Ανοίγω νέο θέμα γιατί η κατηγορία έχει 119 σελίδες και δεν παίζει στη φάση που είμαι να τις ψάξω.
Είμαι περίπου 2μιση χρόνια σε διάσταση και επειδή έχει τραβήξει πολύ κάπως πρέπει το θέμα να προχωρήσει.
Δεν έχει σημασία γιατί χωρίζω, ας πούμε ασυμφωνία χαρακτήρων, δεν ταιριάξαμε και τα λοιπά.
Το πρόβλημα είναι ότι η μητέρα του παιδιού δεν εργάζεται σχεδόν απ' το ξεκίνημα της σχέσης μας (εδώ και 8 χρόνια) και έχει γατζωθεί στο δικό μου φιλότιμο να ενισχύω την οικογένεια. Όταν έκανα μια νύξη για συνεπιμέλεια (μπορώ να το κάνω γιατί πλέον δουλεύουμε υβριδικά 1 βδομάδα δουλειά, 1 σπίτι) έβγαλε άρνηση και κούμπωσε προφανώς γιατί θα περιοριστεί το πακέτο της διατροφής.
Κουράστηκα την όλη φάση. Μόλις ζήτησα μια τρελή αύξηση από διεύθυντή και γενικό διευθυντή (απ' τα 2k net, στα 3), επίτηδες για να παραιτηθώ μετά τις διακοπές.
Τώρα είναι η ώρα για το διαζύγιο, γιατί κακά τα ψέμματα αν ο άλλος θέλει να σε αφαιμάξει μπορεί να το κάνει, μισθωτός είμαι όλα φαίνονται, και οι δικαστές είναι σε αυτά λογιστές.
Ούτως ή άλλως τώρα πληρώνω τα πάντα, ενοίκιο, λογαριασμοί, έξοδα της μικρής και δίνω και άλλα 300 στη μητέρα της. Αυτή έχει ένα ενοίκιο άλλα 370, αλλά δηλώνει στη εφορία τα 150.
Δεν έχω πρόβλημα να συνεχίζω στο ίδιο μοτίβο αλλά το παραπάνω δεν το αντέχει η τσέπη μου.
Υπάρχει κάποιος/α που έχει γνώση επί του θέματος; Τι παίζει με τη συνεπιμέλεια;
Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη.
Καλυτερα να συμβουλευθεις δικηγορο φιλε...
Αγαπητέ φιλε , καλησπέρα ...
Ψάξε και βρες , τον νόμο που έχει σχεση με την ...συνεπιμελεια ..
Νόμος 4800/2021 - ΦΕΚ 81/Α/21-5-2021
Μια ερώτηση ...
Την συνεπιμελεια , την επιδιώκεις ???
Την θέλεις ???
η , θα επιβληθεί ...υποχρεωτικά ???
Είτε στην μια περίπτωση , ... είτε στην αλλη. ... σκέψου , αν θα μπορέσεις , να ανταποκριθείς , σε μια τετοια ευθύνη ...
Εκ πρώτης όψεως , ισως να φαίνεται καλό ...για σενα ...αλλα και για το παιδί ... Ομως θα υπάρξουν ,... πολλά προβλήματα ...
Σκέψου ήρεμα...
Σκέψου υπεύθυνα ...
Σκέψου , πρωτα το καλο , του παιδιού σου , ...και μετά το δικο σου ...
Αν προσπαθείς να επιτύχεις την συνεπιμελεια , προκειμένου , το οικονομικό θέμα , να βαρύνει εξίσου και τους δυο σας , επειδή θα το μοιραστείς με την πρωην σου ,... δηλαδή θα είναι , οικονομικά , πιο ελαφρύ για σενα ...θα ελεγα ... ότι πρέπει να το σκεφτείς πολύ...!!!
Με εκτίμηση ...Q...
Καλή επιτυχία , καλη δυναμη ...και υπομονή ...
Παράθεση:
Διαζύγιο - Συνεπιμέλεια
Σχόλιο # 1 από TheSpellΑνοίγω νέο θέμα γιατί η κατηγορία έχει 119 σελίδες και δεν παίζει στη φάση που είμαι να τις ψάξω.
Είμαι περίπου 2μιση χρόνια σε διάσταση και επειδή έχει τραβήξει πολύ κάπως πρέπει το θέμα να προχωρήσει.
Δεν έχει σημασία γιατί χωρίζω, ας πούμε ασυμφωνία χαρακτήρων, δεν ταιριάξαμε και τα λοιπά.
Το πρόβλημα είναι ότι η μητέρα του παιδιού δεν εργάζεται σχεδόν απ' το ξεκίνημα της σχέσης μας (εδώ και 8 χρόνια) και έχει γατζωθεί στο δικό μου φιλότιμο να ενισχύω την οικογένεια. Όταν έκανα μια νύξη για συνεπιμέλεια (μπορώ να το κάνω γιατί πλέον δουλεύουμε υβριδικά 1 βδομάδα δουλειά, 1 σπίτι) έβγαλε άρνηση και κούμπωσε προφανώς γιατί θα περιοριστεί το πακέτο της διατροφής.
Κουράστηκα την όλη φάση. Μόλις ζήτησα μια τρελή αύξηση από διεύθυντή και γενικό διευθυντή (απ' τα 2k net, στα 3), επίτηδες για να παραιτηθώ μετά τις διακοπές.
Τώρα είναι η ώρα για το διαζύγιο, γιατί κακά τα ψέμματα αν ο άλλος θέλει να σε αφαιμάξει μπορεί να το κάνει, μισθωτός είμαι όλα φαίνονται, και οι δικαστές είναι σε αυτά λογιστές.
Ούτως ή άλλως τώρα πληρώνω τα πάντα, ενοίκιο, λογαριασμοί, έξοδα της μικρής και δίνω και άλλα 300 στη μητέρα της. Αυτή έχει ένα ενοίκιο άλλα 370, αλλά δηλώνει στη εφορία τα 150.
Δεν έχω πρόβλημα να συνεχίζω στο ίδιο μοτίβο αλλά το παραπάνω δεν το αντέχει η τσέπη μου.
Αγαπητέ φίλε καλημέρα ...
Πρέπει να θυμάσαι , ότι αυτός ο νόμος για την συνεπιμελεια του παιδιού , δεν ειναι .. ευνοϊκός , για τον πατέρα ...
Θα έχεις περισσότερα πρόβλημα ...
Επίσης , και στο παιδι σου , θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα , ... που τώρα , δεν φαίνονται ...!!!
Αν η Κα πρωην σου , θέλει να σε εκδικηθεί ..και να σε γονατίσει , οικονομικά , ..να θυμάσαι οτι υπάρχουν λύσεις ...ωστε να το αποφύγεις ...!!!
Την συνεπιμελεια , ...να μήν την βλεπεις μονο συναισθηματικά , επειδή , νομίζεις / πιστεύεις οτι , θα βλέπεις περισσότερο το παιδι σου ...και θα είσαι κοντά σε αυτο ...και αυτό κοντα σε σενα. !!!
Φιλικά ...Q ..
Παράθεση:
Διαζύγιο - Συνεπιμέλεια
Σχόλιο # 1 από TheSpellΑνοίγω νέο θέμα γιατί η κατηγορία έχει 119 σελίδες και δεν παίζει στη φάση που είμαι να τις ψάξω.
Αν δεν κάνω λάθος,ο νόμος για τη συνεπιμελεια,λέει αυτό ακριβώς που λέει και η λέξη : το παιδί μένει τις μισές μέρες με τον ένα γονιό και τις άλλες μισές με τον άλλο.
Πού σημαίνει, έχει δύο δωμάτια σε δύο σπίτια,φτιάχνει συνεχώς τη βαλιτσουλα του και σε τραβηγμένες περιπτώσεις δεν ξέρω αν ,έχει και δύο διαφορετικά σχολεία σε δύο πόλεις (?)
Τα οικονομικά έτσι μοιράζονται στα δύο ,ο χρόνος το ίδιο κλπ...
Όλα αυτά στα χαρτια ,όπως στα χαρτιά θα παραμένει η κάθε απόφαση που δεν γίνεται σεβαστή από τον έναν από τους δύο.
Θέλω να πω,πως αν υπάρχει ασυνέπεια από την άλλη πλευρά,εσύ (ο κάθε υπεύθυνος γονιός δηλ), δεν θα αφήσει το παιδί του να πεινάσει ,αλλά θα επωμιστεί το επιπλέον οικ.βαρος.
Το ίδιο συμβαίνει με την επικοινωνία,κανένας νόμος δεν μπορεί να υποχρεώσει τον αδιάφορο γονέα να επικοινωνεί με το παιδί του εάν δεν θέλει.
Δεν ξερω να σου απαντησωμ διοτι ουδεποτε υπηρξα παντρεμενος και να εχω παιδι, θα συμφωνησω βεβαια με τον ενικο που σου ειπα το πασιφανες. Απο την αλλη , κανω μια σκεψη και βαζω την θεση μου στην θεση σου και λεω το εξης. Εγω ρε φιλος αν ειχα παιδι θα κοιτουσα μονο την ευτυχια του και οχι το πορτοφολι μου. Θα φρομτιζα να μην του λειπει απολυτως τιποτα, θα φροντιζα και την πρωην διοτι ειναι η μανα του παιδιου μου και οσο για τους νομους θα σου ελεγα τωρα τι αλλα θα κοψουν την απαντηση. Καθεστε με το κομπιουτερακι 100 εδω 200 εκει θα του παρεις παντελονι οχι αυτο τον μηνα τον αλλον ισως. τι ειναι αυτα ρε? Εχεις υποχρεωση ως πατερας ειτε εισαι χωρισμενος ειτε οχι να φορντιζεις τα μελη της οικογενειας. Ετσι λεω εγω ειμαι της παλιας σχολης, και αυτα περι τοξικοτητος και ποιος πληθωρισμος τωρα πας καλα? τι ειναι ρε φιλε οι αναγκες του παιδιου χρηματιστηριο?
Το αν η (σύντομα πρώην) σύζυγος συμφωνεί σε συνεπιμελεια ή όχι είναι αποκλειστικά δικό της θέμα να το διαχειριστεί. Το πώς θα προτιμούσε αυτή να είναι η πραγματικότητα δε σε αφορά, ούτε χρειάζεσαι τη σύμφωνη γνώμη της, οπότε μην τσακώνεσαι για αυτό, άστη να λέει ότι θέλει, δεν έχει καμμία απολύτως σημασία.
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media