Οι άλλοι...οι άλλοι το είδαν!
Τα κορεξιονς περί αξιών!
Μάθημα 59
Παράθεση:
Σχόλιο # 173 από EnikosΕσυ που το διαβασες, που ειδες να απευθυνεται σε καποιον συγκεκριμενα...
Και κατα δευτερον, δεν ειναι διατυπωμενη κοσμια η θεση μου, η οποια ειναι κοινη θεση της συντριπτικης πλειοψηφιας?...
Μηπως εγραψα κατι το οποιο αποτελει φανταστικο-συκοφαντικο σεναριο?...
Τι εχει συμβει τελικα...
Παράθεση:
Σχόλιο # 169 από NightWshΑπό εμάς δεν γράφτηκε κάτι άσχετο...
Τωρα...
Πήραμε μια τοποθέτηση τη μαγειρεψαμε με μια άλλη που επέλεξε η γυάλινη σφαίρα "εντελώς"τυχαία...
Και
Μακαρόνια με πατάτες...
Οι άλλοι γράφουν άσχετα..
Όχι?
Μπονζουρ
Το θέμα είναι μια πρόχειρη ανάγνωση/ανάλυση της κακοποίησης, σεξουαλικής εν προκειμένω, παιδιών και εφήβων. Ξαναδιάβασε λοιπόν τι γράφεις εδώ κι αν δεν είναι άσχετες οι πατάτες με αυτό εγω είμαι δικαστής
Παράθεση:
Σχόλιο # 170 από TheSpell
Υποθέτω ότι το μέσο σωφρονισμού του μέλλοντος θα είναι το τσιπάκι. Δεν είμαι συνωμοσιολόγος αλλά προς τα εκεί πάει το πράγμα.
Ήδη θεωρούν ότι δεν υπάρχει ελεύθερη βούληση και πως ο εγκέφαλος λειτουργεί είτε ντετερμινιστικά ή τυχαία, πότε όμως ελεύθερα. Κατά συνέπεια ο παιδεραστής είναι ένας άρρωστος παιδόφιλος που μπορεί να "θεραπευθεί" με τις κατάλληλες "εντολές".
Αυτό που μένει να γίνει είναι να πιστεί η κοινωνία και φαίνεται ότι έχει αρχίσει να συναινεί σημαντικά. Υπάρχουν πολλοί χειροκροτητές που θα επιθυμούσαν μία αστυνομία της σκέψης. Ο Θεός θα αντικατασταθεί από την Τεχνητή Νοημοσύνη και οι υπάρξεις θα δικτυωθούν σε μία μπρίζα (που λέει και ο Άσιμος).
Καλή συνέχεια.![]()
Πολύ σωστά! Και φταίει κι αυτός ο Όργουελ που τους έβαλε ιδέες με τον μεγάλο αδερφό
Παράθεση:
Σχόλιο # 172 από EnikosΠερα απο αυτα, ουτε που εχω καταλαβει ομως τι λες, σε αυτη την αριθμημενη σκεψη σου...και τι σχεση εχει με μια απαντηση μου η οποια ουτως η αλλως δεν υπαρχει παρουσα, για να πουμε τι θα γινοταν αν ειχε ρουλεμαν...
Λυπάμαι πιο σαφής δεν γίνεται να είμαι. Καλή συνέχεια με τα off topic
Παράθεση:
Σχόλιο # 173 από EnikosΕσυ που το διαβασες, που ειδες να απευθυνεται σε καποιον συγκεκριμενα...
Και κατα δευτερον, δεν ειναι διατυπωμενη κοσμια η θεση μου, η οποια ειναι κοινη θεση της συντριπτικης πλειοψηφιας?...
Μηπως εγραψα κατι το οποιο αποτελει φανταστικο-συκοφαντικο σεναριο?...
Τι εχει συμβει τελικα...
Ισχύει το ίδιο που αναφέρω και πιο πάνω:
Αν έχεις να γράψεις κάτι σχετικά με το θέμα μπορούμε να το συζητήσουμε
Παράθεση:
Σχόλιο # 174 από EnikosΑν κλειδωθει το θεμα, πραγμα το οποιο απευχομαι, ας μας πει ο θεματοθετης ποιος ξεκινησε το οφ τοπικ...
Εσύ με τα μπεε.
Αν κλειδωθει, λίγη σημασία έχει αφού καλύφθηκε το περιεχόμενό του σε 8-9 σελίδες.
Προσωπική εμπειρία .. μετά τόσους μήνες και αν κρίνω από πολλά σχόλια μου,
που ενώ είχαν εγκριθεί, αργότερα έβγαζαν φτερά και πέταγαν .. συνειδητοποίησα ότι εκείνοι που φωνασκούν και αντιδρούν σε άλλα μέλη, κατηγορώντας τους, ότι πολύ συχνά και για ψύλλου πήδημα πατούν το κόκκινο κουμπί, είναι και εκείνοι που πατούν το κουμπί αναφοράς περισσότερο ..
Στην καθομιλουμένη τους αποκαλούμε .. Οι "σιγανοπαπαδιές"
ή τα σιγανά ποταμάκια να φοβάστε ...
Παράθεση:
Σχόλιο # 178 από Heptamer
Αν συμβαίνει όντως πως κάποιοι (ευαίσθητοι) "άτακτοι" πατανε για ψύλλου πηδημα το τρίγωνακι - πιθανον και με αυτόν τον (καταχρηστικο) τρόπο θέλοντας να θορυβησουν και οδηγήσουν γρήγορα τη διαχείριση στον ...τόπο του εγκλήματος - είναι λίαν απαράδεκτο.
Μέχρι και την τοποθέτηση 158...
Με ελάχιστη συμμετοχή από τον θεματοθετη...
Α
πό την 159 αποφασίστηκε από τον ίδιο να το κάνει οφ τοπικ
Ουπθς εσύ είσαι ο θεματοθετης..
Και μεταξύ μας από το οφ τοπικ και κάτω βλέπω
μεγαλύτερη δραστηριότητα από μεριάς σου..
Δίκασε μας αν κάνουμε λάθος..
Ξανά μερσι!
Παράθεση:
Σχόλιο # 183 από hornet19
Το θέμα είναι μια πρόχειρη ανάγνωση/ανάλυση της κακοποίησης, σεξουαλικής εν προκειμένω, παιδιών και εφήβων. Ξαναδιάβασε λοιπόν τι γράφεις εδώ κι αν δεν είναι άσχετες οι πατάτες με αυτό εγω είμαι δικαστής
Παράθεση:
Σχόλιο # 189 από NightWshΜέχρι και την τοποθέτηση 158...
Με ελάχιστη συμμετοχή από τον θεματοθετη...
Έγραψα τα σεντονάκια μου, εξάντλησα το θέμα (μου) από την δική μου οπτική και δεν μου αρέσει να (ξανα)γράφω τα ίδια, για το θέμα πάντα, γιατί δυστυχώς μου ζητάς-τε να σας εξηγήσω επανειλημμένα τα... εκτός σχεδίου
Και στα εντός μια δυσκολία τη διακρίνουμε...
Λοιπόν έχεις δίκιο η κοινωνική κριτική είναι πιο εύκολη!
Το χεις!
Απλά την επόμενη φορά στο θέμα βάλε και το οφ τοπικ για να ξέρουμε που θα σε διαβάσουμε..
Ps: εσύ με τα λαϊξ κάνε και καμιά τοποθετήση... ξέρεις από τις πετυχημένες..
Κάνουμε καλύτερα κέφια
Εσυ ξεκινησες τα οφ τοπικ...πραγμα που κανεις καθε που εμφανιζεσαι και κανεις τα θεματα σου, οπως καλη ωρα...με μαθηματικη ακριβεια...
Και η ασαφεια ειναι οφ τοπικ, οπως και η κυκλοθυμια...
Παράθεση:
Σχόλιο # 185 από hornet19
Λυπάμαι πιο σαφής δεν γίνεται να είμαι. Καλή συνέχεια με τα off topic
Παρα πολλα εχω γραψει για το θεμα...τι λες...
Αν δεν σου αρεσουν, μην πετας το τοπι εκτος γηπεδου...
Παράθεση:
Σχόλιο # 186 από hornet19
Ισχύει το ίδιο που αναφέρω και πιο πάνω:
Αν έχεις να γράψεις κάτι σχετικά με το θέμα μπορούμε να το συζητήσουμε
Το θεμα βαζει ο θεματοθετης σε μια συζητηση και τις αποψεις του...
Οχι το τι θα γραψουν οι αλλοι, εφ οσον ειναι επιτρεπτο...
Τα ιδια παλι...τα ιδια...οπως παντα...
Ουτε καν σε εσενα δεν αναφερθηκα...και νασαι στα γνωστα σου...
Αλλα σε εχω μαθει...και δεν σε κακιζω...επειδη ειναι και ανευ σημασιας, τα επιλεκτικα και πομπωδους "αντικειμενικοτητας" ντερτια σου...
Παράθεση:
Σχόλιο # 187 από hornet19
Εσύ με τα μπεε.
Αν κλειδωθει, λίγη σημασία έχει αφού καλύφθηκε το περιεχόμενό του σε 8-9 σελίδες.
Απο κοντα και ο πονος για τους αλλους...
Μισό λεπτό.
Βρίσκομαι σε θέμα που περάσαμε στο να κρινόμαστε για το αν είμαστε οφφ τόπικ ή όχι ; Ποιος μας δικάζει και μας κρίνει ; Ας ξεκινήσω λοιπόν.
Εγώ ξεκίνησα με τα οφφ τόπικ, # 148 με Διονυσίου. Πρέπει να έχω τη μεγαλύτερη ποινή.
Στη συνέχεια, παρέσυρα Νάιτ (#149), Άλεξ (#151), Παράνομος (#154) που θα έπρεπε επίσης να καταδικαστούν, αλλά με ελαφρύτερες ποινές λόγω προτέρου έντιμου βίου και επειδή παρεσύρθησαν από εμένα να απαντήσουν πάνω στο δικό μου σχόλιο.
Αλλά και όλοι οι υπόλοιποι όπως η Άλις (που με ρώτησε πώς κατάλαβα για το κλείδωμα), επειδή τόση ώρα μιλάμε οφφ τόπικ για τις αναφορές...
Κρίμα να τα ρίχνουμε όλα σε έναν, που στο κάτω κάτω έκανε χιούμορ πάνω σε σχόλιο που -τουλάχιστον και για μένα που το είδα- δεν πρόσθεσε δα και κάτι καινούριο στο θέμα.. σιγά..τα ίδια και τα ίδια λέμε 2-3 σελίδες τώρα και κλαίμε τη μοίρα μας που δε μπορούμε να κάνουμε κάτι να αλλάξουμε το σκάρτο τούτο το ντουνιά..
Τί βλέπω, επιλεκτική δικαιοσύνη και δικαστές που κάνουν τα "στραβά μάτια" ; Δίκιο έχει ο Ενικός..
Να αναφωνήσουμε τώρα όλοι Μπεε..και να πάμε να βοσκήσουμε σε άλλους αγρούς που δεν έχουνε φαγούρες για τέτοια πράματα ;
..αν μας επιτρέπεται να φύγουμε από αυτό εδώ το "μαντρί"
Παράθεση:
Σχόλιο # 190 από hornet19
Έγραψα τα σεντονάκια μου, εξάντλησα το θέμα (μου) από την δική μου οπτική και δεν μου αρέσει να (ξανα)γράφω τα ίδια, για το θέμα πάντα, γιατί δυστυχώς μου ζητάς-τε να σας εξηγήσω επανειλημμένα τα... εκτός σχεδίου
Για ψύλλου πήδημα, προσωπικά δεν πατω το τριγωνακι. Βασικά, δεν το εχω πατησει ποτέ και για κανέναν - με μια και μοναδική εξαιρεση.
Για Ρόδου ...πήδημα, το συζητώ.
Παράθεση:
##
Σχόλιο # 188 από vanarabitΠροσωπική εμπειρία .. μετά τόσους μήνες και αν κρίνω από πολλά σχόλια μου,
που ενώ είχαν εγκριθεί, αργότερα έβγαζαν φτερά και πέταγαν .. συνειδητοποίησα ότι εκείνοι που φωνασκούν και αντιδρούν σε άλλα μέλη, κατηγορώντας τους, ότι πολύ συχνά και για ψύλλου πήδημα πατούν το κόκκινο κουμπί, είναι και εκείνοι που πατούν το κουμπί αναφοράς περισσότερο ..
Στην καθομιλουμένη τους αποκαλούμε .. Οι "σιγανοπαπαδιές"
ή τα σιγανά ποταμάκια να φοβάστε ...
Παράθεση:
Σχόλιο # 182 από girl_aloud
ισως το πιο αποτελεσματικο στην αντιμετωπιση τετοιων καταστασεων, θα ηταν η παιδεια απο το σπιτι ή το σχολειο ωστε τα εν δυναμει θυματα να μην εφταναν να γινουν οντως θυματα...
Τι να σου κάνει και η όποια παιδεία, οταν οι (εγ)κατεστημένες κοινωνικές καταστασεις παραμένουν ως έχουν και δεν την υποστηρίζουν...
Αυτα τα πραγματα, υπηρχαν, υπαρχουν και θα υπάρχουν. Οτι παγιώνεται, δεν αλλαζει.
Δηλ,
Ο μόνος τρόπος για να εξαλειφθεί (ή να μειωθεί) το έγκλημα
είναι να προσέχουν τα θύματα ?
Και αν τελικά "την πατήσουν"
θα φταίνε τα ίδια που δεν πρόσεχαν ?
Και μετά ?
Ποιός θα τιμωρείται και πώς
Παράθεση:
Σχόλιο # 182 από girl_aloud
Η εννοια του σωφρονισμου εχει χαθει πλεον στις μερες μας. Μπαινεις φυλακη και βγαινεις χειροτερος. Βεβαια αν δεν ηταν οι φυλακες, ακομα θα βασανιζαμε τους εγκληματιες στην πλατεια (οπως στο Μεσαιωνα), αλλα ο αρχικος στοχος που δημιουργηθηκαν οι φυλακες, εχει παψει να υπαρχει προ πολλου. Τα δε ισοβια μονο ισοβια δεν ειναι, γιατι που θα βρεθει ο αναλογος αριθμος φυλακων και αντιστοιχως το αναλογο προσωπικο για να συντηρησουν τοσους ισοβιτες; Ουτε η θανατικη ποινη ειναι λυση, γιατι εχει αποδειχτει οτι δεν αποτρεπει τη διαπραξη περαιτερω εγκληματων... αν ο αλλος ειναι αρρωστακι, δεν τον νοιαζει ουτε η δικη του ζωη, εφοσον καταστρεφει ή δολοφονει αλλες ζωες. Απο την αλλη, οσα καταναγκαστικα εργα να κανει ο Μιχος, η Μουρθου και ο καθε παιδοβιαστης, δεν μπορουν να ισοφαρισουν ουτε στο ελαχιστο τα ψυχολογικα τραυματα των θυματων τους, ουτε τη δολοφονια της ψυχης τους (γιατι και ο βιαστης δολοφονος ειναι...) ισως το πιο αποτελεσματικο στην αντιμετωπιση τετοιων καταστασεων, θα ηταν η παιδεια απο το σπιτι ή το σχολειο ωστε τα εν δυναμει θυματα να μην εφταναν να γινουν οντως θυματα...
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media