτας και κοβερτούρα.
# Κοτόπιτα # Υλικά: 40 ml ελαιόλαδο, 1 χοντρό κρεμμύδι,κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί πιπεριά, 10 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο, νερόβραστο κοτόπουλο, ξεψαχνίζουμε μετά κ βγάζουμε κόκαλα, αλάτι, φρέσκο πιπέρι,
200gr κασέρι τριμμένο, 450 gr στραγγιστό γιαούρτι,
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, ελαιόλαδο για τα φύλλα, έτοιμο χωριάτικο φύλλο..
Eκτέλεση: Αφήνω για 2 ώρες να ξεπαγώσει το φύλλο και σοτάρω στο τηγάνι το κρεμμύδι. Μόλις ροδίσει, προσθέτω πιπεριές, αλάτι, πιπέρι. Βάζω το περιεχόμενο του τηγανιού σε βαθύ μπολ και κοτόπουλο, κασέρι, μπέικον, γιαούρτι, μαϊντανός και ανακάτεμα ..Απλώνω 3 φύλλα, αφού λαδώσω ξεχωριστά,
μετά γέμιση συν άλλα τρία φύλλα αφού λαδώσω ξεχωριστά ..
Bon appetit
Γεια στα χέρια σου Βάνα !
Παράθεση:
##
Σχόλιο # 258 από vanarabit# Κοτόπιτα # Υλικά: 40 ml ελαιόλαδο, 1 χοντρό κρεμμύδι,κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί πιπεριά, 10 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο, νερόβραστο κοτόπουλο, ξεψαχνίζουμε μετά κ βγάζουμε κόκαλα, αλάτι, φρέσκο πιπέρι,
200gr κασέρι τριμμένο, 450 gr στραγγιστό γιαούρτι,
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, ελαιόλαδο για τα φύλλα, έτοιμο χωριάτικο φύλλο..
Eκτέλεση: Αφήνω για 2 ώρες να ξεπαγώσει το φύλλο και σοτάρω στο τηγάνι το κρεμμύδι. Μόλις ροδίσει, προσθέτω πιπεριές, αλάτι, πιπέρι. Βάζω το περιεχόμενο του τηγανιού σε βαθύ μπολ και κοτόπουλο, κασέρι, μπέικον, γιαούρτι, μαϊντανός και ανακάτεμα ..Απλώνω 3 φύλλα, αφού λαδώσω ξεχωριστά,
μετά γέμιση συν άλλα τρία φύλλα αφού λαδώσω ξεχωριστά ..
Bon appetit
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media