Διαβασε τον χθεσινο Γκουαρντιαν...για να δω μετα ποιοι θαναι οι συνωμοσιολογοι...
Αν και εστω οτι θα το διαβασεις, μετα θα μου λες για τις...αλοκασιες...
Παράθεση:
Σχόλιο # 20 από Kristina_Με αυτη τη λογικη
τελικα η χρησιμος ηλιθιος θα ναι κανεις η θα οδευει προς την παρανοια/συνωμοσιολογία ,,, νομιζω αυτο που διαφοροποιει αυτες τις δυο ,,. φυλες ειναι η σιγουρια των δε οτι αυτοι κατεχουν την μοναδικη αληθεια,,,μπορει να ειναι και οι εκλεκτοι του θεου
1. Δεν βασίστηκα μονο στην εμπειρία μου στο παρελθόν για να κρίνω το αγαπημένο σου μέσο ενημέρωσης, πριν σου απαντήσω κάθισα και διάβασα τρέχοντα άρθρα και η άποψη μου παραμένει η ίδια.
2. Στο φόρουμ υπάρχουν πολλές κατηγορίες που προσφέρονται για καμάκι, δεν θα χρησιμοποιούσα ένα τέτοιο θέμα για αυτό το λόγο.
3. Γνωρίζω καλά την ιστορία του Β' παγκοσμίου, όπως και τις αιτίες που άρχισε, για τέτοια θέματα φυσικά διαβάζω βιβλία πανεπιστημιακών και όχι αυτά που πουλάει ο βελόπουλος, το γεγονός ότι ο Χίτλερ εκλέχτηκε με δημοκρατικές διαδικασίες δεν τον κάνουν λιγότερο παρανοϊκό.
4. Η συνθηκη του Μίνσκ που προέκυψε ύστερα από την παράνομη προσάρτηση της κριμαίας από τη Ρωσία; Δεν γνωρίζω τι συμφέρον έχεις να προσπαθείς να υποστηρίζεις τον θύτη σε αυτή την ιστορία, παρακαλώ διαφώτησε με.
5. Στο ερώτημα που έθεσες αρχικά απάντησα στο 4 στην προηγούμενη απάντηση μου αν έχεις κάποια απορία πάνω στην απάντηση μου είμαι εδώ για διευκρινήσεις.
6. Το μπουζούκι αυτοί που το κρατούσαν τότε το κρατούσαν για να εκφραστούν και σίγουρα δεν είχαν κομματική ταυτότητα, και το ίδιο ισχύει και σήμερα.
Φίλε Επταήμερε, ο Πούτιν κυβερνά τη Ρωσία αυταρχικά, η αντίθετη άποψη καταπνίγεται είτε με φυλάκιση είτε με θάνατο, δεν είναι όλοι γενναίοι να αντισταθούν και να τα χάσουν όλα, εγώ προσωπικά δεν μπορώ να κατακρίνω ένα λαό για την δειλία του, επικροτώ αυτούς τους λίγους που αντιστέκονται παρά τις συνέπειες, στα υπόλοιπα που είπες συμφωνώ.
Παράθεση:
Σχόλιο # 18 από spacetubeΠριν ξεκινησεις να εκτιθεσαι για χαρην μιας κυριας..θα ηταν καλα να διαβασεις ιστορια οπως για παραδειγμα τι ειναι αυτη την στιγμη η ερτ open και ποιους εκπροσωπει,να διαβασεις οτι αυτοι που δημιουργησαν τον χιτλερ βρισκωνται ακομη στην εξουσια και σε εξουσιαζουν με εναν διαφορετικο τροπο,να διαβασεις για την συνθηκη του Μινσκ οπου οι δυτικοι την εκαναν κουρελοχαρτο και αναγκασαν τον πουτιν να επιτεθει για να προστατεψει τον ζωτικο χωρο της ρωσιας και εν πασει περιπτωση να απαντας και να γραφεις επι του προκειμενου θεματος που παρουσιασα και οχι να γινεσαι κολακας προς χαριν καποιας..επισης το οργανο που κρατας στο χερι το κρατησαν πριν απο εσενα μαγκες οποτε λαβε το και αυτο υπ'οψιν σου.
Το σχολιο μου ηταν κυριως επι του τροπου εκφρασης και αντιληψης των πραγματων εν γενει ,,, τωρα αν «ο πουτιν πολεμα για τον ελευθερο ανθρωπο» ,,, τι να πω εγω? Η αληθεια ειναι οτι σε τετοια ζητηματα αποφευγω να εκφερω απολυτη αποψη,,,ε πως να το κανουμε δεν ειμαι ΕΓΩ αυτη (ουτε ο καθε γκαρντιαν νομιζω) που ξερει επακριβως τι συμβαινει,,,αυτο δεν το γνωριζουν ουτε καν οι πρωταγωνιστες της υποθεσης
Εντελως διαισθητικα θα πω οτι ως ανθρωποι οι δυο ηγετες δε μου φαινονται καθολου διαφορετικοι
(Καλες οι αλοκασιες αλλα σαν τις χογιες δεν εχει )
Παράθεση:
Σχόλιο # 21 από EnikosΔιαβασε τον χθεσινο Γκουαρντιαν...για να δω μετα ποιοι θαναι οι συνωμοσιολογοι...
Αν και εστω οτι θα το διαβασεις, μετα θα μου λες για τις...αλοκασιες...
Ε, ενταξει...κατι ξερουν παραπανω οι Κασσιτεριοι Ιθαγενεις...
Οταν θελουν να αποπεμφθουν τις...ευθυνες των συνωμοσιων τους...
Γουσταρεις Πρωθ/ργο κουφετο που εχουνε κι αφτοι?...
Παράθεση:
Σχόλιο # 23 από Kristina_Το σχολιο μου ηταν κυριως επι του τροπου εκφρασης και αντιληψης των πραγματων εν γενει ,,, τωρα αν «ο πουτιν πολεμα για τον ελευθερο ανθρωπο» ,,, τι να πω εγω? Η αληθεια ειναι οτι σε τετοια ζητηματα αποφευγω να εκφερω απολυτη αποψη,,,ε πως να το κανουμε δεν ειμαι ΕΓΩ αυτη (ουτε ο καθε γκαρντιαν νομιζω) που ξερει επακριβως τι συμβαινει,,,αυτο δεν το γνωριζουν ουτε καν οι πρωταγωνιστες της υποθεσης
Εντελως διαισθητικα θα πω οτι ως ανθρωποι οι δυο ηγετες δε μου φαινονται καθολου διαφορετικοι
(Καλες οι αλοκασιες αλλα σαν τις χογιες δεν εχει
)
πως έχει δίκιο το Helenaki που έχει επιλέξει να μην εμπλακεί στις κουβέντες τις τρέχουσας επικαιρότητας, καθώς μερικές φορές μια αντιπαράθεση φαντάζει μάταιη.
Ωστόσο δεν μπορώ ν' αντισταθώ στο να επισημάνω το εξής, γιατί πολλά διάβασα εδώ μέσα από λιγότερο ή περισσότερο φανερούς πουτινόφιλους ή απλά εμμονικά και καθ' έξιν αντιπαθούντες το ΝΑΤΟ, τη Δύση κι ότι από αυτήν εκπέμπεται.Να θυμίσω ότι χώρες όπως η Ουκρανία και άλλες της ανατολικής Ευρώπης εξέλεξαν μέσα από ελεύθερες εκλογές κυβερνήσεις, οι οποίες με τη σειρά τους προχώρησαν στην ένταξη των χωρών τους στην Βορειοατλαντική Συμμαχία, μετά από αποφάσεις των κοινοβουλίων. Έτσι συμβαίνει στις αντιπροσωπευτικές δημοκρατίες, άλλωστε. Πριν από την κατάρρευση των κομμουνιστικών καθεστώτων οι χώρες της ανατολικής Ευρώπης ήταν ενταγμένες στο σύμφωνο της Βαρσοβίας χωρίς κανείς ποτέ να ρώτησε τους πολίτες των χωρών εάν ήθελαν την ένταξη ή όχι , όπως βεβαίως κανείς δεν τους ρώτησε εάν ήθελαν το κομμουνιστικό καθεστώς ή όχι. Άλλωστε οι βαλτικές χώρες είχαν προσαρτηθεί με τη βία στην ΕΣΣΔ αν δεν κάνω λάθος.
Παράθεση:
Σχόλιο # 22 από argaard
Φίλε Επταήμερε, ο Πούτιν κυβερνά τη Ρωσία αυταρχικά, η αντίθετη άποψη καταπνίγεται είτε με φυλάκιση είτε με θάνατο, δεν είναι όλοι γενναίοι να αντισταθούν και να τα χάσουν όλα, εγώ προσωπικά δεν μπορώ να κατακρίνω ένα λαό για την δειλία του, επικροτώ αυτούς τους λίγους που αντιστέκονται παρά τις συνέπειες, στα υπόλοιπα που είπες συμφωνώ.
Φανταζομαι θα εχεις ακουσει το
"το κακο αλωνιζει μονιμως γιατι οι καλοι δεν κανουν τιποτε για να το εμποδισουν".
Η δειλια ή ο φοβος δε μπορει να αποτελει αλλοθι για την απραξία...
...τοσο στη Ρωσια, οσο και οπουδηποτε αλλου βριθουν καταπιεστικά καθεστωτα.
Το καθε αυταρχικο καθεστως ειναι τοσο ισχυρο, οσο πρωτιστως το υποστηρικτικο του προσωπικό (οι παρά τον εξουσιάρχη, που συνηθως μοιραζονται τις ιδιες θεσεις / αξιες με αυτον και βεβαια τα εκτελεστικά του οργανα) και δευτερευοντως αυτοι που του δινουν υποσταση / ύπαρξη, δηλ οι υπηκοοι.
Ενας ανθρωπος μονος του, δε μπορει να κανει τιποτα, διχως την υποστηριξη των κρατικων μηχανισμών και την αδιαφορια του λαού. Η ελλειψη ενος τουλ. απο αυτα (τα κρισιμα ζητουμενα), ειναι αρκετή για να αποδυναμωθεί.
Ειναι σοφο να μην μιλαω, αλλα θα κατεβασω ενα κατεβατο ισα με εκει πανου...
Ακολουθει εμπεριστατωμενη ιστορικη αναλυση και επιχειρηματολογια...
Εγω δεν ειμαι με την δυση, το Νατο και τον Τζο...
Αυτοι ειναι με τον Πουτιν...
Και ολοκληρωνοντας θα πω οτι...
Στην επομενη αναρτηση μου θα σας αναφερω και αλλες ιστορικες συρραφες, για να δειτε ποσο αντικειμενικα μιλαω, (ενω δεν θελω να μιλαω καθολου ενεκα και σοφος), οταν προκειται για την ουδετερη σταση μου...
Προβολικα τωρα, θα επικαλεστω - αναδειξω και τον σεβασμο μου στον χωρο, (αφου εχω γραψει το κατεβατο μου), για να δειξω οτι θεωρω ντεφακτο τις συζητησεις στις οποιες δεν συμφωνουν ολοι με εμενα...τοξικες...αρα ετσι πρεπει να τις αντιληφθει και...ο χωρος...
Ε, τι αλλο να πω...
Παράθεση:
Σχόλιο # 14 από Alezandra
Οι ρατσιστικές διακρίσεις καλέ μου κύριε δε γίνονται μόνο μεταξύ των λαών αλλά και ανάμεσα στους ανθρώπους του ίδιου λαού που έχουν διαφορετικό κοινωνικό και οικονομικό στάτους και που οι δυνατοί σε αυτά τα δύο θα σωθούν πρώτοι.Εγώ ότι χρώμα και να είχα δε θα φοβόμουν αν είχα να πλήρωσω για να φύγω,καταλάβατε ?
ΘΑ ΕΙΧΕ ΝΟΗΜΑ?
Παράθεση:
Σχόλιο # 20 από Kristina_με αυτη τη λογικη
τελικα η χρησιμος ηλιθιος θα ναι κανεις η θα οδευει προς την παρανοια/συνωμοσιολογία ,,, νομιζω αυτο που διαφοροποιει αυτες τις δυο ,,. Φυλες ειναι η σιγουρια των δε οτι αυτοι κατεχουν την μοναδικη αληθεια,,,μπορει να ειναι και οι εκλεκτοι του θεου
οταν καποιος ειπε "κι'ομως γυριζει" και γλυτωσε το μπαρμπεκιου,εθεωρειτο συνομωσιολογος καλη ωρα..
Αυτοί που κάνουν καραμέλα τον Γαλιλαίο για να στηρίξουν την άποψη τους καλά θα κάνουν να γνωρίζουν πως τα λόγια του προέκυψαν μετά από χρήση της επιστημονικής μεθόδου και τεκμηριώθηκαν από αυτή, η αντίθετη άποψη της εποχής βασιζόταν στο δόγμα της εκκλησίας που δεν βασίζεται σε καμία επιστημονική μέθοδο.
δεν το λες και σοβαρό επιχείρημα αυτό...μπορείτε και καλύτερα
Παράθεση:
Σχόλιο # 30 από spacetube
οταν καποιος ειπε "κι'ομως γυριζει" και γλυτωσε το μπαρμπεκιου,εθεωρειτο συνομωσιολογος καλη ωρα..
Στα λογια μου ερχεσαι!!! Εκλεκτος του θεου,,,σιγουρα
ΜΗπως να προσπαθησουμε μπας και κανουμε και καμια σωστη παραθεση πρωτα και μετα ας πιασουμε το συμπαν και τη συγκριση με τις ιδιοφυιες,,,ως εκλεκτοι (τουθεου) αδαεις,,,λεω γω τωρα,,,
(μαλλον πρεπει να ξαναθυμισω εδω το αγαπημενο Cunning-Kruger)
Παράθεση:
Σχόλιο # 30 από spacetube
"Αν μεταφερουμε στην σημερινη εποχη"...
ΕΔΩ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΕΡΩΤΑ ΜΕΓΑΛΟΣ ...Παράθεση:
Σχόλιο # 31 από argaardΑυτοί που κάνουν καραμέλα τον Γαλιλαίο για να στηρίξουν την άποψη τους καλά θα κάνουν να γνωρίζουν πως τα λόγια του προέκυψαν μετά από χρήση της επιστημονικής μεθόδου και τεκμηριώθηκαν από αυτή, η αντίθετη άποψη της εποχής βασιζόταν στο δόγμα της εκκλησίας που δεν βασίζεται σε καμία επιστημονική μέθοδο.
Αν μεταφέρουμε στην σημερινή εποχή το συγκεκριμένο παράδειγμα η δογματική πλευρά είναι αυτή των συνομοσιολόγων, το να χρησιμοποιούν το όνομα του γαλιλαίου τους κάνει ακόμα ποιό γελοίους.
Παράθεση:
Σχόλιο # 32 από la-merδεν το λες και σοβαρό επιχείρημα αυτό...μπορείτε και καλύτερα.
αν ξεκινησεις να μελετας ιστορια θα δεις την συνδεση.
δύσκολη είναι!!! προτιμώ τη ζωολογία τελευταίως
Παράθεση:
Σχόλιο # 36 από spacetubeαν ξεκινησεις να μελετας ιστορια θα δεις την συνδεση.
Κατι αλλο να πειτε, κατι αλλο...
Το οποιο εγω δεν σας λεω, για να...εξασκηθειτε...
Θεση...σε συζητηση...
Απο το γραφειο διαχειρισης της συζητησης...
Τις καλτσες!!!...
Παράθεση:
Σχόλιο # 37 από la-merδύσκολη είναι!!! Προτιμώ τη ζωολογία τελευταίως
![]()
νομιζω οτι και η ζωολογια σας προτιμα..
έχετε απόλυτο δίκαιο... όλα τα ζωάκια διεκδικούν μετά μανίας την προσοχή μου, επειδή τα καταλαβαίνω!
Παράθεση:
Σχόλιο # 39 από spacetube
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media