Με αφορμη ενα θεμα που ειδα εχθες και αφορουσε την προτεραιοτητα σε εναν κυκλικο κομβο εμαθα οτι στην ελλαδα την προτεραιοτητα την εχει αυτος που εισερχεται και οχι αυτος που κινειται στον κομβο, το αντιθετο δηλαδη απο οτι συμβαινει σε ολο τον πολιτισμενο κοσμο. Την εποχη που απεκτησα διπλωμα [κυβερνηση μεταξα,..] Συνεβαινε το φυσιολογικο δηλαδη οτι οποιος κινειται στον κυκλο εχει και την προτεραιοτητα..Αυτο εχει αλλαξει μερικες φορες μεσα στις δεκαετιες με αποτελεσμα να δημιουργειται συγχυσης. Το πιο παλαβο δε ειναι οτι ο εισερχομενος στον κυκλο [ΚΟΜΒΟ] αν βρει πινακιδα STOP αυτοματα χανει την προτεραιοτητα..!!! Ποια ειναι η γνωμη σας επι τουτου?
Εγω ξερω οτι προτεραιοτητα εχει αυτος που εισερχεται στον κομβο, εκτος και αν υπαρχει στοπ. στην εισοδο του...
Δεν εχω συγκεκριμενη αποψη, διοτι αυτα ειναι εφαρμογες πολλων υπηρεσιων και λειτουργουν με παραμετρους τις οποιες δεν γνωριζω...
Αυτο που ξερω καλα ειναι να προσεχω πολυ καλα τι κανει ο μπροστινος μου οδηγος, αυτον που φτανει σε στοπ και τι θα αποφασισει να κανει ενω εγω κινουμαι ηδη στον κομβο, οπως και αν εχουν σταματησει οι αλλοι στο κοκκινο "τους" για να συνεχισω εγω ησυχος στο πρασινο "μου"...
Α! Αν περναω διαβαση πεζων, με πρασινο εγω, προσεχω παρα, μα παρα πολυ αυτους τους βιαστικους πεζους που πεταγονται να διασχισουν την διαβαση τους με κοκκινο δικο τους...
Θελει τρελη προσοχη να οδηγας στην Ελλαδα, ειναι σαν να οδηγας στην Σαγκαη...και λιγα λεω...
Ο εκ δεξιών ερχόμενος έχει προτεραιότητα πάντα εκτός αν υπάρχει σήμανση που δεν το επιτρέπει.
Να πουμε τωρα για γκομενες?...
O εκ δεξιών ερχόμενος έχει πάντα προτεραιότητα, μα όταν εισέρχεσαι σε κόμβο, προτεραιότητα έχει το αυτοκίνητο πού εισέρχεται .. Αυτό νομίζω ...
Προσωπικά δεν έχω εμπιστοσύνη στους Έλληνες οδηγούς και ακόμη και αν έχω πράσινο στο φανάρι,
κόβω πάντα ταχύτητα και κοιτώ ΠΑΝΤΑ όσους έχουν "κόκκινο" μη και γίνει κάποια προσπέραση του STOP ..
Oλοι οι καλοι χωρανε !
Εγω νομιζω οτι υπαρχει Θεος...
Προτεραιοτητα εχει ο οδηγος στον κυκλικο κομβο και οι εισερχομενοι εχουν την σημανση παραχωρησης η και του στοπ...αυτο γνωριζω...
Βεβαια υπαρχουν και οδηγοι που προσπαθουν να τετραγωνισουν τον κυκλο...Έχουν προτεραιότητα κατά σειρά ωραιότητας
Παράθεση:
Σχόλιο # 5 από EnikosΝα πουμε τωρα για γκομενες?...
Εγώ νομίζω ότι υπάρχω...
Παράθεση:
Σχόλιο # 8 από EnikosΕγω νομιζω οτι υπαρχει Θεος...
Η Παναγια μαζι μας...
. . . . . . . . . .
Παράθεση:
Σχόλιο # 10 από SercegΠροτεραιοτητα εχει ο οδηγος στον κυκλικο κομβο και οι εισερχομενοι εχουν την σημανση παραχωρησης η και του στοπ...αυτο γνωριζω...
Βεβαια υπαρχουν και οδηγοι που προσπαθουν να τετραγωνισουν τον κυκλο...
Γιεπ . . . . . .
Παράθεση:
Σχόλιο # 11 από tayriΈχουν προτεραιότητα κατά σειρά ωραιότητας
Αυτη η διαταξη του κοκ μεσα στις δεκαετιεσ εχει αναπροσαρμοσθει μερικες φορες γιαυτο και ο περισσοτερος κοσμος δεν ειναι σιγουρος στην τελικη για το τι ισχυει. Επισης οταν ισχυε να δινεται προτεραιοτητα για τους οδηγους που κινουνται στον κομβο ,η προτεραιοτητα του εκ δεξιων υπηρχε απο ανεκαθεν. Το συμπερασμα οτι επειδη η προτεραιοτητα ειναι παντα εκ δεξιων αρα ετσι δινεται και στην περιπτωση του κομβου ειναι εκ των υστερων και ειναι συμπερασμα και οχι γνωση του νομου του κοκ. Βεβαια καποιοι μουφα "επαγγελματιεσ" αυτα τα παιζουν στα δαχτυλα αρκει να μην κανουν καταχρηση γιατι κινδυνευουν με τυφλωση...
Εννοείται Αλεξάνδρα ... ΠΑΝΤΑ κοιτάμε δεξιά και αριστερά πριν μπούμε σε κόμβο ακόμη και αν ισχύει η προτεραιότητα σε κόμβο, στα εισερχόμενα αυτοκίνητα, δεν μπαίνουμε αν δεν ελέγξουμε ...
Προσωπικά, ακόμη και αν στέκομαι σε φανάρι πού άναψε πράσινο, ξεκινώ πάρα πολύ προσεκτικά,
κοιτώντας τα αυτοκίνητα πού σταμάτησαν διότι σε αυτούς άναψε το κόκκινο,
μη και κανένας τρελός, περάσει με κόκκινο ...
Παράθεση:
Σχόλιο # 9 από alexandriani1
Καλού κακού, είτε δεξιά είτε ζερβά, κάνε το σταυρό σου και προχώρα
ΚΑΙ τον "κύβο" μη σου πω ..ΚΑΙ οι Άγγελοι και όλοι οι Άγιοι ...
Ο Θεός να μας φυλάει από μεθυσμένους και τρελούς πού πιάνουν τιμόνι και όποιον πάρει ο χάρος ..
Κάντε και μια προσευχούλα παιδιά καλού-κακού, πριν ξεκινήσετε ..
Άγιος ο Θεός , άγιος ισχυρός , άγιος αθάνατος "βοήθησε" υμάς ...
Παράθεση:
Σχόλιο # 4 από dimitrisx66
Πάντοτε η προτεραιότητα ήταν από δεξιά δεν θα μπορούσα να φανταστώ που έβγαλες δίπλωμα. Ωστόσο στο Ηράκλειο Κρήτης έχουν καταργήσει σχεδόν τα φανάρια φτιάχνοντας πλατειουλες ( κυκλικούς κόμβους) που ο εισερχόμενος έχει στοπ. Με μεγάλη μου έκπληξη, πραγματικά δεν το περίμενα, το σύστημα λειτουργεί εκτός τις περιπτώσεις που έρχεται κανείς Αθηναίος και τα κάνει λίγο μπαχαλο. Πάντως ακόμη και τότε αφού τον συχτιρισουν το πράγμα δουλεύει.
Αν δεν είσαι σίγουρος, να σκέφτεσαι ότι ο από δεξιά έχει προτεραιότητα, όπως κάνουμε όλοι. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να προκαλέσεις ατύχημα επειδή δεν είσαι σίγουρος!
Ή σκέψου το λογικά, κάνουμε μερικά αυτοκίνητα ένα τρενάκι και γυρνάμε γύρω-γύρω στον κυκλικό κόμβο, μπλοκάρουμε τους δρόμους που τον προσεγγίζουν και έτσι γινόμαστε όλοι μια ωραία παρέα μέχρι να μείνουμε από βενζίνη. Τρελό πάρτυ!
Παράθεση:
Σχόλιο # 15 από SPACE00TUBEΑυτη η διαταξη του κοκ μεσα στις δεκαετιεσ εχει αναπροσαρμοσθει μερικες φορες γιαυτο και ο περισσοτερος κοσμος δεν ειναι σιγουρος στην τελικη για το τι ισχυει. Επισης οταν ισχυε να δινεται προτεραιοτητα για τους οδηγους που κινουνται στον κομβο ,η προτεραιοτητα του εκ δεξιων υπηρχε απο ανεκαθεν. Το συμπερασμα οτι επειδη η προτεραιοτητα ειναι παντα εκ δεξιων αρα ετσι δινεται και στην περιπτωση του κομβου ειναι εκ των υστερων και ειναι συμπερασμα και οχι γνωση του νομου του κοκ. Βεβαια καποιοι μουφα "επαγγελματιεσ" αυτα τα παιζουν στα δαχτυλα αρκει να μην κανουν καταχρηση γιατι κινδυνευουν με τυφλωση...
Παράθεση:
Σχόλιο # 15 από SPACE00TUBEΑυτη η διαταξη του κοκ μεσα στις δεκαετιεσ εχει αναπροσαρμοσθει μερικες φορες γιαυτο και ο περισσοτερος κοσμος δεν ειναι σιγουρος στην τελικη για το τι ισχυει. Επισης οταν ισχυε να δινεται προτεραιοτητα για τους οδηγους που κινουνται στον κομβο ,η προτεραιοτητα του εκ δεξιων υπηρχε απο ανεκαθεν. Το συμπερασμα οτι επειδη η προτεραιοτητα ειναι παντα εκ δεξιων αρα ετσι δινεται και στην περιπτωση του κομβου ειναι εκ των υστερων και ειναι συμπερασμα και οχι γνωση του νομου του κοκ. Βεβαια καποιοι μουφα "επαγγελματιεσ" αυτα τα παιζουν στα δαχτυλα αρκει να μην κανουν καταχρηση γιατι κινδυνευουν με τυφλωση...
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media