Είστε ανοιχτοί σε γνωριμίες που μπορουν να εξελιχθούν σε σχέσεις ζωής;
συναντας για πρωτη φορα τη διαδυκτιακη γνωριμια ,να την κοιταζεις πρωτα στα παπουτσια ! Αν δεις Κινεζικο με σολα πλαστικη και τακουνι πολυεστερα μην βιαστεις να δεσμευτεις .
Οι σχέσεις ζωής ξεκινούν στα 20+ όχι στα 40+
Άραξε λοιπόν και αναθεώρησε το τι πρέπει να ζητήσεις,για να μην πέσεις από τη σκαλωσιά χωρίς κράνος
,Φιλικά
AlisΓια σχέση ζωης δεν εχω χώρο... είμαι κατειλημμένη... ειδικά τίς σχέσεις μεσω ίντερνετ τις
απεχθάνομαι...για φιλικές σχέσεις να ετοιμαστώ μισο λεφτο...Ελλιπες ζητημα...
Ποιες σχεσεις δηλαδη μπορει να εξελιχθουν σε σχεσεις ζωης, συμφωνα με τα δικα σου ζητουμενα?...
Η αλλη ξερω γω, ψαχνει για σχεση ζωης, που να ντυνεται και ο αλλος σαν Καλημοπαρδαλη η να μιλαει τσατρα πατρα τα Ελληνικος η να ειναι και αυτος ρομποτεκα κατα 70%...
Βοηθησε λιγο τον εαυτο σου!...
Εξηγησε μας αν θελεις
Παράθεση:
Σχόλιο # 4 από alisida
Οι σχέσεις ζωής ξεκινούν στα 20+ όχι στα 40+ Άραξε λοιπόν και αναθεώρησε το τι πρέπει να ζητήσεις,για να μην πέσεις από τη σκαλωσιά χωρίς κράνος,Φιλικά Alis
Κατα τη γνωμη μου και συμφωνα παντα με αυτο που λεει η ψυχη μου , οι σχεσεις ζωης ειναι συναντησεις σταθμοι που δεν εχουν ηλικια .
Ως προς τις ερωτικες σχεσεις ζωης , ηξερα παντα απ την αρχη αν ειχα να κανω με σχεση σταθμο , ή με κατι λιγοτερο απο αυτο .
Προσωπικα , αν ποτε αποφασισω να επενδυσω σε ανθρωπο ξανα , θα ειναι μονο για κατι που θα το νιωσω απ την αρχη σαν τετοιο .
Αν δε βλεπω ανοιχτο πεδιο σε ολα τα ενδεχομενα , το βρισκω ανουσιο .
Μετά χαράς
Όπως αντιλαμβάνομαι τη σχέση ζωής,προϋποθέτει κοινή πορεία από την αρχή έως το τέλος.
Πού σημαίνει,συντροφικη σχέση από το ξεκίνημα της ζωής ,δηλ τις σπουδές ,στον αγώνα για επαγγελματική αποκατάσταση,στη δημιουργια οικογένειας,στην ανατροφή των παιδιών ,στις οποίες δυσκολίες της ζωής.
Το ζευγάρι που θα τα περάσει όλα αυτά μαζί και που θα καταφέρει να διατηρήσει τη σχέση του ζωντανη,μπορεί να μιλήσει για σχέση ζωής.
Παράθεση:
Σχόλιο # 8 από vidar70Εξηγησε μας αν θελεις
Και το θεμα και ορισμενες εκ των απαντησεων εξηγουν για ακομη μια φορα
ποσο δυσκολοχωνευτη ειναι η χυλοπιτααλλα μολις εκανες το πιο σημαντικο λαθος της ζωης σου. Εγραψες "Προσωπικα , αν ποτε αποφασισω να επενδυσω σε ανθρωπο ξανα ,". Τραγικο , ολοι οι ανθρωποι δεν ειναι το ιδιο. Οταν ξεπερασεις αυτο , τοτε αξιζει να προχωρησεις παρακατω. Θελει ολοκληρη αναλυση και απο δω δεν γινεται αλλα εχεις καταλαβει τι θελω να πω
Παράθεση:
Σχόλιο # 9 από Helenaki4Κατα τη γνωμη μου και συμφωνα παντα με αυτο που λεει η ψυχη μου , οι σχεσεις ζωης ειναι συναντησεις σταθμοι που δεν εχουν ηλικια .
Ως προς τις ερωτικες σχεσεις ζωης , ηξερα παντα απ την αρχη αν ειχα να κανω με σχεση σταθμο , ή με κατι λιγοτερο απο αυτο .
Προσωπικα , αν ποτε αποφασισω να επενδυσω σε ανθρωπο ξανα , θα ειναι μονο για κατι που θα το νιωσω απ την αρχη σαν τετοιο .
Αν δε βλεπω ανοιχτο πεδιο σε ολα τα ενδεχομενα , το βρισκω ανουσιο .
στην λεξη "ζωη". Για μενα και στα 40 μπορει να υπαρξει σχεση ζωης , χωρις να υπαρχουν ολα αυτα που εγραψες στην απαντηση σου. Τα βλεπω λιγο "πεζα" αυτα που γραφεις συγνωμη. Αν δεν εχω την συντροφο απο τα φοιτητικα χρονια, αν δεν ζουμε τις αγωνιες του καθ εενα απο μας για επαγγελματικη αποκατατσαση δεν μπορει να εχουμε σχεση ζωης?. Για μενα ειναι λαθος να εχεις και εναν συντροφο τοσα χρονια χωρις να εχεις γνωρισει καποιον αλλον.
Παράθεση:
Σχόλιο # 10 από alisidaΜετά χαράς
Όπως αντιλαμβάνομαι τη σχέση ζωής,προϋποθέτει κοινή πορεία από την αρχή έως το τέλος.
Πού σημαίνει,συντροφικη σχέση από το ξεκίνημα της ζωής ,δηλ τις σπουδές ,στον αγώνα για επαγγελματική αποκατάσταση,στη δημιουργια οικογένειας,στην ανατροφή των παιδιών ,στις οποίες δυσκολίες της ζωής.
Το ζευγάρι που θα τα περάσει όλα αυτά μαζί και που θα καταφέρει να διατηρήσει τη σχέση του ζωντανη,μπορεί να μιλήσει για σχέση ζωής.
Σίγουρα δεν εηνευουν όλοι οι άνθρωποι με τον ίδιο τρόπο την έννοια σχέση ζωής.
Προσωπικά μετρω τη διάρκεια και τις κοινές εμπειρίες.
Άλλος μετράει το βάθος της επικοινωνίας και την πνευματική σύνδεση ,που μπορεί να κρατήσει λιγότερο,όμως να είναι πολύ σημαντική και να σημαδέψει τη ζωή μας.
Ίσως δεν υπάρχει "σωστή" απάντηση.
Όπως το νοιώθει ο καθένας
Παράθεση:
Δινουμε διαφορετικη εννοια
Σχόλιο # 14 από vidar70στην λεξη "ζωη". Για μενα και στα 40 μπορει να υπαρξει σχεση ζωης , χωρις να υπαρχουν ολα αυτα που εγραψες στην απαντηση σου. Τα βλεπω λιγο "πεζα" αυτα που γραφεις συγνωμη. Αν δεν εχω την συντροφο απο τα φοιτητικα χρονια, αν δεν ζουμε τις αγωνιες του καθ εενα απο μας για επαγγελματικη αποκατατσαση δεν μπορει να εχουμε σχεση ζωης?. Για μενα ειναι λαθος να εχεις και εναν συντροφο τοσα χρονια χωρις να εχεις γνωρισει καποιον αλλον.
Θα μπορούσες να το πεις κι έτσι.
Ίσως η λύση να είναι οι περισσότερο συνειδητές επιλογές συντρόφων.
Ούτως ώστε,μπαίνοντας στη σχέση να μην είναι σα να μπαίνουμε σε τηλεπαιχνίδι να δοκιμάσουμε την τύχη μας.
Θα ψηφίσω περισσότερη προεργασία ,νομίζω ότι εδώ θα συμφωνήσω με την Ελενάκι
Παράθεση:
Αλλά πέφτουμε σε ζονγκ. Κι η ρημάδια η ζωή προχωράει. Δεν βαριέσαι... Συνηθησαμε αφού.
Σχόλιο # 12 από alexandriani1
#12 #15 #16
Αλις και Αλεξανδριανη , πιστευω πως δεν ειναι λαχειο .
Οσες φορες γυρισει κανεις πισω νοερα θα βρει ακριβεις αντιστοιχιες γεγονοτων με εσωτερικες θεσεις και σκεψεις.
Περισσοτερο οσο μεγαλωνω αρχιζω να ασπαζομαι σοβαρα τη θεωρια που θελει τη Ζωη να δινει ο,τι ζητα κανεις , καμμια φορα και ο,τι φοβαται .
Τουλαχιστον ως προς τη μεγαλη εικονα μιας σχεσης.
Τηλεπαιχνίδι (πλέον) είναι όλες οι σημερινές σχέσεις. Πάλη με το άγνωστο.
Ακόμη και οι γουάναμπή συνειδητές, που προσφέρουν όμως μόνο επιπλαστη σιγουριά.
Δεν υπάρχει θωράκιση με προεργασίες & Co. Οι άνθρωποι είναι διαφορ(ετ)ικες πολλαπλότητες με πολλούς άγνωστους.
Παράθεση:
Σχόλιο # 16 από alisida
Ίσως η λύση να είναι οι περισσότερο συνειδητές επιλογές συντρόφων.
Ούτως ώστε,μπαίνοντας στη σχέση να μην είναι σα να μπαίνουμε σε τηλεπαιχνίδι να δοκιμάσουμε την τύχη μας.
![]()
Θα ψηφίσω περισσότερη προεργασία ,νομίζω ότι εδώ θα συμφωνήσω με την Ελενάκι
![]()
Δεν είναι πάντα πάλη με το άγνωστο.
Εντοπίζω σε γενικές γραμμές ένα πρόβλημα ειλικρίνειας.
Τι θέλω να πω ?
Ακόμα και αν είναι ειλικρινείς ο ένας προς τον άλλο οι επίδοξοι συντροφοι,δεν είναι πάντα ειλικρινείς με τον εαυτό τους.
Τις περισσότερες φορές επικεντρωνομαστε περισσότερο στην προσπάθεια να αρέσουμε και λιγότερο στην σωστή εκτίμηση του κατά πόσο μας καλύπτει ο χαρακτήρας του ανθρώπου που γνωρίζουμε.
Οι αναφερόμενες "προεργασίες" θα μπορούσαν να είναι ακριβώς αυτές οι ερωτήσεις στον εαυτό μας.
Και ο στόχος μας να είναι το τι μπορώ να δεχτώ,αντί του τι μπορώ να αλλάξω.
Παράθεση:
Σχόλιο # 18 από HeptamerΤηλεπαιχνίδι (πλέον) είναι όλες οι σημερινές σχέσεις. Πάλη με το άγνωστο.
Ακόμη και οι γουάναμπή συνειδητές, που προσφέρουν όμως μόνο επιπλαστη σιγουριά.
Δεν υπάρχει θωράκιση με προεργασίες & Co. Οι άνθρωποι είναι διαφορ(ετ)ικες πολλαπλότητες με πολλούς άγνωστους.
βλεπω απαισιοδοξια . Οι σχεσεις ειναι κομματι της ζωης και οπως ξερετε η ζωη ειναι αδικη και πολυ δυσκολη. Και τα παρατατε? Παραδινεστε ή ορματε παλι στον αγωνα? Ενας αγωνας ειναι οι σχεσεις οπως και η ζωη. Αν παραιτηστε απο τις σχεσεις ειναι σαν να παραιτηστε απο την ιδια την ζωη. Ισα το κορμι λεμε!!!
Παράθεση:
Μωρέ έτοιμοι είμαστε πάντα Αλλά πέφτουμε σε ζονγκ. Κι η ρημάδια η ζωή προχωράει. Δεν βαριέσαι... Συνηθησαμε αφού.
Σχόλιο # 12 από alexandriani1
στα social media