Βάλε κάτι παραπάνω..
Μόνο οι σπουδές κοστίζουν 5000 στην καλύτερη /χρόνο, γιατί και σε δημόσιο πανεπιστήμιο να πάνε δύσκολη η Αθήνα, χρειάζονται κάποιο σπίτι να μένουν στην επαρχία..
Είτε σε ιδιωτική σχολή "επενδύσεις" πού λέει και μια φίλη είτε σε δημόσιο τα 24 τα φτάνουν..!
Παράθεση:
Σχόλιο # 18 από alisidaΗ αλήθεια είναι πως οι εργαζόμενες Ελληνίδες μανουλες υποφέρουν και χρειάζονται την ενίσχυση των παππούδων για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.
Όταν όμως μεγαλώσουν,τα ξεχνάς όλα
Τα πρώτα 16 χρόνια είναι δύσκολα.
κι αυτές που δεν είχαν καμία βοήθεια από παπούδες και γιαγιάδες. Ανήκω δυστυχώς σ' αυτήν την κατηγορία. Τα πρώτα χρόνια πράγματι είναι δύσκολα μέχρι την εφηβεία. Μετά προστίθενται άλλες αγωνίες βέβαια, αλλά τουλάχιστον υπάρχει επίπεδο συνεννόησης. Και στο πέρασμα από την εφηβεία στην ενήλικη ζωή, νομίζω πως "κάνεις ταμείο", δηλαδή βρίσκεις μπροστά σου όλη τη δουλειά που έκανες σαν γονιός.
Παρότι θεωρώ την απόκτηση του παιδιού μου το πιο σημαντικό πράγμα που συνέβη στη ζωή μου, επιμένω ότι δεν είναι ο γονεϊκός ρόλος ούτε πανάκεια, ούτε υποχρέωση, ούτε νομοτέλεια. Κι όπως ξαναειπώθηκε, αλίμονο σε όσους δεν ήταν ικανοί γι' αυτόν και παρόλα αυτά τον άσκησαν.
Ξέρω περιπτώσεις που τα παιδιά μεγαλώνοντας δεν θέλουν να έχουν καν σχέσεις με τον πατέρα ή τη μάνα τους. Καταλαβαίνει κανείς τον βαθμό αποτυχίας του συγκεκριμένου γονιού.
Παράθεση:
Σχόλιο # 18 από alisida
Η αλήθεια είναι πως οι εργαζόμενες Ελληνίδες μανουλες υποφέρουν και χρειάζονται την ενίσχυση των παππούδων για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.
Και λιγα λες...
Πλήρωσα και πληρώνω ακόμα
Παράθεση:
Σχόλιο # 21 από MegalodondasΒάλε κάτι παραπάνω..
Μόνο οι σπουδές κοστίζουν 5000 στην καλύτερη /χρόνο, γιατί και σε δημόσιο πανεπιστήμιο να πάνε δύσκολη η Αθήνα, χρειάζονται κάποιο σπίτι να μένουν στην επαρχία..
Είτε σε ιδιωτική σχολή "επενδύσεις" πού λέει και μια φίλη είτε σε δημόσιο τα 24 τα φτάνουν..!
Άλεξ,αν τα κατάφερες ολομόναχη,πραγματικά σου αξίζουν συγχαρητήρια.
Εγώ είχα βοήθεια αλλά και πάλι δυσκολεύτηκα (για αρκετά χρόνια δούλευα 12ωρα ).
Όλα είναι βέβαια θέμα προτεραιοτήτων,δεν πιστεύω σε σωστό και λάθος.Ο,τι αγαπά ο καθένας κάνει
Παράθεση:
Υπάρχουν βέβαια
Σχόλιο # 22 από alexandriani1κι αυτές που δεν είχαν καμία βοήθεια από παπούδες και γιαγιάδες. Ανήκω δυστυχώς σ' αυτήν την κατηγορία. Τα πρώτα χρόνια πράγματι είναι δύσκολα μέχρι την εφηβεία. Μετά προστίθενται άλλες αγωνίες βέβαια, αλλά τουλάχιστον υπάρχει επίπεδο συνεννόησης. Και στο πέρασμα από την εφηβεία στην ενήλικη ζωή, νομίζω πως "κάνεις ταμείο", δηλαδή βρίσκεις μπροστά σου όλη τη δουλειά που έκανες σαν γονιός.
Παρότι θεωρώ την απόκτηση του παιδιού μου το πιο σημαντικό πράγμα που συνέβη στη ζωή μου, επιμένω ότι δεν είναι ο γονεϊκός ρόλος ούτε πανάκεια, ούτε υποχρέωση, ούτε νομοτέλεια. Κι όπως ξαναειπώθηκε, αλίμονο σε όσους δεν ήταν ικανοί γι' αυτόν και παρόλα αυτά τον άσκησαν.
Ξέρω περιπτώσεις που τα παιδιά μεγαλώνοντας δεν θέλουν να έχουν καν σχέσεις με τον πατέρα ή τη μάνα τους. Καταλαβαίνει κανείς τον βαθμό αποτυχίας του συγκεκριμένου γονιού.
Παράθεση:
Σχόλιο # 18 από alisidaΗ αλήθεια είναι πως οι εργαζόμενες Ελληνίδες μανουλες υποφέρουν και χρειάζονται την ενίσχυση των παππούδων για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.
πολύ αισιόδοξο σε βρίσκω!
Παράθεση:
Σχόλιο # 21 από Megalodondas
Λογω καποιας συμπαθειας που σουχω...
Το περναω ντουκου...
Παράθεση:
Σχόλιο # 20 από spacetube
ΥΣ. αντε ξεκινηστε να βαρατε...
Πωπωπωπω δεν εχει και αυτη τη φατσουλα που ξερνα γμτ
Και τα πρωτα ηντα περασα και τα δευτερα τα πλησιαζω,,,αποτυχημενη θα αισθανομουν αν ειχαν μπλεξει με κανεναν τετοιο τυπο, που εκτος απο ολα τα αλλα ειναι και σιγουρος οτι εκεινος γνωριζει και επακριβως βεβαιως βεβαιως (οπως ολοι οι αδαεις του συμπαντος)πως σκεφτονται οι γυναικες ,,,και ειχα χασει και εστω και ενα μισαωρο απο τη ζωη μου μαζι του!,,,ευτυχως απο μικρουλα ειχα τουλαχιστον τοσο μυαλο ωστε να αποφυγω τετοιες κακοτοπιες
Ευτυχως ευτυχως που οι ανθρωποι βγαινουν σε πολλα μοντελα
Παράθεση:
Σχόλιο # 20 από spacetubeΟταν ζουμε σε μια οργανωμενη κοινωνια εχουμε καθηκοντα και υποχρεωσεις πρωτιστως απεναντι στην κοινωνια αλλα και την χωρα μας και δευτερευοντος στον εαυτο μας. Αν οι Ελληνιδες σκεπτωνται στα τριαντα φευγα σαν και εσενα σε οχι πολλα χρονια απο τωρα εδω θα ειναι Πακισταν.Ηδη βιωνουμε μια τρομερη υπογεννητικοτητα. Οι ξενοι που ερχωνται στην Ελλαδα κανουν παιδια και δεν κολωνουν απεναντι στις αδιαμφισβιτητες αντιξοοητες της ζωης επειδη ειναι μαχητες. Απεναντι στην Τουρκια ο ρυθμος γεννησεων αυξανεται παρολο που οι συνθηκες ζωης εκει ειναι χαμηλωτερες ποιοτικα [με τα δικα μας παντα στανταρτς].Αν θελεις καριερα και ζωουλα στα σαιτ...να την κανεις κοπελλα μου,αλλα να εισαι σιγουρη οτι αν χασεις την ευκαιρια της μητροτητος που σε χαρακτηριζει ως ανθρωπινη υπαρξη στα πρωτα..ηντα σου θα αισθανεσαι αποτυχημενη στην ζωη και απολυτα μονη. Υπαρχει μεγαλυτερη ευτυχια για μια γυναικα απο την ζεστασια που δινει ενα τοσο δα κορμακι κολλημενο πανω στα στηθια σου να αναζητα την θυλη σου? Μαγκας δεν θα γινεις απο την καριερα κανωντας την "υπηρετρια" σε καποιον προισταμενο για 3και 60..θα γινεις ομως αν θυσιασθεις για να μεγαλωσεις τα παιδια σου μεσα σε οποιον περιβαλλον. αυτο ειναι και το μεγαλειο της γυναικας.
Στην πραγματικότητα,μεγαλύτερη (και πραγματική) αποτυχία,είναι να βρεθεί μια γυναίκα (ή ένας άνδρας) με 2-3 κουτσουβελα και δίχως όρεξη να τα μεγαλώσουν.
Έχουμε γεμίσει Μηδειες,μην το παραβλέπουμε αυτό.
Επίσης καμία γυναίκα δεν κάνει μόνη της παιδιά,χρειάζεται η συγκατάθεση του συντρόφου τον οποίο δεν βλέπω κάπου να αναφέρεις.
Προσωπικά,μπορώ να υποβαθμισω τις οικονομικές δυσχέρειες,όμως υποστηρίζω την αναγκαιότητα της συνειδητής επιλογής/απόφασης
Αρκετά παιδιά (φτωχών αλλά και πλουσίων οικογενειών) υποφέρουν επειδή οι γονείς τους τα έφεραν στον κόσμο χωρίς να ξέρουν το γιατί.
Ελα...σου εστιψα τρια λεμονια με διχως ζαχαρη, να σε πιασει καλα...
Κατσε...αναπνοες...κοιτα αλλου...
Παράθεση:
Σχόλιο # 27 από Kristina_Πωπωπωπω
δεν εχει και αυτη τη φατσουλα που ξερνα γμτ
Και τα πρωτα ηντα περασα και τα δευτερα τα πλησιαζω,,,αποτυχημενη θα αισθανομουν αν ειχαν μπλεξει με κανεναν τετοιο τυπο, που εκτος απο ολα τα αλλα ειναι και σιγουρος οτι εκεινος γνωριζει και επακριβως βεβαιως βεβαιως (οπως ολοι οι αδαεις του συμπαντος)πως σκεφτονται οι γυναικες ,,,και ειχα χασει και εστω και ενα μισαωρο απο τη ζωη μου μαζι του!,,,ευτυχως απο μικρουλα ειχα τουλαχιστον τοσο μυαλο ωστε να αποφυγω τετοιες κακοτοπιες
ακομη δεν καταλαβες οτι εισαι "μοντελο" μιας κοινωνιας [της ελληνικης] που βαδιζει με μεγαλη ταχυτητα προς τον αφανισμο. αλλα εσυ πλεος τι εχεις να χασεις?
Παράθεση:
Σχόλιο # 27 από Kristina_Πωπωπωπω
δεν εχει και αυτη τη φατσουλα που ξερνα γμτ
Η τεκνοποιηση είναι αρχέγονο ένστικτο του ανθρώπου το οποίο στην ουσία σαφώς και ελέγχεται σήμερα από την λογική, όμως είναι αρκετά δυνατό ώστε να την παραβλέπει επίσης.
Παράθεση:
Υπάρχουν βέβαια
Σχόλιο # 22 από alexandriani1κι αυτές που δεν είχαν καμία βοήθεια από παπούδες και γιαγιάδες. Ανήκω δυστυχώς σ' αυτήν την κατηγορία. Τα πρώτα χρόνια πράγματι είναι δύσκολα μέχρι την εφηβεία. Μετά προστίθενται άλλες αγωνίες βέβαια, αλλά τουλάχιστον υπάρχει επίπεδο συνεννόησης. Και στο πέρασμα από την εφηβεία στην ενήλικη ζωή, νομίζω πως "κάνεις ταμείο", δηλαδή βρίσκεις μπροστά σου όλη τη δουλειά που έκανες σαν γονιός.
Παράθεση:
Εχεις και συ εκεινο του χαρακτηριστικο μου που συμπαθεις τους πολυ αδυναμους??? Αλλα οκ εγω εξαιρω τους,,,πολυξερους
Παράθεση:
Σχόλιο # 26 από EnikosΛογω καποιας συμπαθειας που σουχω...
Το περναω ντουκου...
Ωωωω η διαιτα μου επιτρεπει μονο ενα τη μερα!!! Και το εχω καταναλωσει ηδη γμτ
Παράθεση:
Σχόλιο # 29 από EnikosΕλα...σου εστιψα τρια λεμονια με διχως ζαχαρη, να σε πιασει καλα...
Κατσε...αναπνοες...κοιτα αλλου...
Πρωτα πρωτα δεν ισχυει το «ελληνικης»,,,αλλοοουυυ ταιβαν μενω (τωρα) και ειμαι και υπερ της,,,φυσικης επιλογης που και να μην ημουν, παλι αυτη τα δικα της θα τα κανε,,,Κοινως,,,αν ειναι κατι να χαθει ας χαθει,,,το να συντηρεις κατι σωνει και ντε, δε λεει,,,
Δευτερον, ευτυχως καθολου δε με καιει αν το μοντελο αυτο (τοδικομου) εξαφανιστει μαζι μου
Τριτον, η σημερινη ανθρωποτητα θα στερηθει αρκετα αμα με χασει, η αυριανη,,,σκασιλα της
Παράθεση:
Σχόλιο # 30 από spacetubeακομη δεν καταλαβες οτι εισαι "μοντελο" μιας κοινωνιας [της ελληνικης] που βαδιζει με μεγαλη ταχυτητα προς τον αφανισμο. αλλα εσυ πλεος τι εχεις να χασεις?
Αρχικα φιλε μου σορρυ.Αν εγω ειμαι υποχρεωμενη στην κοινωνια να γεννησω ,η κοινωνια δεν εχει υποχρεωση εχει απεναντι μου?Στην ουσια μου λες να κοιταξω τα ''πρεπει'' της κοινωνιας και οχι την δικη μου ευτυχια?Εχεις σκεφτει αν εγω κανω τωρα παιδι οτι θα ειμαι δυστυχισμενη και κατέπεκταση θα δυστυχισει και το παιδι μου?Εκτος αυτου ,δεν ειπα οτι δεν θελω παιδι.Τα παιδια τα λατρευω αλλα τωρα αυτην την περιοδο δεν θελω.Θελω να φτιαξω καποια πραγματα στην ζωη μου.Ειναι κακο να μεινω εγκυος μετα απο ενα χρονο δλδ?Επισης νομιζω πως εισαι εκτος θεματος.Δεν κρίνω το γεγονος οτι πολλες γυναικες γεννανε παρα τις αντιξοοτητες,αλλα το γεγονος οτι εχει ο καθένας λογο να αποφασίζει ποτε θα κανει παιδι ο αλλος.Και κατι τελευταιο,αν μια γυναικα δεν κανει ποτε παιδι?τοτε τι?θεωρειται αποτυχημενη?Σοβαρα το πιστευεις αυτο?
Παράθεση:
Σχόλιο # 20 από spacetubeΟταν ζουμε σε μια οργανωμενη κοινωνια εχουμε καθηκοντα και υποχρεωσεις πρωτιστως απεναντι στην κοινωνια αλλα και την χωρα μας και δευτερευοντος στον εαυτο μας. Αν οι Ελληνιδες σκεπτωνται στα τριαντα φευγα σαν και εσενα σε οχι πολλα χρονια απο τωρα εδω θα ειναι Πακισταν.Ηδη βιωνουμε μια τρομερη υπογεννητικοτητα. Οι ξενοι που ερχωνται στην Ελλαδα κανουν παιδια και δεν κολωνουν απεναντι στις αδιαμφισβιτητες αντιξοοητες της ζωης επειδη ειναι μαχητες. Απεναντι στην Τουρκια ο ρυθμος γεννησεων αυξανεται παρολο που οι συνθηκες ζωης εκει ειναι χαμηλωτερες ποιοτικα [με τα δικα μας παντα στανταρτς].Αν θελεις καριερα και ζωουλα στα σαιτ...να την κανεις κοπελλα μου,αλλα να εισαι σιγουρη οτι αν χασεις την ευκαιρια της μητροτητος που σε χαρακτηριζει ως ανθρωπινη υπαρξη στα πρωτα..ηντα σου θα αισθανεσαι αποτυχημενη στην ζωη και απολυτα μονη. Υπαρχει μεγαλυτερη ευτυχια για μια γυναικα απο την ζεστασια που δινει ενα τοσο δα κορμακι κολλημενο πανω στα στηθια σου να αναζητα την θυλη σου? Μαγκας δεν θα γινεις απο την καριερα κανωντας την "υπηρετρια" σε καποιον προισταμενο για 3και 60..θα γινεις ομως αν θυσιασθεις για να μεγαλωσεις τα παιδια σου μεσα σε οποιον περιβαλλον. αυτο ειναι και το μεγαλειο της γυναικας.
Δεν έχει λόγο να σε "βαρέσει" κανείς. Ενήλικας είσαι, πολύ μεγάλος για να σε κάνουν νταντά. Απλά κατ' εμέ είναι λυπηρό πραγματικά να διαβάζω τέτοιες απαρχαιωμένες και ρατσιστικές απόψεις, που μόνο "πατριωτικές" δεν είναι, να ξέρεις.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας δεν είναι το τι χρώμα θάχουν τα παιδιά των επόμενων γενεών, ναι, αυτά που θα δουλεύουν για να πληρώνονται οι συντάξεις μας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι η απεχθής κι εμετική τοξικότητα των ελληναράδων
Παράθεση:
Με το στανιο προχω καποιοι...λες και δεν τα εχωμε ζησει...
Δεν ειναι αδυναμος ο φιλος απο δω...αν ηταν θαχε φωναξει και αυτος τους yellow roosters να τον συνδραμουν...
Που πα να πει, ειναι αξιοπρεπης, περαν των φυσιολογικων φθορων που μπορει εχει και αυτος...
Εσυ εισαι μια ψυχαρα που θελει να ειναι αντικειμενικη με ολα και ολους και...
Συχνα πυκνα μετανιωνεις που εισαι αυστηρη...
Σε τα μας τωρα...τσ...
Παράθεση:
Σχόλιο # 32 από Kristina_Εχεις και συ εκεινο του χαρακτηριστικο μου που συμπαθεις τους πολυ αδυναμους??? Αλλα οκ εγω εξαιρω τους,,,πολυξερους
Καλα, τα βαζω στο ψυγειο για οταν ξανασυγχιστεις...
Παράθεση:
Σχόλιο # 33 από Kristina_Ωωωω η διαιτα μου επιτρεπει μονο ενα τη μερα!!! Και το εχω καταναλωσει ηδη γμτ
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media