Μπεζερισα να περπατω στου καμπου τα λιβορια,
θελω τ'αψηλου ν'ανεβω ν'αραξω,θελω αητε μου μεσ'την παλια μου κατοικιαστην πρωτη την φωλια μου,θελω να'ραξω στα βουνα θελω να ζαω μ'εσεναθελω τ'ανημερο καπρι τ'αρκουδι το πλατονι καθημερνη μου κι ακριβη να ταχω συντροφια μου.καθε βραδουλα καθ'αυγη το κρυο το αγερι να'ρχεται απο την λαγκαδια σαν μανα σαν αδερφι,να μου χαιδευει τα μαλλια και τα'νοιχτα μου στηθη.θελω η βρυσουλα η ρεματια παλιες γλυκες μου αγαπες,να μου προσφερνουν γιατρικο τα αθανατα νερα τους. θελω του λογγου τα πουλια με τον κελαιδισμο τους να με κοιμιζουν το βραδυ,να με ξυπνουν το ταχυ.και θελω να'χω στρωμα μου ναχω και σκεπασμα μου το καλοκαιρι τα κλαδια και τον χειμωνα τα χιονια.κλωναρια απο αγριοπριναρα φουρκαλες απο ελατια,θελω να στρωνω στοιβανιες κι'απανου να πλαγιαζω,να ακουω τον ηχο της βροχης και να γλυκοκοιμιεμαι.ΚΩΣΤΑΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΗΣ.Δεν νομιζω οτι ενδιαφερει τις Μανταμιτσες η ποιηση .Ριξε κανα βιντεακι απο το Ρουκ-Ζουκ να δεις ανταποκριση !
Εγω αδελφε κανω την προσπαθεια μου για να αναδειξω οτι μεσα μας βαθεια υπαρχει ο ανθρωπος και οχι μονο το "ζωο"..Ειμαστε μαλλον ολοι σε ενα λαθος μονοπατι,εχουμε χασει τα βασικα ανθρωπινα στοιχεια και εχουμε γινει ενα απεραντο σεξουαλικο ταχυφαγιο. Ας διαψευσουμε τις κασανδρες οσοι τουλαχιστον εχουμε απομεινει..παντως σε ευχαριστω για την επισημανση καταλαβαινω το πνευμα σου. οπως και να το κανουμε η γυναικα ειναι το αλας της γης εχωντας στο μυαλο μου την μητερα μου ,την κορη μου την εγγονουλα μου,και ολες τις βασανισμενες θυληκες ψυχες που μας κανουν παρεα σε αυτην εδω την πλατφορμα.
2022 εχουμε φετος!!! Απλα το θυμιζω
"Σεξουαλικο ταχυφαγειο"...εγραψες αδερφε...
Αγαπητέ διαστημικέ σωλήνα ... καλησπέρα.
Ι μεγαλύτερος αριθμός γυναικών δεν ενδιαφέρεται για την ποίηση...
Εισαι φραγκατος ??? Εισαι κονομιμενος ??? Εχεις μπαμπα βιομηχανο , εφοπλιστη , επιχειρηματία ???
Τοτε τους κανεις !!!
Υπαρχουν και κάποιες αλλες που θα εκτιμήσουν την καλη σου την καρδια ... Αρκει να μην εχεις προβλήματα με την πρωην σου ...προβληματα στην δουλειά σου... οικονομικά προβλήματα ...και να μπορεις να την ζησεις ...
Με την ποίηση ... που δεν ειναι και δικη σου ...δεν θα χωρτασεις ουτε εσυ ...αλλα ουτε και εκεινη ..!!!
Με εκτίμηση ...Q...
Παράθεση:
Σχόλιο # 3 από spacetubeΕγω αδελφε κανω την προσπαθεια μου για να αναδειξω οτι μεσα μας βαθεια υπαρχει ο ανθρωπος και οχι μονο το "ζωο"..Ειμαστε μαλλον ολοι σε ενα λαθος μονοπατι,εχουμε χασει τα βασικα ανθρωπινα στοιχεια και εχουμε γινει ενα απεραντο σεξουαλικο ταχυφαγιο. Ας διαψευσουμε τις κασανδρες οσοι τουλαχιστον εχουμε απομεινει..παντως σε ευχαριστω για την επισημανση καταλαβαινω το πνευμα σου. οπως και να το κανουμε η γυναικα ειναι το αλας της γης εχωντας στο μυαλο μου την μητερα μου ,την κορη μου την εγγονουλα μου,και ολες τις βασανισμενες θυληκες ψυχες που μας κανουν παρεα σε αυτην εδω την πλατφορμα.
Το ζωάκι πού ντυσαμε κάποτε με περίσσια υποκρισία, λευκές δαντέλες και ψηλά καπέλα..
Και καμωνομαστε έκτοτε πώς είμαστε κάτι πού φανταστηκανε κάποιοι ονειροπόλοι εξερευνητές των αστεριών
Είναι πολύ πιο ειλικρινές τουλάχιστον ως προς την φύση του την ίδια
Και δίνει αξία σε αυτά πού το αφορούν και όχι σε άλλα δανεικά και εκλεπτυσμένα δήθεν ανθρώπινα μα ανύπαρκτα και ανυποστατα γι αυτό ωραίοποιήματα του " μεγαλείου" του είδους άνθρωπος..
Ο λύκος, λύκος κι αυτός, με ότι προβιά κι αν βάλει..
Κι ας μας συγχωρέσει κι ο Κρυσταλης πού ούτε ένα λαικ δεν πήρε..
Συνηθισμένος κι αυτός από την ανθρώπινη υποκρισία μην νομίζεις.. Όλοι οι ποιητές απογοητευμένοι..
Όχι από την τραγικότητα του διχασμου του ανθρώπου αλλά από τον κωμικό τρόπο πού αυτός προσπαθεί να πείσει για την ανωτερότητα του, ξεχνώντας μέρα με την μέρα όλο και πιο πολύ τι πραγματικά μετράει για την ζωή του
Μόνο να ρίχνουμε το μπαλάκι στην Εύα ξέρουμε, πού με δόλο και αχαριστία, δάγκωσε πρώτη το μήλο.
Η καλλιέργεια είναι δύσκολος δρόμος γεμάτος με αυταπάρνηση και πόνο και μόνο τότε η αλχημεία της μετάλλαξης θα αξίζει..
Όλα τ άλλα κολώνιες στα "αστικά λύματα"
""Ο Ρομαντισμός αποτελεί καλλιτεχνικό κίνημα που αναπτύχθηκε στα τέλη του 18ου αιώνα στη Δυτική Ευρώπη.
Κύριο χαρακτηριστικό του ρομαντισμού αποτελεί η έμφαση στην πρόκληση ισχυρής συγκίνησης μέσω της τέχνηςΑλήθεια,
αυτοπεποίθηση,
δικαιοσύνη, ισονομία,
εκτίμηση,
σεβασμός,
Εμπιστοσύνη,
Θα ήθελαν οι μανταμιτσες, κύριοι !!
και όχι "ρομαντικούς εφοπλισταδες" κουκουλοφόρους των συμπλεγματικων τους απωθημενων.
Σταθείτε πάνω από όλα στο ύψος σας και τολμήσετε να πετάξετε από τη ρομαντική σας ψυχή την προ διακοσίων ετών καθεστηκυία νοοτροπία σας.
Με εκτίμηση (credit :Q)
alisida
Το 2022 τι δικαιο-λογει δηλαδη...
Καλημερα αλις ,,,ο πρωτος ορισμος ειναι μια χαρα, ακριβης
Αλλα θα διαφωνησω με τα μαξιλαρια,,,ρομαντισμος ειναι οι,,,»μελουρες» Τωρα, αν τυχει ενας ρομαντικος να ειναι και πολυ καλοσυνατος και συμπονετικος και με ανεπτυγμενη ενσυναισθηση ανθρωπος,,,ε αυτο ειναι αλλο θεμα,,,δεν μου χει τυχει, δεν ξερω,,,εγω εχω συναντησει μονο μελουρες-που εχουν να κανουν με μια ωραια «εικονα», που ωραια ειναι αλλα ειναι μονο αυτο, μια ομορφη «εικονα», να σαν εκεινη του ποιητη στο #1 ποστ και πισω απο αυτο η,,,αβυσσος
(Ενσυναισθηση, οπως λεει και η wikipedia και καμποσοι αλλοι πιο ειδικοι, ειναι: «η συναισθηματική ταύτιση με την ψυχική κατάσταση ενός άλλου ατόμου, και η κατανόηση της συμπεριφοράς και των κινήτρων του» και οχι η συμπονια κλπ αλλες θετικες ποιοτητες που της αποδιδει ο καθενας)
Παράθεση:
Ρομαντισμός
Σχόλιο # 9 από alisida""Ο Ρομαντισμός αποτελεί καλλιτεχνικό κίνημα που αναπτύχθηκε στα τέλη του 18ου αιώνα στη Δυτική Ευρώπη.
Κύριο χαρακτηριστικό του ρομαντισμού αποτελεί η έμφαση στην πρόκληση ισχυρής συγκίνησης μέσω της τέχνης
Στον ρομαντισμό, κυρίαρχο στοιχείο είναι η έμφαση στο συναίσθημα όχι τόσο εναντίον της λογικής, όσο εναντίον της μονόπλευρης κυριαρχίας της λογικής.""
(Πηγή: Βικιπαίδεια)
"" ρομαντικός δεν είναι αυτός που στέλνει λουλούδια και ζωγραφίζει καρδούλες στα μηνύματά του.
Ρομαντικός είναι εκείνος που πιστεύει στη δύναμη του ανθρώπου, στην καλοσύνη και στη θέλησή του.
Είναι εκείνος που πιστεύει και το έχει κάνει στάση ζωής στην αξιοκρατία, στο ότι ο άνθρωπος έχει τελικά σημασία, να μπορείς να ΅ρθεις στη θέση του πριν τον κρίνεις, είναι εκείνος που συνεχίζει να πιστεύει στο καλό των ανθρώπων, στο αίσθημα της δικαιοσύνης, στην καλοσύνη.
Ρομαντικός είναι αυτός που δεν επωφελείται ο ίδιος εις βάρος άλλων ανθρώπων και όχι αυτός που σκαρώνει «μελούρες» για να φλερτάρει και να κάνει γκελ μπροστά σε κόσμο.
(πηγή: Pillow fights)
Συμφωνώ με την ενσυναίσθηση.
Θα ήθελα όμως κάποιος να μου εξηγήσει
τι σημαίνει η φράση "μονόπλευρη κυριαρχία της λογικής"
Παράθεση:
Σχόλιο # 14 από Kristina_Καλημερα αλις
,,,ο πρωτος ορισμος ειναι μια χαρα, ακριβης
Αλλα θα διαφωνησω με τα μαξιλαρια,,,ρομαντισμος ειναι οι,,,»μελουρες»
Τωρα, αν τυχει ενας ρομαντικος να ειναι και πολυ καλοσυνατος και συμπονετικος και με ανεπτυγμενη ενσυναισθηση ανθρωπος,,,ε αυτο ειναι αλλο θεμα,,,δεν μου χει τυχει, δεν ξερω,,,εγω εχω συναντησει μονο μελουρες-που εχουν να κανουν με μια ωραια «εικονα» και πισω απο αυτο η,,,αβυσσος
(Ενσυναισθηση, οπως λεει και η wikipedia και καμποσοι αλλοι πιο ειδικοι, ειναι: «η συναισθηματική ταύτιση με την ψυχική κατάσταση ενός άλλου ατόμου, και η κατανόηση της συμπεριφοράς και των κινήτρων του» και οχι η συμπονια κλπ αλλες θετικες ποιοτητες που της αποδιδει ο καθενας)
υπάρχουν πολλοί...δεν διεκδικούμε αποκλειστικότητες. Είναι και ισοπεδωτικό και άδικο.
Παράθεση:
Σχόλιο # 3 από spacetubeΕγω αδελφε κανω την προσπαθεια μου για να αναδειξω οτι μεσα μας βαθεια υπαρχει ο ανθρωπος και οχι μονο το "ζωο"..Ειμαστε μαλλον ολοι σε ενα λαθος μονοπατι,εχουμε χασει τα βασικα ανθρωπινα στοιχεια και εχουμε γινει ενα απεραντο σεξουαλικο ταχυφαγιο. Ας διαψευσουμε τις κασανδρες οσοι τουλαχιστον εχουμε απομεινει..παντως σε ευχαριστω για την επισημανση καταλαβαινω το πνευμα σου. οπως και να το κανουμε η γυναικα ειναι το αλας της γης εχωντας στο μυαλο μου την μητερα μου ,την κορη μου την εγγονουλα μου,και ολες τις βασανισμενες θυληκες ψυχες που μας κανουν παρεα σε αυτην εδω την πλατφορμα.
Γμτ λαθος ποιημα εβαλα (καλο ηταν αλλα αλλο ειναι τοαγαπημενο μου)
And miles to go before I sleep,
And miles to go before I sleep
"Ποίημα είναι κάτι που δεν το καταλαβαίνει κανείς...
Αν το καταλαβαίνανε όλοι δεν θα ήταν ποίημα, θα ήταν τσιφτετέλι..."τοπ ο φροστ και το συγκεκριμένο από τα καλύτερα!!!
Παράθεση:
Σχόλιο # 17 από Kristina_Καλος βρε ο κρυσταλλης, αλλα ειπαμε ,,,μια ομορφη εικονα» μονο και εμενα ειδικα αυτη η εικονα μαρεσει επειδη ειναι στη φυση,,,κι ας μην εχει ,,,αλοκασιες
Αλλα μια ηρεμη ωραια εικονα οκ δε μου λεει και τα παντα ολα,,, μου θυμησε μια αλλη ωραια ποιητικη εικονα που αφηνει και κατι αλλο περα απο την ειδυλιακη σκηνη
Robert Frost - The Road Not Taken
Two roads diverged in a yellow wood,
And sorry I could not travel both
And be one traveler, long I stood
And looked down one as far as I could
To where it bent in the undergrowth;
Then took the other, as just as fair,
And having perhaps the better claim,
Because it was grassy and wanted wear;
Though as for that the passing there
Had worn them really about the same,
And both that morning equally lay
In leaves no step had trodden black.
Oh, I kept the first for another day!
Yet knowing how way leads on to way,
I doubted if I should ever come back.
I shall be telling this with a sigh
Somewhere ages and ages hence:
Two roads diverged in a wood, and I?
I took the one less traveled by,
And that has made all the difference.
Θα το επιχειρησω με βαση οσα γνωριζω εγω,,,ο νους μας εχει δυο «συστηματα», χοντρικα ας τα πουμε λογικη και ενστικτο,,,το ενστικτο ειναι «φτηνο/γρηγορο» τιθεται σε λειτουργια σε καταστασεις επιβιωσης, σεξ κλπ, η λογικη ειναι πιο «ακριβη/αργη» και πιο αποδοτικη συνηθως, αλλα οχι παντα
Τωρα γιατι ενοχλει καποιος η «μονοπλευρη κυριαρχια της λογικης»? Δεν μπορω να σου πω,,,μαλλον επειδη ειναι πιο «κουραστικη»,,,
Παράθεση:
Σχόλιο # 15 από alisidaΣυμφωνώ με την ενσυναίσθηση.
Θα ήθελα όμως κάποιος να μου εξηγήσει
τι σημαίνει η φράση "μονόπλευρη κυριαρχία της λογικής"
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media