Είμαι σε σοβαρή σχέση με έναν άνθρωπο εδώ και 4 χρόνια. Πρόσφατα ξεκίνησε η συζήτηση περι συγκατοίκησης (ήδη μένουμε μαζί στο δικό του χώρο σχεδόν καθημερινά). Το ζήτημα που αντιμετωπίζω (ή μάλλον αντιμετωπίζει ο ιδιος) είναι ότι είμαι η πρώτη του μεγάλη σχέση και σεξουαλικά ήταν άπειρος πριν γνωρίσει εμένα (κάτι τέτοιο δεν φέρνει πότε εντάσεις στην καθημερινότητα μας). Κάτι τέτοιο τον ζοριζει στην απόφαση του, ενώ με αγαπάει και θέλει πραγματικά να το δοκιμασει αυτό με εμένα, βλέπω ότι τον κρατάει πίσω και εμένα σε αναμονή. Έχω προτείνει συζήτηση με κάποιο ειδικό οσο παραμένουμε μαζι, ενώ έχει ειπωθει και σενάριο προσωρινου χωρισμού.
Συγγνωμη βρε θεματοθετρια .
Το γεγονος ειναι οτι δισταζει να συγκατοικησετε . Η ερμηνεια που μας γραφεις (οτι νιωθει πρωταρης) ποιανου ειναι ;
Σου ειπε οτι ο λογος που δισταζει ειναι αυτος ;
Δηλαδη σου λεει στα ισα οτι θελει να ζησει κι αλλες εμπειριες ;;;
Κι εσυ αντι να δεις την επιλογη του αλλου , τον βαφτισες ασθενη και θελεις να τον πας σε ειδικο ;
Βρε κοπελα , ο στοχος ειναι να σε θελει .
Κι οταν αυτο δεν συμβαινει οσο θα ηθελες , δεν το βλεπεις σαν κλινικη περιπτωση και τον πας για θεραπεια , παιρνεις αποστασεις και αφηνεις πολυ πολυ χωρο .
Τοτε δειχνει το πραγμα .
(Κανενας αντρας θαρρω πως δεν θελει να κανει σεξ μονο με τη μανουλα που τον τρεχει στον παιδιατρο).
Καποτε , ημασταν στα 20+ , εκανα παρεα με μια κοπελα , ψυχολογο και ηδη ενεργη στο επαγγελμα .
Τα ειχε φτιαγμενα με συνάδελφό μου απο τη Χιλη , μονιμο κατοικο Ελλαδας και απταιστος ελλήνικος ομιλούντα.
Μια μερα της ειπε « με πηρε τηλ ο μεγαλος μου ερωτας, εχω αναστατωθει , αλλα σ’αγαπω και δεν θελω να σε χασω» .
Εκεινη τον εστειλε στη Χιλη και του ειπε «πηγαινε να τη βρεις , και δες απο κοντα τί νιωθεις».
Περιττο να πω οτι πεσαμε να τη φαμε τοτε , εκεινη ομως τον αγαπουσε πολυ , πληγωθηκε , αλλα επεμενε οτι αν δεν το ζουσε δεν θα το ξεπερνουσε .
Τρεις μηνες μετα γυρισε ο ασωτος , ξεφουσκωμενος απο τον υπερτιμημενο ερωτα , αληθεια πώς περασαν αυτοι οι μηνες για τη φιλη μας δεν μπορω να φανταστω .
Σημερα ειναι παντρεμενοι κι εχουν ενα γιο που κοντευει τα 20 , ολοι στην παρεα εχουμε χωρισει , εκεινοι μαζι σε εξοδους , εκδρομες , συναυλιες παντα με κεφι .
Ετσι για την ιστορια , κρατησα τη σοφη κουβεντα της . Αν δεν το ζουσε , δεν θα το ειχε ξεπερασει .
Αφου μενετε μαζι..να συζητησουμε το ενδεχομενο συγκατοικησης?
Να τον κανουμε εμεις εμπειρο?Σε τί τον ζορίζει 4 χρόνια μετά ; Ότι θα χάσει τα πολλά "υποσχόμενα λιμάνια" που δε θα έχει ξανά την ευκαιρία να γνωρίσει όταν συγκατοικήσει οριστικά μαζί σου ; Ένα αυτό.
Τον κρατάει πίσω αυτό αντί να τον πάει μπροστά μιας και του ανοίγεται ένας ολοκαίνουριος κόσμος αφού θα συγκατοικήσει με την κοπέλα που τον δίδαξε τα μυστικά του έρωτα ; Δεύτερο.Καλησπερα.
Ποσο χρονων ειναι ο φιλος σου αν επιτρεπεται ?
Γιατι μας γραφεις οτι ειναι η πρωτη του σεξουαλικη σχεση
γι'αυτο ρωταω.Εσυ δηλωνεις 30,αυτος ποσο ?
4 χρονια δεν τον εμαθες;
Δεν απεκτησε εμπειριες;
Δεν του μαθες τα κολπα;
Δεν του εκανες κανενα αεροπλανικο;
Πρωταρης αισθανεται ακομη;
Οφου οφου
έχει δίκιο το παλληκάρι. Κι όπως σου έγραψε και το Ελενάκι, άστον να το ζήσει. Το χειρότερο που μπορεί να κάνει κάποιος άνθρωπος είναι να προχωρήσει σε δεσμεύσεις ζωής με κάποιον ο οποίος έχει απωθημένα.
Δεν ξέρεις ποτέ πώς και πότε θα του βγουν και φυσικά θα τα βρεις κι εσύ μπροστά σου.ΓΙ' αυτό, καλύτερα τώρα. Ακόμα κι αν αυτό περνάει μέσα από οριστικό, τελικά, χωρισμό. Πάλι για το καλό και των δυο σας θα είναινα τον πας σε ειδικο γιατι??
επειδη αρνειται την συγκατοικηση ?αλλο και τουτο ..
απλο ειναι ...στο γραφω παρακατω ,,,
κι οχι δεν ειναι το ιδιο να πηγαινεις καθημερινα σπιτι του απο το να συγκατοικεις και να μοιραζεσαι την ημερα .με κοινες υποχρεωσεις ,
επισης ,,4 χρονια λες ειστε σε σοβαρη σχεση ,,,
και η πρωτη σεξουαλικη του σχεση ηταν μαζι σου ,,αυτο εχει καποια σχεση ,,με την συγκατοικηση ??
και τελικα μετα απ ολα αυτα ,, αναφερεις κι εναν προσωρινο χωρισμο περιεργο ,,, ,,
να το μαζεψω ,,και να το πω λιγο μονοκοματα ,
ο τυπος δεν ενδιαφερεται ,,δεν θελει συνεχεια μαζι σου ,αλλα προφασιζεται ,,το ναι μεν αλλα ,,
,κι επιθυμει να παει παρακατω χωρις εσενα κι ας εχει κι αλλες εμπειριες η οχι .,,
οι αντρες να σε ενημερωσω ,,οτι με τους χωρισμους ,,ειναι δειλοι ,,,προτιμουν να σου δειχνουν την πορτα ,,απο το να σου πουν περασε εξω ..
τα διαζυγια 95% τα ζητανε οι γυναικες
που εξαναγκαστηκαν να το κανουν ,,απο τα καλοπαιδα ,
χωρισε τον μονιμα και τραβα παρακατω να βρεις καποιον αλλον να κανεις μια πραγματικα σοβαρη σχεση μ εναν αντρα που θα σ αγαπαει αμοιβαια ,,
και που θα επιθυμει να μεινετε για παντα μαζι και να κανετε κι ενα παιδι ,,
30 εισαι ,,αρχισε να βαζεις σταθερες βασεις για την υπολοιπη ζωη σου ,,
γιατι η γυαικα ηταν και θα ειναι ενα ληγμενο γραμματιο
λιγο εξοργιστικο ,,αλλα αυτη ειναι η ωμη πραγματικοτητα ,,
οι αντρες προτιμουν τις νεες και τις ομορφες ,
ναι ειναι ρατσιστες ,,,ε και ?? ποιος νιαζεται ,,?
ΥΓ ,,,πολυ χαιρομαι που φτιασιδωνονται οι γυναικες ,,για να τους παραπλανησουν ..
σε μ,,κες συμπεριφερεσαι οπως τους αξιζει , ,,
φιλακια ,,margi ,
Παράθεση:
Help!
Σχόλιο # 1 από Margi334489Είμαι σε σοβαρή σχέση με έναν άνθρωπο εδώ και 4 χρόνια. Πρόσφατα ξεκίνησε η συζήτηση περι συγκατοίκησης (ήδη μένουμε μαζί στο δικό του χώρο σχεδόν καθημερινά). Το ζήτημα που αντιμετωπίζω (ή μάλλον αντιμετωπίζει ο ιδιος) είναι ότι είμαι η πρώτη του μεγάλη σχέση και σεξουαλικά ήταν άπειρος πριν γνωρίσει εμένα (κάτι τέτοιο δεν φέρνει πότε εντάσεις στην καθημερινότητα μας). Κάτι τέτοιο τον ζοριζει στην απόφαση του, ενώ με αγαπάει και θέλει πραγματικά να το δοκιμασει αυτό με εμένα, βλέπω ότι τον κρατάει πίσω και εμένα σε αναμονή. Έχω προτείνει συζήτηση με κάποιο ειδικό οσο παραμένουμε μαζι, ενώ έχει ειπωθει και σενάριο προσωρινου χωρισμού.
Η απόφαση για τη συγκατοίκηση καλό θα είναι να παρθεί από κοινού,
λαμβάνοντας υπόψη τη συμβατότητα σας ως χαρακτήρες,
τα κοινά όνειρα και στόχους για τη ζωή,
τα (αμοιβαία) συναισθήματα
και τη διάθεση να δημιουργήσετε μια κοινή ζωή
που θα βασίζεται στην αμοιβαία κατανόηση,στην αλληλουποστηριξη,στις κοινές ηθικές αξίες στην πίστη και τον θαυμασμό του ενός προς τον άλλο
και άλλα τέτοια ωραία πράγματα
Εφόσον εσείς βρίσκεστε ακόμα στο σταδιο "ερωτικές εμπειρίες"
καλύτερα να το αποφύγετε
(έχουν ακριβυνει και πολύ τα ενοίκια και πλέον δε σηκώνει η τσέπη κανενός τέτοιες λανθασμένες κινήσεις )
Παράθεση:
Help!
Σχόλιο # 1 από Margi334489Είμαι σε σοβαρή σχέση με έναν άνθρωπο εδώ και 4 χρόνια. Πρόσφατα ξεκίνησε η συζήτηση περι συγκατοίκησης (ήδη μένουμε μαζί στο δικό του χώρο σχεδόν καθημερινά). Το ζήτημα που αντιμετωπίζω (ή μάλλον αντιμετωπίζει ο ιδιος) είναι ότι είμαι η πρώτη του μεγάλη σχέση και σεξουαλικά ήταν άπειρος πριν γνωρίσει εμένα (κάτι τέτοιο δεν φέρνει πότε εντάσεις στην καθημερινότητα μας). Κάτι τέτοιο τον ζοριζει στην απόφαση του, ενώ με αγαπάει και θέλει πραγματικά να το δοκιμασει αυτό με εμένα, βλέπω ότι τον κρατάει πίσω και εμένα σε αναμονή. Έχω προτείνει συζήτηση με κάποιο ειδικό οσο παραμένουμε μαζι, ενώ έχει ειπωθει και σενάριο προσωρινου χωρισμού.
Το θέμα σου αρχίζει "είμαι σε σοβαρή σχέση" και τελειώνει με το "σενάριο προσωρινού χωρισμού"...δεν είναι ένα τσιγάρο δρόμος... δεν ξέρεις τι θέλεις αλλά ξέρεις ότι θα γίνει μόνιμος...
Στο ενδιάμεσο αναφέρεις το σεξουαλικο ζητημα που αντιμετωπιζετε να σας ζορίζει... Λες είχε και αλλες σχέσεις πριν από σένα...δεν τον λες και άπειρο αν με τις άλλες κοπέλες είχε ερωτική επαφή...εκτος αν δεν έφτανε το δικό σου λεβελ; 4 χρ ανεπιδεκτος μαθήσεως;
Παράθεση:
Help Σας απαντώ στις ερωτήσεις σας αφού πρώτα ευχαριστώ για τις απόψεις σας. Το σεμινάριο προσωρινου χωρισμού το πρότεινα εγώ, ακριβώς για παρόμοιους λόγους με την ιστορία που προαναφερθηκε, με το σύντροφό της κυρίας από τη Χιλή. Εγώ είμαι 30 ο σύντροφός μου 32. Δε ξέρω αν έχει νόημα να περιμένω να τα βρει με τον εαυτό του σ αυτό το κομμάτι ή να προχωρήσω παρακάτω, είτε με το να μείνω σε δικό μου χώρο και βλεεεπουμε πως θα πάει είτε ολοκληρωτικά χωρίς εκείνον. Γενικότερα είναι κάτι που του βγήκε τόσο έντονα τώρα λογω συκατοικισης, πάντα λέει πόσο τυχερός κλπ είναι αλλά το θέμα ειναι και τ αποτελεσμα νομιζω.
Σχόλιο # 12 από Margi334489
Δεν είναι παρόμοιοι οι λόγοι με την περίπτωση του Helenaki όμως. Σε εκείνον χτύπησε κουδούνι ο πρώτος μεγάλος έρωτας, ένα πραγματικό πρόσωπο. Στον δικό σου, είναι τα πολλά κουδούνια για μεγάλους και φανταστικούς έρωτες που βαράνε στο μυαλό του τώρα που είναι 32. Για μένα, δεν παίζει κάτι προσωρινό εδώ.
Σχόλιο #3 Τολμηρή η φίλη, τυχερός ο συνάδελφος και μάλλον τη γλίτωσε που εκείνη ήταν ψυχολόγος άρα ήξερε τα όριά της. Θα μπορούσε να είχε βρει αυτή στο μεταξύ έναν άλλο "μεγάλο έρωτα" και ο συνάδελφος να έμενε στα μισά..της επιστροφής.
Ένας φίλος νομίζω μου έχει πει εμένα την πιο σοφή κουβέντα. " Άμα θέλεις δύο, στο τέλος χάνεις και τις δύο ".
Παράθεση:
Σχόλιο # 13 από tzoulia59να τον πας σε ειδικο γιατι??
επειδη αρνειται την συγκατοικηση ?αλλο και τουτο ..
απλο ειναι ...στο γραφω παρακατω ,,,
κι οχι δεν ειναι το ιδιο να πηγαινεις καθημερινα σπιτι του απο το να συγκατοικεις και να μοιραζεσαι την ημερα .με κοινες υποχρεωσεις ,
επισης ,,4 χρονια λες ειστε σε σοβαρη σχεση ,,,
και η πρωτη σεξουαλικη του σχεση ηταν μαζι σου ,,αυτο εχει καποια σχεση ,,με την συγκατοικηση ??
και τελικα μετα απ ολα αυτα ,, αναφερεις κι εναν προσωρινο χωρισμο περιεργο ,,, ,,
να το μαζεψω ,,και να το πω λιγο μονοκοματα ,
ο τυπος δεν ενδιαφερεται ,,δεν θελει συνεχεια μαζι σου ,αλλα προφασιζεται ,,το ναι μεν αλλα ,,
,κι επιθυμει να παει παρακατω χωρις εσενα κι ας εχει κι αλλες εμπειριες η οχι .,,
οι αντρες να σε ενημερωσω ,,οτι με τους χωρισμους ,,ειναι δειλοι ,,,προτιμουν να σου δειχνουν την πορτα ,,απο το να σου πουν περασε εξω ..
τα διαζυγια 95% τα ζητανε οι γυναικες
που εξαναγκαστηκαν να το κανουν ,,απο τα καλοπαιδα ,
χωρισε τον μονιμα και τραβα παρακατω να βρεις καποιον αλλον να κανεις μια πραγματικα σοβαρη σχεση μ εναν αντρα που θα σ αγαπαει αμοιβαια ,,
και που θα επιθυμει να μεινετε για παντα μαζι και να κανετε κι ενα παιδι ,,
30 εισαι ,,αρχισε να βαζεις σταθερες βασεις για την υπολοιπη ζωη σου ,,
γιατι η γυαικα ηταν και θα ειναι ενα ληγμενο γραμματιο
λιγο εξοργιστικο ,,αλλα αυτη ειναι η ωμη πραγματικοτητα ,,
οι αντρες προτιμουν τις νεες και τις ομορφες ,
ναι ειναι ρατσιστες ,,,ε και ?? ποιος νιαζεται ,,?
ΥΓ ,,,πολυ χαιρομαι που φτιασιδωνονται οι γυναικες ,,για να τους παραπλανησουν ..
σε μ,,κες συμπεριφερεσαι οπως τους αξιζει , ,,
φιλακια ,,margi ,
φυσικα προτιμαμε τις νεες κατο απο 30 φυσικα για οπως ειπες και εσυ να κανουμε παιδι και δεν το καταλαβα καλα εδο στην ελλαδα εχει κανενα νομο που λεει οτι πρεπει να κανουμε 1 παιδι 10 θελουμε οχι 1
καλα δεν τρεχει κατι που το αγορι σου ηταν η πρωτη εμπειρια μαζι σ εδο δεν ντρεπομαι εγο που ειμαι παρθενος ετων 35 ,σκεψου το αλλιος δεν κολησες και τιποτα μην σου πω ιστοριες για γυναικες που διαλεξαν ανδρες που ειχαν της εμπειριες τους και καθε εβδομαδα τρεχανε στον γυναικολογο τους γιατι κολαγανε αρρωστιες τυχερη εισαι
Μα τι λες Margi...
Επειδη δεν κάμει όσα έχεις φτιαξει στο μυαλό σου, θα τον πας σε ειδικό???Αγαπητη μου , ηδη ειναι μαζι σου , τέσσερα περίπου χρόνια , άπειρος , οπως μας λες , ..άρα , την γνώση , την απόκτησε , από εσένα την έμπειρη ..!!!
Πιστευεις , εχει την διάθεση να περάσει και το υπόλοιπο , της ζωής του , μαζί σου ???
Είναι μολις , τριάντα δύο , ετων ...!!!
Νομίζω , οτι ήσουν , πολύ καλή , μέχρι , του να εκπαιδεύσεις , ..εναν άπειρο ... αλλα , οι πολλές και όμορφες εμπειρίες , είναι παντού , και γυρω μας !!!
Ακόμα και οι ήδη εκπαιδευμένοι , ... από καιρού εις καιρόν , χρειάζονται επανεκπαίδευση ..!!!
Αυτό , ισχύει , όχι μόνο , για εκείνον , ...αλλα και για σένα ..!!!
Παράθεση:
Help!
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media