Καλησπέρα σε όλους,
Έχει καιρό που διαβάζω θέματα στο φόρουμ όμως πρώτη φορά γράφω για κάτι που ταλανίζει εδώ και καιρό το μυαλό μου.Αρχικά να πω ότι δεν είμαι τρολ καθώς ίσως αυτά που θα γράψω να σας φανούν υπερβολικα και θα παρακαλούσα να μην με πάρετε από τα μούτρα.Μπαίνω στο ψητό.Καλοκαίρι του 2018 , πηγαίνω για δουλειά σεζόν, γνωρίζω τον Χ ερωτευόμαστε παράφορα. Ο Χ είναι από γειτονική χώρα και ήρθε για διακοπές σε εξοχικο σπίτι συγγενικού προσώπου όπου και έμεινε για πάρτυ μου μέχρι να τελειώσω με τη δουλειά. Όλους αυτούς τους μήνες είμαστε τέλεια , ερωτευμένοι όσο δε πάει και ομολογώ πως είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που νιώθω έτσι. Τελειώνει η σεζόν , γυρνάμε πίσω στα σπίτια μας. Ειμασταν φοιτητές και οι δύο. Κρατάμε επαφή και με το που τελειώνω εξεταστική Σεπτεμβρίου πηγαίνω στην πόλη του. Όλα καλά όλα ωραία όμως είχαμε αρκετούς καβγάδες σε λεπτομέρειες δεν θα μπω. Με αυτά και με εκείνα το βράδυ πριν φύγω μου λέει να χωρίσουμε. Μου ήρθε κεραμίδα. Κλάμα και εγώ και αυτός πριν τον αποχωρισμό. Έπρεπε να γυρίσω για μια παρουσίαση εργασίας όπως και έγινε. Δεν ήθελα να χωρίσουμε , προσπάθησα να κρατήσω επαφή, του είπα να το συζητήσουμε. Μιλήσαμε , όμως δεν βγήκε άκρη από το τηλέφωνο , το αφήσαμε στο μπορεί να ξαναβρεθούμε. Περνάνε οι μήνες έχουμε μια ψιλοεπικοινωνια μια στο τόσο κανένα μήνυμα. Μέχρι που έστειλα και δεν πήρα απαντηση.Εγώ να σημειώσω ότι το περνούσα πολύ δύσκολα , μου πήρε καιρό να ανακαμψω, δεν μπορούσα να το χωνέψω τον ήθελα πολύ. Περνάνε τα χρόνια, με τον καιρό στεγνώνουν τα δάκρυα, γνωρίζω αλλους, κάνω σχέση, χωρίζω . Και φτάνει το καλοκαίρι του 2021 και μου στέλνει μήνυμα, λέγοντας μου ότι θα έρθει στο εξοχικό εκείνο και ότι θέλει να με δει. Εγώ σοκ , το παίζω δύσκολη , θα δούμε , αν βολεύει του λέω , ενώ μέσα μου ήθελα πολύ. Και πήγα. Όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν και πολύ όμορφα... Εγώ να περιμένω εξηγήσεις για όλον αυτόν τον καιρό που εξαφανιστηκε,αλλά να μην θέλω να πιέσω την κατάσταση . Έγινε μια μικρή συζήτηση αλλά δεν είπα όλα όσα ήθελα να πω, κρατήθηκα , έβαλα τον εγωισμό μπροστά. Ήταν ψυχρός , περίμενα άλλη συμπεριφορά, περίμενα ίσως κάποιες εξηγήσεις για να γίνω και εγώ πιο θερμή. Μου είπε πως μου πρότεινε γιατί έχει συνδέσει αυτό το μέρος με εμένα και ότι δεν μπορούσε να μην μου πει. Κάτσαμε μια εβδομάδα. Στην οποία υπήρχαν καλές στιγμές όμως κατά κύριο λόγο άσχημες. Υπήρχε έλλειψη επικοινωνίας. Φταίω κ εγώ που δεν ήμουν ξεκάθαρη με τα συναισθήματα μου, όμως κι αυτός δεν εκφραζόταν παρά μόνο ελάχιστες φορές.Έρχεται η μέρα να φύγουμε. Του λέω τι ώρα θες να φύγουμε ; Μου λέει ας πάμε για μπάνιο και ας φύγουμε μετά το απόγευμα. Του λέω όχι πάμε τώρα , είχα ξενερώσει. Τα μαζεύουμε φεύγουμε. Ήθελα να του μιλήσω και πήγα να το κάνω την ώρα του αποχωρισμού όπου και μου είπε "δεν έχω χρόνο τώρα". Του λέω οκ αντίο λοιπόν και φεύγω.Από εκεί και πέρα, του έστειλα να δω αν έφτασε καλά, μου απάντησε. Μετά με έτρωγε, ήθελα να τα βγάλω από μέσα μου, μετάνιωσα που δεν το έκανα από κοντά . Του έστειλα ένα μήνυμα που του τα είπα. Ουδέτερο , χωρίς κατηγορίες προς το πρόσωπο του και χωρίς να ζητάω κάτι. Ήταν απλώς μια έκφραση συναισθημάτων. Το μήνυμα διαβάστηκε μετά από κανένα μήνα. Απάντηση δεν πήρα ποτέ. Ξέρω ότι όλοι αξίζουμε εξηγήσεις. Το ότι κάποιος δεν μπαίνει καν στο κόπο να σου εξηγήσει είναι red flag. Όμως θέλω ακόμα μια εξήγηση. Το σκέφτομαι ακόμα. Επικοινωνούσαμε πολύ μέχρι πριν εξαφάνιση του. Είναι τρελό το ξέρω, αλλά θέλω να πάω να τον βρω . Θέλω απαντήσεις . Ξέρω ότι κατά πάσα πιθανότητα θα φάω τα μούτρα μου αλλά δεν με νοιάζει. δεν ήθελα όμως να τελειώσουμε έτσι, ψυχρά. Ξέρω ότι δεν οδηγεί καπου. Όμως μόνο αν πάρω απαντήσεις θα μου είναι πιο εύκολο να προχωρήσω παρακάτω. Ξέρω επίσης πως χρειάζεται δουλειά η αυτοεκτίμηση μου, γιατί δεν θα έπρεπε να τον σκέφτομαι ακόμα μετά από αυτά. Θα ξεκινήσω ψυχοθεραπεία σύντομα. Ευχαριστώ που φτάσατε ως εδώ. Περιμένω συμβουλές,γνώμες και σχόλια με ενσυναίσθησηΠως τις εννοεις τις εξηγησεις? Λες ειχατε αρκετους καυγαδες απο την αρχη,,,τι αλλη εξηγηση θες?
Βρε κοριτσι, καπνε 3 χρονια,,,αστο να παει
Παράθεση:
Απόσταση/ χωρισμός / κόλλημα
Σχόλιο # 1 από Steffi9Καλησπέρα σε όλους,
Έχει καιρό που διαβάζω θέματα στο φόρουμ όμως πρώτη φορά γράφω για κάτι που ταλανίζει εδώ και καιρό το μυαλό μου.Αρχικά να πω ότι δεν είμαι τρολ καθώς ίσως αυτά που θα γράψω να σας φανούν υπερβολικα και θα παρακαλούσα να μην με πάρετε από τα μούτρα.Μπαίνω στο ψητό.Καλοκαίρι του 2018 , πηγαίνω για δουλειά σεζόν, γνωρίζω τον Χ ερωτευόμαστε παράφορα. Ο Χ είναι από γειτονική χώρα και ήρθε για διακοπές σε εξοχικο σπίτι συγγενικού προσώπου όπου και έμεινε για πάρτυ μου μέχρι να τελειώσω με τη δουλειά. Όλους αυτούς τους μήνες είμαστε τέλεια , ερωτευμένοι όσο δε πάει και ομολογώ πως είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που νιώθω έτσι. Τελειώνει η σεζόν , γυρνάμε πίσω στα σπίτια μας. Ειμασταν φοιτητές και οι δύο. Κρατάμε επαφή και με το που τελειώνω εξεταστική Σεπτεμβρίου πηγαίνω στην πόλη του. Όλα καλά όλα ωραία όμως είχαμε αρκετούς καβγάδες σε λεπτομέρειες δεν θα μπω. Με αυτά και με εκείνα το βράδυ πριν φύγω μου λέει να χωρίσουμε. Μου ήρθε κεραμίδα. Κλάμα και εγώ και αυτός πριν τον αποχωρισμό. Έπρεπε να γυρίσω για μια παρουσίαση εργασίας όπως και έγινε. Δεν ήθελα να χωρίσουμε , προσπάθησα να κρατήσω επαφή, του είπα να το συζητήσουμε. Μιλήσαμε , όμως δεν βγήκε άκρη από το τηλέφωνο , το αφήσαμε στο μπορεί να ξαναβρεθούμε. Περνάνε οι μήνες έχουμε μια ψιλοεπικοινωνια μια στο τόσο κανένα μήνυμα. Μέχρι που έστειλα και δεν πήρα απαντηση.Εγώ να σημειώσω ότι το περνούσα πολύ δύσκολα , μου πήρε καιρό να ανακαμψω, δεν μπορούσα να το χωνέψω τον ήθελα πολύ. Περνάνε τα χρόνια, με τον καιρό στεγνώνουν τα δάκρυα, γνωρίζω αλλους, κάνω σχέση, χωρίζω . Και φτάνει το καλοκαίρι του 2021 και μου στέλνει μήνυμα, λέγοντας μου ότι θα έρθει στο εξοχικό εκείνο και ότι θέλει να με δει. Εγώ σοκ , το παίζω δύσκολη , θα δούμε , αν βολεύει του λέω , ενώ μέσα μου ήθελα πολύ. Και πήγα. Όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν και πολύ όμορφα... Εγώ να περιμένω εξηγήσεις για όλον αυτόν τον καιρό που εξαφανιστηκε,αλλά να μην θέλω να πιέσω την κατάσταση . Έγινε μια μικρή συζήτηση αλλά δεν είπα όλα όσα ήθελα να πω, κρατήθηκα , έβαλα τον εγωισμό μπροστά. Ήταν ψυχρός , περίμενα άλλη συμπεριφορά, περίμενα ίσως κάποιες εξηγήσεις για να γίνω και εγώ πιο θερμή. Μου είπε πως μου πρότεινε γιατί έχει συνδέσει αυτό το μέρος με εμένα και ότι δεν μπορούσε να μην μου πει. Κάτσαμε μια εβδομάδα. Στην οποία υπήρχαν καλές στιγμές όμως κατά κύριο λόγο άσχημες. Υπήρχε έλλειψη επικοινωνίας. Φταίω κ εγώ που δεν ήμουν ξεκάθαρη με τα συναισθήματα μου, όμως κι αυτός δεν εκφραζόταν παρά μόνο ελάχιστες φορές.Έρχεται η μέρα να φύγουμε. Του λέω τι ώρα θες να φύγουμε ; Μου λέει ας πάμε για μπάνιο και ας φύγουμε μετά το απόγευμα. Του λέω όχι πάμε τώρα , είχα ξενερώσει. Τα μαζεύουμε φεύγουμε. Ήθελα να του μιλήσω και πήγα να το κάνω την ώρα του αποχωρισμού όπου και μου είπε "δεν έχω χρόνο τώρα". Του λέω οκ αντίο λοιπόν και φεύγω.Από εκεί και πέρα, του έστειλα να δω αν έφτασε καλά, μου απάντησε. Μετά με έτρωγε, ήθελα να τα βγάλω από μέσα μου, μετάνιωσα που δεν το έκανα από κοντά . Του έστειλα ένα μήνυμα που του τα είπα. Ουδέτερο , χωρίς κατηγορίες προς το πρόσωπο του και χωρίς να ζητάω κάτι. Ήταν απλώς μια έκφραση συναισθημάτων. Το μήνυμα διαβάστηκε μετά από κανένα μήνα. Απάντηση δεν πήρα ποτέ. Ξέρω ότι όλοι αξίζουμε εξηγήσεις. Το ότι κάποιος δεν μπαίνει καν στο κόπο να σου εξηγήσει είναι red flag. Όμως θέλω ακόμα μια εξήγηση. Το σκέφτομαι ακόμα. Επικοινωνούσαμε πολύ μέχρι πριν εξαφάνιση του. Είναι τρελό το ξέρω, αλλά θέλω να πάω να τον βρω . Θέλω απαντήσεις . Ξέρω ότι κατά πάσα πιθανότητα θα φάω τα μούτρα μου αλλά δεν με νοιάζει. δεν ήθελα όμως να τελειώσουμε έτσι, ψυχρά. Ξέρω ότι δεν οδηγεί καπου. Όμως μόνο αν πάρω απαντήσεις θα μου είναι πιο εύκολο να προχωρήσω παρακάτω. Ξέρω επίσης πως χρειάζεται δουλειά η αυτοεκτίμηση μου, γιατί δεν θα έπρεπε να τον σκέφτομαι ακόμα μετά από αυτά. Θα ξεκινήσω ψυχοθεραπεία σύντομα. Ευχαριστώ που φτάσατε ως εδώ. Περιμένω συμβουλές,γνώμες και σχόλια με ενσυναίσθηση![]()
Το να βαράς το κεφάλι σου στον τοίχο και να περιμένεις να σπάσει ο τοίχος δε δουλεύει.
Το '18 τα πηγαίνατε καλά, το έληξε για δικούς του λόγους και δοκιμάσατε επανασύνδεση το '21, αυτή δε πήγε καλά, υπήρχε πάγωμα. Ε μη ξαναδοκιμάσεις μαζί του 3η φορά. Οι ωραίες αναμνήσεις του '18 είναι μάλλον που σε γυρνάνε πίσω αλλά πιο καλά κάτι καλό για το '22, αντί για μια παγωμαρα που θυμίζει λίγο και το '18.
Απλά και συ αν θες κάτι, γενικά λέγε το, ειδικά τώρα έτσι που τα λες δε ξέρω και πόση διαφορά θα έκανε αν ήσουν πιο ανοιχτή.
Απαντήσεις αν δε θέλει αυτός να σου δώσει δε θα πάρεις, άσχημο είναι αλλά τι να κάνουμε συμβαίνει.
Και στις δύο "στέγνωσαν τα δάκρυα" πάντως
Παράθεση:
Σχόλιο # 4 από better_in_time
Παρομοια ιστορια με την δικη μου .δεν μπορω ν ειμαι αντικειμενικη .αυτο που θα πω ειναι οτι ομορφες μερεα ερχονται με αντρεα δοτικους .
Οταν καποιοι αθρωποι αγαπιουνται, εστω και κατα δηλωσιν τους, οταν χωριζουν δεν το ριχνουν στα γκομενικα κανα δεκαρι χρονια και μετα τρωνε το αστροπελεκι των εξηγησεων...
(Απόσταση ,χωρισμός,)
...Τίποτα δε θα αγαλιασει γιατί ουσιαστικές απαντήσεις αν ήθελε να δώσει θα είχε ήδη δώσει. Για να τα πούμε και στη γλώσσα σου , μη του δίνεις rental space στο κεφάλι σου, δεν αξίζει και for the love of God, a short term trade gone wrong is not a long term investment to hang on to.
Πολύ σημασία του δίνεις, stiff upper lip, από σίδερο που λένε και στα μάλλον μέρη σου
Άστο καλύτερα, ούτως η άλλως επανασυνδέσεις τελικα καταλήγουν να φέρνουν πολλά μπαγκαζια απ' τα παλιά και καταλήγουν περίπλοκες, μη μπλέκεις.
Παράθεση:
Σχόλιο # 14 από Steffi9
Επίσης εγώ θέλω να πάω έτσι , για να του μείνει. Θα πάω με τους φίλους μου και στη τελική θα κάνουμε απλα εκδρομή. Ξέρω πως μπορεί και να με διώξει, μπορεί να είναι και με άλλη, μπορει να μην τον βρω. Όμως για κάποιο λόγο εδώ και καιρό νιώθω την ανάγκη να πάω από κοντά να μου πει τι έγινε και να με κοιτάει στα μάτια. Μαζοχισμός ; Ναι. Αλλά θα αγαλιασει η ψυχούλα μου, αφού δεν υπάρχει άλλος τρόπος.
στα social media