Για να μην δείχνω μόνο φωτογραφίες από φαγητά πού είχαν μαγειρευτεί στην διάρκεια των φετινών γιορτών..
Σήμερα: Kατσικάκι με μακαρονάδα στην κατσαρόλα.
Yλικά: 2 ξερά κρεμμύδια, 2 σκ σκόρδο, 1/2 ώριμες ντομάτες τριμμένες, 1/2 κρασοπότηρο κόκκινο, 2 κ σ μπελτέ,
4 κόκκους μπαχάρι, 3 φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι, 1 κ σ κοφτή βούτυρο φρέσκο, 1 κ γλ ζάχαρη, ελαιόλαδο,
Eκτέλεση: Στην κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας μέχρι να θωρακιστεί. Στην συνέχεια, κρεμμύδι, σκόρδο, μπελτέ
και σβήνω με κρασί. Μόλις σωθούν τα υγρά, ρίχνω τον χυμό από φυσική ντομάτα πού έφτιαξα, 2 ποτήρια ζεστό νερό, μπαχάρι, ζάχαρη, δάφνη, αλατοπίπερο, λάδι .. Βράζω σε σιγανή φωτιά ..Μόλις μελώσει, αφαιρώ το κρέας, προσθέτω ζεστό νερό, αφήνω να πάρει βράση κ ρίχνω τα μακαρόνια (μπλουμ)
Κοπιάστε ..
Kαλημέρα ΚΑΙ καλή εβδομάδα !
ΑΥΤΗ την εβδομάδα περιμένω τις δικές σας μαγειρικές δημιουργίες ...
Ελάτε κορίτσια ...
Παράθεση:
Σχόλιο # 228 από Helenaki4Κοπιάστε φίλοι μου , καλη όρεξη !
Δοκιμάστε να μη φάτε ψωμι , αλλα μεγαλύτερη μερίδα , να δείτε τί ωραίο στομάχι κάνει αυτό το ευλογημένο φαΐ.
Συνοδεψτε με μπαφο στριφτό ξεγυρισμένο (Παραλία που είσαι ?)
Τώρα είδα την πρόσκληση Βάνα μου , η εβδομάδα μεχρι την Τετάρτη που κλείσαμε για καλοκαίρι ήταν ΦΩΤΙΑ !
Από εδώ και μπρος εννοείται , θα μοιράζομαι μαζί σας πιο συχνά ωραία καλοκαιρινά πιάτα και κανένα γλυκάκι που και που
Παράθεση:
#
Σχόλιο # 262 από vanarabitKαλημέρα ΚΑΙ καλή εβδομάδα !
ΑΥΤΗ την εβδομάδα περιμένω τις δικές σας μαγειρικές δημιουργίες ...
Ελάτε κορίτσια ...
Για ρίξτε μια ματιά σ αυτό το ενδιαφέρον χορταράκι , το ξέρετε ?
Εμένα μου το σύστησε σήμερα ενας παραγωγός στη λαϊκή .Κι επειδη δεν τρελλαινομαι με το βράσιμο , είπα να το βάλω σε ατμό .
Καλό,πλύσιμο , έκοψα τα κοτσάνια μεχρι εκεί που πια το κλωναράκι σπάει άνετα , που σημαίνει οτι δεν έχουν μείνει κλωστές .Φωτιά στο τέρμα κι έκλεισα το καπάκι ν αρχίσουν να ατμίζονται.
Μόλις πηρε βράση , κατέβασα ένα σκαλί τη φωτιά .Εδώ το λεμόνι επιβάλλεται φίλε Ενικε :-).
Αν δε , μπουν και στο ψυγείο μόλις κρυώσουν , ειναι δροσερή σαλάτα και τρώγεται ακόμα και με σκέτο ψωμοτύρι .
Η γεύση τους ειναι λες κι έχουν αλάτι μπόλικο !
Κοπιάστε !
κοπιάζουμε, & δουλειά δέν γίνεται ...,!!
Καλημέρα Ελένη μου !!
ΔΕΝ γνώριζα το συγκεκριμένο χορταρικό ..
Βλέποντας τις φωτογραφίες σου και τον τρόπο πού παρουσιάζεις τις μαγειρικές δημιουργίες σου,
πρέπει να είσαι πολύ νοικοκυρά, γενικά ...
Δεν έχω κάνει πρόσφατα "κάτι" ιδιαίτερο .. ( κοτόπουλο σχεδόν κάθε ημέρα με σαλάτα τρώω και διάφορα ψητά λαχανικά ή λαδερά .. ) και μιας και η εβδομάδα σχεδόν πέρασε ..
θα ανεβάσω μια σαλάτα πού είχα κάνει παλιότερα .. Είναι παντός καιρού ..
Παράθεση:
Σχόλιο # 263 από Helenaki4Τώρα είδα την πρόσκληση Βάνα μου , η εβδομάδα μεχρι την Τετάρτη που κλείσαμε για καλοκαίρι ήταν ΦΩΤΙΑ !
Από εδώ και μπρος εννοείται , θα μοιράζομαι μαζί σας πιο συχνά ωραία καλοκαιρινά πιάτα και κανένα γλυκάκι που και που
Υλικά: Λάχανο, ρόδι, ξινόμηλο, κινέζικο λάχανο, καλαμπόκι,
κάσιους, ελάχιστες σταφίδες, καρύδια, vinaigrette μηλόξυδο ...
Vinaigrette μηλόξυδο:
Υλικά: 75gr μηλόξυδο, 25 gr μουστάρδα, 55 gr μέλι, 100 gr ελαιόλαδο, 180 gr ηλιέλαιο, αλάτι ..
" Kαλό σαββατοκύριακο "
Ουπς .. το κείμενο θέλει "σεντόνια" μάλλον, για να αναγνωριστεί ..
Το αλάτι συνοδεύει το κακάο(ή τη σοκολάτα),ενισχύει τη γεύση του,όπως η ζάχαρη συνοδεύει την τομάτα.
Για να γίνει πιο αφράτο το παγωτακι,το χτυπάς 2-3 φορές,δηλ πριν παγώσει εντελώς το χτυπάς μια δεύτερη και μετά πάλι πριν παγώσει,μια τρίτη.
Όσο περισσότερο χτύπημα,τόσο πιο αφράτο γίνεται
Παράθεση:
Σχόλιο # 271 από TheSpell
Αφού φάγαμε το κανονικό παγωτό, ήρθε η ώρα για το Vegan.
Η συνταγή που βρήκα ήταν η εξής:
250 γρ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
200 γρ. γάλα καρύδας παχύρρευστο (αυτό που είναι σε κονσέρβα)
150 γρ. χουρμάδες 40 γρ. κακάο
1 πρέζα/ες αλάτι
Με βάση τα υλικά που βρήκα την μετέτρεψα όπως παρακάτω (το αλάτι δεν κατάλαβα που κολλάει και το έβγαλα):
500ml γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη (μισό κουτί του ενός λίτρου)
400 γρ. κρέμα καρύδας (υπήρχε και γάλα καρύδας αλλά θεώρησα ότι αυτό θα ήταν πιο παχύρευστο)
200 γρ. χουρμάδες50-60 γρ. κακάο
Εδώ χρειάζομαι λίγο τη βοήθειά σας. Σε γεύση καλό βγήκε. Ελαφρύ σχετικά, δροσιστικό, γλυκό όσο πρέπει χωρίς ζάχαρη, αλλά... κρυστάλιασε.
Γνωρίζετε κανένα vegan υλικό πιο παχύρευστο που μπορώ να βάλω;
Λέω στην τελική την επόμενη φορά να προσθέσω την μικρή κονσέρβα σαντιγύ απ' την πρώτη συνταγή. Δεν θα είναι vegan αλλά θα είναι πιο ... παγωτό.![]()
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media