Τα πνευματώδη είναι και λίγα... Το πολύ πάει συνήθως σε φλυαρία που κουράζει...
Βεβαια παίζει ρολο τι έχουμε απέναντι μας, η στιγμή, οι διαθέσεις μας για το πως θα βγει και θα κρινουμε... Ρευστό το όλο...Ίσως να μην ακούσει τίποτα ο άλλος. Έχει σχηματίσει την εντύπωση μέσα του αυτός που δεν του άρεσε ας πούμε η πολυλογία και είτε απομακρύνεται από την αρχή είτε δίνει και άλλες ευκαιρίες δίνοντας βάση σε άλλα στοιχεία του χαρακτήρα. Για κάποιους είναι ενοχλητικό το ένα ή το άλλο εξαρχής.
Λίγες γυναίκες που συνάντησα μιλούσαν πολύ και ακατάπαυστα. Στοιχείο που δε μου αρέσει. Είπα μέσα μου, αυτές πρέπει να είναι νευρικές. Έδωσα όμως και άλλη ευκαιρία. Αποδείχτηκαν όντως έτσι. Απομακρύνθηκα.
Ακόμα και αυτά που τη φτιάχνουν όταν κάποια τα υπεραναλύει από το πρώτο ραντεβού με πειράζει. Πόσο μάλλον αυτά που την ενοχλούν. Στην πρώτη περίπτωση λέω (μέσα μου) "διάλεξη μας κάνει" , στη δεύτερη "και ποιος σε ρώτησε, πες κάτι ευχάριστο"
Λίγα λόγια προτιμώ. Και αν μιλά κοινότυπα ή δε βγάζει χιούμορ, πάλι δεν πειράζει. Αρκεί να καταλαβαίνει το δικό μου
Παράθεση:
Σχόλιο # 17 από Helenaki4Θαρρώ πως και τα δύο , έτσι όπως το θέτετε είναι αποτρεπτικά για τη συνέχεια.
Αν κανείς ή καμμία στο πρώτο ραντεβού αρχίσει να αναλύει όσα τον/την ενοχλούν , αντί για αυτά που τη φτιάχνουν , μάλλον η άλλη πλευρά θα πρέπει να το λάβει σοβαρά υπόψη.
Αν πάλι κανείς ακούσει ότι η άλλη "τον προτιμάει λίγο πιο έτσι ή λίγο πιο γιουβέτσι ή λιγότερο από εκείνο ή περισσότερο από το άλλο" βράσε ρύζι .
Θα πρέπει κανείς να εστιάσει όχι στη βιτρίνα που είναι η φλυαρία , ας πούμε , αλλά στο κρυμμένο μήνυμα πίσω από την κριτική που λέει κάτι σαν "θα σε σμιλέψω στα μέτρα μου".
Εδώ οφείλει ο αποδέκτης να γίνει μπουχός.
Οποιαδήποτε συνέχεια , είναι συνευθύνη .
Εσύ κάνεις το καλύτερο, χορεύεις για αυτό και σε καλούν.
Παράθεση:
Σχόλιο # 20 από MiltosRNLI1930https://www.youtube.com/watch?v=nmB0Ek6A53c
Μιλαω εκει που πρεπει και οταν πρεπει στις δε δεξιωσεις που με καλουν παραγγελνω το απο πανω και το χορευω για να τους τη σπασω ( στους πολυλογαδες τη μαστιγα της ανθρωποτητας και στους κουραμπιεδες )Αυτα τα ολιγα
Τα πνευματώδη οφείλουν να είναι λίγα για να μην εμποδίζουν την υπόλοιπη ροή της κουβέντας θεωρώ. Αλλιώς, καταλήγουν ανούσιοι εξυπνακισμοί. Έχεις δίκιο ότι δεν είμαστε συνήθως καλοί ακροατές, δεν ξέρω αν αυτό συνέβαινε και παλιά.
Στο περιεχόμενο εστιάζεις, ναι. Αν όμως ο άλλος μιλά πολύ ή πηδά με ευχέρεια από το ένα θέμα στο άλλο αδιάκοπα, στο τέλος προσωπικά χάνω τη μπάλα και κουράζομαι.
Αν πάλι μιλά πολύ λίγο, είναι σα να κολυμπώ σε ωκεανό, δεν ξέρω πού να εστιάσω και νοιώθω αμήχανα. Ή βαριέμαι. Και στις δύο περιπτώσεις, θα αρχίσω να μιλώ εγώ περισσότερο..
Παράθεση:
Σχόλιο # 21 από demi--Τα πνευματώδη είναι και λίγα... Το πολύ πάει συνήθως σε φλυαρία που κουράζει...
Βεβαια παίζει ρολο τι έχουμε απέναντι μας, η στιγμή, οι διαθέσεις μας για το πως θα βγει και θα κρινουμε... Ρευστό το όλο...
Παντως παψαμε να είμαστε ακροατές ν ακουμε τον την αλλον/η... Οι περισσότεροι θέλουμε να βγάλουμε τα εσώψυχα μας, τα προβλήματα μας, τις ανασφάλειες μας κ.τ.λ... με δίχως υπομονες και ηρεμία...και με ευκολια απορριπτουμε, ενθουσιαζομαστε...
Ο κανονας μπορεί να καταρριφθεί καθώς εξελίσσεται ο καθένας μας...
Έχουν πρόβλημα ουσιαστικής επικοινωνίας οι ανθρώπινες σχέσεις... τι λίγα και πολλά το αποτέλεσμα αυτών ποιο θα ειναι...
Στο περιεχόμενο του αλλου/ης εστιαζεις...
Κοιτάω και εγώ στα πρώτα ραντεβού μην το παρακάνω.. έχω στο μυαλό μου πάντα αυτό
https://m.youtube.com/watch?v=lVfho85zyq8
Αν το ζητούμενο είναι το σεξ μόνο,
Τότε,λίγο ή καθόλου ρόλο παίζει η φλυαρία.
Εμένα προσωπικά ,(εάν το ζητούμενο μου ήταν μόνο το σεξ) , η φλυαρία θα με αποθουσε
Παράθεση:
Τί από τα δύο πιστεύετε ξεκλειδώνει πιο γρήγορα την πόρτα του σεξ και τί απομακρύνει αυτή την πιθανότητα ;
Σχόλιο # 1 από Joie_De_Vivre
Ως γνωστόν, ο έρωτας εμπεριέχει και μυστήριο, αλλιώς χάνεται η μαγεία. Όταν ο άλλος είναι εκδηλωτικός σαν ανοιχτό βιβλίο, μας κάνει για φίλος πιο πολύ, παρά ότι θα τον ερωτευτούμε.
Και να μην είναι το σεξ αποκλειστικό ζητούμενο για να συνεχίσουμε, με έναν φλύαρο άνθρωπο θα φτάσουμε δυσκολότερα σε αυτό.
Παράθεση:
Σχόλιο # 27 από alisidaΑν το ζητούμενο είναι το σεξ μόνο,
Τότε,λίγο ή καθόλου ρόλο παίζει η φλυαρία.
Εμένα προσωπικά ,(εάν το ζητούμενο μου ήταν μόνο το σεξ) , η φλυαρία θα με αποθουσε
Είχε δίκιο η κοπέλα ..., η , κοιμόσουν , και έβλεπες όνειρα , την στιγμή που σε πήρε τηλέφωνο η κοπέλα ... η , το έπαιζες ... βαρύ πεπόνι ...!!!
Που θα έπρεπε να πεταχτείς όρθιος , ..απο το κρεβάτι , που χαλαρωνες ...να την καλωσόριζες , και να τις έδειχνες , οτι ηταν μια ευχάριστη έκπληξη για σένα ...!!!
Αλλα ...αλλα ...τα βαριά πεπόνια , κανουν κακό , στο στομάχι , των γυναικών ...
Παράθεση:
Σχόλιο # 6 από Joie_De_VivreΈχεις δίκιο, το εμφανισιακό παίζει πρωταρχικό ρόλο. Όμως, δε σου έχει τύχει να μιλήσεις ας πούμε πρώτα από το τηλέφωνο χωρίς να τον έχεις δει και να επίκειται ραντεβού ; Δε σου δημιουργεί μία πρώτη εντύπωση ο τόνος της φωνής, το περιεχόμενο, αν λέει λίγα ή πολλά ; Αν κομπιάζει ή είναι άνετος ; Αν σου έχει δείξει δηλαδή φωτογραφία πριν και σου αρέσει εμφανισιακά αρκετά, θα τον συναντήσεις όπως και να μιλάει ;
Κάποτε, ήταν αργά βράδυ, ήμουν ξαπλωμένος και χαλάρωνα. Είχαμε κανονίσει με άγνωστη τηλεφώνημα. Αφού μιλάμε λίγο, μου λέει από μόνη της : "Μιλάς λίγο και η φωνή σου είναι μονότονη και βαριά. Νομίζω πως σφίγγεσαι..σε περίμενα πιο ομιλητικό και άνετο"..
Εκτός και αν ήταν δικαιολογία, το ότι ήμουν άνετος αλλά χαλαρός το εξέλαβε αντίθετα, με αποτέλεσμα τη ματαίωση του ραντεβού. Ο εαυτός μου..δεν έπιασε
Και πως θα βρεθεί ,...το κοινό έδαφος ???
Το .. κοινό έδαφος , ..αν υποθέσουμε ότι και καλά ,, βρέθηκε ,... δεν , αναπαραγάγει ..την συνέχεια ,...αλλα ,.. εξασφαλίζει , την συνέχεια ...
Παράθεση:
Σχόλιο # 10 από konstandinos73
Το κρισιμο ,θεωρω, ειναι αλλο: Ειτε λες πολλα ειτε λιγα, να υπαρχει "κοινο εδαφος" που θα "αναπαραγαγει" τη συνεχεια...Αλλιως, η σχεση θα καταντησει μια "ανοστη σουπα".
Εσύ πώς ξέρεις ότι με πήρε τηλέφωνο αυτή και δεν έγινε το αντίθετο ; Μήπως.. ήσουν δίπλα μου ;
Δε νομίζω..θα το.. καταλάβαινες.. βαθιά μέσα σουΤο χιούμορ , που διαθέτει , ο κάθε ένας από εμάς , δεν μπορεί να θεωρηθεί , προσόν ... αρκεί και μόνο να σκεφτεί , ...σε ποιο ατομο , το βγάζει ,, και πόσο , αλλα και πως ,.. αυτο το άτομο , ... το αντιλαμβάνεται ..
Παράθεση:
Σχόλιο # 12 από Joie_De_VivreΒάζω μόνο ένα ερωτηματικό, στο κατά πόσο είναι συνήθως ολιγομίλητοι οι άνθρωποι με το καλό χιούμορ.. Συνήθως, έχω προσέξει το αντίθετο. Ότι ίσα ίσα, οι λιγομίλητοι είναι που το στερούνται. Εξάλλου ο λιγομίλητος κρυψίνους... είναι αρκετά επικεντρωμένος στο να προσέχει τί θα σου φανερώσει.. από το να κάνει και χιούμορ. Και μου πάει πιο λογικά να θεωρήσω ότι αυτός που δε μιλά πολύ από την αρχή είναι κρυψίνους, αφού πήγαινε για γνωριμία.. παρά ότι είναι του φυσικού του και θα μιλήσει με χιούμορ στη συνέχεια.
πρέπει να υπάρχει και το ανάλογο feed back.
Παράθεση:
Σχόλιο # 22 από Joie_De_VivreΊσως να μην ακούσει τίποτα ο άλλος. Έχει σχηματίσει την εντύπωση μέσα του αυτός που δεν του άρεσε ας πούμε η πολυλογία και είτε απομακρύνεται από την αρχή είτε δίνει και άλλες ευκαιρίες δίνοντας βάση σε άλλα στοιχεία του χαρακτήρα. Για κάποιους είναι ενοχλητικό το ένα ή το άλλο εξαρχής.
Λίγες γυναίκες που συνάντησα μιλούσαν πολύ και ακατάπαυστα. Στοιχείο που δε μου αρέσει. Είπα μέσα μου, αυτές πρέπει να είναι νευρικές. Έδωσα όμως και άλλη ευκαιρία. Αποδείχτηκαν όντως έτσι. Απομακρύνθηκα.
Ακόμα και αυτά που τη φτιάχνουν όταν κάποια τα υπεραναλύει από το πρώτο ραντεβού με πειράζει. Πόσο μάλλον αυτά που την ενοχλούν. Στην πρώτη περίπτωση λέω (μέσα μου) "διάλεξη μας κάνει" , στη δεύτερη "και ποιος σε ρώτησε, πες κάτι ευχάριστο"
Λίγα λόγια προτιμώ. Και αν μιλά κοινότυπα ή δε βγάζει χιούμορ, πάλι δεν πειράζει. Αρκεί να καταλαβαίνει το δικό μου
Μια χαρά σε βρίσκω..ε, όχι "νύχτα είναι θα περάσει" με έναν καλό..
Πάρτυ και γλέντι τρικούβερτο πρέπει να κάνεις
Παράθεση:
Σχόλιο # 29 από Oxaman
Επειδή ως χαρακτήρας δεν μιλάω πολύ και χωρίς λόγο με ενοχλεί όταν ο άλλος μιλάει μόνο για να μιλάει.Επίσης με ενοχλούν τα όσα δεν λέει χαχαχα Μ αρέσει ο έξυπνος λόγος και το καταλυτικό χιούμορ.Τώρα το σεξ είναι άλλη υπόθεση...Της μιας νύχτας... νύχτα είναι θα περάσει χαχαχα άμα είναι καλός κάνεις και την κουφή χαχαχα.
Προσωπικά, δε θεωρώ απαραίτητο το feedback. Ας είμαστε οι εαυτοί μας αρχικά, για να γνωριστούμε. Αν θελήσει με τον καιρό να προσαρμοστεί σε εμένα, αυτό θα το κάνει μόνη της, όπως και όσο θέλει. Αν δεν κολλάμε καθόλου από την αρχή, και πάλι δεν έγινε κάτι. Άνθρωποι υπάρχουν παντού τριγύρω.
Παράθεση:
Σχόλιο # 34 από Iraklis_pouaroπρέπει να υπάρχει και το ανάλογο feed back.
Όλοι αντιλαμβάνονται το χιούμορ..ως καλό ή κακό χιούμορ. Όλοι επίσης αντιλαμβάνονται την έλλειψη χιούμορ.. όταν αυτό απουσιάζει.
Επομένως λόγω της σχετικότητας του χιούμορ.. πλεονέκτημα είναι η παρουσία του ανάλογα στον άνθρωπο που απευθύνεσαι και μειονέκτημα η απουσία του .. συνεπώς, είναι περιττό να το σκεφτείς.
Εάν το χιούμορ είναι το μόνο προσόν κάποιου, στο γέλιο οδηγεί, δυστυχώς στο σεξ όχι !
Ούτε ως.. έμπλαστρο δεν κολλάει
Παράθεση:
Σχόλιο # 33 από Qwerty___55Το χιούμορ , που διαθέτει , ο κάθε ένας από εμάς , δεν μπορεί να θεωρηθεί , προσόν ... αρκεί και μόνο να σκεφτεί , ...σε ποιο ατομο , το βγάζει ,, και πόσο , αλλα και πως ,.. αυτο το άτομο , ... το αντιλαμβάνεται ..
Αν αγαπητέ μου , εσύ , πχ... αν εσύ διαθέτεις , ένα κακό χιούμορ , πιστεύεις οτι , θα έχεις μια καλύτερη αποδοχή , ...με το αν ειχες , ενα καλο χιουμορ. ???
Και πως εισαι σε θέση να κρίνεις , αν το χιούμορ σου , είναι καλό , η , κακό ,...οταν δεν γνωρίσεις πρωτα , ..το άτομο , που θα το κάνεις ???
Πλεονέκτημα , του χιούμορ , ειναι για όσους , ..το καταλαβαίνουν ..., αλλά και όσοι το δέχονται ... διαφορετικά θα ακούσεις ,... αρνητικά σχόλια , για αυτό που , πας να , πλασάρεις ...
Και βέβαια ,... ποιός μίλησε ότι , το χιούμορ , αποβλέπει στο σεξ ...εκτος και αν εσυ , ... καλυμμένος , πισω απο δικο σου , χιούμορ , αποβλεπεις , να το επιτύχεις ...
Και ακομα , κάνεις δεν ειπε οτι , το χιούμορ , είναι το μοναδικό προσόν ... αρκεί , να δηλώσεις , και τα υπόλοιπα προσόντα , ... αρχής γενομένης , απο εσενα ...
Παράθεση:
Σχόλιο # 37 από Joie_De_VivreΌλοι αντιλαμβάνονται το χιούμορ..ως καλό ή κακό χιούμορ. Όλοι επίσης αντιλαμβάνονται την έλλειψη χιούμορ.. όταν αυτό απουσιάζει.
Επομένως λόγω της σχετικότητας του χιούμορ.. πλεονέκτημα είναι η παρουσία του ανάλογα στον άνθρωπο που απευθύνεσαι και μειονέκτημα η απουσία του .. συνεπώς, είναι περιττό να το σκεφτείς.
Εάν το χιούμορ είναι το μόνο προσόν κάποιου, στο γέλιο οδηγεί, δυστυχώς στο σεξ όχι !
Ούτε ως.. έμπλαστρο δεν κολλάει
Παράθεση:
Σχόλιο # 38 από Qwerty___55Αν αγαπητέ μου , εσύ , πχ... αν εσύ διαθέτεις , ένα κακό χιούμορ , πιστεύεις οτι , θα έχεις μια καλύτερη αποδοχή , ...με το αν ειχες , ενα καλο χιουμορ. ???
Και πως εισαι σε θέση να κρίνεις , αν το χιούμορ σου , είναι καλό , η , κακό ,...οταν δεν γνωρίσεις πρωτα , ..το άτομο , που θα το κάνεις ???
Πλεονέκτημα , του χιούμορ , ειναι για όσους , ..το καταλαβαίνουν ..., αλλά και όσοι το δέχονται ... διαφορετικά θα ακούσεις ,... αρνητικά σχόλια , για αυτό που , πας να , πλασάρεις ...
Και βέβαια ,... ποιός μίλησε ότι , το χιούμορ , αποβλέπει στο σεξ ...εκτος και αν εσυ , ... καλυμμένος , πισω απο δικο σου , χιούμορ , αποβλεπεις , να το επιτύχεις ...
Και ακομα , κάνεις δεν ειπε οτι , το χιούμορ , είναι το μοναδικό προσόν ... αρκεί , να δηλώσεις , και τα υπόλοιπα προσόντα , ... αρχής γενομένης , απο εσενα ...
Δυστυχώς, το σάιτ έχει μόνο "παράθεση" και όχι "ανάγνωση" ή "κατανόηση"..να βοηθήσει να εντοπίζουμε τις αδυναμίες του συνομιλητή σε ένα σχόλιο.
Επανέρχομαι, με παραδείγματα.
Έγραψα πριν, το χιούμορ όταν υπάρχει, είναι καλό για ορισμένους ανθρώπους, κακό για κάποιους άλλους, αναγνωρίζεται από όλους όμως η ύπαρξη χιούμορ πέρα από την αξιολόγησή του. Ομοίως, αναγνωρίζεται από όλους και η απουσία του όταν δεν υπάρχει, ειδικά αυτή.
Τα παραδείγματα. Πάρε δύο μεγάλους ηθοποιούς, το Γούντυ Άλλεν και το δικό μας, Θανάση Βέγγο. Σε άλλους φαίνονται "κρύοι" επομένως κακό χιούμορ. Άλλοι, πίνουν νερό στο όνομά τους και γελάνε, επομένως καλό χιούμορ. Από όλους, αναγνωρίζεται ότι κάνουν χιούμορ.
Παίρνουμε τώρα δύο σοβαρούς ηθοποιούς, Μάρλον Μπράντο, Αλαίν Ντελόν. Αυτοί, ειδικά ο δεύτερος, δε βγάζουν χιούμορ με τίποτα και είναι το πρώτο αντιληπτό πράγμα στους ρόλους που παίζουν. Από όλους, ανεξαιρέτως.
Κατά σύμπτωση, οι δύο πρώτοι μιλούν πολύ. Οι δύο δεύτεροι είναι ολιγόλογοι και "παίζουν" με το μυστήριο. Οι δεύτεροι, τραβούν τις γυναίκες. Οι πρώτοι, θα σε τραβήξουν να γελάσεις, αλλά αν δεν υπάρχουν και άλλα στοιχεία στο χαρακτήρα τους να τραβήξουν μία γυναίκα, "σεξ απήλ" δε βγάζουν μόνο επειδή είναι πνευματώδεις.
Ελπίζω, με κατάλαβες τώρα. Έτσι, επανερχόμαστε και στο θέμα
Δεν με ενοχλεί να μιλάει πολύ, αρκεί να λέει για μένα, τι όμορφος που είμαι κλπ.
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media