Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!

Round about

Επιλέξτε σελίδα: (1-5)
Σελίδες 12345

Heptamer

# 81 στις 9/8/2022
author
Ανδρας / 57 / Διαζευγμένος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Φιλοθέη
Θέματα: 36
Απαντήσεις: 16.224
'Aρεσαν+: 0%

Παράθεση:
Σχόλιο # 77 από SPACE00TUBE

Τα αιτια πολλα τα οποια αν τα συνοψισουμε μπορουμε να αναφερουμε την εξης πρωτη και τελευταια αιτια. Π α ι δ ε ι α.

Πόσα αρνητικά του ελληνα να χρεωθεί αυτή πια η παιδεια;

Το'χουμε ξαναματαπει: η παιδεια δεν αποτελεί την πανάκεια  για κάθε νόσο και κάθε μαλακια της ελληνικής φυλής. Θα το θέλαμε, θα βόλευε, αλλά δεν... 

Δεν τα λυνει όλα ως δια μαγείας αυτή η δυστυχη - κι ας το σερνουμε συνεχώς από δω κι από κει ως βαθυστοχαστο απαυγασμα. 

Αν εισαι τενεκές στην ούγια / νοοτροπία / ψυχοβιολογικη συγκροτηση, καμμια παιδεια δε σε κάνει γυαλί Βοημίας... 

Όσο βολικό / δεδομένο κι αν το θεωρείς. 

Αρέσει στα μέλη Enikos, alexandriani1 και σε ακόμα 1 μέλος.

Enikos

# 82 στις 9/8/2022
author
Ανδρας / 80 / Χήρος
Βοσνία - Ερζεγοβίνη
Θέματα: 22
Απαντήσεις: 30.091

Περιλαμβανει ανθρωπους που δεν κρυβονται πισω απο αναριθμητα νικσ...

Παράθεση:
Σχόλιο # 80 από giorgospanou

# 79

Φώτισε μας Man 

Τι συμπεριλαμβάνει η Παιδεία ;; 

Το έχω και εγώ απορία .

Το έχω και εγώ απορία .

SPACE00TUBE

# 83 στις 9/8/2022
author
Ανδρας / 59 / Διαζευγμένος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Μελίσσια
Θέματα: 4
Απαντήσεις: 152

Διαβαστε Αριστοτελη τα  περι παιδειας θεωρω οτι θα σας βοηθησουν στην σκεψη  και τις αποριες σας.

Κατα την ταπεινη μου γνωμη η παιδεια μορφωνει-διαμορφωνει τον χαρακτηρα και την σκεψη του παιδιου και το προετοιμαζει για να δεχθει την εκπαιδευση με ωριμοτητα και συνεση πραγμα που θα τον καταστησει ως ανθρωπο ωφελιμο για τους συνανθρωπους του και την πολιτεια..αυτα. ΠΑΙΔΕΙΑ=ΑΞΙΕΣ ΗΘΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΕΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ-ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. 

Το'χουμε ξαναματαπει: η παιδεια δεν αποτελεί την πανάκεια  για κάθε νόσο και κάθε μαλακια της ελληνικής φυλής. Θα το θέλαμε, θα βόλευε, αλλά δεν... 

Δεν τα λυνει όλα ως δια μαγείας αυτή η δυστυχη - κι ας το σερνουμε συνεχώς από δω κι από κει ως βαθυστοχαστο απαυγασμα. 

Αν εισαι τενεκές στην ούγια / νοοτροπία / ψυχοβιολογικη συγκροτηση, καμμια παιδεια δε σε κάνει γυαλί Βοημίας... 

SPACE00TUBE

# 84 στις 9/8/2022
author

Στο σχολιο μου #83 ως απαντηση στο σχολιο #81 του heptamer δεν εχει γινει διαχωρισμος σχολιου και παραθεσης με αποτελεσμα να δημιουργειται ισως μια λαθος αναγνωση απο καποιον τριτο. το δικο μου σχολιο τελειωνει με την φραση ...ΕΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

vanarabit

# 85 στις 9/8/2022
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

##

ΣΩΣΤΑ .. !!!

Και όπως λέω, παιδεία ΔΕΝ είναι ΜΟΝΟ τα πτυχία ... Η Παιδεία έχει να κάνει με την διαμόρφωση του χαρακτήρα μας ... Έχει να κάνει με τον "τρόπο" πού οριζόμαστε στο κοινωνικό σύνολο ...
Παιδεία σημαίνει να αναπτύξουμε μέσω της εκπαίδευσης ( Οικογένεια, σχολείο ) μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση, δίνοντας παράλληλα και συνεχώς μια "Μάχη" ενάντια στον "ΚΑΚΟ" εαυτό μας , 
πηγή όλων των  προβλημάτων.. Μόνο τότε θα έχουμε λιγότερους "τσίγκους" στην ούγια ...

Παράθεση:
Σχόλιο # 83 από SPACE00TUBE

Διαβαστε Αριστοτελη τα  περι παιδειας θεωρω οτι θα σας βοηθησουν στην σκεψη  και τις αποριες σας.

Κατα την ταπεινη μου γνωμη η παιδεια μορφωνει-διαμορφωνει τον χαρακτηρα και την σκεψη του παιδιου και το προετοιμαζει για να δεχθει την εκπαιδευση με ωριμοτητα και συνεση πραγμα που θα τον καταστησει ως ανθρωπο ωφελιμο για τους συνανθρωπους του και την πολιτεια..αυτα. ΠΑΙΔΕΙΑ=ΑΞΙΕΣ ΗΘΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΕΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ-ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. 

Enikos

# 86 στις 9/8/2022
author
Ανδρας / 80 / Χήρος
Βοσνία - Ερζεγοβίνη

Το να διαβασουμε Αριστοτελη, (στα γεραματα κιολας...φαντασου), ειναι το ευκολο σκελος...

Με ποιο γνωσιακο επιπεδο, ειναι το δυσκολο...

Πως ενας αγραμματος ανθρωπος θα "μορφωθει"?...

Ειναι αλλο το "βλεπω" και αλλο το "κοιταζω"...νομιζω...

Αφου απαραιτητη προυποθεση ειναι η παιδαγωγικη ασκηση, η οποια ΜΟΝΟ αυτη οδηγει στην εκπληρωση η μη της παιδειας?...

Ασε που το να συστηνουμε παιδεια, μετα μισο αιωνα ζωης, ετσι αοριστως και με παραπομπες σε βιβλια που ΕΠΡΕΠΕ να ειχαμε διαβασει στην ωρα τους, δειχνει το ελλειμμα παιδαγωγικης ασκησης στην αρχη της ζωης μας...ποσο μαλλον οταν ο Αριστοτελης εμπνεεται για τις αρχες του περι παιδειας απο την πραγματικοτητα της Αθηνας του καιρου του και οχι για μια πραγματικοτητα 2500 χρονια μετα...

Κατα τον Αριστοτελη, παιδεια σημαινει συλλογικες ευθυνες των πολιτων συμφωνες με την πραγματικοτητα της κοινωνιας στην οποια ζουν, αναλογες ενος μοντελου που δεν αφορα τον κοκ του 2022...

Για παραδειγμα, ο Αριστοτελης θαυμαζε τους Σπαρτιατες για τον στρατιωτικο ιδεωδη βιο τους, αλλα δεν ενστερνιζοταν τις καταβολες του σε οτι αφορα τις εφαρμογες αυτου του ιδεωδους βιου στην πραγματικοτητα αλλων κοινωνιων, λογω καταπιεσης της ατομικης αρετης...

Εστω και οτι διαβασαμε σημερα Αριστοτελη...πουθενα δεν μιλαει για ηθικες αξιες, στην ιδεα του περι παιδειας, διοτι δεν πραγματευεται η παιδεια την ηθικη αξια, αλλα πραγματευεται την Αριστοτελικη εννοια της αρετης η οποια με την σειρα της ισως δημιουργησει το ηθικο υποβαθρο-εθος-συνηθεια, απο το οποιο θα ξεπηδησει ο κοινα αποδεκτα νομος για ολους...

Μηπως διαβασαμε διαφορετικο Αριστοτελη?...Εστω και σημερα, κατοπιν προτροπης...

Παιζει, ε?...

Αρέσει στο μέλος dimitrisx66

SPACE00TUBE

# 87 στις 9/8/2022
author

Δεν ειναι δυσκολο να διαβασει καποιος αριστοτελη αυτο ομως ειναι ενα  αλλο θεμα και οχι της παρουσης που σημαινει οτι για να εντυπωσιασεις κανεις για πολλοστη φορα το λαθος να "κοιταζεις αλλα να μην βλεπεισ"

και επειδη το λακωνιζειν εστι φιλοσοφειν σταματω.Παιζει?

SPACE00TUBE

# 88 στις 9/8/2022
author

Πολυς κοσμος μπερδευει την παιδεια-μορφωση χαρακτηρα με την εκπαιδευση σε καποιο επαγγελμα..Πχ ο γιατρος ειναι μορφωμενος..Ενω στην πραγματικοτητα ειναι ενας εξειδικευμενος επαγγελματιας υγειας οπου το αν θα εξασκησει σωστα το επαγγελμα του θα εξαρτηθει απο το τι ειδους παιδεια-αρχες πηρε μικρος απο το σπιτι του. Το ιδιο και ενας μαναβης,αγροτης, η για να ερθουμε στο θεμα μας ενας οδηγος αυτοκινητου. Πχ ενας ανθρωπος που στερειται παιδειας θα λαδωσει για να παρει το διπλωμα του αυτοκινητου ευκολα και αγογγιστα  χωρις να τον ενδιαφερει αν θα προκαλεσει ενα ατυχημα στο δρομο,και αυτος ο ιδιος μπορει να ειναι ενας δικηγορος! Αυτη ειναι και η διαφορα.

Παράθεση:
Σχόλιο # 85 από vanarabit

##

σωστα .. !!!

Και όπως λέω, παιδεία δεν είναι μονο τα πτυχία ... Η παιδεία έχει να κάνει με την διαμόρφωση του χαρακτήρα μας ... Έχει να κάνει με τον "τρόπο" πού οριζόμαστε στο κοινωνικό σύνολο ...
Παιδεία σημαίνει να αναπτύξουμε μέσω της εκπαίδευσης ( οικογένεια, σχολείο ) μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση, δίνοντας παράλληλα και συνεχώς μια "μάχη" ενάντια στον "κακο" εαυτό μας , 
Πηγή όλων των  προβλημάτων.. Μόνο τότε θα έχουμε λιγότερους "τσίγκους" στην ούγια ...

Enikos

# 89 στις 9/8/2022
author
Ανδρας / 80 / Χήρος
Βοσνία - Ερζεγοβίνη

Ποιος λεει οτι δεν ειναι δυσκολο...

Αν ηταν ετσι, θα ειχες διαβασει και εσυ πριν μας συστησεις Αριστοτελη, διχως να ξερεις περι τινος προκειται...

Με ατακες δεν γινεται δουλιτσα...

Παράθεση:
Σχόλιο # 87 από SPACE00TUBE

Δεν ειναι δυσκολο να διαβασει καποιος αριστοτελη αυτο ομως ειναι ενα  αλλο θεμα και οχι της παρουσης που σημαινει οτι για να εντυπωσιασεις κανεις για πολλοστη φορα το λαθος να "κοιταζεις αλλα να μην βλεπεισ"

και επειδη το λακωνιζειν εστι φιλοσοφειν σταματω.Παιζει?

Enikos

# 90 στις 9/8/2022
author
Ανδρας / 80 / Χήρος
Βοσνία - Ερζεγοβίνη

Μια ο Ελον με τα πιωματα και τα κοχιμπα, μια ο Αριστοτελης, ξερω γω τι θα προκυψει αργοτερα, μια κατι λεξεις που εχουμε ακουστα και τις αμολαμε οπου ναναι, διχως να ξερουμε τι αντιπροσωπευουν στην ουσια τους...

Αυτο ειναι η προσπαθεια εντυπωσιασμου...

Δεν θυμομαστε να ειμαστε λακωνικοι, αρα φιλοσοφουντες, οταν μας απαντησουν...ειμαστε απο πριν λακωνικοι, επειδη ποτε δεν ξερουμε ποιος ειναι απεναντι μας...και επειδη ξερουμε εμας και ποσα καρατια εχουμε...ε, αν δεν ξερουμε και αυτο βρασε ορυζα...

Η παιδεια και η μορφωση, δεν ειναι ακριβως το  να μην παρακαμψω την ουρα στο γκισε...ειναι και το να μην εκτιθεμαι οταν την παρακαμψω, ειρωνευομενος τους υπολοιπους...

Not anything anytime...δεν ειπαμε?...

SPACE00TUBE

# 91 στις 9/8/2022
author

Οταν καποιοι μιλουν για ειρωνεια ε..νομιζω οτι πλεον ζουμε στους εσχατους καιρους!! οταν το μονο που κανουν εδω και χρονια ειναι να αποδομουν τους παντες και τα παντα για ενα χειροκροτημα που εγω το θεωρω ΕΠΑΙΤΕΙΑ

,και ελλειψη αξιοπρεπειας που σημαινει οτι γυριζουμε παλι στην παιδεια..τελικα ολα ειναι ενα round about. 
ΥΣ Υπαρχουν στην ζωη ανθρωποι των οποιων το μυαλο μοιαζει με μπετονιερα,επειδη δεν παραγουν σκεψη και ιδεες αλλα μονο λασπη.

Enikos

# 92 στις 9/8/2022
author
Ανδρας / 80 / Χήρος
Βοσνία - Ερζεγοβίνη

Μιλησα για το ζητημα της παιδειας...

Τεκμηριωμενα και αληθως, επειδη δεν νομιζω πως ο Αριστοτελης ειναι λαστιχας με βουλκανιζατερ στην Ιερα Οδο...

Μιλησα για την ειρωνεια ως παραγωγο του θρασους, που διακατεχει ολους τους αμορφωτους που ευαγγελιζονται την παιδεια...

Δεν μιλησα για την ειρωνεια που φτανει στα ορια της δηκτικοτητας, απεναντι στην αδυναμια διαφορων γραφοντων να αντιμετωπισουν-στηριξουν τις ιδιες τους τις ρησεις...αυτο δεν ειναι η ερμηνεια της ειρωνειας, αλλα μια ακομα αστοχια του, καθε διαμετρηματος, ινκαπαμπλ γουαναμπι φρικ της φιλοσοφικης σκεψης με το στανιο, επειδη ξερει πεντε δεκα λεξεις, που και αυτες τις γνωριζει εξ ακοης - planning to go  ...

Επαιτεια ειναι η αναζητηση των βασικων, στον περιγυρο, επειδη οι ιδιοι δεν μπορεσαν και δεν μπορουν ποτε να τα αποκτησουν αφ' εαυτοις...και λενε οτι ναναι μπας και κοροιδεψουν κανεναν αδαη για τις ανωτερες γνωσεις τους...

Απεχω απο την ιδεα οτι ο φυσικος περιγυρος μου ειναι αυτος και οτι αναζητω επιβραβευσεις του τυπου που μου αναγνωριζει ο πασα, εις, τις, τυχοντας τεν τεν του διαδικτυου...δεν μου το επιτρεπει η ιστορια μου, η οποια φυσικα και ειναι αγνωστη στους γυρολογους ψυχαναλυτες του νετ...

Εν κατακλειδι, μην μιλατε μια γλωσσα οταν δεν την ξερετε και μην ερμηνευετε Αρχαιοελληνικη γραμματεια, στον καφενε "οι πεντε ασσοι", ντυμενοι αλα...Τζέι Κέι...

Αρέσει στο μέλος apolitiii

vanarabit

# 93 στις 9/8/2022
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

###

Άκρως επιεική σε "βρίσκω" ... Γιατί ;;; 

Παράθεση:
Σχόλιο # 91 από SPACE00TUBE

Οταν καποιοι μιλουν για ειρωνεια ε..νομιζω οτι πλεον ζουμε στους εσχατους καιρους!! οταν το μονο που κανουν εδω και χρονια ειναι να αποδομουν τους παντες και τα παντα για ενα χειροκροτημα που εγω το θεωρω ΕΠΑΙΤΕΙΑ

,και ελλειψη αξιοπρεπειας που σημαινει οτι γυριζουμε παλι στην παιδεια..τελικα ολα ειναι ενα round about. 
ΥΣ Υπαρχουν στην ζωη ανθρωποι των οποιων το μυαλο μοιαζει με μπετονιερα,επειδη δεν παραγουν σκεψη και ιδεες αλλα μονο λασπη.

vanarabit

# 94 στις 9/8/2022
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

##

Τα ίδια λέμε ..

Παράθεση:
Σχόλιο # 88 από SPACE00TUBE

Πολυς κοσμος μπερδευει την παιδεια-μορφωση χαρακτηρα με την εκπαιδευση σε καποιο επαγγελμα..Πχ ο γιατρος ειναι μορφωμενος..Ενω στην πραγματικοτητα ειναι ενας εξειδικευμενος επαγγελματιας υγειας οπου το αν θα εξασκησει σωστα το επαγγελμα του θα εξαρτηθει απο το τι ειδους παιδεια-αρχες πηρε μικρος απο το σπιτι του. Το ιδιο και ενας μαναβης,αγροτης, η για να ερθουμε στο θεμα μας ενας οδηγος αυτοκινητου. Πχ ενας ανθρωπος που στερειται παιδειας θα λαδωσει για να παρει το διπλωμα του αυτοκινητου ευκολα και αγογγιστα  χωρις να τον ενδιαφερει αν θα προκαλεσει ενα ατυχημα στο δρομο,και αυτος ο ιδιος μπορει να ειναι ενας δικηγορος! Αυτη ειναι και η διαφορα.

tayri

# 95 στις 23/8/2022
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Τελικά δεν είμαι καλός οδηγός, γιατί δεν λάδωσα για να πάρω το δίπλωμα μεν, αλλά δεν έχω διαβάσει την άποψη του κ. Αριστοτέλη για τον κυκλικό κόμβο.

Πολύ μπέρδεμα αυτός ο κόμβος τελικά, τεράστιο πρόβλημα.

Επιλέξτε σελίδα: (1-5)
Σελίδες 12345
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.

lastpost