Tωρα δεν μιλαμε για μενα .Κρεας χοιρινο εισαγωγης κατηγοριας Σιβηριας και σουβλατζιδικων απο στειρες γουρουνες 400 κιλων ασφαλως ποτε !
Παράθεση:
Σχόλιο # 140 από Paralia48
Υπάρχουν και κρεοπωλεία, αν δεν εμπιστεύεσαι τα κρέατα του σούπερ μάρκετ.
Εσύ δεν τρως χοιρινό Μίλτο;
Δεν είναι και το καλύτερο κρέας. Και γω το αποφεύγω γενικά
Ναι...πεταχτο...καμει επιδερμιδα στη νοικοκυρα...
Παραλια αντι για μπεσαμελ εχουν κατι σουπερ συνταγες η Μ. και η Αλεξ. Εχω φαει και απο τις 2. Δεν θα πω ποια ειναι η καλυτερη, μη τσακωθουν κιολας
Εχεις δικιο εν μερει Μιλτο. Το εφτιαξα 2 φορες για να κανω φιγουρα στο γιο μου οτι ξερω να μαγειρευω συν οτι το ετρωγα κρυο για 4 μερες. Δυσκοιλιοτητα επαθα
Παράθεση:
Αδερφε
Σχόλιο # 138 από MiltosRNLI1930ολη αυτη η κουραση με τις κουταλες τις κατσαρολες και τα τηγανια για 1.24 ευρω που στοιχιζουν τα 300 γρ κιμα κοτοπουλου που μας πουλανε οι καρχαριες ?
Παράθεση:
Σχόλιο # 144 από MathusalasΕχεις δικιο εν μερει Μιλτο. Το εφτιαξα 2 φορες για να κανω φιγουρα στο γιο μου οτι ξερω να μαγειρευω συν οτι το ετρωγα κρυο για 4 μερες. Δυσκοιλιοτητα επαθα
Παράθεση:
Σχόλιο # 146 από Paralia48
Που λες αγαπητέ Μίλτο, τι νομίζεις, ότι τα μανάβικα στο Μπαρουτάδικο δεν ξέρουν από βιολογικά προιόντα? Τόσο ... πίσω τους θεωρείς τους Αιγαλιώτες? Τεσπα, εννοούσα να είναι φυσική η λεμονόφλουδα, δίχως άλλες ουσίες. Αλήθεια, όταν φάγαμε τους λουκουμάδες στο Μπαρουτάδικο, σε ψάχναμε. Την επόμενη, κανόνισε!
με γάλα και corn flour είναι πιο ελαφρύ από το να κάνεις roux...αν είσαι καλό παιδί θα σου κάνω όταν επισκεφθώ τα πάτρια
Παράθεση:
Σχόλιο # 143 από MathusalasΠαραλια αντι για μπεσαμελ εχουν κατι σουπερ συνταγες η Μ. και η Αλεξ. Εχω φαει και απο τις 2. Δεν θα πω ποια ειναι η καλυτερη, μη τσακωθουν κιολας
![]()
Aλλη τραγικη συνηθεια που εισηγαγαν στην αγορα του κρεατος κατι σπατουλαρισμενες γεροντο-μπεμπεκες .Δινουν εντολη στον χασαπη τους να περασει τον κυμα 3 φορες απο τη μηχανη .ΕΛΕΟΣ !!!
Παράθεση:
Σχόλιο # 150 από Mathusalas
Bρε παραλία αν θέλουν ας τις δώσουν από μόνες τους. Μήπως και ξέρω τι βάζουν μέσα. Το μόνο ξέρω ότι παίζουν με το γιαούρτι.
Το γιαούρτι είναι ένα καλό τιπ... αλλά πώς.
Εγώ δεν τις ξέρω, και να τις ΄ξερα, δε θα ρωτούσα, για να μην τις φέρω σε δυσκολη θέση... Τι θα πω <<εσύ έκανες παστίτσιο στο Μαθιου; >> . Αν έχεις το θάρρος, ρωτα και πές μου, αν όχι, δεν πειράζει
έλα βρηκα:
Κρούστα γιαουρτιού
200 ml στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
2 αυγά
1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
Πες στις γυναίκες σου, δεν τις έχουμε ανάγκη!
Aν δεν του αρεσει του δικου σου η μπεσαμελ , πεσ του να κατεβει στην πλατεια να φαει και να παρει ματι και τη Μανταμιτσα που καθεται στα καρβουνα
Παράθεση:
Σχόλιο # 153 από Paralia48έλα βρηκα:
Κρούστα γιαουρτιού
2 αυγά
Παράθεση:
Σχόλιο # 151 από MiltosRNLI1930Aλλη τραγικη συνηθεια που εισηγαγαν στην αγορα του κρεατος κατι σπατουλαρισμενες γεροντο-μπεμπεκες .Δινουν εντολη στον χασαπη τους να περασει τον κυμα 3 φορες απο τη μηχανη .ΕΛΕΟΣ !!!
Αλοιφή θα γίνεται! μπλιαχ!
Και σίγουρα θα ξέρετε, πως ο κιμάς μαγειρεύεται την ημέρα που περνά απ τη μηχανή. Η εξήγηση που μου έδωσε ένας χασάπης είναι πως επειδή είναι κρεας αλεσμένο σε πολύ μικρά κομματάκια, δεν υπάρχει το αίμα στο κρέας που το συντηρεί, επίσης ο μυικός ιστός είναι ανθεκτικός σε αλλοιώσεις όταν είναι συμπαγής. Μπορείτε όμως να πλάσετε τα κεφτεδάκια πχ από το βράδυ και με το αλάτι και τα υπόλοιπα μυρωδικά στο ψυγείο συντηρούνται μια μέρα.
Τώρα αυτές αν το κάνουν εντελώς αλοιφή, δεν ξέρω, πώς θα τρωγεται.... Βαριούνται να μασούν, ή το κάνουν τίποτα περίεργα λουκάνικα και το θέλουν αλοιφοειδές; πχ λουκάνικα Θουριγγίας. Το κρέας από την αλοιφωτή μορφή του συν το λίπος έχει ένα σχεδόν άσπρο χρώμα. Φαίνονται αηδία, αλλά είναι νόστιμα.
Παράθεση:
Σχόλιο # 154 από MiltosRNLI1930https://www.youtube.com/watch?v=M72Re6fZN9I&t=863s
Aν δεν του αρεσει του δικου σου η μπεσαμελ , πεσ του να κατεβει στην πλατεια να φαει και να παρει ματι και τη Μανταμιτσα που καθεται στα καρβουνα
η χοληστερινη σε όλο της το μεγαλείο!!
Τρως, πας για εξετάσεις και φτανεις άνετα τη 300'αρα
(Ιταλιδούλες, όμορφες...ναι έχεις δίκιο, τ αρεσουν)
Εισαι η Νο 1 στην Ευρωπη
Παράθεση:
Σχόλιο # 155 από Paralia48
Αλοιφή θα γίνεται! μπλιαχ!
Και σίγουρα θα ξέρετε, πως ο κιμάς μαγειρεύεται την ημέρα που περνά απ τη μηχανή. Η εξήγηση που μου έδωσε ένας χασάπης είναι πως επειδή είναι κρεας αλεσμένο σε πολύ μικρά κομματάκια, δεν υπάρχει το αίμα στο κρέας που το συντηρεί, επίσης ο μυικός ιστός είναι ανθεκτικός σε αλλοιώσεις όταν είναι συμπαγής. Μπορείτε όμως να πλάσετε τα κεφτεδάκια πχ από το βράδυ και με το αλάτι και τα υπόλοιπα μυρωδικά στο ψυγείο συντηρούνται μια μέρα.
Τώρα αυτές αν το κάνουν εντελώς αλοιφή, δεν ξέρω, πώς θα τρωγεται.
... Βαριούνται να μασούν, ή το κάνουν τίποτα περίεργα λουκάνικα και το θέλουν αλοιφοειδές; πχ λουκάνικα Θουριγγίας. Το κρέας από την αλοιφωτή μορφή του συν το λίπος έχει ένα σχεδόν άσπρο χρώμα. Φαίνονται αηδία, αλλά είναι νόστιμα.
Οταν περασεις με το τροχοσπιτο κανε μια σταση ΕΔΩ
Παράθεση:
Κρούστα γιαουρτιού
2 αυγά
...Στις πρωην αν και αυτη τη συνταγη πρεπει να στην εδωσε η μια...κατι μου θυμιζει
Παράθεση:
Κρούστα γιαουρτιού
2 αυγά
Αν εχω το θαρρος? το εχω αλλα τις αφηνω να γινουν διασημες και αυτες με ...παστιτσιο
Παράθεση:
Σχόλιο # 152 από Paralia48
Το γιαούρτι είναι ένα καλό τιπ... αλλά πώς.
Εγώ δεν τις ξέρω, και να τις ΄ξερα, δε θα ρωτούσα, για να μην τις φέρω σε δυσκολη θέση... Τι θα πω <<εσύ έκανες παστίτσιο στο Μαθιου; >> . Αν έχεις το θάρρος, ρωτα και πές μου, αν όχι, δεν πειράζει
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media