Η Αστροψυχολογία είναι η προσπάθεια ανάλυσης της ψυχολογικής κατάστασης του ατόμου με βάση την αστρολογική γνώση η οποία δεν γίνεται αυθαίρετα αλλά σεβόμενη τον άνθρωπο και βέβαια πάντα έχοντας στο μυαλό της τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της επιστήμης.
Είναι σημαντικό να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε περισσότερο «θετικές» παρά θεωρητικές τακτικές στον όρο αστροψυχολογία που έχει συνδεθεί σε ένα βαθμό με πιο μεταφυσικές και αστήρικτες μορφές θεώρησης του ανθρώπου.
Θεωρώ ότι οι αστρο ? ψυχολόγοι καλούμαστε να υπηρετήσουμε ένα νέο παράδειγμα για τον 21ο αιώνα, ένα παράδειγμα μίας επαναστατικής αντίληψης για τον άνθρωπο και την φύση γύρω του. Ο Αστρο ? ψυχολόγος πέρα από τα γνωστά, ότι δεν θα πρέπει δηλαδή να είναι ένας μάντης όπου θα προβλέπει μόνο, πρέπει να είναι ένας δίαυλος επικοινωνίας του ανθρώπου με τον κόσμο που τον περιβάλλει και τον κόσμο που ο ίδιος περιβάλλει μέσα του.
Έτσι ο Αστρό ? ψυχολόγος θα πρέπει να σημάνει μία σημαντική αλλαγή για τον άνθρωπο και την πορεία του από εδώ και στο εξής, να αποτελέσει ένα νέο παράδειγμα εξέλιξης, και πνευματικής και επιστημονικής για τον άνθρωπο. Κυρίως θα πρέπει να έχει μία ψυχό ? ηθική μακριά από την φιλοσοφία του καπιταλισμού και του κέρδους κατανοώντας ότι όλα αυτά είναι προσωρινές μορφές μίας κοινωνίας, μιας ανθρωπότητας που αλλάζει και δεν θα πρέπει να ταυτίζεται με περιττές και μη σταθερές καταστάσεις.
Ιδιαίτερα σε μία κοινωνία με ολοένα και αυξανόμενους κινδύνους, ο αστρό ? ψυχολόγος καλείται να δώσει ένα παράδειγμα συμπεριφοράς, ηθικής και ανθρώπινης συμπόνιας όπου θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο στην ανάπτυξη του ουμανιστικού πνεύματος. Είναι πολύ σημαντικό να αναπτυχθεί ένας κώδικας δεοντολογίας που να προστατεύει ταυτόχρονα και τον αστροψυχολόγο αλλά κυρίως τον άνθρωπο που έρχεται σε επαφή με τον αστρολόγο.
Εξάλλου ήδη γνωρίζουμε πολλά «εγκλήματα» που μπορούν να γίνουν σε μία συνεδρία.
Είναι σημαντικό να υπάρξει ένας κώδικας δεοντολογίας αλλά κυρίως και μία είσοδος επιστημονικών μεθόδων έρευνας στην αστρολογία.
Γνωρίζοντας την επιστημονική ψυχολογία αλλά και την εις βάθος αστρολογία, ο αστροψυχολόγος καλείται να δώσει σημαντικές λύσεις σε πολύπλοκα ζητήματα που μας αφορούν και να αντιληφθεί τους πολλαπλούς παράγοντες που μπορεί να μας επηρεάζουν αυτή τη περίοδο.
Ο Αστρο ? ψυχολόγος μπορεί να δώσει μία πιο καθαρή αίσθηση συνδεσιμότητας με το κοινωνικό περιβάλλον αλλά και τον κόσμο καθώς και να καθορίσει πιο εύκολα τις δυνατότητες του ατόμου ώστε να το βοηθήσει να ξεφύγει από τη μοίρα του, που δεν είναι άλλη από τη συνέργεια των βιολογικών και περιβαλλοντικών παραγόντων.
Οι βιολογικοί παράγοντες είναι αυτοί που μας επηρεάζουν μέσω του DNA μας και μεταδίδονται από γενιές σε γενιές.
Μέσα από τους βιολογικούς παράγοντες μπορούμε να δούμε ασθένειες, ψυχολογικά χαρακτηριστικά, χαρακτηριστικά της προσωπικότητας μας, τάσεις, ταλέντα και άλλες προδιαθέσεις. Οι Περιβαλλοντικοί παράγοντες σε πολύ μεγάλο βαθμό καθορίζουν την ταυτότητα μας και τις διάφορες πεποιθήσεις μας.
Για παράδειγμα ακόμη και αν 2 εντελώς ίδια άτομα γεννήθηκαν κάτω από την ίδια ημερομηνία, ώρα και πόλη γέννησης δεν θα είναι τα ίδια γιατί το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσαν δεν είναι το ίδιο.
Ενα παιδί μπορεί να μεγαλώσει με μία μητέρα Καρκίνο και πατέρα Σκορπιό και ένα άλλο παιδί με ακριβώς τα ίδια στοιχεία γεννησης να μεγαλώσει τελικα με ένα πατέρα Κριό και μία μάνα Τοξότη- η διαφορά επιρροής από το οικογενειακό περιβάλλον θα είναι τεράστια.
Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό για μια εις βάθος ανάλυση,να μπορούμε αν γίνεται να έχουμε και τις ημερομηνίες των γονέων ή ακόμη περισσότερων προσώπων.
Οι περιβαλλοντικοί παράγοντες επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την ταυτότητα μας και τις διάφορες πεποιθήσεις μας.
Εκτός από την οικογένεια ένας χάρτης θα μεταμορφωθεί σε σχέση με την γειτονιά, το οικονομικό στάτους,την πόλη, την εκπαίδευση και τη χώρα που μεγαλώσαμε.
Για παράδειγμα ένα έντονα Ουράνιο άτομο θα είναι πολύ πιο ευτυχισμένο στην Ολλανδία από ότι στο Ιράν, αν και στις δύο χώρες θα έχει μία μορφή ιδιαιτερότητας.
Όλα τα παραπάνω φιλτράρουν τα «πιστεύω» μας και τις εμπειρίες μας.
Ακόμη και οι φίλοι μας μπορούν να επηρεάζουν την προσωπικότητα μας.
Οι Βιολογικοί μας παράγοντες αναγνωρίζονται μέσα από τις ζωδιακές θέσεις μας σε ένα χάρτη. Αυτες μας βοηθούν να καταλάβουμε τι κουβαλάμε βιολογικά ως όντα στο χάρτη μας και μας προσφέρουν μία ολόκληρη δυναμική ανάλυση.
Περιληπτικά κοιτάζοντας τι μπορούμε να δούμε στα ζώδια από βιολογικό και εξελικτικό πλαίσιο:
Πλίνθοι λίθοι κέραμοι, ατάκτως ερριμμένοι.
Αν μας ελεγες και τι θες να πεις, θα ηταν πιο βατο το θεμα σου...
Και φιλοδοξεις να μαγεύσει και εμάς;
Η φορουμοφροσυνη μας δε φτάνει ως εκεί.Πες μου ότι το διάβασες όλο και γω θα πάρω τον τζοτζο να λικνιστουμε μετα μουσικής και μετά θα τον στρωσω στα σεμεντς για μπυρονια
Παράθεση:
Σχόλιο # 3 από EnikosΑν μας ελεγες και τι θες να πεις, θα ηταν πιο βατο το θεμα σου...
Νομιζω το ανεβασες για να συμμετασχουν καποιοι, σωστα?...
Σε τι...
Διαβαζοντας τις αναφορες σου στο dna, ενα πραγμα μου ηρθε στο μυαλο να σε ρωτησω...
Τι ξερεις για τον ανθρακα 12 η τον προαιωνιο φωσφορο, στον οποιο επανω ενας αστροψυχολογος μπορει να κανει πιρουετες και να αυτοσχεδιασει προκειμενου να εξαγει συμπερασματα τα οποια θα εφαρμοσει σε αλλους?...
Θα μου ηταν ενδιαφερουσα η απαντηση σου...
Για να ξερω και εγω τι θα πω περαιτερω...
Δλδ το διαβασες.???
Παράθεση:
Σχόλιο # 3 από EnikosΑν μας ελεγες και τι θες να πεις, θα ηταν πιο βατο το θεμα σου...
Νομιζω το ανεβασες για να συμμετασχουν καποιοι, σωστα?...
Σε τι...
Διαβαζοντας τις αναφορες σου στο dna, ενα πραγμα μου ηρθε στο μυαλο να σε ρωτησω...
Τι ξερεις για τον ανθρακα 12 η τον προαιωνιο φωσφορο, στον οποιο επανω ενας αστροψυχολογος μπορει να κανει πιρουετες και να αυτοσχεδιασει προκειμενου να εξαγει συμπερασματα τα οποια θα εφαρμοσει σε αλλους?...
Θα μου ηταν ενδιαφερουσα η απαντηση σου...
Για να ξερω και εγω τι θα πω περαιτερω...
Μεχρι εκει που λεει για το δι εν ει, διαβασα...
Ξερεις τωρα...με το νεο μονιτορ, τα βλεπω ολα αμφιθεατρικα και καμω χαρα...
Αλλα και ποση χαρα να καμεις οταν διαβαζεις τοσο "εξεζητημενα" ζητηματα...
Τον Τζοτο αστονε για την ωρα, εχει τον νταλκα του με τα συναυλιαζομενα πληθη...
Παράθεση:
Σχόλιο # 5 από la-merΠες μου ότι το διάβασες όλο και γω θα πάρω τον τζοτζο να λικνιστουμε μετα μουσικής και μετά θα τον στρωσω στα σεμεντς για μπυρονια
Με παρεξηγησατε Κυρια μου...
Και εδωσα λεπτομερη εξηγηση...
Μη βγαλωμε και κανα ονομα ωρες που ειναι!!!...
Παράθεση:
Σχόλιο # 6 από Kristina_Δλδ το διαβασες.???
Παράθεση:
Σχόλιο # 6 από Kristina_Δλδ το διαβασες.???
Καλα,,,οτι μου πηρε και 20 δευτερα να καταλαβω το ειναι αυτο το δι εν ει ου γαρ
(Μιλαμε μεχρι που σκεφτηκα να το διαβασω για να δω τι ειναι)
Παράθεση:
Σχόλιο # 7 από EnikosΜεχρι εκει που λεει για το δι εν ει, διαβασα...
Επινα καφε και ημανε ανυποψιαστος...
Ε, οταν διαβασα περι της χρησης του δι εν ει, στην αστροψυχολογια...σταματησα, διοτι τα παρακατου ειναι περιττα...
Θα εμπαινα στον πειραζμο να αναφερω στην θεματοθετρια περι...Ακασικων αρχειων και δεν ηθελα να την τρομαξω με το εμπα...
Αναμενω ομως τις απαντησεις της...
Μα...αφου ειμαι μουλτιλινγκουαλος!!!...
Παράθεση:
Σχόλιο # 11 από Kristina_Καλα,,,οτι μου πηρε και 20 δευτερα να καταλαβω το ειναι αυτο το δι εν ει
ου γαρ
(Μιλαμε μεχρι που σκεφτηκα να το διαβασω για να δω τι ειναι)
Καταλαβα...τα ειπε με την μια η θεματοθετρια και...
Ησυχασε...
Επεισθη μαλλον οτι ειναι αστροψυχολογος...
Και...χρησιμη στους...αλλους...
Μα γιατι αποχώρησε??? Θελω να με μαγέψει...
Παράθεση:
Σχόλιο # 13 από EnikosΚαταλαβα...τα ειπε με την μια η θεματοθετρια και...
Ησυχασε...
έεεΛΛΛααα!
θα ξέχασε το παςςγουρντ το κορίτσι αλλά θα το βρει στα ταρά! είμαι βεβαία!
Παράθεση:
Σχόλιο # 13 από EnikosΚαταλαβα...τα ειπε με την μια η θεματοθετρια και...
Ησυχασε...
Μακαρι να ντα βρει, διοτι εχω αποριες σε εκκρεμοτης...
Οσο ναναι, ψυχογιατρος μας ετυχε, να μην λυσωμε τις αποριες μας?...
Εκτος και να μας βαζει σε πειστ τις εργασιες που παρακολουθει στην "σχολη" της...
Παράθεση:
Σχόλιο # 15 από la-merέεεΛΛΛααα!
δεν είναι πολλυτέλεια..:, , επιτακτική ανάγκη είναι ...:...,,
https://www.youtube.com/watch?v=4OonYTJ5_To
Παράθεση:
Σχόλιο # 6 από Kristina_Δλδ το διαβασες., ? ? ?
Παράθεση:
Σχόλιο # 15 από la-merέεεΛΛΛααα!
Το τρισχειροτερο ολων, το οποιο διαπιστωσα σημερα, ειναι που...
Τα 'πες όλα!
Υ.Γ. Παρεπιπτόντως, σε αυτή τη λογική έχουμε γεμίσει ...life coachers!
Παράθεση:
Σχόλιο # 19 από EnikosΤο τρισχειροτερο ολων, το οποιο διαπιστωσα σημερα, ειναι που...
Ολο το κειμενο ειναι ξενο...καποιου αλλουνου...ολο...απο επικεφαλιδα μεχρι τελους...
Κειμενο στο οποιο, η πρωτη που αδυνατει να τοποθετηθει ειναι η "θεματοθετρια"...
Φυσικα και δεν ξερει οτι ειναι μια μπουρδα, η φλασια του συγγραφεα του, διοτι αν το ηξερε προφανως δεν θα το ανεβαζε ως "θεμα"...
Ολο αυτο επιβεβαιωνει την θεση μου, για ολους αυτους τους τσαρλατανους που δημιουργουν πελατεια, βασιζομενοι στην ανυπαρκτη μορφωση ανθρωπων που απο μοδα ακολουθουν "φορμουλες" που κανουν κλικ σε αδαεις, λογω της πολυπλοκοτητας του λογου...
Προσοχη σε εσας τους νεους, που ισως διαβαζετε αυτα τα φιρικια...
Η γνωση ποτε δεν ειναι τοσο θολη και εκφρασμενη με ειδικες απαυτολογιες...
Το νου σας! Κυκλοφοραει πολυ πραμα!!!...
στα social media