διά αυτόν θα προσφέρει κοινωνικήν εργασίαν όλον αυτόν τον διάστημαν ...,::
Παράθεση:
Σχόλιο # 38 από alisida
Άσε που από το νόμο θεωρείται νεότατος για σύνταξη κάποιος πριν την ηλικία των 67
κοινώς θά φέρει κουδούνες .,, επειδή τά πήρε ...,:::.,
από τό άλλο το τζόβενο ...,:::.,,
τρίτεκνο ...,:
Αγαπητή Σίσσυ ... χαίρομαι που εσύ και εγω , έχουμε μια καλή επικοινωνία .
Σχετικα με την Σάρα , και τον Αβραάμ , ειναι ενα κεφάλαιο , πού θέλει συζήτηση .
Ας το αφήσουμε ομως ...και αν ποτε συναντηθούμε , θα το συζητήσουμε απο κοντά .
Με εκτίμηση ...Q...
Παράθεση:
Σχόλιο # 35 από sissy108
Qwerty αυτό που λες είναι σωστό... το παράδειγμα που έδωσα όμως είναι για να πω ότι από την αρχαιότητα υπήρχαν άνθρωποι που είχαν προβλήματα στο θέμα τις γονιμότητας. .επίσης στην θρησκεία αναφέρεται και η Σάρα ως μια τέτοια περίπτωση...στις μέρες μας με την επιστήμη και την εξέλιξη της έχουν βοηθηθεί πάρα πολλά ζευγάρια..για λέω ότι είναι πολύ σημαντική αυτή ανακάλυψη...τελικά όμως τωρα που ξαναγράψει και μας το εξηγησε..το θέμα του θεματοθετη αν κατάλαβα καλά είναι άλλο...
@ #41: girl_aloud ξέρω γυναίκα που ψάχνει από πολύ νωρίτερα και ΔΕΝ τον έχει βρει ενώ είναι υπερκοινωνική και χαρά θεού σα χαρακτήρας. Είναι εύκολο να λέμε θεωρίες όταν είμαστε έξω από το χορό. Επίσης, το "ψάχνει από πολύ νωρίτερα αυτόν που θέλει για πατέρα των παιδιών της" μου έκανε πάντα πολύ υπολογιστικό σα σκέψη. Μου θυμίζει την παρομοίωση των γυναικών με τ' αλογάκια της Παναγιάς που έκανε ο Διαστημοσωλήνας σε παλαιότερο θέμα για το τι θέλουν οι γυναίκες Δε νομίζω όμως ότι όλοι οι άνθρωποι προσεγγίζουν την υπόθεση αυτή με τόσο ψυχρό υπολογισμό, όσο και αν ακούγεται η πιο ορθολογική προσέγγιση. Γενικά θεωρώ οτι μπορεί να βρεθεί κάνεις σε αυτή τη δύσκολη θέση μέσα από πολλούς διαφορετικούς δρόμους/πορείες ζωής που δεν έχουν αναγκαία να κάνουν με την έλλειψη ψαξίματος. Επίσης πάντα έβρισκα ενοχλητικό το συγκεκριμένο επιχείρημα επειδή συχνά το ακούω από ανθρώπους που οι ίδιοι δεν χρειάστηκε να ψάξουν επί τούτου, απλά έτυχε αυτοί να βρουν έναν άνθρωπο με τα ίδια θέλω σε συμβατή με αυτούς φάση ζωής ή δεν ήθελαν ποτέ να κάνουν παιδιά ή ακολούθησαν όντως υπολογιστική προσέγγιση δηλ.επέλεξαν υπολογιστικά και όχι συναισθήματος οπότε και αυτό πρεσβεύουν. Το ότι μια γυναίκα δεν έψαξε από τα 20 να γίνει μάνα δε σημαίνει ότι γενικά δεν το ήθελε.
Δεν είναι λιγάκι παρακινδυνευμένο να βάζεις στοίχημα για κάτι που πιστεύεις πως θέλουν ή δεν θέλουν οι υπόλοιποι άντρες ?
Εγώ δε θα στοιχηματιζα ούτε για εμενα, γτι η απόφαση του παιδιού δεν έχει να κάνει μόνο ούτε με την ηλικία,ούτε με τις εμπειρίες ούτε με την οικονομική κατάσταση ούτε με τον κατάλληλο σύντροφο ούτε με την ψυχολογική κατάσταση και των δύο ,αλλά είναι ένας συνδιασμός που στην τελική δεν ξέρεις σε ποια χρονική περίοδο της ζωής θα σε βρει.
Είμαι σχεδόν σίγουρη (δεν στοιχηματίζω όμως) πως με παρόμοια λόγια θα απέτρεπαν οι ίδιοι σχολιαστές έναν νέο 20 ετών από το να γίνει πατέρας ,θα θεωρείτο υπερβολικά νέος.
Ο 50 αρης θεωρείται υπερβολικά μεγάλος, ο 30-40 είναι πάνω στην πιο δημιουργική φάση του και πού χρόνος για γεννοβολια κλπ κλπ...
Ποιοι θα γεννουν τότε ? Πειτε μου
Παράθεση:
Σχόλιο # 39 από MegalodondasΕίναι αυτό πού λέει και το τραγούδι, η φαντασία μας τα φταίει..
Ο κάθε άντρας μετά τα 50 πάω στοίχημα πως δεν θέλει τέτοιες περιπέτειες, άσχετα αν λέγονται για να επικυρωσουν το αίσθημα αισιοδοξίας πού αυτή η σκέψη προκαλεί..
Κατά βάθος θέλουμε την ησυχία μας κι ας γυρίσουμε όλο τον κόσμο..
Καθολου.
Μιλώ πολύ σοβαρά
Παράθεση:
Σχόλιο # 40 από EnikosΜαλλον τρολαιρνεις...
Πάντως,η παρομοίωση με τα αλογάκια της Παναγίας,μου φαίνεται πολύ άκυρη.
Δεν είναι μόνο γυναίκες που ψάχνουν υπολογιστικά κάποιον να τις κάνει μάνες
Αρκετοί άντρες κάνουν το ίδιο ,αναζητούν γυναίκα για σπίτι και παιδιά,και από κει κι έπειτα να κάνουν και τη ζωή τους.
Θυμάστε το θέμα με τα γραφεία συνοικεσίων που οι άνω των 60 ζητούσαν 30αρες για οικογένεια ?
Όσο και να εξορκιζουμε την τακτική αυτή ,(δηλ την αναζήτηση ανθρώπου βάσει ενός σκοπού ,αντί να προκύπτει ο σκοπός από τον κατάλληλο άνθρωπο) ,αυτό δεν παύει να συμβαίνει και να είναι ο κανόνας.
Παράθεση:
Σχόλιο # 44 από Xenia_Z@ #41: girl_aloud ξέρω γυναίκα που ψάχνει από πολύ νωρίτερα και ΔΕΝ τον έχει βρει ενώ είναι υπερκοινωνική και χαρά θεού σα χαρακτήρας. Είναι εύκολο να λέμε θεωρίες όταν είμαστε έξω από το χορό. Επίσης, το "ψάχνει από πολύ νωρίτερα αυτόν που θέλει για πατέρα των παιδιών της" μου έκανε πάντα πολύ υπολογιστικό σα σκέψη. Μου θυμίζει την παρομοίωση των γυναικών με τ' αλογάκια της Παναγιάς που έκανε ο Διαστημοσωλήνας σε παλαιότερο θέμα για το τι θέλουν οι γυναίκες
Δε νομίζω όμως ότι όλοι οι άνθρωποι προσεγγίζουν την υπόθεση αυτή με τόσο ψυχρό υπολογισμό, όσο και αν ακούγεται η πιο ορθολογική προσέγγιση. Γενικά θεωρώ οτι μπορεί να βρεθεί κάνεις σε αυτή τη δύσκολη θέση μέσα από πολλούς διαφορετικούς δρόμους/πορείες ζωής που δεν έχουν αναγκαία να κάνουν με την έλλειψη ψαξίματος. Επίσης πάντα έβρισκα ενοχλητικό το συγκεκριμένο επιχείρημα επειδή συχνά το ακούω από ανθρώπους που οι ίδιοι δεν χρειάστηκε να ψάξουν επί τούτου, απλά έτυχε αυτοί να βρουν έναν άνθρωπο με τα ίδια θέλω σε συμβατή με αυτούς φάση ζωής ή δεν ήθελαν ποτέ να κάνουν παιδιά ή ακολούθησαν όντως υπολογιστική προσέγγιση δηλ.επέλεξαν υπολογιστικά και όχι συναισθήματος οπότε και αυτό πρεσβεύουν. Το ότι μια γυναίκα δεν έψαξε από τα 20 να γίνει μάνα δε σημαίνει ότι γενικά δεν το ήθελε.
Ακομα χειροτερο αυτο...
Παράθεση:
Σχόλιο # 46 από alisidaΚαθολου.
Μιλώ πολύ σοβαρά
Όλα στην ώρα τους..
Όσο για τις εμπειρίες στα 50+ μιλάω για όσους ήδη έκαναν παιδιά φυσικά, πως δεν θέλουν να ξαναδούν το έργο, φυσικά ένας που το έχει καημό ζωής απομένει να εκπληρώσει τους σκοπούς του και είναι κατανοητό..
Είτε στα 60 η στα 70..σκοπός είναι αυτός!
Παράθεση:
Σχόλιο # 45 από alisidaΔεν είναι λιγάκι παρακινδυνευμένο να βάζεις στοίχημα για κάτι που πιστεύεις πως θέλουν ή δεν θέλουν οι υπόλοιποι άντρες ?
Εγώ δε θα στοιχηματιζα ούτε για εμενα, γτι η απόφαση του παιδιού δεν έχει να κάνει μόνο ούτε με την ηλικία,ούτε με τις εμπειρίες ούτε με την οικονομική κατάσταση ούτε με τον κατάλληλο σύντροφο ούτε με την ψυχολογική κατάσταση και των δύο ,αλλά είναι ένας συνδιασμός που στην τελική δεν ξέρεις σε ποια χρονική περίοδο της ζωής θα σε βρει.
Είμαι σχεδόν σίγουρη (δεν στοιχηματίζω όμως) πως με παρόμοια λόγια θα απέτρεπαν οι ίδιοι σχολιαστές έναν νέο 20 ετών από το να γίνει πατέρας ,θα θεωρείτο υπερβολικά νέος.
Ο 50 αρης θεωρείται υπερβολικά μεγάλος, ο 30-40 είναι πάνω στην πιο δημιουργική φάση του και πού χρόνος για γεννοβολια κλπ κλπ...
Ποιοι θα γεννουν τότε ? Πειτε μου
Καθε πραμα στον καιρο του κι ο κολιος τον Αυγουστο...
Δεν το εχω ψαξει το θεμα Ξενια, αλλα απο οτι ειχα ακουσει ναι η εξωσωματικες καλυπτονται απο τα ασφαλιστικα ταμεια, με καποιες προυποθεσεις,,,προφανως και θα καλυπτεια και στο μελλον καθε περιπτωση που ο θεωρειται νομιμη,,,ετσι δουλευουν αυτα,,,αλλα εκανα τωρα μια αναζητηση στο γκουγκλ (εξωσωματικη και εοππυ) και αντιγραφω :
Παράθεση:
Σχόλιο # 17 από Xenia_Z
@_#11: Kristina_ ο νόμος λέει ότι οι εξωσωματικές αυτές θα γίνονται δωρεάν; Δεν έχω παρακολουθήσει ούτε τι ισχύει ούτε τι θέλουν να αλλάξουν. Το να γίνονται δωρεάν για τέτοιες ηλικίες δε συμφωνώ ούτε και εγώ. Περί αυτού πρόκειται όμως ή μιλάμε μόνο για την ηλικία;
Μα τα ορια που θετει η φυση, εχουν αρθει προ πολλου,,,ενεκα η ζωη σε οργανωμενη κοινωνια
Στη φυση, οχι μονο δε θα γεννουσαν οι σαρες, αλλα ουτε καν θα ζουσαν μεχρι τα 49 (για τα 55 ουτε λογος)! Επισης στη φυση, αρκετα παιδια δε θα ζουσαν πανω απο ενα χρονο, αλλα δε θα ενηλικιωνοταν και πολλα δε θα ειχαν καμια ευκαιρια να ζευγαρωσουν ,,,οποτε???
Παράθεση:
Σχόλιο # 25 από MegalodondasΥπάρχει όριο από την φύση, αλλά πέρα από αυτό το οποίο σημαίνει, οι άνθρωποι νομίζουμε πολλές φορές πως ξεπερνάμε την φύση, διακαής πόθος άλλωστε, θα γίνουμε αθάνατοι κτλπ.. Γιατί όχι αφού μπορώ...
Ψευδαισθησεις...
Και σίγουρα το σωματικόρμονικοανοσοποιητικο μας επιτρέπει μια τέτοιου είδους κακουχια υψηλών απαιτήσεων, όχι μόνο για τους 9 μήνες αλλά και για μετά..
Οι αντοχές φθίνουν δραματικά μερικές φορές πάνω από τα 50..
Βρε αλις ποιο ντιενει σου καλε??? Αφου θα ναι με δανεικο ωαριο???
Παράθεση:
Σχόλιο # 38 από alisidaΕντάξει βρε Ενικε,εσύ μην κάνεις,όμως υπάρχουν άνθρωποι που δεν εγκαταλείπουν και θέλουν (όπως εγώ) να αφήσουν το Ντι εν ει τους να συνεχίσει να υπάρχει στη Γη.
Γιατί θα πρέπει να απολογηθουμε δηλαδή
Εξάλλου ένας 50αρης πλέον δε θεωρείται γέρος.
Άσε που από το νόμο θεωρείται νεότατος για σύνταξη κάποιος πριν την ηλικία των 67
Ποιος εσκασε και ανταριαστηκε, αν βρηκαν, γιατι βρηκαν, αν δεν βρηκαν, ποτε τους βρηκαν, γιατι δεν βρηκαν, τις πταιει και ολα αυτα, ετσι ωστε...
Του γαμπρού ντε !
Γνωρίζω γυναίκα που είχε δύο παιδιά από τον πρώτο της γάμο.
Ο δεύτερος σύζυγος δεν είχε δικά του,εκείνη όχι νεαρής ηλικίας,έκανε εξωσωματική και απέκτησαν ακόμα ένα παιδάκι.
Ειμσι σίγουρη πως το ίδιο θα έκανε ακόμα και αν δεν είχε πλέον δικά της ωαρια,θα το έκανε με δανεικό
Παράθεση:
Σχόλιο # 55 από Kristina_Βρε αλις ποιο ντιενει σου καλε??? Αφου θα ναι με δανεικο ωαριο???
Ναι,συμβαίνει κι αυτό όταν ο μόνος σκοπός του γάμου είναι τα παιδιά
Παράθεση:
Σχόλιο # 53 από Xenia_Z
@ #47: Αλισιδα ναι συμβαίνει αυτό. Και μετά βλέπεις γάμους της πλάκας που όμως κατά τ' άλλα το παίζουν Αγία Οικογένεια και κουνούν επιδεικτικά το δάχτυλο σε όσες/όσους έτυχε να μην βρουν τον κατάλληλο άνθρωπο "εγκαίρως".
Πάλι γενικευεις και θα σε μαλώσω
Εγώ δεν θα είχα αντίρρηση να το ξαναδώ,με τις προϋποθέσεις που ανέφερα
Παράθεση:
Σχόλιο # 49 από Megalodondas
μιλάω για όσους ήδη έκαναν παιδιά φυσικά, πως δεν θέλουν να ξαναδούν το έργο,
Λεπτομερειες τωρα κι εσυ...
Παράθεση:
Σχόλιο # 55 από Kristina_Βρε αλις ποιο ντιενει σου καλε??? Αφου θα ναι με δανεικο ωαριο???
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media