Ενταξει...τσαμπα και που συζητατε...το λεει και ο Στρατος...
Να προσθέσω , στον στίχο , ...το καλύτερο , που το άφησες απ εξω ... εσκεμμένα .. !!!
Κι οσο υπάρχουν δάσκαλοι , θα βγαίνουν μαθητάδες ...
Θα σε περάσω , με καλό βαθμό , στην επόμενη τάξη .. !!;
Παράθεση:
Σχόλιο # 55 από paranomosΟσο υπαρχει τραπουλα...
Θα βγαινουνε ρηγαδες..
Κιοσο υπαρχουν νομοι..
Θα βγαινουν και παρανομοι..
Μην πεφτετε καθε φορα απο τα συννεφα..
Δεν λυνονται τετοια θεματα με νομους..ουτε στα δικαστηρια..
Γιατι οι νομοι..μπορει να ραφτουν και στα μετρα τους...δεν τους κανετε εσεις.
Και πως λύνονται αυτα τα θεματα ???
Έχεις αποψη ...???
Παράθεση:
Θα βγαινουνε ρηγαδες..
Κιοσο υπαρχουν νομοι..
Παράθεση:
Θα βγαινουνε ρηγαδες..
Κιοσο υπαρχουν νομοι..
Όσο κι αν συμμερίζομαι τα αισθήματα που δημιουργεί και σε σένα και σε μένα και σε όλον τον υγιή κόσμο το εν λόγω περιστατικό αλλά και πολλά, δυστυχώς, παρόμοια, θα προτιμήσω να μην ανοίξω τον ασκό του Αιόλου, νομιμοποιώντας την θανατική ποινή.
Παράθεση:
Σχόλιο # 52 από EnikosΠοια η διαφορα της εκτελεσης, απο την ισοβια φυλακιση μεχρι να τον πανε τεσσερεις?...
Θα σου πω...
Η αφαιρεση της ζωης του παρεισακτου, σε διαφορετικες χρονικες περιοδους...
Η πρωτη χρονικη περιοδος αφορα το παρον, την μετα την δικη εκτελεση της ποινης και η δευτερη παλι την αφαιρεση της ζωης του μακροπροθεσμα, με οικονομικη επιβαρυνση των πολιτων...
Ο υποκριτικος Δυτικος πολιτισμος παριστανει οτι με τα ισοβια, δεν αφαιρεσε την ζωη καποιου...αλλα τι του εκανε οταν τον εβαλε μεσα ισοβια?...Δεν του αφαιρεσε την ζωη?...
Και οσο εμεις συζηταμε τις αξιες του διαφωτισμου και της δηθεν Δημοκρατιας, αυτοι αλωνιζουν ατιμωρητοι στην ουσια, διοτι τιποτα δεν τους λενε οι αξιες αυτες για να επανακαμψουν εστω...
Γιατι μου δειχνουν καθε μερα αυτο το ανθρωπομορφο τερας, τον Μιχο, αντι να τον εχουν ηδη εκτελεσει με συνοπτικες διαδικασιες, να καταλβω και εγω την αμεση ισχυ και ευαισθησια του Δυτικου πολιτισμου επι των ΘΥΤΩΝ?...
Τι τον περιφερουν στην μουρη μου-μας μεσα, συνοδευοντας την εικονα του απο τομους ανατριχιαστικων λεπτομερειων? Για να συμβει τι?...Να σου πω εγω τι να συμβει...Για να αρχισω να συνηθιζω-ζουμε στην ιδεα οτι απο εδω και περα ο Δυτικος πολιτισμος προστατευει αυτα τα μιασματα...
Ο θεός να μας φυλάξει από το "street justice".
Παράθεση:
Σχόλιο # 57 από Joie_De_VivreΛάικ μεν, μία ένσταση ομως.
Όλοι έτσι θέλουμε για τα ισόβια..και έτσι καταλήγουμε να έχουμε και το "μη λογικό" δις ισόβια..λες και η μία φορά δε θα είναι ποτέ αρκετή.. όμως πρακτικά γίνεται ; Να το εξηγήσω λίγο αυτό.
Ας πάρουμε για παράδειγμα τις ΗΠΑ. Εκεί, η εγκληματικότητα είναι μεγάλη και υπάρχουν πολλές συζητήσεις για την κατάργηση της θανατικής ποινής. Οι φυλακές όμως είναι αυτές που είναι, με συγκεκριμένα τετραγωνικά. Επιπλέον, υπάρχει διαβάθμιση επικινδυνότητας και φυλακές "υψίστης ασφαλείας" που μπορεί να μεταφερθεί ο κρατούμενος.
Πού θα τους στριμώξεις όλους αυτούς για πάντα, και το κυριότερο, αν δέχεται ο πολίτης με τους φόρους του να τους ταΐζουν στην καμπούρα του.
Για αυτό, υπάρχουν και ένα σωρό "παραθυράκια". Μπορεί ας πούμε να μετατραπεί η ποινή του θανστοποινίτη σε ισόβια. Ο ισοβίτης έχει δικαίωμα να μετριαστεί η ποινή του. Άλλος, μπορεί να ζητήσει χάρη από τον κυβερνήτη, αν δε γίνει αποδεκτή την πρώτη, μπορεί να το επαναλάβει και να γίνει αποδεκτή από άλλον κυβερνήτη και πάει λέγοντας..
Πολλοί εγκληματίες, έχουν από κοντά ένα δικηγόρο όπου ενημερώνονται για τα " παραθυράκια " αυτά και για αλλαγές πλαισίου στους νόμους, ώστε να τους ξελασπώνουν και να μπορούν να εγκληματούν πιο άνετα.
Εξετάζονται κατά το δοκούν αν τους αξίζει να ξαναβγούν και λάθη γίνονται πολλά.. και στις εκτελέσεις ακόμα γίνονται λάθη. Όμως..
Σκέψου ένα υποθετικό κράτος/γκέτο όπου οι 5 στους 10 εγκληματούν ή σκοτώνουν..Πού θα μείνουν για πάντα όλοι αυτοί, ποιος τους φυλάει και το κυριότερο, ποιος θα τους πληρώνει..
Δεν είναι τυχαίο ότι στις ΗΠΑ παράλληλα, η οπλοφορία επιτρέπεται.
Να προσθέσω επίσης, ότι σε καιρό πολέμου το να σκοτώσεις τον εχθρό σου επιβαλλεται και είναι αποδεκτό. Αν σε καιρό ειρήνης διαβιείς σε συνθήκες καθημερινού "πολέμου" και κινδυνεύει η ζωή σου, πόσο απέχει και η νομιμοποίηση του φόνου σαν μέσο άμυνας λόγω ανύπαρκτης αστυνόμευσης ; Στα δικαστήρια εξετάζουν και τις συνθήκες, αλλά και τη λαϊκή βούληση πρίν την επιβολή οποιασδήποτε ποινής.. Υπάρχει και όρος "street justice"..
Πριν από χρόνια, φτασμένη δικηγόρος μου διόρθωσε τη λανθασμένη πεποίθηση χρόνων που είχα ότι οι ποινές πρέπει να δίδονται με γνώμονα αυστηρά τη λογική..
" Λάθος, ίσα ίσα το αντίθετο. Με γνώμονα το συναίσθημα και κυρίως λαμβάνοντας υπόψη τις κοινωνικές συνθήκες μέχρι και τον κόσμο που μαζεύεται έξω από τα δικαστήρια αποφασίζονται οι ποινές " μου είπε.
Κατά το "μάνα γέννησε τον σκοτωμένο μάνα και το δολοφόνο"..Να διαλέξουμε ποια θα λυπηθούμε...
Παράθεση:
Σχόλιο # 58 από alisidaΑν επιζήσουν από τον βιασμό.
Αρκετά κοριτσάκια πεθαίνουν από αιμορραγία την πρώτη κι όλας νύχτα του ...γάμου
Να τα πουμε και σε κανενα θυμα αυτα...με φυσικη παρουσια ομως...κοιταζοντας το στα ματια...και φυσικα αφου του μιλησουμε για δικαιωματα και...ευαισθησιες για τον ανθρωπο...
Γιατι τωρα απλα μιλαμε μεταξυ μας και απ'εξω...
Διοτι αν ημασταν εμεις τα θυματα, δεν θα ημασταν τοσο..."μεγαλοψυχοι" και θα ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΜΕ τον οδοντα αντι οδοντος...
Κανω λαθος?...
Και πουσαι!...Ο Ασκος του Αιολου...ειναι διαπλατα ανοιχτος...απο την στιγμη που ζουν οι θυτες απολαμβανωντας τα δικαιωματα τους και τα θυματα ναχουν παει σαν το σκυλι στο αμπελι λες και δεν ειχαν κανενα δικαιωμα να ζησουν...
Παράθεση:
Σχόλιο # 65 από alexandriani1Όσο κι αν συμμερίζομαι τα αισθήματα που δημιουργεί και σε σένα και σε μένα και σε όλον τον υγιή κόσμο το εν λόγω περιστατικό αλλά και πολλά, δυστυχώς, παρόμοια, θα προτιμήσω να μην ανοίξω τον ασκό του Αιόλου, νομιμοποιώντας την θανατική ποινή.
Γιατι...ολα αυτα δεν ειναι street law? Ποιος Θεος να μας φυλαξει απο αυτα...
Η οργανωμενη ασυδοσια?...
Καλα, τελος παντων...υπαρχει αιτια που καταντησαμε ετσι...
Παράθεση:
Σχόλιο # 66 από alexandriani1Ο θεός να μας φυλάξει από το "street justice".
Μα αυτη η λυση αλεξ ειναι πολυ αδικη για την κοινωνια, για ολους μασ δλδ και ευνοηθει μονο τον ενοχο που θα ελπιζει οτι κατι θα αλλαξει και θα τον βγαλουν η θα βγει μονοσ του
Ουτε εγω δεν ειμαι υπερ της θανατικης καταδικης,,,αλλα αν η φυση εφτιαξε ενα τερας ναι εκει λεω να κανουμε ως κοινωνια οτι ειναι εφικτο για να προστατευτουμε,,,ας του δωσουν την επιλογη η ευθανασια η χημικος η οτι αλλο ευνουχισμος (ενπροκεινενω)
Ενταξει καλα τα δικαιωματα του καθενα αλλα,,,οχι για να προστατευψουμε τον παραβατη να διαλυσουμε ολους τους αλλους
Και θα βαλω και ενα αλλι ερωτημα αν επιτρεπει και ο χορνετ: τι θα κανατε αν ενα ατιμο του στενου σας περιβαλλοντος πχ στενος συγγενης,,,παιδι η αδερφος η ακομη και συβτροφος,,,αποκαλυπτοταν οτι ειναι παιδοφιλος; θα αλλαζε κατι στα οσα εχουμε ηδη πει;
Παράθεση:
Σχόλιο # 43 από alexandriani1
Τι σημαινει "ψυχολογικο" αληθεια; που εδραζουν αυτα?
Ειδικη δεν ειμαι αλλα νομιζω οτι πχ αν παψουν να εκκρινονται καποιες ορμονες αλλαζει και η"ψυχολογια" του ατομου και τα ζητουμενα του και το σωμα του,,,προφανως (αυτα μου τα λεει και η προσωπικη μου εμπειρια)
Σε αυτο δε στηριζεται και η θεραπεια με φαρμακευτικη αγωγη ???(που πολυ αμφιβαλω αν υπαρχει αλλου τυπου θεραπεια γενικαα )
Παράθεση:
Σχόλιο # 53 από EnikosΚαθολου δεν αποκλειεται! Φυσικα ειναι και ψυχολογικο το ζητημα της "απολαυσης" του αφυσικου αυτου πραγματος.
Και επισης ειναι βεβαιο οτι θα θελησει να εκδικηθει την κοινωνια που του αφαιρεσε την "απολαυση" του...
Και σιγουρα θα βρει τον "τροπο"...
Παράθεση:
Σχόλιο # 57 από Joie_De_Vivre
Κατά το "μάνα γέννησε τον σκοτωμένο μάνα και το δολοφόνο"..Να διαλέξουμε ποια θα λυπηθούμε...
Η Λευκορωσια δεν ανηκει στην ΕΕ, γιατί εχουν κρατησει την θανατικη ποινη???
Και μάλιστα εκεί βγαζουν απ' τη μέση πολιτικους αντιπαλους του καθεστωτος...Απλά θα υπενθυμίσω ,την πλευρά των θυμάτων /παιδιων.,επειδη πολύ στο ανθρωπιστικό γυρισε..το θεμα.Αν ήταν το παιδί σας? ανήψι ,γνωστό παιδάκι της γειτονιάς?
Ποτε μα ποτέ δεν το ξεπερνούν,παρά την ψυχοθεραπεία (αν ακολουθήσουν,)γιατί θέλει μεγάλη δύναμη κ αυτό ,είτε πρόκειται για θώπευση ,είτε για επαναλαμβανόμενο για χρόνια βιασμό ,είτε (απλή...κολλαει άραγε τέτοια λεξη?)σεξουαλική παρενόχληση,κ για κάποια παιδιά αγόρια ή κορίτσια είναι κ το έναυσμα να αναπτύξουν ψυχικές παθήσεις .Εκτος των ενοχών που φέρουν νομίζοντας ότι φταίνε τα ίδια,χάνουν την εμπιστοσύνη τους στους ανθρώπους γενικότερα ,κ οι σχέσεις που κάνουν είναι συνήθως αυτοκαταστροφικες ,η κλείνονται στον εαυτό τους αγκαλιά με την κατάθλιψη κ όχι μονο,δύσκολο ακόμη κ να εργαστούν κ να λειτουργήσουν στην "όμορφη " κοινωνία μας.Δεν αναφέρω αν ζει στην επαρχία γιατί εκεί είναι ομαδικός ο τάφος,εκτός αν βρουν λύση φυγής ,που σίγουρα θα τους οδηγήσει σε περίεργα μονοπάτια η σε άλλους είδους νοσηρή σχέση /οικογένεια ακολουθώντας το γνωστό η παρόμοιο μοτίβο. .Συνηθως είναι ο θείος ,ο μπαμπάς ,ο γείτονας που αγαπά τα παιδακια ,ο αδελφος,ο πατριός,ο γνωστός ο "δείξε μου το πουλάκι σου ". ο " κοίτα " πώς μεγάλωσαν τα βυ@@@κια σου" κ οχι απαραίτητα τόσο επιδεικτικα,κ παραδίπλα η "μάνα" που γνωρίζει ,παραβλέποντας όλα ,γιατί βολεύει οικονομικά ,,συναισθηματικά την ίδια.Συνηθως το οικογενειακό περιβάλλον κ αυτό νοσηρό ,αλκοολισμός ,ουσίες,ψυχιατρικά νοσήματα κλπ.,μπορεί κ όχι ,πισω από κλειστές πόρτες ,οικογένειες "άριστες "φαινομενικά που κρύβουν την σκοτεινή πλευρά τους κατά πως λέει κ ο Red.Οι υπηρεσίες δεν φτάνουν κ είναι αργές στις διαδικασίες τους ,επίσης πολύ δύσκολο να πάει το θύμα να κάνει καταγγελία διότι θέλει να "προστατέψει "αυτούς που αγαπά..κ όμως καλά διαβάσατε .Ψάχνει την επιβεβαίωση της αγάπης των" δικών" του με κάποιο τρόπο κ ας μην την έχει λάβει ποτέ.Αυτα ως πρώτη τοποθέτηση.
Σορρυ για το σεντόνι ...αλλά είναι τόσα τα περιστατικά που λόγω της εργασίας μου έχω ζήσει ,μαθαίνοντας το παρελθόν τους ,ζώντας το παρόν τους κ προσπαθώντας να δημιουργήσουμε το μέλλον τους ...που πιστέψτε με ελάχιστα έγραψα.
Δεν είπα ότι επικροτώ ή δέχομαι την παιδεραστια.
Είναι αδιανόητη.
Η ισχύς των πεποιθησεων μας είναι σχετική, όπως όλα. Και αυτές αλλάζουν, αφου τροφοδοτούνται από τα εκάστοτε κοινωνικά ισχυοντα.
Είπα απλά πως όλα είναι θέμα κοινωνικών συνθηκών, πιεσεων και ισορροπιών (και "προοδου") και πως στα, πλαισια αυτα, οι κοινωνιες αναδιπλωνονται, αναμορφωνονται, ανασκευαζουν, ώστε να συγκερασουν " φωνές" και συμφέροντα.
Και πως η δικαιωματιστικη "προοδευτική" εποχή που διανυουμε, ίσως επιτρέψει κσποια στιγμή καμπυλωσεις ή επαναπροσδιορισμους, που φαντάζουν σήμερα αδιανοητοι.
Οι νόμοι δεν ορίζουν μόνο το δίκαιο, μα εκφράζουν / απηχουν συγχρόνως και ισορροπίες συμφερόντων.
Εφόσον κανένα ελληνικό δικαστήριο δεν θεώρησε προδοσια την περιπτωση της Μακεδονίας και δεδομένου πως καμμια εξουσία τύποις δεν μπλεκεται στα χωραφια της άλλης (ασχέτως αν διαπλεκονται), δεν μπορουσε να τεθεί και ουτε θα τεθεί ποτε τέτοιο θέμα. Άλλωστε, οι δημοκρατίες είναι εξαιρετικά δυσκίνητες (σε σχέση με τα απολυταρχικά τους "αδέλφια", που δεν το ψειριζουν) - και ειδικά η ελληνική - οπότε θα ήταν θαυμα να προχωρησει και εκδικαστεί κάτι τέτοιο.
Παράθεση:
Σχόλιο # 64 από dimitrisx66
Hept ελπίζω να τρολαρεις γιατί θα αλλάξω γνώμη για του λόγου σου... δεν πρόκειται να επιτρέψω σε κανέναν να μου επιβάλλει ως φυσιολογική την παιδεραστία και μια και δεν μπορώ να το κάνω παγκόσμια θα ασχοληθώ με τα του οίκου μου. Επίσης να σε ενημερώσω ότι στην Ελληνική νομοθεσία και στο Σύνταγμα παραμένει η θανατική ποινή. Σε μία και μοναδική περίπτωση: εσχάτη προδοσία εν καιρώ ειρήνης. Τώρα γιατί δεν εφαρμόστηκε στην περίπτωση της Μακεδονίας είναι άλλο θέμα, δεν είναι ώρα για αυτήν την συζήτηση.
Ισχυει.
Οι όποιες αποφάσεις, εφόσον βγαίνουν "στο όνομα του ελληνικου λαου", οφείλουν να ενσωματώνουν ει δυνατόν και το λαϊκο περι δικαίου αίσθημα.
Οι δικαστές, αντιπρόσωποι του λαου είναι και αυτοι και οφείλουν να λογοδοτούν σε αυτόν.
Με τον εργοδότη σου, οφείλεις να τα έχεις παντα καλά...
Παράθεση:
Σχόλιο # 57 από Joie_De_Vivre
Πού θα τους στριμώξεις όλους αυτούς για πάντα, και το κυριότερο, αν δέχεται ο πολίτης με τους φόρους τ..
..
επιτρέπεται.
Πριν από χρόνια, φτασμένη δικηγόρος μου διόρθωσε τη λανθασμένη πεποίθηση χρόνων που είχα ότι οι ποινές πρέπει να δίδονται με γνώμονα αυστηρά τη λογική..
" Λάθος, ίσα ίσα το αντίθετο. Με γνώμονα το συναίσθημα και κυρίως λαμβάνοντας υπόψη τις κοινωνικές συνθήκες μέχρι και τον κόσμο που μαζεύεται έξω από τα δικαστήρια αποφασίζονται οι ποινές " μου είπε.
Παράθεση:
Σχόλιο # 77 από Kristina_
#73 η λευκορωσια ΔΕΝ ανηκει στην ΕΕ!!! (Ρωσια γαρ χιχιχι)Καλε μη λες τετοια και σακουσει κανας βλαδιμιρος και εχουμε κι αλλα τυπου ουκρανιας και δεν ξαναμαγειρεψει ποτε η αλισ που θελει να ναι και οκ με τις ωρες τις δεη
Ο παρανομος καθοριζει τις ωρες..οχι η δεη
Βλέπεις εσύ κανέναν να λογοδοτεί.. στο όνομα του ελληνικού λαού ;
Ναι, οφείλουν..το διάβασα. Γίνεται ;
Ποιος είναι ο εργοδότης..ο ελληνικός λαός ; Για αυτό και όλοι οι πολιτικοί μοιράζουν χαμόγελα δεξιά και αριστερά..στο λαό ; Επειδή είναι.. υπάλληλοι του λαού ;
Τους καϋμένους..ας τους δώσουμε λίγα ψίχουλα μη μείνουνε άνεργοι και αυτοί.. και έχουμε τύψεις..
Είπαμε, να τρελαθούμε τελείως αλλά όχι και από τώρα.. αργότερα
Παράθεση:
Σχόλιο # 76 από HeptamerΙσχυει.
Οι όποιες αποφάσεις, εφόσον βγαίνουν "στο όνομα του ελληνικου λαου", οφείλουν να ενσωματώνουν ει δυνατόν και το λαϊκο περι δικαίου αίσθημα.
Οι δικαστές, αντιπρόσωποι του λαου είναι και αυτοι και οφείλουν να λογοδοτούν σε αυτόν.
Με τον εργοδότη σου, οφείλεις να τα έχεις παντα καλά...
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media