ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ..
Εστιάστηκα στην βοήθεια και μόνο ..
Ξέρετε, λέμε διάφορα ..
Το πως αποκωδικοποιεί ο κάθε ένας,
όσα διαβάζει είναι ... μεγάλο θέμα ..
Για αυτό και εστιάστηκα ... για να μην υπάρξει "σύγχυση" ..
Παράθεση:
Σχόλιο # 20 από EnikosΝαι, να στηριξουμε καθε συνανθρωπο που δοκιμαζεται, συμφωνω απολυτως...
Το γιατι ο Πουτιν κανει οτι κανει τωρα, εχει να κανει με την ουδετεροτητα που θα δειξει οταν οι Αμερικανοι επεμβουν "πιο αυταρχικα" στην...Ασια...
Επισης παιρνει το μεριδιο του απο την υποθεση της...Γιουγκοσλαβιας, επειδη τοτε ηταν σε οικτρη κατασταση η Ρωσια...
Ποτε δεν περασε ετσι το θεμα της Γιουγκοσλαβιας, για τους Ρωσους...
Οσο για την εξαθλιωση και την αναγκαστικη χειραγωγηση των ανθρωπων, ειναι κατι το οποιο δεν μας ειπε η ...Καραβατου ακομα...οταν γραφαμε για την Μονσαντο εδω μεσα...μας ειπανε γραφικους και συνωμοσιολογους...τωρα απλα εχει γινει αποδεκτο στην κοινη συνειδηση η καθολικη υπνοβασια...
Και οχι μονο αυτο...
Γι' αυτο λοιπον...
Απλα, οι συμμαχιες στην εποχη μας εχουν την μορφη του εντολεα και εντολοδοχου...
Ολοκληρωτισμοι...
Παράθεση:
#
Σχόλιο # 19 από vanarabitΔεν υπάρχει περίπτωση να μην εμπλακούν με τον Α ή Β λόγο όλοι ..
Όπως έχει διαμορφωθεί το πολιτικό "σκηνικό" χρόνια τώρα ..
Εννοώ τις απανταχού συμμαχίες ..'Οπως ΝΑΤΟ .. κλπ ..κλπ..
Κάπου διάβασα ότι αναφέρατε να κρατήσουμε ισορροπίες,
αλλιώς μπλέξαμε ..ΔΕΝ θα κρατηθούν οι ισορροπίες λόγω των Συμμαχιών ..
Είναι λογικό αυτό που λέτε, όμως, ας σκεφτούμε λίγο και τα πλεονεκτήματα των Συμμαχιών ..
Οι Συμμαχίες έχουν πλεονεκτήματα, έχουν και μειονεκτήματα ..
Κάπως σαν .. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα ..
Σε κάθε περίπτωση όμως,
τον απλό λαό πρέπει να τον βοηθήσουμε όσο μπορούμε ...
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ...
Το ίδιο λέμε ..
Όταν ανάφερα περί Συμμαχιών - πλεονεκτήματα- μειονεκτήματα, κλπ ..
Αυτό που στην ουσία εννοούσα ήταν το εξής:
Ανάλογα με το πως και που θα καθίσει η μπίλια ..
( Εντολέας και εντολοδόχος .. όπως πολύ σωστά γράψατε ..)
Παράθεση:
Σχόλιο # 22 από EnikosΑπλα, οι συμμαχιες στην εποχη μας εχουν την μορφη του εντολεα και εντολοδοχου...
Ολοκληρωτισμοι...
Αντιθετως...εγω λεω οτι με την δυναμη μας, μια χαρα βγαζουμε αυτους που θα μας καταδυναστευσουν και οποτε τους κατσει θα μας σκοτωσουν κιολας...
Αναγνωριζω την δυναμη μας...
Την οποια ως αυτοσκοπο την μεταβιβαζουμε σε παλιανθρωπους, ανα τους αιωνες...
Παράθεση:
Σχόλιο # 25 από spacetube
Μην πεφτουμε στο τρυπακι οτι οι απλοι ανθρωποι ειμαστε αδυναμοι μπροστα στις αποφασεις των πολιτικων και μοιρολατρουμε πιασμενοι απο φιλοσοφικα τσιτατα αμφιβολου προελευσης. Επισης η στειρα αντιπαραθεσι απο καποιους δεν βοηθαει στην ανταλλαγη αποψεων πανω σε προβληματα ζωτικης σημασιας για το μελλον μας.
Το αμερικανικό CBS,αναλύοντας χθες τα τεκταινόμενα στην Ουκρανία και τη Συνθήκη του Μοντρέ για τα Στενά του Βοσπόρου,παρουσίασε χάρτη με την Κωνσταντινούπολη να ανήκει στην Ελλάδα...
Παραλίγο να πάθουν εγκεφαλικό οι γείτονες...
Κι αυτοί οι Αμερικανοί δεν προσέχουν λίγο ;
https://www.youtube.com/watch?v=b1uFi9ajSxg
Παράθεση:
Σχόλιο # 26 από Alezandra
Μετά από ένα μεγάλο φαγοπότι,υπάρχουν πάντα σκουπίδια στο τραπέζι.Οι ηγέτες καλέ μου κύριε αφού φανε,πετούν χάμω αυτά τα σκουπίδια γιατί ξέρουν πως όταν έρθει η ώρα,δε θα τα καθαρίσουν εκείνοι,αλλά εμείς,καταλάβατε ?προσπαθω καλη μου κυρια..
Παράθεση:
Σχόλιο # 27 από EnikosΠροσωπικα δεν μπορω να αλλαξω τον κοσμο ομως μπορω να επεμβω και να καλυτερεψω τον εαυτο μου και την προσωπικη μου σταση και φιλοσοφια για την ζωη.αυτη ειναι ισως και η αποστολη μας εδω στον πλανητη,να μεταλαμπαδευουμαι το πνευμα μας και σε αλλες ψυχες οπου μεσα στο χρονο σιγα σιγα θα κανουν την διαφορα. Μην ξεχναμε οτι οι συνθηκες διαβιωσης ειναι καλυτερες απο πριν 80 χρονια σε πολλα ζητηματα και αυτο εγινε μεσα απο αγωνες και θυσιες καποιων "φευγατων"..θελω να ειμαι παντα αισιοδοξος οτι στο τελος το δικιο θα επικρατησει.Παντα το "συστημα" προσπαθει να σε πεισει οτι εισαι ανημπορος και οτι τιποτα δεν αλλαζει ομως εκει εγκειται και η αδυναμια του.Δεν πρεπει να το βαζουμε ποτε κατω.
Αντιθετως...εγω λεω οτι με την δυναμη μας, μια χαρα βγαζουμε αυτους που θα μας καταδυναστευσουν και οποτε τους κατσει θα μας σκοτωσουν κιολας...
Παράθεση:
Σχόλιο # 16 από Enikosεχεις δικιο,απλα επειδη μου κανει συνειρμο με την "ενεση" το αφησα απεξω..
Επετρεψε μου...Και συνεση...
Παράθεση:
Σχόλιο # 17 από agnwstos_Xi
Eντωμεταξύ,παίζει στις τηλεοράσεις από τα μέσα Φεβρουαρίου σειρά για τη ζωή και το έργο του Αγίου Παϊσίου...
Σημείο των Καιρών ;Πολυ σωστη η διαπιστωση σου,και θα προσθετα οτι το "survivor" ισως ενδομυχα να προπαγανδιζει στο ασυνειδητο μας αυτα που θα ερθουν,ο τιτλος να ειναι τυχαιος αραγε?
Παράθεση:
Σχόλιο # 18 από vanarabitΒεβαιως πριν φτασουμε στον πουτιν κανενος το αυτι δεν ιδρωνε για τις σφαγες αμαχων στην ανατολικη ουκρανια απο το νεοναζιστικο καθεστως του κωμικου-προεδρου στον οποιον σταλθηκαν καλαζνικοφ για να ορθοποδησει..κανενος το αυτι δεν ιδρωσε για την αιματοβαμενη Κυπρο μας με τους χιλιαδες νεκρους και αγνοουμενους..ενας παπαδοπουλος υψωσε αναστημα και τον εφαγαν με φυτευτο καρκινο.
##Για κανένα πόλεμο επί της γης,
ο απλός λαός δεν συμφωνεί ..
Και ούτε μας ρώτησαν ποτέ ..
Το θέμα είναι ότι πρέπει να στηρίξουμε,
όσο μπορούμε τους Ουκρανούς ..
Με ο,τι μέσον διαθέτουμε ..
Τρόφιμα, ρούχα, χρήματα,
ο,τι μπορεί ο κάθε ένας ..
Υ.Γ) Μια αφελής ερώτηση μα θα την εκφράσω ..
Γιατί ΤΩΡΑ ο Πούτιν ;;
Σχεδίαζε λένε, χρόνια αυτό τον πόλεμο και εφοδιαζόταν..
Οκ .. Γιατί όμως, αυτή την χρονική περίοδο ;;
Σκέφτομαι .. Μνημόνια σε πολλές χώρες της Ευρώπης ..
Covid σε όλο τον πλανήτη ..
Φτώχεια .. επιχειρήσεις κλειστές ..
Μισθοί και συντάξεις της πείνας ..
Ποιος είχε αναφέρει ( δεν θυμάμαι αυτή την στιγμή),
ότι ο κατακτητής πιο εύκολα κατακτά τους πεινασμένους,
παρά τους ισχυρούς ...
Κανενα συστημα δεν "σε κανει" να πιστευεις οτι εισαι ανημπορος...
Ισα ισα, σου βαραει και παλαμακια οταν "μπορεις να κανεις" αυτα που σου υπαγορευει...
Τα υπολοιπα δεν ειναι ζητηματα των "φευγατων", σε οτι αφορα το θεμα σου...
Ειναι ζητημα συλλογικης υπνοβασιας...
Παράθεση:
Σχόλιο # 31 από spacetube
Χρόνιααα τώωρααα ..
Παράθεση:
Σχόλιο # 27 από EnikosΑντιθετως...εγω λεω οτι με την δυναμη μας, μια χαρα βγαζουμε αυτους που θα μας καταδυναστευσουν και οποτε τους κατσει θα μας σκοτωσουν κιολας...
Σου φαίνονται τεράστιοι ..
Είναι που γονατίζεις και τους προσκυνάς ..
Σήκωσε τι κεφάλι
και κοίταξε τους κατάματα ..
Μην φέρεσαι με δουλοπρέπεια ..
Διότι με οδηγούς την υποταγή
και προσκυνημένους πολιτικούς,
σκλάβος θα μείνεις ..
Επαναστάτησε για να "ψηλώσεις" ..
# Βάνα #
Καταλαβες ποιος, απο γεννεσης, φασισμος ξυπναει παλι και εξοπλιζεται με τις ευλογιες ολων?...
Φυσικα και καταλαβες...
Καταλαβες γιατι προκαλουν τον Κοντο με το να λενε οτι ειναι αναποτελεσματικος?...
Φυσικα και καταλαβες...
Αν παρ' ελπιδαν εχεις καμια απορια, θα στην λυσει η ...μπερετα...
Παράθεση:
https://www.youtube.com/watch?v=dyfMq_e1drM
Σχόλιο # 28 από agnwstos_Xi
Δε θα μπορούσε να λείπει η γεωπολιτική ανάλυση του Φίλη από το θέμα...
Καλή δύναμη σε όλες και σε όλους...
Παράθεση:
Σχόλιο # 35 από EnikosΚανενα συστημα δεν "σε κανει" να πιστευεις οτι εισαι ανημπορος...
Ισα ισα, σου βαραει και παλαμακια οταν "μπορεις να κανεις" αυτα που σου υπαγορευει...
Τα υπολοιπα δεν ειναι ζητηματα των "φευγατων", σε οτι αφορα το θεμα σου...
Μα αυτο ακριβως οταν κανεις μετα παλαμακιων αυτο που θελει το συστημα τοτε βαπτιζεσαι ανημπορος.οσο για τον ορο φευγατος μαλλον τον υποτιμας και τον ταυτιζεις με κατι αλλο ισως ευτελες.και μ' αυτα και μ'αυτα ξεχασα απο ποιο θεμα ξεκινησαμε..
Ειναι ζητημα συλλογικης υπνοβασιας...
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media