Να πω οτι εχεις αδικο?...
Παράθεση:
Σχόλιο # 39 από SPACE00TUBEΤης νυχτας τα καμωματα τα βλεπει το μεσημερι και ξεκαρδιζεται..
Την άποψή μας περί κανόνων οδικής κυκλοφορίας;
Δηλαδή αν εμένα που οδηγώ μηχανή κάποιος με πετάξει κάτω επειδή παραβίασε την προτεραιότητα, έχει δικαίωμα να μου πει «φταις εσύ γιατί κατά τη γνώμη μου έχω εγώ προτεραιότητα»;
Και ότι μετά θα φύγει έτσι απλά χωρίς να του έχω κάνει τη μούρη κρέας;
Είναι σαν να λέμε: «ρε παιδιά τι γνώμη έχετε για το STOP, επειδή επικρατεί ένα αλαλούμ και πολλοί το περνάνε αέρα, τελικά τι ισχύει;»
(ότι αν έχεις «προσωπική άποψη» και επιζήσω από κάτι τέτοιο, εσύ δεν ξέρω τι θα απογίνεις)
Παράθεση:
#
Σχόλιο # 32 από vanarabitKαλημέρα
# 29 ..Επειδή το σχόλιο γράφτηκε εχθές αργά τα μεσάνυχτα και πολύ βιαστικά,
θέλω να κάνω κάποιες διευκρινίσεις προς αποφυγή παρερμηνειών..
Ο,τι έγραψα, το έγραψα με αφορμή το # 22 του θεματοθέτη με το οποίο και συμφωνώ απόλυτα ..
Όλοι εμείς πού γράψαμε, τι κάνουμε εμείς σε ανάλογες περιστάσεις, κλπ,
μια χαρά τα γράψαμε και όλων οι απόψεις εννοείται ότι είναι απόλυτα εναρμονισμένες με το θέμα,
μιας και ο Θεματοθέτης αυτό ακριβώς ζητούσε .. Να πούμε 1) Την άποψη μας ..
2) Να γράψουμε επίσης και αν συμφωνούμε με όλο αυτό το "αλαλούμ" πού προκύπτει κατά καιρούς σε συνάρτηση με το ποιοι έχουν προτεραιότητα όταν κινούνται σε κομβικό δρόμο ..
Το να του γίνουν υποδείξεις τύπου:
"Πώς να κινηθεί" μην και προκαλέσει ο Θεματοθέτης κάποιο ατύχημα και να σκεφτεί λογικά, κλπ, κλπ,
σε αυτή την αναφορά έχω ΜΟΝΟ μια μικρή ένσταση, διότι ο Θεματοθέτης ΔΕΝ μας έχει πει,
πώς εκείνος κινείται σε κομβικό δρόμο ...
Πρεπει ναχεις ακουσει τι ειπε ο αρχηγος, ο Τζακ Νικολσον, για τις γνωμες, ετσι?...
Ε, ετσι και οδηγανε καποιοι...με οδηγο την γνωμη τους, που αν κατσει και αν δεν κατσει...
Σε παραξενευει? Εδω για ενα τετοιο ζητημα, αλλος το γραφει, αλλος το μεταφραζει, αλλος το διδασκει, αλλος το διαπραγματευεται λες και ο κοκ ΔΕΝ υφισταται...
Τι ψαχνεις να βρεις τωρα...μονο το νου σου εσυ με την μηχανη...διοτι εχω κακη εμπειρια, παρα πολυ κακη...
Παράθεση:
Σχόλιο # 42 από tayriΤην άποψή μας περί κανόνων οδικής κυκλοφορίας;
Δηλαδή αν εμένα που οδηγώ μηχανή κάποιος με πετάξει κάτω επειδή παραβίασε την προτεραιότητα, έχει δικαίωμα να μου πει «φταις εσύ γιατί κατά τη γνώμη μου έχω εγώ προτεραιότητα»;
Είναι σαν να λέμε: «ρε παιδιά τι γνώμη έχετε για το STOP, επειδή επικρατεί ένα αλαλούμ και πολλοί το περνάνε αέρα, τελικά τι ισχύει;»
(ότι αν έχεις «προσωπική άποψη» και επιζήσω από κάτι τέτοιο, εσύ δεν ξέρω τι θα απογίνεις)
Ωραια τον κλεισαμε τον κυκλο...Επομενο θεμα οι αεροψεκασμοι και οι επιπτωσεις στην υγεια των μοτοτσικλωτιστων..
Καλησπέρα
Πάμε άλλο ένα και τελευταίο "γύρο" ..
Ο θεματοθέτης έγραψε να πούμε την γνώμη μας για τους ΗΔΗ ισχύοντες κανόνες και νόμους,
και την ασάφεια πού υπάρχει σχετικά με το ROUND ABOUT KAI MONO ..
( ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΚΛΙΚΟ ΚΟΜΒΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ)
Επίσης, ρωτάει αν συμφωνούμε με τον νόμο πού υπάρχει,
ότι ο εισερχόμενος στον κόμβο, αν βρει STOP μπροστά του, χάνει την προτεραιότητα ...
Μια γνώμη ζήτησε ..Αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι ο Θεματοθέτης όταν εισέρχεται στον κόμβο και επειδή ο νόμος λέει ότι έχει προτεραιότητα δεν λαμβάνει ΟΛΑ τα μέτρα πού χρειάζονται,
ούτως ώστε να αποφευχθεί κάθε πιθανό ατύχημα ..
Υ.Γ) Φυσικά ΚΑΙ συμφωνώ με όσα έγραψες ..# 42 ...
όμως ΔΕΝ ήταν αυτό το θέμα .. Εξ ου ΚΑΙ η μικρή ένσταση ..
Παράθεση:
Σχόλιο # 42 από tayriΤην άποψή μας περί κανόνων οδικής κυκλοφορίας;
Καλησπέρα σας.
Η απάντησή μου στην οποία αναφέρεσαι, δεν αφορά στο αρχικό post του θεματοθέτη, στο οποίο απάντησα σαφώς και ξεκάθαρα, αλλά στο μεταγενέστερο #15 με τα «εξαπανέκαθεν».
Στην τελική εδώ δεν έχουμε roundabout, δεν είμαστε Αγγλία και αν δεν συμφωνήσουμε όλοι μαζί για το τι (πρέπει να) κάνουμε εμείς, χωρίς να έχουμε ανάγκη να κοιτάμε τι κάνουν άλλοι λαοί, το αποτέλεσμα θα είναι να τσουγκρίσουμε και μετά να κλαίμε τα αμαξάκια και τις μηχανούλες μας.
Δεν θα πούμε μετά «Σόρι ρε φίλε, αλλά η προτεραιότητα προέκυψε από άλλο άρθρο και δεν είναι ξεκάθαρη σε αυτό το θέμα όπως σε άλλες χώρες και επαφίεται στην κρίση του καθενός για το αν θα θεωρήσει την είσοδο σε κυκλικό κόμβο προτεραιότητα του εκ δεξιών και άλλωστε ο δάσκαλος που μου το είπε δεν τα ήξερε καλα, γιαυτό σε τράκαρα ρε φίλε. Άντε στο νοσοκομείο τώρα για μερικούς μήνες και πρόσεχε, να κατηγορείς το σύστημα, αυτό είναι βλαμμένο, όχι εγώ (εννοείται όχι εγώ, βλαμμένος από που κι ως που, αποκλείεται)»
Παράθεση:
#
Σχόλιο # 46 από vanarabitΚαλησπέρα
Πάμε άλλο ένα και τελευταίο "γύρο" ..
Ο θεματοθέτης έγραψε να πούμε την γνώμη μας για τους ΗΔΗ ισχύοντες κανόνες και νόμους,
και την ασάφεια πού υπάρχει σχετικά με το ROUND ABOUT KAI MONO ..
( ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΚΛΙΚΟ ΚΟΜΒΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ)
Επίσης, ρωτάει αν συμφωνούμε με τον νόμο πού υπάρχει,
ότι ο εισερχόμενος στον κόμβο, αν βρει STOP μπροστά του, χάνει την προτεραιότητα ...
Μια γνώμη ζήτησε ..Αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι ο Θεματοθέτης όταν εισέρχεται στον κόμβο και επειδή ο νόμος λέει ότι έχει προτεραιότητα δεν λαμβάνει ΟΛΑ τα μέτρα πού χρειάζονται,
ούτως ώστε να αποφευχθεί κάθε πιθανό ατύχημα ..
Υ.Γ) Φυσικά ΚΑΙ συμφωνώ με όσα έγραψες ..# 42 ...
όμως ΔΕΝ ήταν αυτό το θέμα .. Εξ ου ΚΑΙ η μικρή ένσταση ..
Ο Ελον αληθεια, αδυνατει να μας πει, τι ελεγε, τι εννοουσε, τι φανταζοταν, τι ηθελε να πει, τι καταλαβαμε και τι καταλαβατε?...
Εν τω μεταξυ, οι προβλεψεις του κοκ για την σημανση και τις υποχρεωσεις του οδηγου σε κομβο...
Μα γιατί αγχωνεστε??? Αν υπαρχουν stop στους δρόμους γύρω από τον κυκλικό κομβο προτεραιότητα εχουν
οι κινουμενοι μεσα στον κομβο...αν δεν υπάρχουν προτεραιότητα εχουν οι εκ δεξιων ερχχομενοι...Γεια σας αγαπητοί φίλοι...
Θα πω και εγω την γνώμη μου σχετικά με το ποιος εχει προτεραιότητα σε ... κυκλικό κόμβο..
1 . Υπάρχει , ο Ελληνικός κ.ο.κ , γνωστός σε όλους μας ,
Προτεραιότητα εχει αυτός που εισέρχεται σε κυκλικό κόμβο , εκτος και αν υπάρχει σήμανση πχ , stop , η , παραχώρηση προτεραιότητας .
2 . Και φυσικά εχει προτεραιότητα , γιατι , όσοι ηδη κινούνται μεσα στον κυκλικό κόμβο , εχουν τον εισερχόμενο στα δεξιά τους ...
Κλασικό , και γνωστό , σε όλους μας ..
3 . Ολοι οι κυκλικοί κόμβοι , στην Ελληνική επικράτεια , είναι κατασκευασμένοι , ετσι ωστε τα οχήματα , να κινούνται κυκλικά μεν , αλλα , αντίστροφα με τους δείκτες του ρολογιού ...ωστε τα εισερχόμενα οχήματα , να βρίσκονται , πάντα , στα δεξιά , και να έχουν προτεραιότητα ..
4 . Υπάρχουν , οι Έλληνες οδηγοί ...!!!
και οι κατηγορίες αυτών ...!!!
πχ.
Καποιοι , αγνοούν , τον κ.ο.κ . ..και κάνουν , οτι τους κατέβει. !!!
Κάποιοι αλλοι , δεν παραχωρούν προτεραιότητα , στους εισερχόμενους , προχωρούν ..και δείχνουν την μαγκιά τους , θεωρώντας , οτι ο κυκλικός κόμβος είναι δικός τους ..!!!
Καποιοι αλλοι , πολύ σωστά ,τήρησαν , τον κ .ο.κ , ...ομως δεν τον τήρησαν , κάποιοι αλλοι , και το ατύχημα , δεν άργησε να έρθει ...!!!
Το δύσκολο βεβαια , ειναι , οταν θέλεις να βγεις απο τον κυκλικό κόμβο ...!!!
Αν δεν τα καταφέρω να βγω , με την πρώτη ... τότε ας ξανακάνω έναν κύκλο ακόμη , μπας και η δεύτερη προσπάθεια , ειναι... επιτυχής ...!!!
Παρακαλάτε , να μην γίνει κάποιο ατύχημα σε κυκλικό κόμβο ,...γιατι , εκεί θα μείνετε , για τους επόμενους δύο μήνες ...
Τι μάθατε απο όσα είπε ο ...Q...???
Τιποτα ???
Το φαντάστηκα ...!!!
Οπότε ..., χρειάζεται , παρά πολύ μεγάλη προσοχή , οταν βρίσκεστε , σε κυκλικό κόμβο ,... η , εισέρχεστε σε αυτόν ...!!!
Παράθεση:
Round about
Σχόλιο # 1 από SPACE00TUBEΜε αφορμη ενα θεμα που ειδα εχθες και αφορουσε την προτεραιοτητα σε εναν κυκλικο κομβο εμαθα οτι στην ελλαδα την προτεραιοτητα την εχει αυτος που εισερχεται και οχι αυτος που κινειται στον κομβο, το αντιθετο δηλαδη απο οτι συμβαινει σε ολο τον πολιτισμενο κοσμο. Την εποχη που απεκτησα διπλωμα [κυβερνηση μεταξα,..] Συνεβαινε το φυσιολογικο δηλαδη οτι οποιος κινειται στον κυκλο εχει και την προτεραιοτητα..Αυτο εχει αλλαξει μερικες φορες μεσα στις δεκαετιες με αποτελεσμα να δημιουργειται συγχυσης. Το πιο παλαβο δε ειναι οτι ο εισερχομενος στον κυκλο [ΚΟΜΒΟ] αν βρει πινακιδα STOP αυτοματα χανει την προτεραιοτητα..!!! Ποια ειναι η γνωμη σας επι τουτου?
Κατσε ντε κι εσυ! Αμεσως να τα απλοποιησεις ολα!!!...
Που ξερεις εσυ τι πραγματικα σημαινει το στορ?...μπορει να σημαινει..."εσεις που το βλεπετε πειτε σαφνους στον κομβο να σταματησουν να περασετε εσεις"...
Θελει αναλυση, κατσε να δεις που θα καταντησωμε...
Καταντω = φτανω...για να μην σας μπαινουν κακες ιδεες...
Παράθεση:
Σχόλιο # 50 από apolitiiiΜα γιατί αγχωνεστε??? Αν υπαρχουν stop στους δρόμους γύρω από τον κυκλικό κομβο προτεραιότητα εχουν
οι κινουμενοι μεσα στον κομβο...αν δεν υπάρχουν προτεραιότητα εχουν οι εκ δεξιων ερχχομενοι...
Εφαρμοζουμε τον ΚΟΚ όπως και να χει...
Το να έρχεσαι στο θέμα πού ανεβάζει ο Spaceοοtube και να προσπαθείς για πολλοστή φορά να αποδομήσεις και εσκεμμένα να παραποιείς όσα γράφει, μα και όσα σχόλια έγραψα και εγώ και να πετάς σπόντες τύπου:
Έχει ο θεός .. Βοήθεια παναγιά μας ή πότε βγαίνουμε να οδηγήσουμε για να μην κυκλοφορείς, εσύ
Ο "ραλίστας" και να δημοσιεύονται, είναι "κάτι" πού εγείρει πολλες αποριες μιας και το κάνεις καθε ημερα σε πολλά Posts και δημιουργείς εντάσεις μέσα από χλευαστικά σχόλια, οπότε θέλοντας και μη και επιθετικό να μην είναι το μέλος πού δέχεται την επίθεσή σου, θα αναγκαστεί να αντιδράσει,
Όμως, παντα κατόπιν δικών σου αλλεπάλληλων ενοχλήσεων ...
Αναρωτιέμαι, αν σχολιάζαμε με τον ίδιο χλευαστικό τρόπο και πρωτοι όλοι εμείς,
Τα υπόλοιπα μέλη, θα είχαμε την ίδια αντιμετώπιση ;;;
Εισαι εσυ που προκαλεις παντα πρωτος
Και αναγκαζεις τα μελη να σου απαντουν και εκεινα επιθετικα ..
Σταματησε να μας προκαλεις και ασχολησου με εσενα ..
Παράθεση:
Σχόλιο # 48 από Enikosο ελον αληθεια, αδυνατει να μας πει, τι ελεγε, τι εννοουσε, τι φανταζοταν, τι ηθελε να πει, τι καταλαβαμε και τι καταλαβατε?...
Μπουκωσε απο το κοχιμπα?...
Και εβαλε ειδικο υπευθυνο ψιθυριστη, για να ασχοληθει ο ιδιος με τον αεροψεκασμο της μελιγκρας?...
. . . . . . . . .
Αντε, για να φανει και λιγο χρησιμο το θεμα...περα απο τις fusion νοητικες (?)...ακροβασιες...
Για να βοηθησω την "ασθενη" μνημη να υπενθυμισω οτι το σφηνοειδες σαρκαστικο..."οποιος πειναει καρβελια ονειρευεται" και την "απευθυνση" του Ελον, τιγκα στην ειρωνια, σε εμενα ΔΕΝ τα εγραψα εγω προκειμενου να αισθανεστε "θυματα" για αλλη μια φορα και να μας πειτε πως τιναφτοπουσασεχειβρει δω χαμου...
Τα επιλοιπα ειναι τα γνωστα παρατραγουδα του οτι ειστε το κεντρο του συμπαντος και ΟΛΟΙ, οπως και ΟΛΑ απευθυνονται σε εσας...
Επισης να σας γνωστοποιησω πως οι αναφορες σε προσωπα και πραγματα γινονται με παραθεσεις προς αυτα και οχι με φακιρικες μεταφρασεις του ενος, εκαστου, τινος ανησυχου...
Απο εκει και μετα, μακρια απο μενα οι μεταφρασεις σας και οι εμμονες σας...
Αν θελω κατι να σας πω...θα σας το πω με παραθεση...εφ οσον αξιζει τον κοπο και την θεα ουσια που θα καταναλωσω...
Ας γινει αντιληπτο μια και καλη, διοτι αρκετους οσιομαρτυρες εχωμε...δεν θεμε αλλους...
Απελθετε και αντεστε να βρειτε αλλου νοημα στην ζωη σας...
Καλα μεχρις εδω?...
Δεν το ειχα σκεφτεί αυτό για το στοπ και μπραβο σου που το ειπες...
Χαχαχα
Απ' τα γελια πνιγηκα με τον καφέ...
Χαχαχα
Παράθεση:
Σχόλιο # 52 από EnikosΚατσε ντε κι εσυ! Αμεσως να τα απλοποιησεις ολα!!!...
Που ξερεις εσυ τι πραγματικα σημαινει το στορ?...μπορει να σημαινει..."εσεις που το βλεπετε πειτε σαφνους στον κομβο να σταματησουν να περασετε εσεις"...
Θελει αναλυση, κατσε να δεις που θα καταντησωμε...
Καταντω = φτανω...για να μην σας μπαινουν κακες ιδεες...
ΠΑΛΙ προσπαθείς να αποποιηθείς την "χλεύη" της καθημερινής συμπεριφοράς σου,
ενώ τα γραπτά σου και οι αναφορές πού έκανες προσπαθώντας να γελοιοποιήσεις, ατυχώς φυσικά,
το θέμα πού ανέβασε το Μέλος και εμένα πού με σοβαρότητα "σταθήκαμε" και εκφράσαμε άποψη,
ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ και αποδεικνύουν ( χρονολογικά ), ότι ΕΣΥ ΠΡΩΤΟΣ με τέσσερα σχόλια,
προσπάθησες να κάνεις για μια ακόμη φορά ένα σοβαρό θέμα μπάχαλο ... !!!
# 5 ... # 8 ...# 13 ... # 25 ...ΚΑΙ ΕΠΟΝΤΑΙ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΧΟΛΙΑ
ΩΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΩΣ ΜΙΑ ΥΓΙΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ στα κατ επανάληψη χλευαστικά σας σχόλια .
Με απλά λόγια, μας αναγκάζετε ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ να "αμυνθούμε" σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε την καθημερινή σας χλεύη και ΟΧΙ μόνο προς εμάς,
μα ΚΑΙ σε άλλα Μέλη κατά καιρούς ...
Υ.Γ) Αχα .. θα μας πείτε ΚΑΙ να απέλθουμε .. ;;;
Δικό σας είναι το SΙΤΕ ..;;;
Καλό είναι να απέρχονται εκείνοι πού προσπαθούν και σκληρά καθημερινά,
να κάνουν μπάχαλο το FORUM και να πάνε εκείνοι να βρουν νόημα στις άδειες ζωές τους ..
Αυτά .. και καλό τριήμερο σε όλα τα Μέλη !!!
Παράθεση:
Σχόλιο # 56 από EnikosΓια να βοηθησω την "ασθενη" μνημη να υπενθυμισω οτι το σφηνοειδες σαρκαστικο..."οποιος πειναει καρβελια ονειρευεται" και την "απευθυνση" του Ελον, τιγκα στην ειρωνια, σε εμενα ΔΕΝ τα εγραψα εγω προκειμενου να αισθανεστε "θυματα" για αλλη μια φορα και να μας πειτε πως τιναφτοπουσασεχειβρει δω χαμου...
Τα επιλοιπα ειναι τα γνωστα παρατραγουδα του οτι ειστε το κεντρο του συμπαντος και ΟΛΟΙ, οπως και ΟΛΑ απευθυνονται σε εσας...
Επισης να σας γνωστοποιησω πως οι αναφορες σε προσωπα και πραγματα γινονται με παραθεσεις προς αυτα και οχι με φακιρικες μεταφρασεις του ενος, εκαστου, τινος ανησυχου...
Απο εκει και μετα, μακρια απο μενα οι μεταφρασεις σας και οι εμμονες σας...
Αν θελω κατι να σας πω...θα σας το πω με παραθεση...εφ οσον αξιζει τον κοπο και την θεα ουσια που θα καταναλωσω...
Ας γινει αντιληπτο μια και καλη, διοτι αρκετους οσιομαρτυρες εχωμε...δεν θεμε αλλους...
Απελθετε και αντεστε να βρειτε αλλου νοημα στην ζωη σας...
Καλα μεχρις εδω?...
Από εμένα πάντως μην ανησυχείς μέχρι τις 8/9 , (μου πήραν δίπλωμα , άδεια κυκλοφορίας ,και πινακίδες).
Για μετά δεν σου εγγυώμαι τίποτα!χαχαχχαχαχα
Υ.Γ. μπήκα λέει ανάποδα, κανονικά μπήκα αλλά τέλος πάντων.
Να έχεις το νοοου σου.
Παράθεση:
Σχόλιο # 49 από Enikos
Ρε να μου πειτε που κυκλοφορατε ως οδηγοι, να ξερω!!!...
Σα δε ντρεπεστε...αλλα μαλλον δεννν...
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media