Και μην ξεχνατε ,,,νερο με μετρο,,,τα περισσοτερα φυτα πεθαινουν απο το πολυ ποτισμα και οχι απο το λιγο
Παράθεση:
Σχόλιο # 116 από EnikosΔροσερο αλλα οχι εκτεθειμενα σε αερηδες, ξεροβοριαδες και ετσι, καπως προστατευμενα αν προκειται για εξωτερικο χωρο...
Σε γωνιες, με φως...αλλα οχι απευθειας εκθεση στο ηλιακο φως το καλοκαιρι...
Χωμα καλης αποστραγγισης, διοτι εχουν πολυ ευαισθητα ριζικα συστηματα...
Γλαστρες πηλινες κατα προτιμησιν, διοτι αναπνεει καλυτερα το ριζικο τους συστημα και τα νεα στελεχη...
Τροφη...οχι πιτογυρα και μακαρονια με κιμα...καμια λαχανοσουπα και το καλοκαιρι κανα παγωτακι παρφετ βανιλια...
Θα πουμε πολλα...μην ανησυχεις καθολου...
Ευχαριστώ για τα 5 χρόνια ελευθερίας, γενναιόδωρο, μην είμαστε και πλεονέκτες, ε μετά με ένα πολ στο φόρουμ κομμένα όλα και πίσω σε πρόγραμμα
Παράθεση:
Σχόλιο # 119 από Helenaki4Δε σας παντρεψαμε ακόμα . Παντρεύεστε το 2026
Απολαύστε πέντε χρόνια ελευθερίας ακόμα .
(Πάνε τα φορέματα , θα τα φάει η ντουλάπα)
Chevrolet Corvette ,2-θεσιο σπορ αυτοκινητο που κατασκευαζεται στην Αμερικη απο το 1953 μεχρι σημερα σε 8 γενιες .
Παράθεση:
#123Τι είναι οι κορβετες?
Σχόλιο # 125 από Filkon_123
Παράθεση:
Σχόλιο # 124 από Filkon_123
Πως κάνουμε παράθεση? Πατάω πάνω στα αποσιωπητικά αλλά δεν... Τεσπα , hellenaki4 νομίζω και Λίγα είναι τα 4 χρόνια.. 2 μέχρι να ισορροπίσω από το διαζύγιο κλπ κλπ.. Έχω και παιδί στην εφηβια, ούτε να το σκέφτομαι ... Να έχουμε υγεία και όταν καλό πάει για σπουδές ειδωμεν... Με βλέπω να ανοίγω φυτώριο ?
Πατάς "..." σου βγάζει παράθυρο από κάτω στη σελίδα με τίτλο "Η απάντησή σας", γράφεις κάτω (ή και πάνω) από το πλαίσιο με το κείμενο που κοουτάρεις και βουαλά - έτοιμο!
Παράθεση:
Είναι αμερικάνικο σπορ κουπέ, όπως γράφει ο Μίλτος αλλά είναι και πολεμικό πλοίο, σαν αυτά που θα πάρει το Πολεμικό μας Ναυτικό από τους γάλλους ...
Δέν κάνει να τον ταλαιπωρούμε τόοοοσο πολλύ, τόν ενδιαφαιρόμενο ...:.,,
concrete ..,?
marble .,,?.,?
Παράθεση:
Τι είναι οι κορβετες?
Παράθεση:
Εκτός από την ονείρωξη που λέγεται διθέσιο κουπέ όπως ανέφεραν οι κύριοι πιο πάνω...
Είναι εκεί που περπατάς χεράκι χεράκι με τον/την λεγάμενη στο Π.Φάληρο θαυμάζοντας το (μεγάλο)θωρηκτό Αβέρωφ, κάνοντας συνειρμούς, όνειρα και φαντασιώσεις και η πραγματικότητα σε προσγειώνει μένοντας με την (μικρή)κορβέτα στο χέρι...
(Στην πραγματικότητα είναι τύπος πολεμικού πλοίου όπως αναφέρθηκε, μικρό σε μέγεθος, ταχύ και καλά εξοπλισμένο για το μέγεθος του, για περισσότερα ο γούγλης είναι φίλος σου ;-))
Ζητώ συγνώμη για το double post, σχετικά με το θέμα το #104 και #106 σχόλιο θα πρέπει να τύχουν μεγαλύτερης προσοχής από όλους άσχετα της κατάστασης που βρίσκονται τώρα, αξιότιμη θεματοθέτρια, προσυπογράφω τα ανωτέρω, μπορεί να μην είναι 23 αλλά ήταν 15, για σένα θα είναι πολύ πιο δύσκολο βέβαια αλλά έχεις ήδη κάνει την εκκίνηση στην νέα διαδρομή, μάθε ξανά να παίρνεις ανάσες και όλα καλά θα πάνε...
and a song for the road...Απο του χρονου και βλεπουμε...αναλογα βεβαια και ποσο διατεθειμενη εισαι να προχωρησεις...
Ενα καλο ερεθισμα σαν σκεψη, ειναι το να υποβαθμισεις την πεποιθηση του οτι μονο οταν ειμαστε μαζι με καποιον δημιουργουνται οι πραγματικες σταθερες της ζωης μας...
Στην ουσια ποτε δεν ειμαστε με καποιον...απλα συνυπαρχουμε σε δημιουργημενες απο αναγκη σταθερες, που ο Θεος να τις κανει σταθερες, εφ' οσον αποσκοπουν σε αναγκαστικες συμβιωσεις...
Βολευομαστε, πως το λενε...
Και μαθε οτι ποτε δεν αφηνουμε αναξιες λογου συμπεριφορες, να χαρακτηρισουν την ΔΙΚΗ ΜΑΣ ζωη...την παρουσα η μελλοντικη...νομος...
Συγκεντρωσου λοιπον και γι' αρχη βρες καποιον-καποια να μιλας οχι για το δραμα σου...μην κανεις κανα τετοιο!!!...Να μιλας για την ζωη, σαν να ξεκινησε μολις τωρα...
Να στολισεις, να στολιστεις και να δειξεις στο παιδι οτι "εγω ειμαι εδω"...
Αν δεν μου υποσχεθεις οτι θα προσπαθησεις τουλαχιστον, εμενανε να μην μου ξαναμιλησεις!!!...
Παράθεση:
Σχόλιο # 133 από Filkon_123
Καλημέρα,Γράφω μετά από καιρό.Ακόμα έχω μια θλίψη που στιγμές δεν υποφερεται.Δεν είναι εύκολο. Κλαίω, πέφτω σηκώνομαι.. Θυμώνω και ξανά πάλι.Φορές νιώθω ότι δεν έχω ζήσει προηγούμενη ζωή.Στεναχωριέμαι για το παιδί, όταν μου λέει ότι γυρίζει σπίτι και είναι μόνο του...Είναι στιγμές που δεν αντέχω...Νομίζω ότι δεν θα καταφέρω ποτέ να το ξεπεράσω όλο αυτό 7 μήνες και ακόμα να συνέλθω.Τι θα κάνω?Έρχονται γιορτές, πρέπει να στολίσω για το παιδί και δεν αντέχω.Δεν αντέχω ούτε τον ίδιο μου τον εαυτό...
Γιατί βάζεις τον εαυτό σου τώρα σε αρνητική λούμπα? Στενοχωριέσαι, τρως τη μέρα σου με αυτό, δε μένει χρόνος και ενέργεια να κάνεις κάτι άλλο, rinse and repeat.
Δες και τα καλά, μπορείς να έχεις την ηρεμία σου, καθορίζεις τι κάνεις με το χρόνο σου, βλέπεις κόσμο που τα πας καλά αντί να φορτώνεσαι την κάθε θεία χριστουγεννιάτικα.
Με το παιδί κάνετε κοινές δραστηριότητες, πχ να μαγειρεύετε μαζί?, αντί εσύ να μαγειρεύεις και το παιδί να κάνει κάτι άλλο. Το παίρνεις το Σαββατοκύριακο να πάτε να περπατήσετε ? Άμα το πας πισίνα, κάνεις και συ μια βουτιά όταν κάνει αυτό μάθημα ? Επιτραπέζια με το παιδί παίζετε παρέα ?
Ο πατέρας του παιδιού το αναλαμβάνει? Το χρόνο που είναι μαζί, πάρε τις φίλες σου να βγείτε, πήγαινε εκδρομές. Ότι θες κάνεις πλέον όταν είναι χρόνος του παιδιού με τον πατέρα του, μέχρι και στην παραλία πας και κοιμάσαι άμα θες, το έκανες αυτό πριν ?
Δέντρο εννοείται θα στολίσεις με το παιδί, και γλυκά θα κάνετε μαζί και ταινίες θα δείτε μαζί και στα μαγαζιά θα πάτε μαζί. Αν σε παίρνει χρονικά γιατί δεν πάτε μια ωραία εκδρομή τα Χριστούγεννα με το παιδί είτε έξω είτε Ελλάδα, να αλλάξεις λίγο παραστάσεις.
Άμα είσαι μέσα διάβασε κανένα βιβλίο, τρολαρε εδώ, καμμία ζωγραφική κλπ, δε δίνεις λογαριασμό πουθενά πια τι κάνεις με το χρόνο σου, ότι θες εσύ κάνεις.
Αν θες χρόνο να επεξεργαστείς την κατάσταση κάνε περπάτημα μια-δυο εβδομάδες και μετά κρατά το κιόλας γιατί κάνει καλό στη υγεία.
Παράθεση:
Σχόλιο # 133 από Filkon_123
Καλημέρα,Γράφω μετά από καιρό.Ακόμα έχω μια θλίψη που στιγμές δεν υποφερεται.Δεν είναι εύκολο. Κλαίω, πέφτω σηκώνομαι.. Θυμώνω και ξανά πάλι.Φορές νιώθω ότι δεν έχω ζήσει προηγούμενη ζωή.Στεναχωριέμαι για το παιδί, όταν μου λέει ότι γυρίζει σπίτι και είναι μόνο του...Είναι στιγμές που δεν αντέχω...Νομίζω ότι δεν θα καταφέρω ποτέ να το ξεπεράσω όλο αυτό 7 μήνες και ακόμα να συνέλθω.Τι θα κάνω?Έρχονται γιορτές, πρέπει να στολίσω για το παιδί και δεν αντέχω.Δεν αντέχω ούτε τον ίδιο μου τον εαυτό...
Ωραία απάντηση Ενικε !
Παράθεση:
Σχόλιο # 134 από EnikosΑπο του χρονου και βλεπουμε...αναλογα βεβαια και ποσο διατεθειμενη εισαι να προχωρησεις...
Ενα καλο ερεθισμα σαν σκεψη, ειναι το να υποβαθμισεις την πεποιθηση του οτι μονο οταν ειμαστε μαζι με καποιον δημιουργουνται οι πραγματικες σταθερες της ζωης μας...
Στην ουσια ποτε δεν ειμαστε με καποιον...απλα συνυπαρχουμε σε δημιουργημενες απο αναγκη σταθερες, που ο Θεος να τις κανει σταθερες, εφ' οσον αποσκοπουν σε αναγκαστικες συμβιωσεις...
Βολευομαστε, πως το λενε...
Και μαθε οτι ποτε δεν αφηνουμε αναξιες λογου συμπεριφορες, να χαρακτηρισουν την ΔΙΚΗ ΜΑΣ ζωη...την παρουσα η μελλοντικη...νομος...
Συγκεντρωσου λοιπον και γι' αρχη βρες καποιον-καποια να μιλας οχι για το δραμα σου...μην κανεις κανα τετοιο!!!...Να μιλας για την ζωη, σαν να ξεκινησε μολις τωρα...
Να στολισεις, να στολιστεις και να δειξεις στο παιδι οτι "εγω ειμαι εδω"...
Αν δεν μου υποσχεθεις οτι θα προσπαθησεις τουλαχιστον, εμενανε να μην μου ξαναμιλησεις!!!...
Καλά το πας, μετά τα πάγια τα λεφτά δε βοηθάνε σε πολλά, μπορείς να κάνεις πράγματα και χωρίς να ξοδέψεις, το περπάτημα έχει μηδέν κόστος. Τα πάγια φέτος θα μας πονέσουν όλους. Τρεις φίλες είναι υπεραρκετές αν έχετε ειλικρινή και ουσιαστική σχέση. Κάνε integrate και το παιδί αν μπορείς στον κύκλο σου με τις φίλες σου, μπορείτε πχ όλοι μαζί να παίξετε ένα επιτραπέζιο.
Μη σκας για τα παντρεμένα ζευγάρια η απομάκρυνση γίνεται γιατί τους "χαλάς την πιάτσα" πλέον, πρόβλημά τους. Άστον τον άντρα τώρα, ασχολήσου με τον εαυτό σου και παιδί σου, τα άλλα τα βλέπεις μετά. Κάτσε κάνε πλάνα για τις γιορτές, το να σχεδιάζεις θα σου δώσει ενέργεια. Μπορεί να σου τρέχει λίγο αργά η ανάκαμψη αλλά κάθε μέρα που περνάει πας πιο καλά, ο χρόνος κάνει δουλειά για σένα από μόνος του.Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media