Καλησπερα σε.ολους.
Ακουσα σημερα (Πεμπτη 12/05/2022), στις Ειδησεις (τηλεοραση), οτι θα αλλαξει ο Νομος για εξωσωματικη γονιμοποιηση για τις γυναικες και αντι για εως τα 49 ετη, θα επιτρεπεται η χρηση αυτης της μεθοδου εως τα 54 ετη!Την γνωμη σας παρακαλω ...Καλυτερα θα ειναι να απαντησουν γυναικες, που...
Όποιος αποφασίζει για τον εαυτό του Θ αποφασίσει, εμείς τι δουλειά έχουμε να πούμε όχι η ναι?
Καλό είναι γιατί αργεί έτσι κι αλλιώς η απόφαση.. Δύσκολη πλέον!στα 54 οχι ρε καντεντα και στα 70 αντε να δουμε ποσο ανομαλια αλο θα ανεχτουμε
Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να ισχύει ο,τι ισχύει και για τους άνδρες των αντίστοιχων ηλικιών που τεκνοποιούν σε αυτές τις ηλικίες. Αν είναι να μην τους επιτρέπεται, να μην επιτρέπεται η τεκνοποίηση για κανένα από τα δύο φύλα σε αυτές τις ηλικίες. Όσοι το θεωρούν οκ για τους άνδρες αλλά όχι για τις γυναίκες είναι κατά τη γνώμη μου υποκριτές.
Ειναι το θεμα για εξωσωματικη σε αχαλινωτες ηλικιες, για...τις γυναικες?...
Kαθε γυναικα εχει δυνατοτητα να γινει μητερα θεωρητικα μεχρι την εμμηνοπαυση που ειναι για τις περισσοτερες γυναικες κοντα στα 55 με 60.Παλια στα χωρια οι γυναικες γεννουσαν μεχρι τα 50...και χωρις προβλημα και χωρις καν γιατρους...εξωσωματικη για να κανει μια γυναικα σημαινει οτι δεν μπορει να αποκτησει παιδι και δυσκολευεται θεωρω πολυ μεγαλο δωρο απο την επιστημη στους ανθρωπους την ανακαλυψη της εξωσωμστικης...πολλα ζευγαρια εχουν καταφερει να αποκτησουν παιδι που δεν θα ειχαν...ειναι απο οσο ξερω επιπονη διαδικαδια για την γυνσικα..ομως πολλες γυναικες ευτυχως το τολμουν...!!Επισης οι γονεις της Παναγιας ο ιωακειμ και η Αννα ηταν ατεκνοι και ο θεος τους ευλογησε να αποκτησουν την Παναγια σε παρα παρα πολυ μεγαλη ηλικια.. Για εμενα αν μια γυναικα αναγκαστει να καταφυγει στην μεθοδο αυτη σημαινει οτι εχει καποιο προβλημα..δεν καταλαβαινω αν μια γυναικα εχει τις αντοχες γιατι να μην προσπαθει και μεχρι τα 55 και γιατι να σταματανε τις προσπαθειες οταν εχουν την δυνατοτητα...πιστευω ποτε δεν ειναι αργα..και μακαρι ολες οι κοπελες που προσπαθουν να εχουν αποτελεσμα εστω και αργα
Και επειδη τωρα το διαβασα που το γραφεις... για την ηλικια...Η Αννα γεννησε την Παναγια οταν ηταν 70 χρονων ετσι λεγεται...
Αγαπητη Xenia_Z,
Χωρις να απανταω προσωπικα με ΝΑΙ η ΟΧΙ, στο συγκεκριμενο θεμα,. Επετρεψε μου να απαντησω στο σχολιο σου, που επι της ουσιας εστιαζει στο θεμα της ΙΣΟΤΗΤΑΣ των φυλλων...
Θελεις οποιαδηποτε αποφαση να ισχυει και για τα δυο φυλλα ΙΣΟΤΙΜΑ, οταν κατι τετοιο ετσι και αλλιως δεν ισχυει!
Παραδειγμα: Εαν εσυ αποφασισεις οτι θελεις να κανεις παιδι ΜΟΝΗ ΣΟΥ (χωρις ανδρα), αυτο ειναι εφικτο εφοσον βρεις δωρητη σπερματος, κατι το οποιο ειναι και ευκολο και νομιμοτατο!!!
Εαν ομως εγω ως ανδρας σε αυτη την χωρα, επιθυμω να αποκτησω παιδι ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ (που θελω), αυτο ειναι παρανομο, και δεν υπαρχει κανενας νομος να με προστατεψει απο μια #αχαιρευτη (η δολια)# γυναικα!!!
Μπορω να πληρωσω μια γυναικα να γεννησει το παιδιι μου ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ, και με συμφωνητικο, ομως τιποτε στο μελλον δεν μου εξασφαλιζει οτι ΔΕΝ θα αποκτησει δικαιωματα καταπατωντας καθε ρητρα και παραγραφο του συμβολαιου που η ιδια η γυναικα υπεγραψε κσι για το οποιο πληρωθηκε εξολοκληρου για τις υπηρεσιες της!!!
Για ποια ΙΣΟΤΗΤΑ αναφερεσαι?
Δημος
Παράθεση:
Σχόλιο # 5 από Xenia_ZΗ γνώμη μου είναι ότι πρέπει να ισχύει ο,τι ισχύει και για τους άνδρες των αντίστοιχων ηλικιών που τεκνοποιούν σε αυτές τις ηλικίες. Αν είναι να μην τους επιτρέπεται, να μην επιτρέπεται η τεκνοποίηση για κανένα από τα δύο φύλα σε αυτές τις ηλικίες. Όσοι το θεωρούν οκ για τους άνδρες αλλά όχι για τις γυναίκες είναι κατά τη γνώμη μου υποκριτές.
Σισσυ, ξαναρωτα το γιατρο σου η μμηνοπαυση ερχεται κατα μεσο ορο στα 50 (για τον πολυ κοσμο δλδ) τα 55-60 δεν παιζουν καλε ειναι οι εξαιρεσεις!!! Λενε απο συμβαινει απο 35 μεχρι 60, αλλα αυτα ειναι τα ακρα,,,και μαλλον το 35 πρεπει να γινει 30 γιατι εγω εχω δυο φιλες που εμπιπτουν σε αυτη την κατηγορια (η μια προ ετων και η αλλη τωρα)?..τα αλλα ειναι μυθευματα
Παράθεση:
Σχόλιο # 7 από sissy108Kαθε γυναικα εχει δυνατοτητα να γινει μητερα θεωρητικα μεχρι την εμμηνοπαυση που ειναι για τις περισσοτερες γυναικες κοντα στα 55 με 60.Παλια στα χωρια οι γυναικες γεννουσαν μεχρι τα 50...και χωρις προβλημα και χωρις καν γιατρους...εξωσωματικη για να κανει μια γυναικα σημαινει οτι δεν μπορει να αποκτησει παιδι και δυσκολευεται θεωρω πολυ μεγαλο δωρο απο την επιστημη στους ανθρωπους την ανακαλυψη της εξωσωμστικης...πολλα ζευγαρια εχουν καταφερει να αποκτησουν παιδι που δεν θα ειχαν...ειναι απο οσο ξερω επιπονη διαδικαδια για την γυνσικα..ομως πολλες γυναικες ευτυχως το τολμουν...!!Επισης οι γονεις της Παναγιας ο ιωακειμ και η Αννα ηταν ατεκνοι και ο θεος τους ευλογησε να αποκτησουν την Παναγια σε παρα παρα πολυ μεγαλη ηλικια.. Για εμενα αν μια γυναικα αναγκαστει να καταφυγει στην μεθοδο αυτη σημαινει οτι εχει καποιο προβλημα..δεν καταλαβαινω αν μια γυναικα εχει τις αντοχες γιατι να μην προσπαθει και μεχρι τα 55 και γιατι να σταματανε τις προσπαθειες οταν εχουν την δυνατοτητα...πιστευω ποτε δεν ειναι αργα..και μακαρι ολες οι κοπελες που προσπαθουν να εχουν αποτελεσμα εστω και αργα
Νομιζω δεν ειναι το θεμα αν τους «επιτρεπει» η οχι (αποψη μου ειναι ας κανει ο καθενας οτι αντεχει),
Το ζητημα εγκειται αλλου: ποιος θα πληρωνει το κοστος !!! Και τι να πεις τωρα εκει??? ειναι πιο περιπλοκο,,,και εχει δικαιωμα ο καθενας να σκεφτει «γιατι να πληρωνω εγω το χρονο ΧΧΧ ¤ ευρω για ασφαλεια υγειας και να μην εχω ουτε ενα τζαμπα τσεκαπ και ο αλλος να κανει 5-6 εξωσωματικες (ΧΧΧ ¤ δλδ) δωρεαν??? Τα χει αυτα τα «προβληματα» η σημερινη κοινωνια και προπαθει να τα λυσει
Προσωπικα θα συμφωνησω με τον ενικ! Ο εφηβος θα τον εξοντωσει τον 70 γονιο! Εκτος και αν ειναι αυτο το πλανο, οποτε ΟΚ
Παράθεση:
Σχόλιο # 5 από Xenia_ZΗ γνώμη μου είναι ότι πρέπει να ισχύει ο,τι ισχύει και για τους άνδρες των αντίστοιχων ηλικιών που τεκνοποιούν σε αυτές τις ηλικίες. Αν είναι να μην τους επιτρέπεται, να μην επιτρέπεται η τεκνοποίηση για κανένα από τα δύο φύλα σε αυτές τις ηλικίες. Όσοι το θεωρούν οκ για τους άνδρες αλλά όχι για τις γυναίκες είναι κατά τη γνώμη μου υποκριτές.
τετραψηφιο ειναι το κοστος,,,αλλα ως γνωστονδεν αφηνει το δαιμονας του τυπογραφειου πανω απο τρια ομοια στοιχεια
Παράθεση:
Σχόλιο # 11 από Kristina_Νομιζω δεν ειναι το θεμα αν τους «επιτρεπει» η οχι (αποψη μου ειναι ας κανει ο καθενας οτι αντεχει),
Το ζητημα εγκειται αλλου: ποιος θα πληρωνει το κοστος !!! Και τι να πεις τωρα εκει??? ειναι πιο περιπλοκο,,,και εχει δικαιωμα ο καθενας να σκεφτει «γιατι να πληρωνω εγω το χρονο ΧΧΧ ¤ ευρω για ασφαλεια υγειας και να μην εχω ουτε ενα τζαμπα τσεκαπ και ο αλλος να κανει 5-6 εξωσωματικες (ΧΧΧ ¤ δλδ) δωρεαν??? Τα χει αυτα τα «προβληματα» η σημερινη κοινωνια και προπαθει να τα λυσει
Προσωπικα θα συμφωνησω με τον ενικ! Ο εφηβος θα τον εξοντωσει τον 70 γονιο! Εκτος και αν ειναι αυτο το πλανο, οποτε ΟΚ
Αγαπητή Sissy... καλημέρα.
Νομιζω οτι μερικά πράγματα ειναι μπερδεμένα στο μυαλο σου ... που εχεις ανακατέψει την αγία γραφή , με τις γνώσεις και τις αποψεις , της επιστήμης .. γιατι νομίζω οτι διαβάζεις πολύ , μα πάρα πολύ , , την Καινή διαθήκη , παρα την Παλαιά διαθήκη ...
Ο Ιωακείμ και η ¶ννα ειναι ενα εντελως διαφορετικό θέμα , και αν θέλεις μπορούμε κάποια στιγμή να το συζητήσουμε .
Με εκτίμηση ...Q...
Παράθεση:
Σχόλιο # 7 από sissy108Kαθε γυναικα εχει δυνατοτητα να γινει μητερα θεωρητικα μεχρι την εμμηνοπαυση που ειναι για τις περισσοτερες γυναικες κοντα στα 55 με 60.Παλια στα χωρια οι γυναικες γεννουσαν μεχρι τα 50...και χωρις προβλημα και χωρις καν γιατρους...εξωσωματικη για να κανει μια γυναικα σημαινει οτι δεν μπορει να αποκτησει παιδι και δυσκολευεται θεωρω πολυ μεγαλο δωρο απο την επιστημη στους ανθρωπους την ανακαλυψη της εξωσωμστικης...πολλα ζευγαρια εχουν καταφερει να αποκτησουν παιδι που δεν θα ειχαν...ειναι απο οσο ξερω επιπονη διαδικαδια για την γυνσικα..ομως πολλες γυναικες ευτυχως το τολμουν...!!Επισης οι γονεις της Παναγιας ο ιωακειμ και η Αννα ηταν ατεκνοι και ο θεος τους ευλογησε να αποκτησουν την Παναγια σε παρα παρα πολυ μεγαλη ηλικια.. Για εμενα αν μια γυναικα αναγκαστει να καταφυγει στην μεθοδο αυτη σημαινει οτι εχει καποιο προβλημα..δεν καταλαβαινω αν μια γυναικα εχει τις αντοχες γιατι να μην προσπαθει και μεχρι τα 55 και γιατι να σταματανε τις προσπαθειες οταν εχουν την δυνατοτητα...πιστευω ποτε δεν ειναι αργα..και μακαρι ολες οι κοπελες που προσπαθουν να εχουν αποτελεσμα εστω και αργα
Αγαπητή Σίσσυ .. Αν νομίζεις οτι ειναι το ιδιο πράγμα , της τεκνοποίησης για τον άνδρα , με την γυναίκα , θα σου πω οτι θα διαφωνήσω ...
Το ερώτημα που μπαίνει είναι , αν η υγεία του παιδιού , αλλα και της μητέρας , θα είναι σε καλη κατάσταση , ...οταν το δημιουργήσει , ένας οργανισμός μιας γυναίκας μεγάλης ηλικίας ...
Ο ρόλος του άνδρα , εχει τελειώσει , αφότου η γυναίκα .. συνέλαβε .
Επίσης , αν το ζευγάρι έχει αποφασίσει να τεκνοποιήσει , εστω και μέσα από μια εξωσωματική γονιμοποίηση , τοτε ειναι δικο του θεμα και μόνο , αναλαμβάνοντας ολες τις ευθύνες πού απορρέουν απο αυτη , την απόφαση .
Αν , απο την αλλη πλευρά , η Πολιτεία , σκέφτηκε να αλλάξει τα όρια , της εξωσωματικής τεκνοποίησης , καλο ειναι να εξηγήσει , τους λόγους , στους υποψήφιους ... γονείς για την απόφαση αυτη .
Με εκτίμηση ...Q...
Παράθεση:
καλό είναι να γίνεται κανείς γονιός, άνδρας ή γυναίκα, σε ηλικία που μπορεί να μεγαλώσει το παιδί του και όχι, όπως είπαν και προλαλλήσαντες, να καταδικάζει το παιδί του στην εφηβεία να έχει να φροντίζει υπερήλικες.
Κατά τα λοιπά, και σε σχέση με την ανάγκη κάποιου να αποκτήσει παιδί ενώ για χι ψι λόγους δεν μπορεί: Έχουμε σκεφτεί μήπως θα ήταν προτιμότερο να γίνουν πιο εύκολες οι διαδικασίες υιοθεσίας; Μήπως θα έπρεπε η ανάγκη του γονεϊκού ρόλου να συνδεθεί για τον καθένα ξεχωριστά περισσότερο με την ουσία του που είναι η παροχή απέραντης αγάπης και φροντίδας και όχι η εγωκεντρική σκέψη περί διαιώνισης του δικού μου είδους, των δικών μου γονιδίων; Αυτό θα έλυνε πολλαπλώς προβλήματα, αν σκεφτείς πόσα ορφανά μεγαλώνουν σε ιδρύματα.Σαφως και ειναι θεμα και η υγεια του παιδιου, εκτος κι αν μιλαμε για ωαριο «φρεσκο» που ειχε ληφθει οταν η γυναικα ηταν νεα δλδ
Παράθεση:
Σχόλιο # 14 από Qwerty___55Το ερώτημα που μπαίνει είναι , αν η υγεία του παιδιού , αλλα και της μητέρας , θα είναι σε καλη κατάσταση , ...οταν το δημιουργήσει , ένας οργανισμός μιας γυναίκας μεγάλης ηλικίας ...
Αυτη την ουσια αλεξ ποιοι την λαμβανουν υποψη τους? Οι περισσοτεροι κανουν παιδια για να διαιωνισουν το δικο ΤΟΥΣ ειδος η/και για να κανουν το αναμενομενο, αυτο που κανουν ολοι κλπκλπ
Ουτε οι φυσικοι γονεις, ουτε οι θετοι
Παράθεση:
Κατά τη γνώμη μου
Σχόλιο # 16 από alexandriani1καλό είναι να γίνεται κανείς γονιός, άνδρας ή γυναίκα, σε ηλικία που μπορεί να μεγαλώσει το παιδί του και όχι, όπως είπαν και προλαλλήσαντες, να καταδικάζει το παιδί του στην εφηβεία να έχει να φροντίζει υπερήλικες.
Κατά τα λοιπά, και σε σχέση με την ανάγκη κάποιου να αποκτήσει παιδί ενώ για χι ψι λόγους δεν μπορεί: Έχουμε σκεφτεί μήπως θα ήταν προτιμότερο να γίνουν πιο εύκολες οι διαδικασίες υιοθεσίας; Μήπως θα έπρεπε η ανάγκη του γονεϊκού ρόλου να συνδεθεί για τον καθένα ξεχωριστά περισσότερο με την ουσία του που είναι η παροχή απέραντης αγάπης και φροντίδας και όχι η εγωκεντρική σκέψη περί διαιώνισης του δικού μου είδους, των δικών μου γονιδίων; Αυτό θα έλυνε πολλαπλώς προβλήματα, αν σκεφτείς πόσα ορφανά μεγαλώνουν σε ιδρύματα.
Αν μου εξηγήσει κάποιος το λόγο για τον οποίο πρέπει να υπάρχει όριο,τότε θα απαντήσω
Παράθεση:
Γυναικες: Εξωσωματικη Γονιμοποιηση εως τα 49 η τα 54?
Σχόλιο # 1 από Dimos10Καλησπερα σε.ολους.
Ακουσα σημερα (Πεμπτη 12/05/2022), στις Ειδησεις (τηλεοραση), οτι θα αλλαξει ο Νομος για εξωσωματικη γονιμοποιηση για τις γυναικες και αντι για εως τα 49 ετη, θα επιτρεπεται η χρηση αυτης της μεθοδου εως τα 54 ετη!Την γνωμη σας παρακαλω ...
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media