Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!

Η επιδραση της μουσικησ

Επιλέξτε σελίδα: (1-19)
Σελίδες 12345678910Τελ.»

Mondeo-

# 21 στις 23/10/2022
author
Ανδρας / 57 / Ελεύθερος
Ν. Χίου / Οινούσσες
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 194
'Aρεσαν+: 0%

Παράθεση:
Σχόλιο # 9 από Enikos

Η μουσικη για εμενα . . . .

Ειναι εικονες, απο αυτες που γεννιουνται οταν τα λογια δεν αρκουν να περιγραψουν την διασταση της μουσικης...

https://www.youtube.com/watch?v=SD5engyVXe0&ab_channel=Amit

.. Αδικούμε την μουσική αν πουμε οτι είναι μόνο εικόνες..Έχουμε την ιδια μούρλα στο ίδιο πάθος, που λέγεται ηθική αξία της μουσικής!

Συνεχιζω  από εκεί που το άφησες..

https://www.youtube.com/watch?v=YkADj0TPrJA

Αρέσει στο μέλος demi--

Mondeo-

# 22 στις 23/10/2022
author
Ανδρας / 57 / Ελεύθερος
Ν. Χίου / Οινούσσες

Απόλυτα επιδραστικός ηχος  σε όλα//οταν ο νους συλλογιέται ..όχι ομως ασύστολα!

https://www.youtube.com/watch?v=TnAgc1kgvLc
Αρέσει στο μέλος demi--

Mondeo-

# 23 στις 23/10/2022
author
Ανδρας / 57 / Ελεύθερος
Ν. Χίου / Οινούσσες

https://www.youtube.com/watch?v=iHm7uIC84YM

..Όλα γίνονται όπου δει  ..(μην υπάρχει σύγχυση με το βλέπει)

Joie_De_Vivre

# 24 στις 23/10/2022
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Δε νομίζω να την αδικούμε. Την ακοή σου θα προτιμούσες να χάσεις ή την όραση ;

Όσο για την ηθική αξία της μουσικής.. χάνω τη συχνότητα  

Παράθεση:
Σχόλιο # 21 από Mondeo-

.. Αδικούμε την μουσική αν πουμε οτι είναι μόνο εικόνες..Έχουμε την ιδια μούρλα στο ίδιο πάθος, που λέγεται ηθική αξία της μουσικής!

Συνεχιζω  από εκεί που το άφησες..

https://www.youtube.com/watch?v=YkADj0TPrJA

2022summer

# 25 στις 23/10/2022
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Όταν έχουμε καλύψει τις ανάγκες επιβίωσης, τότε έχουμε ανάγκη τροφής και για την ψυχή. Μουσική και ζωγραφική για εμένα είναι οι κορυφαίες τέχνες.

Joie_De_Vivre

# 26 στις 23/10/2022
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Η διαφορά, είναι ότι η μουσική επηρεάζει μόνο την αίσθηση της ακοής. Ο έρωτας, επηρεάζει όλες τις αισθήσεις μαζί. Για αυτό και υπερέχει. Αν δε νοιώθεις έρωτα για κάτι, δε θα νοιώσεις ούτε τη μουσική.

Και αφού σου αρέσει τόσο η μουσική, πιστεύω καταλαβαίνεις πολύ καλά τί θέλω να πω.

Παράθεση:
Σχόλιο # 18 από Mondeo-

...Όλα θα ταίριαζαν , αν εννοιολογικά και οχι μόνο, ήταν ιδια..Είναι όμως?

https://www.youtube.com/watch?v=MNXC_gNYQG8

Kristina_

# 27 στις 23/10/2022
author
Γυναίκα / 58 / Ελεύθερη
Μπαγκλαντές
Απαντήσεις: 2.829

Ε νομιζω ολοι οι ενηλικες προτιμουν να χασουν την ακοη! Ομως το να γεννηθεις κουφος ειναι μεγαλυτερη αναπηρια απο το να γεννηθεις τυφλος,,,αν ο κουφος δεν εκπαιδευτει απο νωρις τοτε χανειτο τρενο της «γλωσσας» και της σκεψης (δεν ειναι τυχαιο το deaf and dumb των εγγλεζων) ,,,ευτυχως στην εποχη μας λαμβανονται, συνηθως, εγκαιρα μετρα

Αυτο με την ηθικη αξια της μουσικης και γω απλα το προσπερασα (δλδ εχουν οι,,,τυπου παολας ηθικη αξια? Μπααα),,,η θα πουμε «αυτο δεν ειναι μουσικη??? Δε γινεται δουλεια ομως ετσι

Παράθεση:
Σχόλιο # 24 από Joie_De_Vivre

Δε νομίζω να την αδικούμε. Την ακοή σου θα προτιμούσες να χάσεις ή την όραση ;

Όσο για την ηθική αξία της μουσικής.. χάνω τη συχνότητα  

Αρέσει στο μέλος Enikos

Mondeo-

# 28 στις 24/10/2022
author
Ανδρας / 57 / Ελεύθερος
Ν. Χίου / Οινούσσες

Ποιος περίεργος συνειρμός, ποια άσχετη συσχέτιση, συνδέει την αισθητηριακή αναπηρία ενός ανθρώπου, με την τέχνη οποιασδήποτε μορφής και την αξία της. Από πότε ή κώφωση ή η τύφλωση αίρει ή ακυρώνει την τέχνη και την ηθική αξία αυτής. Από πότε επειδή δεν μπορώ να ακούσω μία σύνθεση, από το πιάνο του Σοπέν ή να δω την Καπέλα Σιστίνα ,που φιλοτέχνησε ο Μικελάντζελο, αυτή η προσωπική μου αναπηρία, ακυρώνει την αξία των ως άνω.

Και πώς μια τέτοια στρεβλή αντίληψη, δικαιολογεί την δυνατότητα και την δεινότητα του Μπετόβεν, που από τα 26 του , όντας κουφός, για 30 χρόνια, με τα έργα του μετέτρεψε την κλασική μουσική σε κάτι μεγαλύτερο, τολμηρότερο και πιο μεγαλεπήβολο από ποτέ.   Η πώς ο Esref Armagan, ο οποίος γεννήθηκε τυφλός, αυτή του η ¨αδυναμία» δεν τον εμπόδισε να «βλέπει» τον κόσμο και μετά να τον ζωγραφίζει με εντυπωσιακή ρεαλιστικότατα και λεπτομέρεια.   Συνεπώς καλό θα είναι να αποφεύγουμε τέτοιες προσεγγίσεις, που δεν έχουν καμία αλήθεια μέσα τους, παρά μόνο μία «εύπεπτη» παραμόρφωση αυτής, ως προς την τέχνη και το μέγεθος της.

https://www.youtube.com/watch?v=_mdyCDpdec4
Αρέσει στα μέλη trocadero, demi--

Mondeo-

# 29 στις 24/10/2022
author
Ανδρας / 57 / Ελεύθερος
Ν. Χίου / Οινούσσες

Joie de vivre

Επαναλαμβάνεσαι ασθμαίνοντας να συγχέεις τον έρωτα σέ θέμα που δεν μιλά για τον έρωτα. Μιλά για την επίδραση της μουσικής στους ανθρώπους, που πίστεψε με έχει απασχολήσει τους φιλοσόφους και μελετητές εδώ και χιλιάδες χρόνια. Και μια και δηλώνεις ανίδεος σχετικά με την ηθική αξία της μουσικής ένας «τυχάρπαστος» με το όνομα Πλάτωνας ( δεν ξέρω αν τον έχεις ακουστά), θεωρούσε ότι η μουσική μπορεί να επηρεάσει συναισθηματικά το άτομο είτε θετικά, είτε αρνητικά. Επιπλέον, υποστήριζε ότι η μουσική έχει ηθοπλαστική δύναμη και μπορεί να διαμορφώσει σωστές προσωπικότητες, ικανές να στελεχώσουν την κοινωνία. Ένας άλλος τυχαίος, ονόματι Αριστοτέλης, είχε αντιληφθεί την βαθιά επίδραση της μουσικής στα ανθρώπινα όντα. Επεσήμανε ωστόσο, ότι ο άνθρωπος θα είναι σε θέση να αντιληφθεί και εν συνεχεία να κατανοήσει βαθιά την ηθική αξία της μουσικής, υπό την προϋπόθεση ότι θα εξασκεί τη Μουσική Τέχνη. Επομένως, δεν αρκεί μόνο η μουσική ακρόαση για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα ενός νέου ανθρώπου, αλλά χρειάζεται και η μουσική εκτέλεση.    Tέλος, υπάρχει μια φράση του Γερμανού φιλόσοφου Αrthur Schopenhauer, πού ίσως σε βοηθήσει να καταλάβεις , ότι εκτός από τον έρωτα, που εμμονικά τον αναφέρεις: «Η επίδραση της μουσικής στον άνθρωπο είναι τόσο πιο ισχυρή και διεισδυτική από την επίδραση που ασκούν σ' αυτόν οι άλλες τέχνες, επειδή οι άλλες τέχνες εκφράζουν τις σκιές των πραγμάτων, ενώ η μουσική την ουσία τους" .
 Σιγά τον Schopenhauer θα μου πεις:.. τι μας είπε τώρα>? Εε σωστά?

https://www.youtube.com/watch?v=VGgLdyKK6ic

Αρέσει στα μέλη trocadero, demi--

Joie_De_Vivre

# 30 στις 24/10/2022
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Έχεις δίκιο μου φαίνεται ως προς την ακοή. Αν θυμάμαι καλά, κάπου έχω διαβάσει ότι είναι η πρώτη αίσθηση του ανθρώπου που αναπτύσσεται και μάλιστα από την εμβρυϊκή ηλικία. Συμβαδίζει λοιπόν με την εξέλιξη του εγκεφάλου από τη βάση του.

Αν αυτό ισχύει, δε μου φαίνεται παράξενο να μην αναπτύσσεται επαρκώς ο εγκέφαλος στους εκ γενετής κουφούς χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση. Το παράδειγμα της Έλεν Κέλερ ακόμα και σήμερα συγκλονίζει.

Δεν το είχα σκεφτεί και σε ευχαριστώ που μου άνοιξες ένα εντελώς πρωτόγνωρο πεδίο μελέτης.

Παράθεση:
Σχόλιο # 27 από Kristina_

Ε νομιζω ολοι οι ενηλικες προτιμουν να χασουν την ακοη! Ομως το να γεννηθεις κουφος ειναι μεγαλυτερη αναπηρια απο το να γεννηθεις τυφλος,,,αν ο κουφος δεν εκπαιδευτει απο νωρις τοτε χανειτο τρενο της «γλωσσας» και της σκεψης (δεν ειναι τυχαιο το deaf and dumb των εγγλεζων) ,,,ευτυχως στην εποχη μας λαμβανονται, συνηθως, εγκαιρα μετρα

Αυτο με την ηθικη αξια της μουσικης και γω απλα το προσπερασα (δλδ εχουν οι,,,τυπου παολας ηθικη αξια? Μπααα),,,η θα πουμε «αυτο δεν ειναι μουσικη??? Δε γινεται δουλεια ομως ετσι

Oxaman

# 31 στις 24/10/2022
author
Γυναίκα / 56 / Χήρα
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 390

Είχα την τύχη και την ευτυχία να μεγαλώσω σ ένα μουσικό νησί.

Στο σπίτι μας το ράδιο ή το πικ απ πάντα ανοιχτό.

Έμαθα να χορεύω συρτάκι και χασάπικο στις γιορτές με τον πατέρα μου και τους φαντάρους του.

Πάντα υπήρχε λόγος για μουσική.

Όταν είμαι χαρούμενη ακούω μουσική.

Όταν είμαι λυπημένη ακούω μουσική.

Όταν είμαι ερωτευμένη ακούω μουσική.

Όταν έχω νεύρα ακούω μουσική χαχαχαχα.

Σαν οικογένεια εκφραζόμασταν μέσα από την μουσική και αυτό έμαθα και στο παιδί μου.

Θυμάμαι τον πατέρα μου όταν με μάλωνε γιατί ήμουν σκατόπαιδο και πορτογύρα ,έκλαιγα για να τον τουμπάρω και να μην τις φάω χαχαχα , να με παίρνει αγκαλιά και να μου τραγουδάει

https://youtu.be/nEWJZvalRow

Η μουσική είναι συναίσθημα.

Αρέσει στα μέλη demi--, Enikos και σε ακόμα 2 μέλη.

Enikos

# 32 στις 24/10/2022
author
Ανδρας / 79 / Χήρος
Βοσνία - Ερζεγοβίνη
Θέματα: 22
Απαντήσεις: 30.091

Ειπα οτι για εμενα ειναι εικονες...δεν ειπα οτι ειναι μονο εικονες...

Το αντιληπτο φασμα συχνοτητων του καθε ενος μας, ειναι διαφορετικο και απειρο...

https://www.youtube.com/watch?v=FpSbP7nn3oQ

Enikos

# 33 στις 24/10/2022
author
Ανδρας / 79 / Χήρος
Βοσνία - Ερζεγοβίνη
Θέματα: 22
Απαντήσεις: 30.091

Κανεναν δεν ξερουμε...καμια ρηση δεν γνωριζουμε...ουτε ξερουμε πως ο Μπετοβεν "ακουγε" την μουσικη που δημιουργουσε δαγκωνοντας το πιανο του...

Μας επιτρεπεται να ακουμε μουσικη χρησιμοποιωντας μονο τον φασματικο μας δεκτη?...

Η θα γινει αντικειμενο επιλογης, αναλογως του βαθμου θεωρητικης γνωσης του ατομου?...

Δεν περιεχει τοσα λογια η αιτια που ακουμε μουσικη...διοτι τα λογια, συνθλιβουν το μεγαλειο του συναισθηματος...

https://www.youtube.com/watch?v=zQEV-XemfcE

Αρέσει στο μέλος Kristina_

alexandriani1

# 34 στις 24/10/2022
author
Γυναίκα / 60 / Διαζευγμένη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 7
Απαντήσεις: 1.804

Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι ενώ λένε πως η μουσική εξευμενίζει τα ήθη, είναι προφανές πως δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα με τους προσβλητικούς, τους είρωνες και τους έχοντες μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους.

Τι να σου κάνει κι ο Stevie Wonder κι ο οποιοσδήποτε...

Παράθεση:
Σχόλιο # 29 από Mondeo-

Joie de vivre

Επαναλαμβάνεσαι ασθμαίνοντας να συγχέεις τον έρωτα σέ θέμα που δεν μιλά για τον έρωτα. Μιλά για την επίδραση της μουσικής στους ανθρώπους, που πίστεψε με έχει απασχολήσει τους φιλοσόφους και μελετητές εδώ και χιλιάδες χρόνια. Και μια και δηλώνεις ανίδεος σχετικά με την ηθική αξία της μουσικής ένας «τυχάρπαστος» με το όνομα Πλάτωνας ( δεν ξέρω αν τον έχεις ακουστά), θεωρούσε ότι η μουσική μπορεί να επηρεάσει συναισθηματικά το άτομο είτε θετικά, είτε αρνητικά. Επιπλέον, υποστήριζε ότι η μουσική έχει ηθοπλαστική δύναμη και μπορεί να διαμορφώσει σωστές προσωπικότητες, ικανές να στελεχώσουν την κοινωνία. Ένας άλλος τυχαίος, ονόματι Αριστοτέλης, είχε αντιληφθεί την βαθιά επίδραση της μουσικής στα ανθρώπινα όντα. Επεσήμανε ωστόσο, ότι ο άνθρωπος θα είναι σε θέση να αντιληφθεί και εν συνεχεία να κατανοήσει βαθιά την ηθική αξία της μουσικής, υπό την προϋπόθεση ότι θα εξασκεί τη Μουσική Τέχνη. Επομένως, δεν αρκεί μόνο η μουσική ακρόαση για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα ενός νέου ανθρώπου, αλλά χρειάζεται και η μουσική εκτέλεση.    Tέλος, υπάρχει μια φράση του Γερμανού φιλόσοφου Αrthur Schopenhauer, πού ίσως σε βοηθήσει να καταλάβεις , ότι εκτός από τον έρωτα, που εμμονικά τον αναφέρεις: «Η επίδραση της μουσικής στον άνθρωπο είναι τόσο πιο ισχυρή και διεισδυτική από την επίδραση που ασκούν σ' αυτόν οι άλλες τέχνες, επειδή οι άλλες τέχνες εκφράζουν τις σκιές των πραγμάτων, ενώ η μουσική την ουσία τους" .
 Σιγά τον Schopenhauer θα μου πεις:.. τι μας είπε τώρα>? Εε σωστά?

https://www.youtube.com/watch?v=VGgLdyKK6ic

Αρέσει στα μέλη hornet19, Kristina_ και σε ακόμα 2 μέλη.

NightWsh

# 35 στις 24/10/2022
author
Γυναίκα / 44 / Διαζευγμένη
Ν. Αττικής (Ανατολική) / Βούλα
Απαντήσεις: 666

Μεσιέ Μοντεο..

Η ηθική ασχολείται κυρίως με ποιες ανθρώπινες πράξεις είναι αποδεκτές και ποιες ανάρμοστες και λανθασμένες...(για τα πρακτικά)

Εμείς δεν έχουμε διαβάσει κάτι τέτοιο στους Έλληνες φιλοσόφους...

Θα χαρούμε πάρα πολύ να μας παραθέσετε τα αναλογα γνωμικά...

Που αναφέρονται στην ηθική και όχι στην επίδραση της μουσικής στην ανθρώπινη φύση...και κυρίως ψυχή!

Θα ήθελα να σας επισημάνω άλλο το ήθος και άλλο η ηθικη.

Η ηθική διαφορφωνεται ...το ήθος δεν είναι αποτέλεσμα ελέγχου και τιμωριας..

Οπότε για την καλύτερη κατανοηση σας θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι η μουσική δεν διαμορφώνει χαρακτήρες μόνο την ψυχοσύνθεση μας επηρεάζει.

Και όταν ένας άνθρωπος εξυμνεί τον έρωτα μέσα από την μουσική δεν επαναλαμβάνεται.. νιώθει.

Οπότε πριν κομπασουμε για φιλοσοφικά απόφθεγματα προτείνεται να έχουμε κατανοήσει πλήρως το νόημα τους. 

Επειδή δεν θα μας χαρακτηρίσουν επαναλαμβανόμενους αλλά ημιμαθείς..

Αβεκ Αμούρ πάντα...

Η με το συμπαθιο..

Αν σας είναι πιο γνωριμο

Και μερσι

Αρέσει στα μέλη alexandriani1, Kristina_ και σε ακόμα 2 μέλη.

Joie_De_Vivre

# 36 στις 24/10/2022
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Όταν κάποιος αγνοεί.. την αριθμητική και λογική διάταξη των σχολίων.. γνωρίζει μόνο από "ταυτίσεις" αλλά ουδέποτε από "παραλληλισμούς".. παραθέτει αποσπάσματα φιλοσόφων, αλλά του είναι "δυσκολάκι" οι αντιπαραθέσεις εννοιών των ιδίων ανθρώπων που προτάσσει.. μπερδεύει έννοιες όπως "ήθος" "ηθική", "ηθοπλασία", "ηθικοπλαστικότητα" κλπ..

...ποια τύχη σε περιμένει να συνεχίσεις κάθε διάλογο μαζί του ;

Απλό. Τον αφήνεις στο "θέμα" του, που τελικά δεν είναι η μουσική...

Και του προτείνεις, να ακούει περισσότερο Μπαχ. Ηρεμεί τα νεύρα 

Παράθεση:
Σχόλιο # 34 από alexandriani1

Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι ενώ λένε πως η μουσική εξευμενίζει τα ήθη, είναι προφανές πως δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα με τους προσβλητικούς, τους είρωνες και τους έχοντες μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους.

Τι να σου κάνει κι ο Stevie Wonder κι ο οποιοσδήποτε...

sa7an1c

# 37 στις 24/10/2022
author
Ανδρας / 51 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Περιστέρι
Απαντήσεις: 17
Εγώ όταν θέλω να ευρανθεί η καρδία μου και να αγαλλιάσει η ψυχή μου, βάζω να ακούσω αυτό:
https://www.youtube.com/watch?v=ukZYP5Dy43E
Πετυχαίνω το αντίθετο αποτέλεσμα

demi--

# 38 στις 24/10/2022
author
Γυναίκα / 48 / Διαζευγμένη
Ν. Μαγνησίας / Βόλος
Απαντήσεις: 93
Καποιος/α για να εκπαιδευτει στον μουσικο κοσμο και να αποδωσει ενα μουσικο εργο πρεπει να εχει πειθαρχια, υπομονη και επιμονη...
Αυτο ειναι διαμορφωση χαρακτηρα...

Οπως παλι ο μουσικος εχει την δυνατοτητα να αντιλαμβανεται και να αναπαραγει την μουσικη σκεψη εσωτερικα (εσωτερικο αφτι)...
Οπως η εμπνευση που ειναι εγκεφαλικη (χωρις οπωσδηποτε να εχει μουσικο οργανο)...

Υ.Γ Αλεξ διαβασε το πρωτο ποστ του joie De Vivre την ειρωνια που εχει μεσα και δειχνει διαθεσεις... οπως και το οτι δεν εβαλε μουσικη οπως ολοι μας που καλωσορισαμε το θεμα...ηρθε απλα να πει αυτο...

Kristina_

# 39 στις 24/10/2022
author
Γυναίκα / 58 / Ελεύθερη
Μπαγκλαντές

Σορρυ μοντεο αλλα εγω δεν ακυρωσα καμια αξια καμιας τεχνης,,,απλα εγραψα οτι τα ποστς με εκαναν να σκεφτω περι ,,,. κλπκλπ δε  ακυρωσα εγω καμια αξια με αυτο το σκεπτικο,,,ουτε κανενας αλλος νομιζω

Οτι δεν κατανοω τα περι ηθικης αξιας της μουσικης,,,αυτο ναι το εγραψα ,,,αν δεν σαρεσει τι να σου κανω,,,να το κατανοησω για να σαι οκ σορρυ αλλα δε γινεται,,,παραμονο αν με πεισεις,,,μπορει???

Παράθεση:
Σχόλιο # 28 από Mondeo-

Ποιος περίεργος συνειρμός, ποια άσχετη συσχέτιση, συνδέει την αισθητηριακή αναπηρία ενός ανθρώπου, με την τέχνη οποιασδήποτε μορφής και την αξία της. Από πότε ή κώφωση ή η τύφλωση αίρει ή ακυρώνει την τέχνη και την ηθική αξία αυτής. Από πότε επειδή δεν μπορώ να ακούσω μία σύνθεση, από το πιάνο του Σοπέν ή να δω την Καπέλα Σιστίνα ,που φιλοτέχνησε ο Μικελάντζελο, αυτή η προσωπική μου αναπηρία, ακυρώνει την αξία των ως άνω.

Και πώς μια τέτοια στρεβλή αντίληψη, δικαιολογεί την δυνατότητα και την δεινότητα του Μπετόβεν, που από τα 26 του , όντας κουφός, για 30 χρόνια, με τα έργα του μετέτρεψε την κλασική μουσική σε κάτι μεγαλύτερο, τολμηρότερο και πιο μεγαλεπήβολο από ποτέ.   Η πώς ο Esref Armagan, ο οποίος γεννήθηκε τυφλός, αυτή του η ¨αδυναμία» δεν τον εμπόδισε να «βλέπει» τον κόσμο και μετά να τον ζωγραφίζει με εντυπωσιακή ρεαλιστικότατα και λεπτομέρεια.   Συνεπώς καλό θα είναι να αποφεύγουμε τέτοιες προσεγγίσεις, που δεν έχουν καμία αλήθεια μέσα τους, παρά μόνο μία «εύπεπτη» παραμόρφωση αυτής, ως προς την τέχνη και το μέγεθος της.

https://www.youtube.com/watch?v=_mdyCDpdec4

Αρέσει στα μέλη Enikos, NightWsh

Kristina_

# 40 στις 24/10/2022
author
Γυναίκα / 58 / Ελεύθερη
Μπαγκλαντές

Μια μικρουλα «ενσταση» μονο,,,δεν μας επηρεάζουν ολους τα ιδια πραγματα,,,για σενα (και για αλλους ισως) μπορει να η μουσικη (η δεν ξερω γω τι) να ηταν καθοριστικος παραγοντας για την εξελιξη σας, για μενα (και για αλλους επισης) μπορει να ηταν κατι αλλο κατι που εσυ να μην το φανταζεσαι καν,,,κουλλλ

Παράθεση:
Σχόλιο # 17 από Mondeo-

Μία βιωματική εμπειρία , ίσως αποτυπώσει, πόσο επιδραστική  είναι η μουσική στις ζωές των ανθρώπων.

Ήταν λοιπόν φθινόπωρο του 1981.Είχα την τύχη ο μεγάλος μου αφελφός,στην ηλικία των 15 ετών μου, να με πάρει στην θρυλική συναυλία του  Rory Gallagher sto Pale De Spor στην Θεσσαλονίκη.  Εκεί άναυδος και εντυπωσιασμένος με την μουσική τουRory, γνώρισα σε ηλικία 15 ετών,κάτι άλλο πέρα απο το "Υπάρχω¨του Καζαντζίδη,το "Απαλλάχτηκα από σένα" του Μενιδιάτη ή το "Οne wait ticket " των Eruption.  Έκτοτε με την μουσική επιδραση αυτου του θρύλου, διαμορφώθηκε χαρακτήρας, χτίστηκαν αξίες, ένας έφηβος μετεξελίχτηκε  σ αυτό πού ναι σήμερα,όπως και πολλοί/ες αλλοι.ες νεοι και νέες.  Αυτή λοιπόν η ηθική αξία της μουσικής ειναι που της δίνει ηθοπλαστική δυναμη  και διαμορφώνει προσωπικότητες,ικανές να στελεχώσουν μια κοινωνία.Είναι η βαθειά επίδρασή  της στους ανθρώπους, στην ανατροφή συνειδήσεων και στην πορεία της ζωης τους!
https://www.youtube.com/watch?v=B4X4rdyXIEw

Αρέσει στα μέλη hornet19, alexandriani1 και σε ακόμα 2 μέλη.
Επιλέξτε σελίδα: (1-19)
Σελίδες 12345678910Τελ.»
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.