Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!

Τα σκοτάδια της ψυχής, μια πρόχειρη ανάγνωση...

Επιλέξτε σελίδα: (1-14)
Σελίδες Αρχική«234567891011Τελ.»

Qwerty____55

# 121 στις 5/11/2022
author
Ανδρας / 62 / Διαζευγμένος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 2
Απαντήσεις: 1.447
'Aρεσαν+: 0%

Η πρόληψη Κωνσταντίνε μου είναι καλή μεν ... αλλά η κοινωνία δεν χάλασε σε μια νύχτα ...

Πήρε πάρα πολλά χρόνια , για να φτάσουμε , ...στα χάλια , που τωρα διαπιστώνουμε .. 

Μεγάλη κουβέντα , και ισως να εξηγήσουμε και τους λόγους , που φτάσαμε μέχρις εδώ ...

Παράθεση:
Σχόλιο # 112 από konstandinos73
Ισοβια καθειρξη, θανατικη ποινη...δυσκολα θεματα, τα οποια χρηζουν τεραστιας αναλυσεως...προσωπικα, για αλλη μια φορα θα εστιασω στη προληψη. Να σας πω ενα παραδειγμα: Τι θα λεγατε αν..λεω αν!..ηδη απ το γυμνασιο κ φυσικα στο λυκειο, οι μαθητες εβλεπαν προληπτικα δικες που οι καταδικασθεντες οδηγουνται απευθειας στη φυλακη η ακομα καλυτερα: Μαθητικες επισκεψεις στις φυλακες ωστε να μην αποτυπωθει ως μια θεωρητικη εννοια στο μυαλο που ακομα "πλαθεται" αλλα σαν μια εμπειρια ζωης. Μπορω να σκεφτω αλλα 100 παραδειγματα. Το θεμα δεν ειναι η καταστολη αλλα η προληψη. 100 βιαστες να χωσεις μεσα, θα σουν "βγουν"αλλοι 200. 100 δολοφονους να χωσεις, θα "βγουν" αλλοι 300 τετοιοι. Το προσταζει αλλωστε η εποχη, οπου η αξια των πιο πολυτιμων εννομων αγαθων (ζωη,υγεια, ανηλικοτητα) εχει "φτηνηνει" τοσο πολυ που σχεδον αποτελει μια συνηθισμενη καθημερινοτητα. Και δυστυχως, οι προβλεψεις ειναι πολυ χειροτερες. Ειμαστε στο "συγχρονο μεσαιωνα" και κανουμε οτι δε συμβαινει τιποτα. Και η ζωη συνεχιζεται.

NightWsh

# 122 στις 5/11/2022
author
Γυναίκα / 44 / Διαζευγμένη
Ν. Αττικής (Ανατολική) / Βούλα
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 673

Σερί Joie...

Εγώ δεν έκανα καμία προσπάθεια να προσδιορίσω κάτι...

Έχουν χρόνια προσδιοριστεί/ τεκμηριωθεί από εξειδικευμένους επιστήμονες της ιατρικής και της ψυχολογίας.

Αν καθήσεις και διαβάσεις τα ποσοστά βιολογικής ανισορροπίας στον ανθρώπινο οργανισμό θα εκπλαγεις...δεν καταλήξαμε όμως να ασελγουμε σε ανήλικα .

Αναφορικά με τα ψυχικα νόσηματα και την κληρονομικότητα έχουν διερευνηθεί τα πάντα.

Δεν βρεθήκαμε εδώ για πείσουμε κανέναν...

Ειδικά για θέματα  που είναι ευρέως γνωστά  και αποδεκτά από την παγκόσμια ιατρική κοινότητα.

Αβεκ Αμούρ!

Παράθεση:
Σχόλιο # 99 από Joie_De_Vivre

Στην προσπάθειά σου να προσδιορίσεις τις δύο έννοιες, βασικά επιβεβαίωσες αυτό που έγραψα πιο πριν. Ο παιδεραστής λοιπόν είναι και παιδόφιλος μαζί, ενώ ο παιδόφιλος δεν έχει γίνει ακόμα παιδεραστής.

Τα κοινωνικά, βιωματικά και άλλα τραύματα δεν προκαλούν βιολογική ανισορροπία ορμονών στη ζωή ενός ατόμου ειδικά όταν συμβαίνουν από νωρίς ; 

Ούτε κατά πόσο υπάρχει κληρονομική προδιάθεση έχει διερευνηθεί πλήρως, οπότε..

δεν πείστηκα, αλλά ας μείνει ο καθένας στην άποψή του 

Αβέκ πλαιζίρ  

Αρέσει στο μέλος Enikos

NightWsh

# 123 στις 5/11/2022
author

Σε ένα κράτος "δικαίου ' δεν αναφερόμαστε σε βεντέτες!

Έχουν θεσπιστεί νόμοι που οφείλουμε να σεβαστούμε αν και αρκετοί απ'αυτους χρήζουν επαναπροσδιορισης.

Οι νόμοι οφείλουν να νουθετούν ,να αποτρέπουν και να είναι παραδειγματικόι στις παραβατικές συμπεριφορές.

Εννοείται ότι υπάρχουν φορές που θα θέλαμε να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας...

Όμως επειδή δηλώνουμε πολιτισμένοι είμαστε υποχρεωμένοι να καταλαγιασουμε το πάθος μας και να αφήσουμε την δικαιοσύνη να κρίνει!

Εγώ αν είχα το δικαίωμα να πάρω το νόμο στα χέρια μου για το παιδι μου ...

Εύκολα θα το έκανα...

Ξέρω όμως ότι δεν το έχω και πρέπει να συμβιβαστώ!

Μπονζουρ 

Παράθεση:
Σχόλιο # 109 από hornet19

Τέθηκε το ερώτημα "Αν κακοποιούσαν και κατέστρεφαν οριστικά την ψυχολογία του παιδιού σας, ή μάλλον αν το βιάζανε και το σκότωναν τι θα κάνατε"..?

Δεν έχω παιδιά, αλλά αν υποθέσουμε ότι κάποιος έκανε κακό στη μητέρα μου ή σε άλλο πολύ ιδιαίτερο άνθρωπο της ζωής μου, δεν ξέρω αν θα είχα το κουράγιο, με κάθε ειλικρίνεια, να σκοτώσω ή να βασανίσω βάρβαρα, ακόμα και αν μπορούσα να το κάνω, εντελώς άκοπα και πανεύκολα πατώντας απλώς ένα κουμπί... Πείτε με δειλό, κότα ή ανόητο, αλλά μπορεί να μην έκανα τελικά κακό, όσο κι αν σιχαινόμουν και μισούσα μέχρι να αφήσω την τελευταία μου πνοή ένα τέτοιο ανθρωποειδές.

Πάλι, όμως, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω επακριβώς πώς θα ενεργούσα αν μου συνέβαινε το κακό και μου παρουσιαζόταν η κατάλληλη ευκαιρία, ακόμα κι αν έπρεπε να πολτοποιήσω το πρόσωπό του σε άμορφη μάζα, μέχρι να μην μπορεί κανείς να τον αναγνωρίσει, όπως έκανε ο Βενσαν Κασέλ με έναν πυροσβεστήρα στην ταινία "Μη αναστρεψιμος", όταν νόμισε πως ανακάλυψε αυτόν που βίασε με κτηνωδία τη Μόνικα Μπελούτσι (ταινία για γερά στομάχια).

Αρέσει στα μέλη hornet19, Enikos και σε ακόμα 1 μέλος.

NightWsh

# 124 στις 5/11/2022
author

Οι τοποθετήσεις είναι πάντα αναφερόμενες στα

σημερινά δεδομένα και όχι στα ιδεατά!
Ιδέες προτάσεις πολλές...
Τι ισχύει όμως εξετάζουμε..
Αρέσει στα μέλη Enikos, alisida

paranomos

# 125 στις 5/11/2022
author
Ανδρας / 50 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Πειραιάς) / Πειραιάς
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 1.519

Για να καταλαβουμε και εμεις οι αγραμματοι...

Το προβλημα ειναι η ποινικη μεταχείριση του δραστη;

Αν δηλαδη του επιβάλλουμε την πιο σκληρη τιμωρια..τελειωσαμε;

Δεν θα ξαναβγουν ρηγαδες λετε;

Η θα βγουν λιγοτεροι;;

Μην ξεχναμε πως στην συγκεκριμενη περιπτωση..η τραπουλα δεν εχει 52 φυλλα με 4 ρηγαδες..

Εχει 7,5 δις

Κιαν θελετε στα Ελληνικα δεδομενα...περιπου 10 εκατομμυρια.

Ποσοι ρηγαδες αναλογουν;

Επισης το "παιχνιδι" δεν παιζεται στα καφενεια..που ολοι βλεπουν..

Παιζεται αλλου..σε σπιτια..σε υπογεια..σε αυτοκινητα..σε κλειστες και καλα προστατευμενες λεσχες κλπ.

Τι λενε οι πιστημονες;

Αρέσει στα μέλη Paralia48, Bobeeras48 και σε ακόμα 1 μέλος.

Enikos

# 126 στις 5/11/2022
author
Ανδρας / 79 / Χήρος
Βοσνία - Ερζεγοβίνη
Θέματα: 22
Απαντήσεις: 30.102

Αμ το αλλο το θυμαστε πουχει να κανει με την ψυχικη υγεια?...

Οτι τον Καραμανλη τον εριξαν οι Αμερικανοι, επειδη πηγε να κανει δουλειες με τον κοντο?...

Ενα τετοιο πραμα ειναι και αυτο...

Αρκει να το ταιριασεις με μαεστρια...

Και να βαλεις Στράτο μεσα . . . . .

Αρέσει στο μέλος NightWsh

NightWsh

# 127 στις 5/11/2022
author

Το συγκεκριμένο θέμα αναφέρεται στην παιδεραστία...

Η οποία αφορά εξολοκλήρου τα παιδιά!

Εμείς ως ενήλικες μπορεί να έχουμε άλλους κώδικες διαχείρισης αν μας συμβεί κάτι.

Το θέμα που εξετάζουμε είναι πως η κοινωνία θα αποτελεί ένα προστατευτικό περιβάλλον για τα ανήλικα παιδιά που θα νιώθουν ασφάλεια και θα καταφέρουν να έχουν μια ομαλή πορεία στη ζωή χωρίς να έχουν το φόβο και την κακοποίηση του κάθε διεστραμμένου.

Πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία?

Χρειάζεται να είναι πιο "σκληρή"/αποτελεσματική για τα ανήλικα?

Θα τα αφήσουμε έρμαια στις ορέξεις του καθενός?

Η χρειαζόμαστε τελικά  διαφορετικα μέτρα επειδή δεν καταφέραμε ακόμα να κατανοήσουμε τι σημαίνει πολιτισμός -ελευθερια-σεβασμος στο συνάνθρωπο?

Παράθεση:
Σχόλιο # 118 από alisida

Επειδή δεν θέλω να μιλήσω για τα παιδιά μου,ούτε να σκεφτώ κάτι ως ενδεχόμενο,θα μιλήσω για την περίπτωση που κάποιος κακοποιούσε εμένα προσωπικά.

Θα ήθελα να υπάρχει και να δουλέψει για να μου πληρώνει τις συνεδρίες,τις ιατρικές επεμβάσεις,τις νοσοκόμες μου και όλα τα έξοδα διαβίωσης μου,εάν και εφόσον με είχε καταστήσει ανάπηρη ψυχικά ή σωματικά.

Επιδιώκοντας τον θάνατο του,δεν μπορώ να καταλάβω με ποιο τρόπο θα βοηθούσε κάτι τέτοιο στη δική μου επιβίωση.

Αρέσει στα μέλη alisida, Enikos

Qwerty____55

# 128 στις 5/11/2022
author
Ανδρας / 62 / Διαζευγμένος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 2
Απαντήσεις: 1.447

Θα σε διαφωτίσω εγω ...

Αν κάνουμε μεγαλύτερες φυλακές , ...και αυτες ..θα γεμίσουν , αργά η γρήγορα ...  

Οκ ...Τα ισόβια να ειναι ...ισόβια ...ομως , υπάρχει και ο παράγοντας , ..η λέξη ... Σωφρονισμός ...!!! 

Ποιος σωφρονισμός ???

Οι φυλακές .. αποκαλούνται ... σωφρονιστικά ιδρύματα ... εεε και ???

Βλέπετε ...οτι , ο πολιτισμός μας , .. μας επιβάλει , ...οπως φυσικα και η Ευρωπαϊκή Ένωση , ..να Σωφρονίζουμε ,..τους εγκληματίες ,...τους παιδεραστές ...κλπ...

Και τελικά ποια ειναι η λύση .. ???

Μία και μοναδική ... 

Να δούμε πρωτα τα δικά μας λάθη .. .και να προσπαθήσουμε να τα διορθώσουμε ...ωστε μετα από πολλά χρόνια , να δούμε τα αποτελέσματα ...

Έτσι λοιπόν , ..θα μπορέσουμε , να διαπαιδαγωγησουμε ..και τα παιδιά μας ...!!!

Διαφορετικά .. ξεχαστε το ...!!

Πόσο λοιπόν εύκολο είναι να δεχτούμε , να παραδεχτούμε τα δικα μας λάθη ???

Πως μπορούμε , να τα διορθώσουμε??

Μετά απο ποσα χρόνια , θα το καταφέρουμε αυτο ???

Τότε λοιπόν και μόνο τότε ... ίσως διορθωθεί ...η κατάσταση ...

Το πότε ... θα το πείτε εσείς ...  οταν μπορέσετε να απαντήσετε , στα τρία ερωτήματα που εβαλα ...

Και κάτι ακόμα ...

Σκεφτήκατε ποτε , πόσοι και πόσοι δικηγόροι , αναλαμβάνουν , την προστασία , την υποστήριξη  , ... όλων αυτων , των εγκληματιών ??? 

Αναρωτήθηκατε ποτέ , γιατί το κάνουν αυτο ???

Αν λοιπόν , ο καθε εγκληματίας ,.. δεν εύρισκε δικηγόρο , για να τον υπερασπιστεί ...τοτε τα πράγματα , θα ηταν καλυτερα ...

Ο δικηγόρος ομως ,...δεν κρίνεται .. !!!

γιατί , λένε και καλά ,.. ότι είναι η δουλειά του αυτη ...!!!

Και φυσικά , δεν λέω οτι , ολοι οι δικηγόροι λειτουργούν έτσι ...ομως υπάρχουν αρκετοί απο αυτούς που υποστηρίζουν οτι ...βοηθούν τούς εισαγγελείς ...τους δικαστές ...για να απονείμουν ,... σωστά ... δικαιοσύνη ...ενω στην πραγματικότητα , ..ρίχνουν στάχτη ...στα μάτια τών δικαστών ,   προκειμένου , να πέσει , στα μαλακά , ο  εγκληματίας , .. η να αθωωθεί ...!!!

Αγαπητέ φίλε Joie ... , Εύχομαι να καταλαβαίνεις οτι δεν αναφέρομαι προσωπικά σε σένα ... απλά έκανα μία παράθεση  , .. όχι όμως για σένα ... αλλά για ολους μας ...που τοποθετήθηκαν ... αλλά και θα τοποθετηθούν ,.. στο εν λόγω θεμα ...

Την καλημέρα μου , σε ολους ...Q ...

Παράθεση:
Σχόλιο # 8 από Joie_De_Vivre

Θέλω να εγείρω ένα ζήτημα εδώ. Αφού όντως υπάρχει τεράστιο έλλειμα παιδείας, ασυδοσία, ανύπαρκτη μέριμνα, ανεπαρκείς έλεγχοι κλπ. Και επειδή από ποινικό δίκαιο δεν κατέχω.

Πού σκοντάφτει όλα αυτά τα χρόνια ώστε όταν λέμε ισόβια να το εννοούμε ; Ακόμα και με οποιεσδήποτε ενδείξεις μεταμέλειας. Να μπαίνει φυλακή και να μην ξαναβγαίνει. Καμμία αίτηση αποφυλάκισης δεκτή.

Στο ότι οι φυλακές είναι μικρές, η φύλαξη ελλιπής και δε μπορούμε να τους ταΐζουμε όλους τζάμπα για χρόνια ; Μόνο αυτό μπορώ εγώ να υποθέσω. 

Τη στιγμή που τα εγκλήματα κάθε μορφής αυξάνονται, πώς γίνεται να κάνουμε πασαλείματα στο Ποινικό Δίκαιο που και αυτά η επόμενη κυβέρνηση ή θα τροποποιήσει ή θα τα πάρει πίσω ;

Όποιος μπορεί, ας με διαφωτίσει...

Αρέσει στα μέλη Paralia48, hornet19 και σε ακόμα 1 μέλος.

Heptamer

# 129 στις 5/11/2022
author
Ανδρας / 56 / Διαζευγμένος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Φιλοθέη
Θέματα: 36
Απαντήσεις: 16.225

Με τα νεωτεριζοντα μιμου απτου, η επομενη γενιά θα είναι γενιά μαμούχαλων. 

Που να τη βάλεις και να πολεμησει (εκτος σοσιαλ) αν χρειαστεί... Καηκες! 

Παράθεση:
Σχόλιο # 116 από Qwerty___55

Δεν υπάρχει ..προγνωστικη εξέταση ..και  παιδεία ... λες και η παιδεία γίνεται ... αποκτάτε,  μόνο στο σχολείο ...  Το σπίτι και τους γονείς , τους ξεχάσαμε ...!!!

Οταν η ... μαμά του παιδιού πηγαίνει στο σχολείο και επιπλήττει τον δάσκαλο , που μάλωσε το παιδι της ...και του λέει ...

Πρόσεξε  ... πρόσεξε καλά ,...και μην δημιουργείς , ψυχολογικά προβλήματα στο παιδι μου ...!!

Τοτε είναι σίγουρο οτι , το παιδί αυτο , μετα απο 20 ..30 χρόνια , θα παρουσιάζει ψυχικά προβλήματα , γιατί δεν πήρε παιδεία , ουτε απο το σπίτι ,.. αλλά ουτε και απο το σπίτι του ...!!!

Αρέσει στο μέλος Qwerty____55

alisida

# 130 στις 5/11/2022
author
Γυναίκα / 53 / Διαζευγμένη
Καζακστάν
Θέματα: 37
Απαντήσεις: 9.937

Το λαικ μόνο σε αυτά τα λόγια 

Παράθεση:
Σχόλιο # 120 από Qwerty___55

όμως προτιμώ ,...να είμαι διαρκώς κοντά στο παιδί μου , και να του δείχνω , πόσο τελικά βρώμικη ειναι η κοινωνία ...μεχρι να ωριμάσει και γνωρίζει , με ποιόν τρόπο , θα αποφεύγει , τις κακοτοπιες , για να προστατεύσει , τον εαυτό του ,...και αργότερα , την οικογένεια του ...τα δικα του παιδιά ...!!!

Αρέσει στα μέλη hornet19, alexandriani1 και σε ακόμα 2 μέλη.

alisida

# 131 στις 5/11/2022
author
Καζακστάν

Τι πιο πραγματικό όμως,από το 

Τα "ισόβια" να είναι "ισόβια" 

Ο νόμος υπάρχει,στα παραθυρακια είναι το πρόβλημα 

Παράθεση:
Σχόλιο # 124 από NightWsh

Οι τοποθετήσεις είναι πάντα αναφερόμενες στα

σημερινά δεδομένα και όχι στα ιδεατά!
Ιδέες προτάσεις πολλές...
Τι ισχύει όμως εξετάζουμε..

Αρέσει στα μέλη hornet19, alexandriani1 και σε ακόμα 1 μέλος.

Heptamer

# 132 στις 5/11/2022
author

Παράθεση:
Σχόλιο # 128 από Qwerty___55

Και φυσικά , δεν λέω οτι , ολοι οι δικηγόροι λειτουργούν έτσι ...ομως υπάρχουν αρκετοί απο αυτούς που υποστηρίζουν οτι ...βοηθούν τούς εισαγγελείς ...τους δικαστές ...για να απονείμουν ,... σωστά ... δικαιοσύνη ...ενω στην πραγματικότητα , ..ρίχνουν στάχτη ...στα μάτια τών δικαστών ,   προκειμένου , να πέσει , στα μαλακά , ο  εγκληματίας , .. η να αθωωθεί ...!!!

Σε κάποια ταινία κάποτε άκουσα πως

η δικηγορία είναι η επιβολη / νίκη της νοημοσύνης επί της δικαιοσυνης. 

Τυπικά, η ισοτιμία όλων απέναντι στο νόμο, επιβάλλει άπαντες αδικηματίες να τυγχάνουν υπεράσπισης, όσο ειδεχθεις κι αν ειναι, όσο κι αν θεωρείται ότι δεν τους αξίζει. 

Αρέσει στα μέλη hornet19, konstandinos73 και σε ακόμα 2 μέλη.

alisida

# 133 στις 5/11/2022
author
Καζακστάν

Το θέμα όντως αφορά την κακοποίηση ανηλίκων,

όμως επεκτάθηκε στη γενική αντιμετώπιση των εγκλημάτων.

Όπως ειπώθηκε και μερικές σελίδες πριν, το έγκλημα είναι έγκλημα ,είτε είναι φόνος,είτε κακοποίηση,είτε παιδεραστία 

και γιατί να υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση στην κακοποίηση πχ ενός ηλικιωμένου ανθρώπου,ή ενός ΑΜΕΑ οποιασδήποτε ηλικίας,εφόσον και αυτές οι περιπτώσεις αφορούν άτομα ανυπεράσπιστα ,όπως τα παιδάκια.

ή , για ποιο λόγο να υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση στην κακοποίηση ενός υγιούς ενηλικα, ο οποίος μάλιστα είναι παραγωγικός και επιπλέον συντηρεί οικογένεια? 

Παράθεση:
Σχόλιο # 127 από NightWsh

Το συγκεκριμένο θέμα αναφέρεται στην παιδεραστία...

Η οποία αφορά εξολοκλήρου τα παιδιά!

Εμείς ως ενήλικες μπορεί να έχουμε άλλους κώδικες διαχείρισης αν μας συμβεί κάτι.

Το θέμα που εξετάζουμε είναι πως η κοινωνία θα αποτελεί ένα προστατευτικό περιβάλλον για τα ανήλικα παιδιά που θα νιώθουν ασφάλεια και θα καταφέρουν να έχουν μια ομαλή πορεία στη ζωή χωρίς να έχουν το φόβο και την κακοποίηση του κάθε διεστραμμένου.

Πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία?

Χρειάζεται να είναι πιο "σκληρή"/αποτελεσματική για τα ανήλικα?

Θα τα αφήσουμε έρμαια στις ορέξεις του καθενός?

Η χρειαζόμαστε τελικά  διαφορετικα μέτρα επειδή δεν καταφέραμε ακόμα να κατανοήσουμε τι σημαίνει πολιτισμός -ελευθερια-σεβασμος στο συνάνθρωπο?

Αρέσει στα μέλη Paralia48, hornet19 και σε ακόμα 1 μέλος.

alisida

# 134 στις 5/11/2022
author
Καζακστάν

Οι δικηγόροι επίσης, αναλαμβάνουν να διαλευκάνουν τις υποθέσεις των πελατών τους,σε περίπτωση κολυσιεργιας των αρχών 

(Ποιός θα πάει στη Νικολούλη,αν όχι ο δικηγόρος ?)

Παράθεση:
Σχόλιο # 132 από Heptamer

Σε κάποια ταινία κάποτε άκουσα πως

η δικηγορία είναι η επιβολη / νίκη της νοημοσύνης επί της δικαιοσυνης. 

Τυπικά, η ισοτιμία όλων απέναντι στο νόμο, επιβάλλει άπαντες αδικηματίες να τυγχάνουν υπεράσπισης, όσο ειδεχθεις κι αν ειναι, όσο κι αν θεωρείται ότι δεν τους αξίζει. 

Heptamer

# 135 στις 5/11/2022
author

Παράθεση:
Σχόλιο # 118 από alisida

Επιδιώκοντας τον θάνατο του,δεν μπορώ να καταλάβω με ποιο τρόπο θα βοηθούσε κάτι τέτοιο στη δική μου επιβίωση.

Ο θάνατος του θα ήταν ίσως η μόνη εξισωτική, μη αντιστρεπτη πραξη τιμωρίας για τον δικό σου αργό "θάνατο", τη μη αντιστρεπτη ψυχολογική βία που υπεστης.

Αυτό μόνο εν γένει θα ήταν η αρμόζουσα τιμωρία που θα καταλαγιαζε την ανάγκη σου για δικαιοσυνη. 

alisida

# 136 στις 5/11/2022
author
Καζακστάν

Δηλ, εγώ να ζω να υποφέρω κι εκείνος να γλυτώσει "φεύγοντας"? 

Όχι,αυτό δεν θα καταλαγιαζε τον πόνο μου 

Ακόμα και αν το δω καθαρά εκδικητικά και όχι τιμωρητικά, ακόμα και τότε,θα ήθελα να ζήσει και να υποφέρει όπως κι εγώ 

(Τελικά ίσως οι ιδέες μου να είναι όντως εκδικητικές ,παρόλο που το αρνούμαι, ίσως αναθεωρήσω τους τίτλους μου  )

Παράθεση:
Σχόλιο # 135 από Heptamer

Ο θάνατος του θα ήταν ίσως η μόνη εξισωτική, μη αντιστρεπτη πραξη τιμωρίας για τον δικό σου αργό "θάνατο", τη μη αντιστρεπτη ψυχολογική βία που υπεστης.

Αυτό μόνο εν γένει θα ήταν η αρμόζουσα τιμωρία που θα καταλαγιαζε την ανάγκη σου για δικαιοσυνη. 

Αρέσει στο μέλος alexandriani1

Heptamer

# 137 στις 5/11/2022
author

Παράθεση:
Σχόλιο # 133 από alisida

και γιατί να υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση στην κακοποίηση πχ ενός ηλικιωμένου ανθρώπου,ή ενός ΑΜΕΑ οποιασδήποτε ηλικίας,εφόσον και αυτές οι περιπτώσεις αφορούν άτομα ανυπεράσπιστα ,όπως τα παιδάκια.

ή , για ποιο λόγο να υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση στην κακοποίηση ενός υγιούς ενηλικα, ο οποίος μάλιστα είναι παραγωγικός και επιπλέον συντηρεί οικογένεια? 

Ανυπεράσπιστοι είναι και οι δυο. 

Ο ενήλικας όμως, λόγω ώριμου και πετσωμενου / πεπειραμενου ψυχισμου, είναι σε θέση να αντιμετωπίσει / ξεπερασει καλυτερα μια κακοποίηση του. 

Ο άπετσος,απειρος και αγουρος ακόμη διανοητικά ανηλικος, με ψυχισμό ακόμη υπο διαμορφωση, είναι ακόμη ευάλωτος και τα τραυματα κάνουν περισσοτερη ζημιά. 

Για αυτό και χρήζει περισσοτερης  προστασιας. 

Αρέσει στο μέλος alisida

Heptamer

# 138 στις 5/11/2022
author

Παράθεση:
Σχόλιο # 136 από alisida 

Ακόμα και αν το δω καθαρά εκδικητικά και όχι τιμωρητικά, ακόμα και τότε,θα ήθελα να ζήσει και να υποφέρει όπως κι εγώ 

Χλωμό να καταφέρεις να κάνεις κάποιον 

που συνειδητά σε κακοποίησε

να υποφερει εξίσου με σένα. 

Παρόλο που όλα εν ζωή πρεπει να πληρωνονται... 

alisida

# 139 στις 5/11/2022
author
Καζακστάν

Κρατώ αυτό που συνοψίζει σε έξι λέξεις την άποψη μου για την τιμωρία γενικότερα και τον βασικότερο λόγο για τον οποίο αντιτειθεμαι στη θανατική ποινή 

Παράθεση:
Σχόλιο # 138 από Heptamer

όλα εν ζωή πρεπει να πληρωνονται... 

Enikos

# 140 στις 5/11/2022
author
Ανδρας / 79 / Χήρος
Βοσνία - Ερζεγοβίνη
Θέματα: 22
Απαντήσεις: 30.102

Οχι

Να μας πουν οι πιστημονες της ενεργειας και των χρηματιστηριακων πολλαπλασιασμων...

Αν δεν μπορουν, ας βαλουν μια καρδουλα...

Και θα καταλαβωμε εμεις...

Επιλέξτε σελίδα: (1-14)
Σελίδες Αρχική«234567891011Τελ.»
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.