Η μουσική είναι τρόπος ζωής, άποψης ,νόησης, επικοινωνίας και τα ακούσματα, οι στίχοι, η μελωδία , η ένταση. το πολυποίκιλο αυτης είναι που γεμίζουν τις ψυχες μας..
Ειναι εικονες, απο αυτες που γεννιουνται οταν τα λογια δεν αρκουν να περιγραψουν την διασταση της μουσικης...
γεμάτη σάουντρακ.
Όλα μας τα "τεύχη", συνδυασμένα με μουσικές που ακούγαμε, ακούσαμε, ακούμε.Παιδικότητα, ενηλικίωση, αγωνία, χαρά, πόνος, παρέα, έρωτας, φιλία, νίκη, ήττα, απώλεια... Όλα συνοδεύονται από κάποιους ήχους.Ας πούμε, αυτό εδώ το παρακάτω, τόχω αφιερώσει ερωτευμένη. Και ναι, περισσότερες από μία φορές. Οι "βασιλιάδες" μου γίναν βάτραχοι. Αυτό έμεινε ανεξίτηλο. (Ακούγεται και με κλειστά μάτια)Παράθεση:
Σχόλιο # 7 από NightWsh
Δεν είναι τυχαίο που ο Νίτσε είπε ότι η ζωή θα ήταν ένα λάθος χωρίς τη μουσική.Αλλοι πάλι λένε ότι οι άνθρωποι είναι σαν τη μουσική...άλλοι ευχάριστη μελωδία άλλοι απλά θόρυβος...Η διαφορά είναι ότι όλα τα είδη μουσικής έχουν ακροατήριο...όχι όμως όλοι οι άνθρωποι...Η μουσική μας βοηθάει να προλάβουμε να χορέψουμε το αγάπημενο τραγουδι της ζωής πριν τελειώσει ...διαφορετικά το μόνο που θ ακούμε είναι τον ήχο από τα παπούτσια μας στο πάτωμα!Η μουσική είναι μόνο ζωή!
Επειδή ήτανε "βασιλιάδες". Ας τους έβλεπες ως "βατράχια" (που ήταν) μήπως κάνας καψερός γίνει πρίγκηπας
Παράθεση:
Η ζωή μας όλη
Σχόλιο # 10 από alexandriani1γεμάτη σάουντρακ.
Όλα μας τα "τεύχη", συνδυασμένα με μουσικές που ακούγαμε, ακούσαμε, ακούμε.Παιδικότητα, ενηλικίωση, αγωνία, χαρά, πόνος, παρέα, έρωτας, φιλία, νίκη, ήττα, απώλεια... Όλα συνοδεύονται από κάποιους ήχους.Ας πούμε, αυτό εδώ το παρακάτω, τόχω αφιερώσει ερωτευμένη. Και ναι, περισσότερες από μία φορές. Οι "βασιλιάδες" μου γίναν βάτραχοι. Αυτό έμεινε ανεξίτηλο. (Ακούγεται και με κλειστά μάτια)
https://www.youtube.com/watch?v=24ym8YXWt8M&ab_channel=abreuvoir
Σας διαβαζω και αναρωτιεμαι πως θα αισθανοταν με τα ποστς σας ενας εκ γενετης κουφος,,,απο οτι εχω διαβασει οι εκ γενετης κουφοι που ενταχθηκαν νωρις στη δικη τους κοινοτητα (εμαθαν τη γλωσσα,τους κλπκλπ) εχουν μια πολλη γεματη ζωη γι αυτο και ειναι εναντιοι πχ στα κοχλιακα εμφυτευματα (με τη αιτιολογια οτι ενα παιδι μειωμενης ακοης δε θα λειτουργησει ποτε «κανονικα» σε μια κοινωνια ομιλουντων, θα ειναι παντα «αναπηρο», ενω αν αναπτυχθει απο την αρχη ως κωφο τοτε θα εχει μια πληρη ζωη,,,απλοικα,,,θα αξιοποιησει διαφορετικα τις περιοχες του νου που σε μας ασχολουνται με την ακοη
Η μουσικη ξυπνα μεσα μας συναισθηματα, αλλα εγω οσο περνα ο χρονος ολο και προτιμω τον ηχο της σιωπης,,,για αυτο και ο προβληματισμος μου περι,,, κουφοτηταςΛες ε? να ελπιζω?
Παράθεση:
Σχόλιο # 12 από Joie_De_VivreΕπειδή ήτανε "βασιλιάδες". Ας τους έβλεπες ως "βατράχια" (που ήταν) μήπως κάνας καψερός γίνει πρίγκηπας
Δεν είναι τυχαίο ότι 20 αιώνες πριν ο Πολυβιος είχε πει οτι η μουσική εξημερωνει τα ήθη...
Σύμφωνα με την επιστήμη, η μουσική δρα ως αναλγητικο στον ανθρωπινο πόνο...Μία βιωματική εμπειρία , ίσως αποτυπώσει, πόσο επιδραστική είναι η μουσική στις ζωές των ανθρώπων.
Ήταν λοιπόν φθινόπωρο του 1981.Είχα την τύχη ο μεγάλος μου αφελφός,στην ηλικία των 15 ετών μου, να με πάρει στην θρυλική συναυλία του Rory Gallagher sto Pale De Spor στην Θεσσαλονίκη. Εκεί άναυδος και εντυπωσιασμένος με την μουσική τουRory, γνώρισα σε ηλικία 15 ετών,κάτι άλλο πέρα απο το "Υπάρχω¨του Καζαντζίδη,το "Απαλλάχτηκα από σένα" του Μενιδιάτη ή το "Οne wait ticket " των Eruption. Έκτοτε με την μουσική επιδραση αυτου του θρύλου, διαμορφώθηκε χαρακτήρας, χτίστηκαν αξίες, ένας έφηβος μετεξελίχτηκε σ αυτό πού ναι σήμερα,όπως και πολλοί/ες αλλοι.ες νεοι και νέες. Αυτή λοιπόν η ηθική αξία της μουσικής ειναι που της δίνει ηθοπλαστική δυναμη και διαμορφώνει προσωπικότητες,ικανές να στελεχώσουν μια κοινωνία.Είναι η βαθειά επίδρασή της στους ανθρώπους, στην ανατροφή συνειδήσεων και στην πορεία της ζωης τους!
Παράθεση:
Σχόλιο # 6 από Joie_De_Vivre
Δε λέω όχι. Βάλε όμως στη θέση της λέξης "μουσική" αυτήν του "έρωτα", να μου πάει καλύτερα στο αυτί μου.
...Όλα θα ταίριαζαν , αν εννοιολογικά και οχι μόνο, ήταν ιδια..Είναι όμως?
https://www.youtube.com/watch?v=MNXC_gNYQG8
Δεν ξερω για τα υπολοιπα, αλλα αυτο για τα φυτα εχει καταρριφθει,,,ειναι αστικος μυθος του προηγουμενου αιωνα!!! Καλε ρωτα και τον ενικο που εχει στη μουγγα τις αλοκασιες και εχουν γινει ζουγκλα
Παράθεση:
Σχόλιο # 16 από apolitiiiΔεν είναι τυχαίο ότι 20 αιώνες πριν ο Πολυβιος είχε πει οτι η μουσική εξημερωνει τα ήθη...
Σύμφωνα με την επιστήμη, η μουσική δρα ως αναλγητικο στον ανθρωπινο πόνο...
Συναισθήματα, χαρα, λύπη, έρωτας τα πάντα εκφράζουνται με την μουσική, τα φυτά μεγαλωνουν με την μουσική
https://youtu.be/bNnFFKv_NyI
Imagine
Για μενα η μουσικη ειναι μονο συναισθημα...
Καθε μουσικο κομματι κλειδωνει με την στιγμη εκεινη της ζωης μου...Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media