Εάν δεν κάνεις προσπάθεια να προσδιορίσεις και επιμένεις ότι έχουν προσδιοριστεί για τη συγκεκριμένη περίπτωση..
Θα σε παρακαλούσα να μου παραθέσεις λινκς ή βιβλιογραφίες σχετικά με το θέμα, που υποστηρίζει αυτές τις απόψεις που έχεις..(ότι έχουν διερευνηθεί τα πάντα κλπ)
.. ώστε να μη δίνουμε (και οι δύο) την εντύπωση ότι είμαστε ειδήμονες χωρίς να είμαστε..
Επίσης..δεν πιστεύω ότι βρίσκεσαι σε θέση να γνωρίζεις πόσο κάθησα και τί εχω διαβάσει..
εκτός εάν το γνωρίζεις και αυτό
Παράθεση:
Σχόλιο # 122 από NightWshΣερί Joie...
Εγώ δεν έκανα καμία προσπάθεια να προσδιορίσω κάτι...
Έχουν χρόνια προσδιοριστεί/ τεκμηριωθεί από εξειδικευμένους επιστήμονες της ιατρικής και της ψυχολογίας.
Αν καθήσεις και διαβάσεις τα ποσοστά βιολογικής ανισορροπίας στον ανθρώπινο οργανισμό θα εκπλαγεις...δεν καταλήξαμε όμως να ασελγουμε σε ανήλικα .
Αναφορικά με τα ψυχικα νόσηματα και την κληρονομικότητα έχουν διερευνηθεί τα πάντα.
Δεν βρεθήκαμε εδώ για πείσουμε κανέναν...
Ειδικά για θέματα που είναι ευρέως γνωστά και αποδεκτά από την παγκόσμια ιατρική κοινότητα.
Αβεκ Αμούρ!
Αυτο δεν ειναι μια ερωτηση...αυτος ειναι ο βιος του Συνταγματαρχη Τσελεμεντε...
Δεν προσφερεται ο χωρος για πειστ βιβλιογραφιων. Αλλωστε, δεν ειμαι εγω που θελω να μου αποδειξω κατι...
"Αναφορικά με τα ψυχικα νόσηματα και την κληρονομικότητα έχουν διερευνηθεί τα πάντα".
Αυτό έγραψα. μη κάνουμε ελεύθερη μετάφραση.
Η εμφάνιση μιας διαταραχής ακόμα και ψυχικής εξαρτάται από μια σειρά παραγόντων.Ενας απο αυτούς είναι και το γονιδιακό υλικό.
Παντού γραμμένο...
Εκτός από τη σχιζοφρένεια και τη διπολικη διαταραχή που είναι κυρίως βιολογικής διαταραχής...
Εξού και η ψυχιατρική γενετική συμβουλευτική!
Μην μπούμε όμως σε τέτοιες αναλύσεις επειδή θα χαρακτηριστούμε οφ τοπικ.
Τώρα αν είμαστε ειδήμονες ...εμένα μη με περικλείεις στην αναφορά σου γιατί δεν ξέρουμε ποιος είναι τι...
Το τι έχει διαβάσει ο καθένας καλό είναι...
Το θέμα είναι τι ισχύει από ιατρικής-ψυχιατρικης/ψυχολογικής άποψης
Τώρα αν διάβασες ότι η παιδοφιλία και η παιδεραστία είναι το ίδιο...
Μήπως χρειάζεται να διαβάσεις και λίγο παρακάτω..
Ξανά μερσι
Παράθεση:
Σχόλιο # 141 από Joie_De_VivreΕάν δεν κάνεις προσπάθεια να προσδιορίσεις και επιμένεις ότι έχουν προσδιοριστεί για τη συγκεκριμένη περίπτωση..
Θα σε παρακαλούσα να μου παραθέσεις λινκς ή βιβλιογραφίες σχετικά με το θέμα, που υποστηρίζει αυτές τις απόψεις που έχεις..(ότι έχουν διερευνηθεί τα πάντα κλπ)
.. ώστε να μη δίνουμε (και οι δύο) την εντύπωση ότι είμαστε ειδήμονες χωρίς να είμαστε..
Επίσης..δεν πιστεύω ότι βρίσκεσαι σε θέση να γνωρίζεις πόσο κάθησα και τί εχω διαβάσει..
εκτός εάν το γνωρίζεις και αυτό
Συ είπας στο να καθήσω να διαβάσω και υπέθεσες ότι δεν το έχω κάνει.. και εσύ υποθέτεις εκ νέου ότι διάβασα πως παιδεραστία και παιδοφιλία είναι το ίδιο.. ενώ στα προηγούμενα ποστ έγραψα ξεκάθαρα ποια είναι η λεπτή τους διαφορά.
Αποφεύγοντας φυσικά να τοποθετηθείς στο ότι ο παιδεραστής πάσχει από παιδοφιλία.. και δεν θα το πούμε..παιδεραστία. Σε καμία περίπτωση.
Θα σου πρότεινα, να μην είσαι τόσο σίγουρη, αποκλειστικά υποθέτοντας για εμένα προσωπικά.. και επίσης..
Εφόσον όπως λες δεν θέλεις να σου αποδείξεις κάτι, δε θέλω ούτε εγώ στο μέλλον να απευθυνθείς σε εμένα εκθέτοντας τις απόψεις σου πάνω στο θέμα, γιατί δε θα μπορέσω να τις πάρω στα σοβαρά.
Ευχαριστώ.
Παράθεση:
Σχόλιο # 145 από NightWshΔεν προσφερεται ο χωρος για πειστ βιβλιογραφιων. Αλλωστε, δεν ειμαι εγω που θελω να μου αποδειξω κατι...
"Αναφορικά με τα ψυχικα νόσηματα και την κληρονομικότητα έχουν διερευνηθεί τα πάντα".
Αυτό έγραψα μη κάνουμε ελεύθερη μετάφραση.
Η εμφάνιση μιας διαταραχής ακόμα και ψυχικής εξαρτάται από μια σειρά παραγόντων.Ενας απο αυτούς είναι και το γονιδιακό υλικό.
Παντού γραμμένο...
Εκτός από τη σχιζοφρένεια και τη διπολικη διαταραχή που είναι κυρίως βιολογικής διαταραχής...
Εξού και ψυχιατρική γενετική συμβουλευτική!
Μην μπούμε όμως σε τέτοιες αναλύσεις επειδή θα χαρακτηριστούμε οφ τοπικ.
Τώρα αν είμαστε ειδήμονες ...εμένα μη με περικλείεις στην αναφορά σου γιατί δεν ξέρουμε ποιος είναι τι...
Το τι έχει διαβάσει ο καθένας καλό είναι...
Το θέμα είναι τι ισχύει από ιατρικής-ψυχιατρικης/ψυχολογικής άποψης
Τώρα αν διάβασες ότι η παιδοφιλία και η παιδεραστία είναι το ίδιο...
Μήπως χρειάζεται να διαβάσεις και λίγο παρακάτω..
Ξανά μερσι
Υποθέσεις εγώ δεν κάνω...
Έγραψες ότι διάβασες και σου είπα να διαβάσεις λίγο παρακάτω...
Εσύ διατυπώσες πρώτος την διαφωνία σου σε παράθεση...
Επιλεκτική μνήμη...
Όταν ανέβει θέμα θα το συζητήσουμε...
Τώρα...
Οι προτροπες για το ποιος θα απαντησει σε ποιον, δεν ειναι και επιχειρημα! Ασε που δεν ειναι και κανονισμος αυτο..
Το αν δεν ξερουμε ολοι τα ιδια πραγματα, δεν ειναι και για να νευριαζουμε.
Δείχνουμε αβεβαιοι για την ποιοτητα οσων λεμε.
Άσε που διακρίνω μια γενική ένταση στις τοποθετήσεις σε ορισμένα θεματα τις τελευταίες μέρες...
Αβεκ Αμούρ .. πάντα
Παράθεση:
Σχόλιο # 146 από Joie_De_VivreΣυ είπας στο να καθήσω να διαβάσω και υπέθεσες ότι δεν το έχω κάνει.. και εσύ υποθέτεις εκ νέου ότι διάβασα πως παιδεραστία και παιδοφιλία είναι το ίδιο.. ενώ στα προηγούμενα ποστ έγραψα ξεκάθαρα ποια είναι η λεπτή τους διαφορά.
Αποφεύγοντας φυσικά να τοποθετηθείς στο ότι ο παιδεραστής πάσχει από παιδοφιλία.. και δεν θα το πούμε..παιδεραστία. Σε καμία περίπτωση.
Θα σου πρότεινα, να μην είσαι τόσο σίγουρη, αποκλειστικά υποθέτοντας για εμένα προσωπικά.. και επίσης..
Εφόσον όπως λες δεν θέλεις να σου αποδείξεις κάτι, δε θέλω ούτε εγώ στο μέλλον να απευθυνθείς σε εμένα εκθέτοντας τις απόψεις σου πάνω στο θέμα, γιατί δε θα μπορέσω να τις πάρω στα σοβαρά.
Ευχαριστώ.
Να σου πω την αλήθεια και εγώ το διακρίνω.
Ανέβασα και σχετικό σχόλιο αλλού.
Ελπίζω να μην είναι και από μένα, ε ; Προσπαθώ να το αποφύγω..
Ίσως είναι που είναι το θέμα λίαν ψυχοπλακωτικό..ισως που χειμωνιάζει.. ποιος ξέρει !
Εμ.. καλά σας τά 'λεγα εγώ και ο Ενικός να αφήσουμε την πολλή κουβέντα και να συνεχίσουμε τον καφέ μας παρέα με Διονυσίου..
Τώρα.. ζεστάθηκε ο κρύος καφές.. κρύωσε και ο ζεστός..γμτ μας τέλειωσε και ο Διονυσίου
Παράθεση:
Σχόλιο # 147 από NightWshΥποθέσεις εγώ δεν κάνω...
Έγραψες ότι διάβασες και σου είπα να διαβάσεις λίγο παρακάτω...
Εσύ διατυπώσες πρώτος την διαφωνία σου σε παράθεση...
Επιλεκτική μνήμη...
Όταν ανέβει θέμα θα το συζητήσουμε...
Τώρα...
Οι προτροπες για το ποιος θα απαντησει σε ποιον, δεν ειναι και επιχειρημα! Ασε που δεν ειναι και κανονισμος αυτο..
Το αν δεν ξερουμε ολοι τα ιδια πραγματα, δεν ειναι και για να νευριαζουμε.
Δείχνουμε αβεβαιοι για την ποιοτητα οσων λεμε.
Άσε που διακρίνω μια γενική ένταση στις τοποθετήσεις σε ορισμένα θεματα τις τελευταίες μέρες...
Αβεκ Αμούρ .. πάντα
Το κακό το μάτι...
Μη δούν άνθρωπο γελαστό...
Φτου φτου σκόρδα...
Έλα να κουνηθούμε...
Ξου ξου
Καλά είμαστε και όμορφοι!
Παράθεση:
Σχόλιο # 148 από Joie_De_VivreΝα σου πω την αλήθεια και εγώ το διακρίνω.
Ανέβασα και σχετικό σχόλιο αλλού.
Ελπίζω να μην είναι και από μένα, ε ; Προσπαθώ να το αποφύγω..
Ίσως είναι που είναι το θέμα λίαν ψυχοπλακωτικό..ισως που χειμωνιάζει.. ποιος ξέρει !
Εμ.. καλά σας τά 'λεγα εγώ και ο Ενικός να αφήσουμε την πολλή κουβέντα και να συνεχίσουμε τον καφέ μας παρέα με Διονυσίου..
Τώρα.. ζεστάθηκε ο κρύος καφές.. κρύωσε και ο ζεστός..γμτ μας τέλειωσε και ο Διονυσίου
Παράθεση:
Σχόλιο # 110 από hornet19... Τα εγκλήματα τιμής, οι βεντέτες και τα πάθη που διαιωνίζονται, ναι! δεν αποτελούν δείγμα πολιτισμένης και ανεπτυγμένης κοινωνίας. Η απονομή Δικαιοσύνης με βάση το συναίσθημα δεν ξέρω αν είναι ορθή. Ικανοποιεί το περί δικαίου αίσθημα του κόσμου, αλλά αρμόδιοι να αποφανθούν είναι πάντοτε και μόνο οι εκάστοτε δικαστικές Αρχές, με βάση τις κείμενες διατάξεις των Νόμων.
Ο Λιγνάδης, αφού καταδικάστηκε για βιασμούς ανηλίκων, και μάλιστα ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως είναι οι πρόσφυγες, αφέθηκε υπό όρους, αν θυμάμαι σωστά, να βγει από τη φυλακή. Δεν δείχνει ούτε ωραίο, ούτε ηθικό. Αλλά, ενώ μπορώ, χωρίς να απειλώ ή δυσφημώ την Δικαστική Αρχή, να εκφέρω άποψη, δεν διαθέτω ούτε πτυχίο νομικής σχολής, ούτε έχω την δικογραφία στα χέρια μου, ούτε παρακολούθησα την δίκη από την αρχή ως το τέλος. Επομένως η κρίση μου δεν μπορεί να ληφθεί υπ' όψιν από τους νομικούς επιστήμονες και αφορά μόνον εμένα και τον κύκλο μου, το πολύ πολύ. Ως εκεί. Ούτε μπορώ να νομοθετήσω, ούτε να ψηφίσω καινούργιους νόμους στο κοινοβούλιο, ούτε καν να έχω την απαίτηση να θεωρηθώ ως αυτό που είπε σε άλλο θέμα η Κριστίνα - "Αυθεντία" ή expert θα πρόσθετα εγώ
Μου αρέσει που είναι έξω ο Λιγνάδης, ο Φιλιππίδης, ο Α ή ο Β?
- Θεωρώ τρομερή και έσχατη τιμωρία την στέρηση της ελευθερίας, πόσω μάλλον την αφαίρεση της ζωής μιας ανθρώπινης ύπαρξης. Δεν θα μου ήταν εύκολο επομένως να κοιμηθώ, έστω λίγο το πρωί, αν βρισκόταν στα χέρια μου η ελευθερία ή η ζωή ενός ανθρώπου και αποφάσιζα να την αφαιρέσω. Και από την άλλη δεν θα με άφηναν να ησυχάσω οι τύψεις και οι κατάρες, που θα με ακολουθούσαν από τους συγγενείς του θύματος, αν άφηνα ελεύθερο τον βιαστή.
Ακόμα σκεφτείτε την περίπτωση του Κοεμτζή, που για μια παραγγελιά (έγκλημα τιμής κι αυτό), μαχαίρωσε θανάσιμα τρεις αστυνομικούς την εποχή της χούντας! Καταδικάστηκε μερικές φορές ισόβια, μέχρι που του έδωσε άδεια να βγει από τη φυλακή όταν ήταν Πρόεδρος Δημοκρατίας ο Καραμανλής. Ναι ο ίδιος που έλεγε για τους πραξικοπηματίες - "Όταν λέμε ισόβια, εννοούμε ισόβια!". Και το θεώρησα λάθος να βγει ο δολοφόνος 3 αστυνόμων από τη φυλακή, έστω κι αν ενήργησε εν θερμώ. Αλλά είπαμε, όπως και με τον ΔΛ δεν αποφασίζω εγώ και ευτυχώς! Γιατί είμαι αναρμόδιος και ακατάλληλος για τόσο σημαντικές αποφάσεις για τους άλλους, ακόμα κι αν έχουν κάνει τέτοια εγκλήματα που με οδήγησαν σε έναν ακατάσχετο, μεταμεσονύχτιο προβληματισμό
Αυτό το τελευταίο είναι όλο το "ζουμί" κάθε προβλήματος. Χρόνια τώρα.
Πέθανε ο Στράτος
και παρέλυσε το κράτος.
Παράθεση:
Σχόλιο # 148 από Joie_De_Vivreγμτ μας τέλειωσε και ο Διονυσίου
Να σας πω μια <<ιστοριούλα>> αληθινή. Την εποχή του ΒΒΠ μοίραζαν ρουχα στα παιδάκια. Πήγε και η μανούλα μου, 11 ετών περίπου να πάρει. Ήταν λοιπόν, κάποιος δήμαρχος, δεν ξέρω, τι ακριβώς, πάντως ένας επιβλέπων κύριος, ο οποίος επέβλεπε τη διανομή. Αυτός λοιπόν, μάλλον <<κάρφωσε>> τη μανούλα, και της λέει στο αυτί <<κάτσε στο τέλος να σου δώσω κάτι καλό>>. Η μαμά, παιδάκι, έκατσε στο τέλος και ο κύριος αυτός, της έφερε ένα ωραίο παιδικό παλτό και της είπε να το φορέσει. Η μαμά το φόρεσε και άρχισε να της λέει κοπλιμέντα, πόσο της πάει, τι όμορφο κορίτσι είναι και να πάει στο γραφειο του, να της δώσει και άλλα πράματα και τη χάιδευε. Η μαμά έφυγε, πήγε σπίτι της με το παλτό και τα είπε στη μητερα της και η γιαγιά μου θύμωσε. Πόλεμος βέβαια, εγκλήματα γίνονταν και κρύβονταν και της απαγόρεψε να πάει στο γραφείο του. Και της μητερας μου της έκανε άσχημη εντύπωση ο διαχυτικός τρόπος του.
Αυτό σας το είπα, έτσι για να βγούμε λίγο από τις σκέψεις των τιμωριών
Παράθεση:
Σχόλιο # 151 από alexandriani1Αυτό το τελευταίο είναι όλο το "ζουμί" κάθε προβλήματος. Χρόνια τώρα.
Πέθανε ο Στράτος
και παρέλυσε το κράτος.
Να περιμενετε..
Να πεθάνει και ο παρανομος
Να παραλυσει ο νομος
η καλή επικοινωνία με τους γονείς είναι σημαντική.
πόσοι γονείς όμως είναι διαθέσιμοι; είτε γιατί δεν τους το επιτρέπουν οι συνθήκες είτε διότι δεν έχουν την γνώση η το κουράγιο να προσφέρουν ένα αυτί που ακούει.
είναι υποχρέωση όλων μας να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και να μη διστάζουμε να αποτανθούμε στους αρμοδίους όταν υπάρχουν ενδοιασμοί.
Παράθεση:
Σχόλιο # 155 από alisida
Παραλία,αν όλα τα παιδιά μιλούν στους γονείς τους με λεπτομέρειες,μπορούν να αποφευχθούν πολλά άσχημα πράγματα.
Απλα, δεν ξερει τι λεει...ισα που να ταιριαζουν οι λεξεις...Παρος - Αντιπαρος κι ετσι...
Ναι...και μην ξεχναμε να παταμε το κουμπι οταν εχουμε "ενδοιασμους"...
Για να σιγουρεψουμε την προσφορα μας στην κοινωνια...
Να βαλω μπε η θα στραπατσαριστει η ..."αισθητικη" μας?...
Δε βαριεσαι, σιγα την αισθητικη...
Μπεεε...
Παράθεση:
Σχόλιο # 158 από EnikosΝαι...και μην ξεχναμε να παταμε το κουμπι οταν εχουμε "ενδοιασμους"...
Για να σιγουρεψουμε την προσφορα μας στην κοινωνια...
Να βαλω μπε η θα στραπατσαριστει η ..."αισθητικη" μας?...
Δε βαριεσαι, σιγα την αισθητικη...
Μπεεε...
Στο #26 όμως έγραψες:
""Ο πολιτισμενος ανθρωπος, με λιγα λογια, ειναι οχι αυτος που ξερει το "μην κανεις, αυτο που δεν θες να σου κανουν", αλλα... Αυτος που μπορει να επιχειρηματολογησει-αιτιο-λογησει το γιατι να μην κανεις αυτα που δεν θες να σου κανουν...""
- Ποιό αντεπιχείρημα έχεις επομένως σε αυτό που γράφει η Τροκ, ότι - "Είναι υποχρέωση όλων μας να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και να μη διστάζουμε να αποτανθούμε στους αρμοδίους όταν υπάρχουν ενδοιασμοί"...?
... Αυτό δεν προτείνουν οι κοινωνικοί επιστήμονες και οι αρμόδιες αρχές ή απλώς υπάρχουν "ανοιχτοί λογαριασμοί" που δεν (οφείλουμε να) γνωρίζουμε κάποιοι και δεν έχουν να κάνουν με αυτό το θέμα..?
Είναι άλλο όταν μιλάμε για απροστάτευτα παιδιά και άλλο όταν ως "θεματοφύλακες της ηθικής μας" ενεργούμε στο όνομα ενηλίκων που γνωρίζουν μία χαρά να προστατεύουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους.
Για τις προσωπικές διαφορές αν υπάρχουν, δε με ενδιαφέρει. Εγώ είδα το σχόλιό σου και απαντώ, ελπίζοντας να σου λύνω ένα μικρό μέρος της απορίας.
Όσο για το θέμα, και άλλα σχόλια δεν έχουν να κάνουν με αυτό. Ομοίως, και στα υπόλοιπα θέματα. Είναι γνωστό.
Παράθεση:
Σχόλιο # 159 από hornet19
Στο #26 όμως έγραψες:
""Ο πολιτισμενος ανθρωπος, με λιγα λογια, ειναι οχι αυτος που ξερει το "μην κανεις, αυτο που δεν θες να σου κανουν", αλλα... Αυτος που μπορει να επιχειρηματολογησει-αιτιο-λογησει το γιατι να μην κανεις αυτα που δεν θες να σου κανουν...""
- Ποιό αντεπιχείρημα έχεις επομένως σε αυτό που γράφει η Τροκ, ότι - "Είναι υποχρέωση όλων μας να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και να μη διστάζουμε να αποτανθούμε στους αρμοδίους όταν υπάρχουν ενδοιασμοί"...?
... Αυτό δεν προτείνουν οι κοινωνικοί επιστήμονες και οι αρμόδιες αρχές ή απλώς υπάρχουν "ανοιχτοί λογαριασμοί" που δεν (οφείλουμε να) γνωρίζουμε κάποιοι και δεν έχουν να κάνουν με αυτό το θέμα..?
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media