Προτείνω
Τα ρήματα στο δεύτερο πληθυντικό να τα γράφεις με καταληξη "ε"
Για αρχή
Και μετά βλέπουμε
Παράθεση:
Σχόλιο # 19 από Apolith
Αν δεν έχετε κάτι να προτείνεται,μην γράφεται καθόλου. Κάποιοι είστε απαράδεκτοι.Είμαι ερωτευμένη μαζί του,και υποφέρω.
Δε φταίει αυτή.
Είναι η σύγχρονη γραμματική του ίντερνετ - και ενίοτε των ατελών αυτόματων διορθωτών -, που αβαδιστα, αβασάνιστα, αβίαστα (και που έχει αντικαταστήσει αυτή που ξέρουμε) ακολουθούν όλοι σημερα, δίχως να πολυνοιάζονται.
Μια τέτοια αδιαφορία / αγνωσιά / νοοτροπία "όλα σε ένα" πως να την παλέψεις;
Παράθεση:
Σχόλιο # 21 από alisidaΠροτείνω
Τα ρήματα στο δεύτερο πληθυντικό να τα γράφεις με καταληξη "ε"
Για αρχή
Και μετά βλέπουμε
Το ζησαμε κιαφτο...
Μαθηματα ελληνικος, τωρα στα τελευταια...
Οχιιι...
Στο απροσωπο διαδικτυο καλη μου, οταν εκτιθεσαι, οφειλεις να προσμενεις παντα ολη τη γκαμα αντιδρασεων - οχι μονο αυτη των κοντινών σου που χαϊδεύει τα αυτια σου, οχι μονο αυτη που δε γνωριζει ή δεν τη νοιαζει η γραμματική σου ή οι όποιες ανεπάρκειές σου.
Σαφως και δεν εχει σημασια για το προβλημα η ορθογραφια ή η παιδεία καποιου, αλλα αυτο δε σημαινει πως η ανορθογραφία ή η όποια άλλη διαφαινόμενη ανεπάρκεια ειναι αυτοματα και ιερή /ανέγγιχτη / προσπερασιμη. Ενας άγνωστος δεν (οφειλει να) γνωριζει τις αιτιες της όποιας ανεπαρκειας επισημαίνει, ουτε να ασκεί μονιμως ενσυναισθηση / λύπηση / κατανόηση - αυτά αφορουν το κοντινό βεληνεκές - και ουτε θα πρεπει να αισθανεται ενοχος για αυτό.
Ο καθενας δικαιουται να επισημαινει οτι τον κεντριζει - και αν ο κεντριζομενος δεν ειναι στενομυαλος, θα προβληματιστεί και - αν θελει και μπορει - θα βελτιωθει.
Ο καθενας εχει δικαιωμα να "υποφερει" όπου θεωρει πως συντρεχει λογος - κανεις δεν υποχρεωνει κανεναν να συν-υποφερει / ταυτιζεται με καποιον ντε και καλά στο ίδιο πεδίο.
Παράθεση:
Σχόλιο # 23 από Rania00
Εγώ πάλι θα προτείνω σε καποιος να μην γράφουν καθόλου σε έναν άνθρωπο που δείχνει ψυχολογικά επηρεασμένος και αυτοί το μόνο που έχουν να πουν είναι υποδείξεις γραμματικής.Έχει σημασία αν ο άνθρωπος που ζητά να μοιραστεί ένα θέμα του έχει τελειώσει δημοτικό ή γυμνάσιο ή λύκειο?
ποσες πιθανοτητες εχεις να σου απαντησει καποιος ,σ εναν γενικο προβληματισμο //παιδια ο τυπος με εξαπατησε ,,και ειναι αρκετα μεγαλυτερος ,,μου παρουσιασθηκε σαν αλλος //
εμεις τωρα τι να πουμε ,,ας προσεχες ,,δεν εβλεπες? δεν ρωταγες ?
αν ..αναφερθεις σε περισσοτερες λεπτομερειες ισως εχεις μια πιο σοβαρη απαντηση ,,
Παράθεση:
Σχόλιο # 11 από Apolith
Παιδιά ο τύπος έπαιξε μαζί μου,δεν είναι όλα αστεία,έλεος.Κατά κάποιο τρόπο με εξαπάτησε,τι δεν καταλαβαίνεται.(και δεν τον γνώρισα εδώ)
Kανεις δεν προβαλλει πτυχια του εδω μεσα.
Η υποβαθμιση ενος θεματος δεν προϋποθετει πτυχια ή παιδεία. Την υποβαθμιση την κανουν εξισου και μορφωμενοι και αμορφωτοι. Δεν ειναι προνομιο καποιων μόνο.
Και θα σε λυπησω, μα ΔΕΝ ειναι ολα θεμα παιδειας - μα και θεμα "υφασματος" / ψυχοβιολογικης συγκροτησης. Αν ο άλλος ειναι σκατιάρης χαρακτηρας, καμμια παιδεια ή πτυχια δεν το αλλαζουν αυτό. Αυτη η αέναη καραμέλα περι (πανάκειας) παιδείας, βολευει γιατι δικαιολογει τα πάντα, παει / ταιριαζει με όλα, σαν μπαλαντερ τραπουλας. Και κυριως : μεταθετει / προβαλλει / διαχέει αβάδιστα, αβίαστα, αβασάνιστα το (ενοχλητικό, ζοφερό) προσωπικό σε ενα αδιάφορο, αοριστο, μακρινό και εξοχως βολικό καθολικό.
Παράθεση:
Σχόλιο # 27 από Rania00
@Heptamer εγώ θα πω ότι όλα είναι θέμα παιδείας!Αν κάποιοι θέλουν να προβάλουν τα πτυχία τους στην προσπάθεια τους να υποβαθμιζουν την σημασία ενος θέματος τότε θα προτιμήσω αυτούς που η παιδεία τους φαίνεται μόνο μέσα από τα γραφόμενα τους ακόμα και όταν αυτά ειναι ανορθόγραφα!!!
εμείς εδώ, δεν είμαστε τίποτα τελειωμένοι, ή απατεώνες, καλή μου.
Εμμέσως μας προσβάλλεις.
Παράθεση:
Σχόλιο # 11 από Apolith
Κατά κάποιο τρόπο με εξαπάτησε,τι δεν καταλαβαίνεται.(και δεν τον γνώρισα εδώ)
Μπορει να εννοει πως δεν τον γνωρισε εδω, εννοωντας εδω στο ιντερνετ.
Κρατω άρα μια τοσοδούλα αμφιβολιούλα...
Παράθεση:
Σχόλιο # 30 από la-merεμείς εδώ, δεν είμαστε τίποτα τελειωμένοι, ή απατεώνες, καλή μου.
Εμμέσως μας προσβάλλεις.
Παράθεση:
Σχόλιο # 27 από Rania00
@Heptamer εγώ θα πω ότι όλα είναι θέμα παιδείας!Αν κάποιοι θέλουν να προβάλουν τα πτυχία τους στην προσπάθεια τους να υποβαθμιζουν την σημασία ενος θέματος τότε θα προτιμήσω αυτούς που η παιδεία τους φαίνεται μόνο μέσα από τα γραφόμενα τους ακόμα και όταν αυτά ειναι ανορθόγραφα!!!
Δηλαδή για να καταλάβω, στα γραφόμενα της θεματοθετριας εσύ βλέπεις έναν άνθρωπο με παιδεία; Γιατί εγώ βλέπω κάποια που τα έφτιαξε εν γνώσει της με κάποιον πολύ μεγαλύτερο της (και μετά το θυμήθηκε ότι είναι πολύ μεγαλύτερος της) και όταν είδε ότι ο τύπος αυτός είναι σκαρτος, αντί να φύγει, άρχισε να παίζει και με δεύτερο σκάρτο συγχρόνως. Και ενώ κάνει πληροφορημένες ΕΠΙΛΟΓΕΣ τη μη μετά την άλλη, το παίζει θύμα. Και όλο αυτό τώρα είναι σοβαρό θέμα που προσπαθούν τα μέλη του φόρουμ να υποβαθμίσουν προβάλλοντας τα πτυχία τους. Μάλιστα...
Παράθεση:
Σχόλιο # 19 από Apolith
Αν δεν έχετε κάτι να προτείνεται,μην γράφεται καθόλου. Κάποιοι είστε απαράδεκτοι.Είμαι ερωτευμένη μαζί του,και υποφέρω.
Δεν είσαι ερωτευμένη μαζί του. Αν ήσουν ερωτευμένη μαζί του δε θα μιλούσες έτσι γι' αυτόν. Συναισθηματική εξάρτηση και ανασφάλεια βλέπω εγώ σε όλο αυτό. Φοβάσαι να μείνεις μόνη σου. Για να σου προτείνει κανείς λύσεις πρέπει να μας εξηγήσεις πρώτα: τι ακριβώς φοβάσαι ότι θα χάσεις αν τον χωρίσεις;
Πραγματικά Χεπτ τάπες όλα.
Και θα πρόσθετα, πως εάν όλα ήταν θέμα παιδείας, θα ήταν εύκολη και η λύση. Θα θεσπίζαμε με νόμο την υποχρεωτική φοίτηση και με το στανιό απόκτηση κάποιου πτυχίου/ μεταπτυχιακού/ διδακτορικού και με τον τρόπο αυτό θα είχαμε απαλλαγεί κι από τους σκ@..ψυχους, τους αγενείς, τους κακοποιητικούς, τους μικροπρεπείς, τους συμπλεγματικούς και τους κάθε είδους τοξικούς.
Παράθεση:
Σχόλιο # 29 από HeptamerKανεις δεν προβαλλει πτυχια του εδω μεσα.
Η υποβαθμιση ενος θεματος δεν προϋποθετει πτυχια ή παιδεία. Την υποβαθμιση την κανουν εξισου και μορφωμενοι και αμορφωτοι. Δεν ειναι προνομιο καποιων μόνο.
Και θα σε λυπησω, μα ΔΕΝ ειναι ολα θεμα παιδειας - μα και θεμα "υφασματος" / ψυχοβιολογικης συγκροτησης. Αν ο άλλος ειναι σκατιάρης χαρακτηρας, καμμια παιδεια ή πτυχια δεν το αλλαζουν αυτό. Αυτη η αέναη καραμέλα περι (πανάκειας) παιδείας, βολευει γιατι δικαιολογει τα πάντα, παει / ταιριαζει με όλα, σαν μπαλαντερ τραπουλας. Και κυριως : μεταθετει / προβαλλει / διαχέει αβάδιστα, αβίαστα, αβασάνιστα το (ενοχλητικό, ζοφερό) προσωπικό σε ενα αδιάφορο, αοριστο, μακρινό και εξοχως βολικό καθολικό.
Υ.Γ. Ξαναδιαβάζοντας το θέμα, μάλλον ένας είναι ο τύπος τελικά και όχι δύο. Σε κάθε περίπτωση, θα είχε ενδιαφέρον να μας πει η θεματοθετρια τα ψέματα του που την έκαναν να τον ερωτευτεί...
θα σ πω ακριβρως τι πρεπει να κανεις να αφησεις και τους 2 τους αλλους και να ερθεις σε μενα που ειμαι ο καταλληλος ,και μετα θα πουν τα αξιοτημα μελη του φορουμ μας μετα απο 15 χρονια σε κωμα επιτελους την βρηκες
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media