Παράθεση:
Σχόλιο # 151 από MiltosRNLI1930Aλλη τραγικη συνηθεια που εισηγαγαν στην αγορα του κρεατος κατι σπατουλαρισμενες γεροντο-μπεμπεκες .Δινουν εντολη στον χασαπη τους να περασει τον κυμα 3 φορες απο τη μηχανη .ΕΛΕΟΣ !!!
η γριά η κόντακ έχει το ζούμ ίν δλδ???
To τερματίσαμε νομίζω.
Παράθεση:
Σχόλιο # 143 από MathusalasΠαραλια αντι για μπεσαμελ εχουν κατι σουπερ συνταγες η Μ. και η Αλεξ. Εχω φαει και απο τις 2. Δεν θα πω ποια ειναι η καλυτερη, μη τσακωθουν κιολας
![]()
Παράθεση:
Σχόλιο # 158 από MiltosRNLI1930https://www.youtube.com/watch?v=e_7aw1sPHo0
Οταν περασεις με το τροχοσπιτο κανε μια σταση ΕΔΩ
Κοντά έπεσες πάντως , (σε όλα εκτός τροχόσπιτο).
Γυρίσαμε φέτος με ένα σαραβαλάκι τη Ρούμελη και την Ήπειρο, (όχι μέσα στα Γιάννενα). Δοκιμάσαμε γεύσεις, που δεν είχαμε φανταστεί!
Πίτες γιαννιώτικες με μπόλικο διόσμο!!, ψητά κοντοσούβλια, κοκορέτσι από παραδοσιακό μαγαζί ηπειρώτικο, τυριά ντοπια, σκορδαλιά παραδοσιακή, μπεκρή μεζέ... και άσε για γλυκά! Μπακλαβά γιαννιώτικο με μυρωδικά και ελαφριά ευωδιά φρέσκου βούτυρου.μμμ
Να μην κάνω διαφήμηση, αλλά αν βρεθείτε προς Ήπειρο μεριά, σας συστηνω ανεπιφύλακτα τη μια και μοναδική ταβερνα στο χωριό Ελευθέρι ή Βρύσες. Λειτουργεί χειμώνα/καλοκαίρι. Έρχονται απ' όλη την Ήπειρο να φανε και το χειμώνα!
Παράθεση:
Σχόλιο # 159 από Mathusalas...Στις πρωην
αν και αυτη τη συνταγη πρεπει να στην εδωσε η μια...κατι μου θυμιζει
όχι βρε! Ίντερενετ. Θα σε εξέθετα;
Βρε τι τροχοσπιτο...με το φερυ κατεβαινει...
Λοβοτομη και γρηγορα στις κατασκηνωσεις στο Ζουμπερι...
Σήμερα μαγείρεψα κουνουπίδι στο φούρνο
Συνταγή:
Παίρνετε ένα κουνουπίδι,τα παιχνίδια του παιδιού σας και τη φωτογραφική σας μηχανή
Να έχουμε όμως αίσθηση του ...τιμημένου του χιούμορ, ναι καλό μου;
Παράθεση:
Σχόλιο # 163 από Mathusalas
Χιούμορ αλεξ. Χαλάρωσε καλό μου.
Παλι καλα που δεν παιζει το παιδι με κανα κατσικι...η κανα γκεκα...
Παράθεση:
Σχόλιο # 168 από alisidaΣήμερα μαγείρεψα κουνουπίδι στο φούρνο
Συνταγή:
Παίρνετε ένα κουνουπίδι,τα παιχνίδια του παιδιού σας και τη φωτογραφική σας μηχανή
τέλειο! Ελπίζω να μην τα βάζεις όλα μαζί στο φούρνο. Λυπάμαι τους Αστερίξ, Οβελίξ, Μιρακουλίξ, ο χοντρός ποιος είναι; Με Βικινγκ μου μοιάζει.
Μήπως βγαίνει ο μαγικός ζωμός; Αυτός ο δρουίδης εκεί, κάτι τέτοιο μαγειρεύει!
Βρε μήπως έχεις τη μαγική συνταγή και δεν το λες;
εδώ και τα υλικά > Σε κάθε δόση στο γουόκ ή μεγαλο τηγανι : Ελαιόλαδο , κρεμμύδι να σωταριστει, σκόρδο, μισή σκελίδα, μελι , τζίντζερ, κινεζικη σως σογιας. Σωταρουμε το κρεμμυδι, το τζιντζερ τριμμενο και το σκορδο με λίγο ελαιόλαδο, ρίχνω τα λαχανικά και έπειτα από πάνω 2 κουταλιές σογια σως, μια κουταλιτσα μελι και άλλες δυο κουταλιες ελαιόλαδο, εξαρταται την ποσοτητα των λαχανικών. Οχι πολλή ωρα.
Παραλία ΘΕΪΚΟ !!!
Παράθεση:
Σχόλιο # 172 από Paralia48
συμπλήρωση στο ποστ 14 για τα κινεζικα λαχανικά.
Τα ξαναέκανα ξκαι τα φωτογραφησα πριν τα φάω!!!Σας φωτογραφησα και τα υλικά που πρέπει να βάλουμε, μην ξεχάσετεκάποιο, όλα χρειάζονται
Φακιτσες του Θεού για σήμερα .
Σε μικρή κατσαρόλα βράζω φακές σε νερό , αφού εχω ρίξει ένα κρεμμύδι μέσα για άρωμα , για περίπου μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά με κλειστό καπάκι .
Σε μεγάλη κατσαρόλα δίπλα βαζω λάδι , κρεμμύδι καρότο ψιλοκομμένο , πράσο αν εχω , σκόρδο , φρέσκο κρεμμύδι και σωτάρω για λίγα λεπτα .
Αφού μαραθούν , ρίχνω δυο τριμμένες μέτριες ντομάτες και μερικά φύλλα δάφνης.
Κλείνω καπάκι και αφήνω ένα τέταρτο να μαραθεί και η ντομάτα .
Ανοίγω παλι καπάκι και σουρωνω τις φακές από τη μικρή κατσαρόλα χωρίς να πετάξω τ νερό και τις ρίχνω στη μεγάλη . Ανακατεύω και σωταρω .
Ρίχνω στη μεγάλη κατσαρόλα και το νερό και προσθέτω αν θελω κύμινο (θελω )
Καλη όρεξη
Αν συνοδέψετε και με ζυμωτό ψωμάκι από τα χέρια σας (οι οδηγίες βρίσκονται στην πρώτη σελίδα του θέματος) , το τραπέζι απογειώνεται .
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media