Γεια σε όλους,
Με την γυναίκα μου είμαστε παντρεμένοι 2.5 Χρονιά και έχουμε ένα παιδί 2 χρονών, την γνωρίζω 3,5 χρόνια.Παντρεύτηκα μαζί της γιατί θέλαμε και οι δύο να κάνουμε Οικογένειά στην αρχή ένιωθα έλξη για εκείνη ,αλλά μετά τον γάμο έσβησε αυτή η έλξη πολύ γρήγορα.Εγώ σαν χαρακτήρας είμαι πολύ ήρεμος άνθρωπος μου αρέσει η ησυχία και να διαβάζω πολύ, Η Γυναίκα μου δεν είναι έτσι. Είναι άτομο νευρικό με έντονα ξεσπάσματα και πολύ αθυρόστομη, βρίζει σχεδόν όλη την ώρα , χειρότερα από έναν άνδρα.Είναι ασταθείς στην γνώμη της και την συμπεριφορά της και ποτέ δεν κάνει σχέδια για το μέλλον, εκείνης το μέλλον είναι πότε θα πάμε στην μάνα της.Από όλα αυτά που σας γράφω μέχρι τώρα, τα έχω χωνέψει σε βαθμό να μην με ενοχλούν και να μην νευριάζω (προσπαθώ όσο μπορώ,δεν είναι εύκολο)Δεν ξέρω γιατί αλλά μαζί της κατάλαβα ότι θέλω να είμαι μόνος μου κι ας είναι για το υπόλοιπο της ζωής μου,ότι δεν θέλω την συντροφικότητα της και ότι θέλω την ησυχία μου. Δεν έχω να συζητήσω μαζί της κάτι σοβαρό, και να έχω όμως δεν θα το συζητήσω για πολύ... αισθάνομαι ότι χάνω τα χρόνια μου μαζί της και από μέσα μου εύχομαι να μου ζητήσει όμορφα και πολιτισμένα να χωρίσουμε (φτάσαμε αρκετές φορές στον χωρισμό και εκείνη πάντα ουρλιάζει και με βρίζει). Να πω ότι όλοι όσοι μας γνωρίζουν με έχουν συμβουλέψει να την χωρίσω και πως κανένας άνδρας δεν θα καθόταν με τέτοια συμπεριφορά .(πραγματικά στην αρχή νόμιζα ότι είχε κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα).Δεν έχω την δύναμη να την χωρίσω,δεν είναι για το παιδί μου,αυτό ξέρω ότι θα το αγαπάω και θα το βλέπω όσο περισσότερο μπορώ και ότι είναι καλύτερο να έχει έναν ευτυχισμένο πατέρα από έναν δυσαρεστημένο.Τέλος πάντων δεν θέλω να γίνομαι φλύαρος,Δεν μπορώ να πάρω την δύναμη να κρατήσω μια σταθερή στάση στο να την χωρίσω, ειλικρινά υπάρχουν φορές που την λυπάμαι κιόλας.Δεν ξέρω τι να κάνω...A. Βιαστηκες. Παντρευτηκες πολυ μικρος και απροετοιμαστος.
Β. Ουσιαστικα δεν γνωριζες επαρκως τη γυναικα που παντρευτηκες.
Γ. Δεν εχεις τα περιθωρια για αυτολυπηση. Πιθανον μόνο κάποια ελάχιστα τετοια για τομές.
1) Αυτό ήταν η αρχή του κακού θεματοθέτη. Παντρευτήκατε για τους λάθος λόγους.
2)Το γιατί βρίσκεται σε αυτά που περιέγραψες ήδη. Ότι δηλαδή είστε η μέρα με τη νύχτα σαν άνθρωποι και χαρακτήρες. (Κλισέ του τύπου "τα ετερώνυμα έλκονται" μπορεί να ισχύουν αλλά όπως λέει και η έκφραση "έλκονται" μόνο, δεν συνυπάρχουν απαραίτητα και αρμονικά).
3) Για αυτό ακριβώς όμως το λόγο πρέπει να βρεις τη δύναμη να χωρίσεις, για το παιδάκι σας. Προσωπικά δεν έχω παιδιά αλλά γνωρίζω από πρώτο χέρι πως είναι να μεγαλώνει ένα παιδί σε δυσλειτουργικό οικογενειακό περιβάλλον, με συνεχείς προστριβές και συγκρούσεις των γονέων. Αν επιθυμείς την καλύτερη ψυχολογική και συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού σου θα βρεις τη δύναμη να χωρίσεις.
Παράθεση:
Θέλω να Χωρίσω
Σχόλιο # 1 από JjamesΓεια σε όλους,
1)Παντρεύτηκα μαζί της γιατί θέλαμε και οι δύο να κάνουμε Οικογένειά
2)Δεν ξέρω γιατί αλλά μαζί της κατάλαβα ότι θέλω να είμαι μόνος μου κι ας είναι για το υπόλοιπο της ζωής μου,ότι δεν θέλω την συντροφικότητα της και ότι θέλω την ησυχία μου.
3)Δεν έχω την δύναμη να την χωρίσω,δεν είναι για το παιδί μου
Να χωρίσεις. Προφανώς το δικό σου πρόβλημα είναι η αδυναμία να θέτεις τα θέλω σου αφενός και να μείνεις μόνος σου αφετέρου. Και εάν δεν δουλέψεις πάνω σ' αυτά, θα ξαναβρείς μπροστά σου τα ίδια προβλήματα. Και επειδή δεν διαλέγουμε τυχαία συντρόφους, είναι φανερό ότι διάλεξες μία ασύμβατη μ' εσένα σύζυγο, ακριβώς για να αναπαράξεις τον αδύναμο, γιατί αυτός ο ρόλος σου είναι οικείος. Φρόντισε λοιπόν την δική σου ενδυνάμωση. Κι επειδή δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά για να διορθώνουμε τα πράγματα μόνοι μας, θα σου έλεγα να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό. Εάν αναγνωρίσεις τα τρωτά στοιχεία στον εαυτό σου, δεν θα μπορέσεις να πας παρακάτω.
Εύχομαι όλα να σου πάνε καλά.Φιλε, αυτη η αναποφασιστηκοτητα σου, να ξερεις οτι αυριο μεθαυριο θα επηρεασει και το παιδι, αν δεν παρεις αποφαση να χωρισεις...
Με λιγα απλα λογια ! Εσυ τη λυπασαι ,αυτη ομως ?
Παράθεση:
Θέλω να Χωρίσω
Με την γυναίκα μου είμαστε παντρεμένοι 2.5 Χρονιά και έχουμε ένα παιδί 2 χρονών, την γνωρίζω 3,5 χρόνια.Παντρεύτηκα μαζί της γιατί θέλαμε και οι δύο να κάνουμε Οικογένειά στην αρχή ένιωθα έλξη για εκείνη ,αλλά μετά τον γάμο έσβησε αυτή η έλξη πολύ γρήγορα.Εγώ σαν χαρακτήρας είμαι πολύ ήρεμος άνθρωπος μου αρέσει η ησυχία και να διαβάζω πολύ, Η Γυναίκα μου δεν είναι έτσι. Είναι άτομο νευρικό με έντονα ξεσπάσματα και πολύ αθυρόστομη, βρίζει σχεδόν όλη την ώρα , χειρότερα από έναν άνδρα.Είναι ασταθείς στην γνώμη της και την συμπεριφορά της και ποτέ δεν κάνει σχέδια για το μέλλον, εκείνης το μέλλον είναι πότε θα πάμε στην μάνα της.Από όλα αυτά που σας γράφω μέχρι τώρα, τα έχω χωνέψει σε βαθμό να μην με ενοχλούν και να μην νευριάζω (προσπαθώ όσο μπορώ,δεν είναι εύκολο)Δεν ξέρω γιατί αλλά μαζί της κατάλαβα ότι θέλω να είμαι μόνος μου κι ας είναι για το υπόλοιπο της ζωής μου,ότι δεν θέλω την συντροφικότητα της και ότι θέλω την ησυχία μου. Δεν έχω να συζητήσω μαζί της κάτι σοβαρό, και να έχω όμως δεν θα το συζητήσω για πολύ... αισθάνομαι ότι χάνω τα χρόνια μου μαζί της και από μέσα μου εύχομαι να μου ζητήσει όμορφα και πολιτισμένα να χωρίσουμε (φτάσαμε αρκετές φορές στον χωρισμό και εκείνη πάντα ουρλιάζει και με βρίζει). Να πω ότι όλοι όσοι μας γνωρίζουν με έχουν συμβουλέψει να την χωρίσω και πως κανένας άνδρας δεν θα καθόταν με τέτοια συμπεριφορά .(πραγματικά στην αρχή νόμιζα ότι είχε κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα).Δεν έχω την δύναμη να την χωρίσω,δεν είναι για το παιδί μου,αυτό ξέρω ότι θα το αγαπάω και θα το βλέπω όσο περισσότερο μπορώ και ότι είναι καλύτερο να έχει έναν ευτυχισμένο πατέρα από έναν δυσαρεστημένο.Τέλος πάντων δεν θέλω να γίνομαι φλύαρος,Δεν μπορώ να πάρω την δύναμη να κρατήσω μια σταθερή στάση στο να την χωρίσω, ειλικρινά υπάρχουν φορές που την λυπάμαι κιόλας.Δεν ξέρω τι να κάνω...
Ρε φιλε ειστε τα δυο ακρα τελειως οπως μας το περγραφεις ..πριν παντρευτειτε δεν σε ενοχλουσε κατι στον χαρακτηρα της που ηταν ετσι ..να το συζητουσατε τοτε να βρειτε μια λυση??στο παιδι πως συμπεριφερεται πως του μιλαει γιατι αυτο το καημενο δεν φταιει σε τιποτα να ακουει καντηλια?Καλυτερα να επισκευθει ενα ειδικο η κοπελα γιατι μπορει να εχει καποιο θεματακι και να μην θελει να το παραδεχτει ουτε η ιδια!
να της ζητήσεις πρώτος να χωρίσετε. Γιατί να περιμένεις εκείνη; Θές να μην έχεις ευθύνη;
Το ζητημα βρε φιλε, δεν ειναι ποιος θα το ζητησει σε ποιον! Το ζητημα ειναι οτι αυτο πρεπει να γινει.
Παράθεση:
Σχόλιο # 9 από Jjames
Έχεις δίκιο...Αδιαφορώ και δεν αντιδραω μήπως και κάποια στιγμή ξενερώσει και μου ζητήσει να χωρίσουμε...
Στειλτη στη μανα της..και ασε τα φορουμ..
Γιατι θα στα φορεσει και θα σε στειλει αυτη...Αγαπητέ James Καλημερα .
Εσυ σαν χαρακτήρας εισαι πολυ ηρεμος ανθρωπος ...!!! σου αρεσει η ησυχια και να διαβαζεις πολυ ...!!!
Ετσι τουλάχιστον μας λες.
Θα σε ρωτησω αν υπάρχει γυναικα στον κόσμο που να δεχοταν ...να σε βλέπει ...ολη την ημερα να ασχολεισαι με το διαβασμα και την υπέρμετρη χαλαρωτητα που σε διακρινει ... αδιαφορώντας αν το σπιτι σου εχει πιασει φωτια ...αν η γυναικα σου φροντιζει το παιδί σας ...αν παράλληλα φροντιζει το σπίτι σας ...μαγειρευει ...πλενει ...σιδερωνει ...κλπ. και να σε βλεπει να σέρνεται απο καναπέ σε καναπέ και απο πολυθρόνα σε κρεβατι ... προκειμένου να μην στερηθεις την μορφωση σου ...!!! Αναρωτιεμαι για ποιο λογο σε παντρεύτηκε ...οταν απο την αρχη της σχεσης σας ...ο ιδιος ήσουνα ...αλλα και ο ιδιος παραμενεις ...!!!
Επισης το γεγονος οτι φοβασαι να την χωρισεις ...δειχνει το ποσο δυναμικος αντρας εισαι ...!!! Ενω ανησυχεις ...μη τυχον και σου ζητησει διαζύγιο εκεινη ...!!! Βρε Janes ..τι την ηθελες την παντρεια...??? Δεν καθοσουν καλύτερα ...στο πατρικο σου σπιτι ...!!! ωστε να μην χρειαζεται να αναλαμβανεις ευθυνες ...!!!
Επισης ...αν εφόσον και επειδή σε χωρισει ... ας αναρωτηθείς ..αν θα σου επιτρέπει να βλεπεις το παιδί σου ...και ακομα αν μπορεις να πληρωνεις την διατροφή ...του παιδιου ...αλλα να συντηρείς και τον εαυτο σου ...
Με εκτίμηση ...Q...
Παράθεση:
Θέλω να Χωρίσω
Με την γυναίκα μου είμαστε παντρεμένοι 2.5 Χρονιά και έχουμε ένα παιδί 2 χρονών, την γνωρίζω 3,5 χρόνια.Παντρεύτηκα μαζί της γιατί θέλαμε και οι δύο να κάνουμε Οικογένειά στην αρχή ένιωθα έλξη για εκείνη ,αλλά μετά τον γάμο έσβησε αυτή η έλξη πολύ γρήγορα.Εγώ σαν χαρακτήρας είμαι πολύ ήρεμος άνθρωπος μου αρέσει η ησυχία και να διαβάζω πολύ, Η Γυναίκα μου δεν είναι έτσι. Είναι άτομο νευρικό με έντονα ξεσπάσματα και πολύ αθυρόστομη, βρίζει σχεδόν όλη την ώρα , χειρότερα από έναν άνδρα.Είναι ασταθείς στην γνώμη της και την συμπεριφορά της και ποτέ δεν κάνει σχέδια για το μέλλον, εκείνης το μέλλον είναι πότε θα πάμε στην μάνα της.Από όλα αυτά που σας γράφω μέχρι τώρα, τα έχω χωνέψει σε βαθμό να μην με ενοχλούν και να μην νευριάζω (προσπαθώ όσο μπορώ,δεν είναι εύκολο)Δεν ξέρω γιατί αλλά μαζί της κατάλαβα ότι θέλω να είμαι μόνος μου κι ας είναι για το υπόλοιπο της ζωής μου,ότι δεν θέλω την συντροφικότητα της και ότι θέλω την ησυχία μου. Δεν έχω να συζητήσω μαζί της κάτι σοβαρό, και να έχω όμως δεν θα το συζητήσω για πολύ... αισθάνομαι ότι χάνω τα χρόνια μου μαζί της και από μέσα μου εύχομαι να μου ζητήσει όμορφα και πολιτισμένα να χωρίσουμε (φτάσαμε αρκετές φορές στον χωρισμό και εκείνη πάντα ουρλιάζει και με βρίζει). Να πω ότι όλοι όσοι μας γνωρίζουν με έχουν συμβουλέψει να την χωρίσω και πως κανένας άνδρας δεν θα καθόταν με τέτοια συμπεριφορά .(πραγματικά στην αρχή νόμιζα ότι είχε κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα).Δεν έχω την δύναμη να την χωρίσω,δεν είναι για το παιδί μου,αυτό ξέρω ότι θα το αγαπάω και θα το βλέπω όσο περισσότερο μπορώ και ότι είναι καλύτερο να έχει έναν ευτυχισμένο πατέρα από έναν δυσαρεστημένο.Τέλος πάντων δεν θέλω να γίνομαι φλύαρος,Δεν μπορώ να πάρω την δύναμη να κρατήσω μια σταθερή στάση στο να την χωρίσω, ειλικρινά υπάρχουν φορές που την λυπάμαι κιόλας.Δεν ξέρω τι να κάνω...
Δύσκολες οι αποφάσεις..
δύσκολες οι ευθύνες..
δύσκολος και ο μουσακάς!
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media