Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!

Τα σκοτάδια της ψυχής, μια πρόχειρη ανάγνωση...

Επιλέξτε σελίδα: (1-14)
Σελίδες Αρχική«45678910111213Τελ.»

Enikos

# 161 στις 6/11/2022
author
Ανδρας / 79 / Χήρος
Βοσνία - Ερζεγοβίνη
Θέματα: 22
Απαντήσεις: 30.091
'Aρεσαν+: 0%

Δεν μου επετραπη μια απαντηση που σου εστειλα και αλλη δεν εχω...

Παράθεση:
Σχόλιο # 159 από hornet19

Στο #26 όμως έγραψες:

""Ο πολιτισμενος ανθρωπος, με λιγα λογια, ειναι οχι αυτος που ξερει το "μην κανεις, αυτο που δεν θες να σου κανουν", αλλα... Αυτος που μπορει να επιχειρηματολογησει-αιτιο-λογησει το γιατι να μην κανεις αυτα που δεν θες να σου κανουν...""

- Ποιό αντεπιχείρημα έχεις επομένως σε αυτό που γράφει η Τροκ, ότι  - "Είναι υποχρέωση όλων μας να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και να μη διστάζουμε να αποτανθούμε στους αρμοδίους όταν υπάρχουν ενδοιασμοί"...?

... Αυτό δεν προτείνουν οι κοινωνικοί επιστήμονες και οι αρμόδιες αρχές ή απλώς υπάρχουν "ανοιχτοί λογαριασμοί" που δεν (οφείλουμε να) γνωρίζουμε κάποιοι και δεν έχουν να κάνουν με αυτό το θέμα..?

Αρέσει στο μέλος NightWsh

NightWsh

# 162 στις 6/11/2022
author
Γυναίκα / 44 / Διαζευγμένη
Ν. Αττικής (Ανατολική) / Βούλα
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 666

Αυτος που μπορει να επιχειρηματολογησει-αιτιο-λογησει...

Για ένα σοβαρό επίκαιρο θέμα που επέλεξε να κάνει ανάρτηση. 

Να υποθέσουμε ότι οι γνώσεις και οι απόψεις του θεματοθετη  ήταν 3 τοποθετήσεις?

Το εξαντλήσαμε το θέμα και έπιασε  την κοινωνική κριτική με μαντικές ικανότητες?

Να σεβαστούμε αυτά τα ανήλικα θύματα και να μην ανεβάζουμε θέματα για να προάγουμε το κουτσομπολιό και το δικηγοριλικι για να καλύψουμε  την ανεπάρκεια μας σε πιο σοβαρές τοποθετήσεις...

Και κυρίως μη το ρίχνουμε στη τρελή...

Τόσες τοποθετήσεις έγιναν δεν νομίζω η συγκεκριμένη να σας προκάλεσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον...

Δεν μας πείσατε...

Μερσι

Αρέσει στο μέλος Enikos

Heptamer

# 163 στις 6/11/2022
author
Ανδρας / 56 / Διαζευγμένος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Φιλοθέη
Θέματα: 36
Απαντήσεις: 16.224

Προφανως, αυτοι  που ειναι επιφορτισμενοι να αποφασιζουν για τη στερηση της ελευθεριας ή την θανατωση καποιου, σιγουρα δεν (εχουν την πολυτελεια / οφειλουν να) εχουν προβληματα υπνου και δεν μασανε απο τυψεις ή καταρες.

Παλιοδουλειά να δικαζεις ανθρώπους - αλλά κάποιος πρεπει να την κανει. Θελει γερό στομάχι. Δε μπορει να γινει ο καθένας Dredd.

Παράθεση:
Σχόλιο # 110 από hornet19

Δεν θα μου ήταν εύκολο επομένως να κοιμηθώ, έστω λίγο το πρωί, αν βρισκόταν στα χέρια μου η ελευθερία ή η ζωή ενός ανθρώπου και αποφάσιζα να την αφαιρέσω. Και από την άλλη δεν θα με άφηναν να ησυχάσω οι τύψεις και οι κατάρες, που θα με ακολουθούσαν από τους συγγενείς του θύματος, αν άφηνα ελεύθερο τον βιαστή.

Αρέσει στο μέλος paranomos

hornet19

# 164 στις 6/11/2022
author
Ανδρας / 55 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 9
Απαντήσεις: 2.320

Παράθεση:
Σχόλιο # 161 από Enikos

Δεν μου επετραπη μια απαντηση που σου εστειλα και αλλη δεν εχω...

Λυπάμαι γι αυτό.

- Ας το αιτιολογήσω, μην λέω μόνο ξερές κουβέντες:

Α) Αν ήταν υπερβολική στην αυστηρότητά της η διαχείριση, και

Β) Πάλι λυπάμαι και σε περίπτωση, που ήταν ακατάλληλη* η απάντησή σου.

*Το "ακατάλληλη" επιδέχεται διάφορες ερμηνείες...

Αρέσει στο μέλος paranomos

hornet19

# 165 στις 6/11/2022
author
Ανδρας / 55 / Ελεύθερος

Παράθεση:
Σχόλιο # 160 από Joie_De_Vivre

Είναι άλλο όταν μιλάμε για απροστάτευτα παιδιά και άλλο όταν ως "θεματοφύλακες της ηθικής μας" ενεργούμε στο όνομα ενηλίκων που γνωρίζουν μία χαρά να προστατεύουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους.

Για τις προσωπικές διαφορές αν υπάρχουν, δε με ενδιαφέρει. Εγώ είδα το σχόλιό σου και απαντώ, ελπίζοντας να σου λύνω ένα μικρό μέρος της απορίας.

Όσο για το θέμα, και άλλα σχόλια δεν έχουν να κάνουν με αυτό. Ομοίως, και στα υπόλοιπα θέματα. Είναι γνωστό. 

Δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς με τους "θεματοφύλακες ηθικής", πάντως μακριά από εμένα αυτά

Και για να το κλείσω - Αν γράφουμε άσχετα με το εκάστοτε θέμα, και αφήνουμε αιχμές, υπονοούμενα ή ακατάληπτα νοήματα, για όσους αγνοούν την πλήρη εικόνα (και δεν τους αφορά κιόλας), τότε μην πέφτουμε από τα σύννεφα που κλειδώνονται τα θέματα. Στο χέρι μας είναι να τα διαφυλάξουμε ή κάνω λάθος..;

Αρέσει στα μέλη paranomos, trocadero

hornet19

# 166 στις 6/11/2022
author
Ανδρας / 55 / Ελεύθερος

Παράθεση:
Σχόλιο # 162 από NightWsh

Αυτος που μπορει να επιχειρηματολογησει-αιτιο-λογησει...

Για ένα σοβαρό επίκαιρο θέμα που επέλεξε να κάνει ανάρτηση. 

Να υποθέσουμε ότι οι γνώσεις και οι απόψεις του θεματοθετη  ήταν 3 τοποθετήσεις?

Το εξαντλήσαμε το θέμα και έπιασε  την κοινωνική κριτική με μαντικές ικανότητες?

Να σεβαστούμε αυτά τα ανήλικα θύματα και να μην ανεβάζουμε θέματα για να προάγουμε το κουτσομπολιό και το δικηγοριλικι για να καλύψουμε  την ανεπάρκεια μας σε πιο σοβαρές τοποθετήσεις...

Και κυρίως μη το ρίχνουμε στη τρελή...

Τόσες τοποθετήσεις έγιναν δεν νομίζω η συγκεκριμένη να σας προκάλεσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον...

Δεν μας πείσατε...

Μερσι

Διάβασε τι έγραψα στην πιο πάνω απάντηση.

hornet19

# 167 στις 6/11/2022
author
Ανδρας / 55 / Ελεύθερος

Παράθεση:
Σχόλιο # 163 από Heptamer

Προφανως, αυτοι  που ειναι επιφορτισμενοι να αποφασιζουν για τη στερηση της ελευθεριας ή την θανατωση καποιου, σιγουρα δεν (εχουν την πολυτελεια / οφειλουν να) εχουν προβληματα υπνου και δεν μασανε απο τυψεις ή καταρες.

Παλιοδουλειά να δικαζεις ανθρώπους - αλλά κάποιος πρεπει να την κανει. Θελει γερό στομάχι. Δε μπορει να γινει ο καθένας Dredd.

Αν γινόταν ο καθένας Δικαστής - Διώκτης Ντρεντ θα ίσχυε ο νόμος της ζούγκλας!

Παρεμπιπτόντως - πολύ καλό κόμικ, το διάβαζα όταν ήμουν 8 με 9

Αρέσει στο μέλος trocadero

Joie_De_Vivre

# 168 στις 7/11/2022
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Κάνεις λάθος. Δεν κλειδώνονται τα θέματα για τις αιχμές και τα υπονοούμενα, αλλά επειδή κάποιοι "άσπιλοι" πατάνε τα κουμπάκια και ταράζουν στις διαμαρτυρίες τη διαχείριση.

Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, απλά δε θέλουμε να κλειδώνονται. Ας βρουν έναν άλλον τρόπο. Το θέμα μου δεν είναι δα και η περιουσία μου που θέλω να τη "διαφυλάξω".

Τώρα αν το δικό σου κλειδωθεί.. εντάξει, όσο νά ναι 9 σελίδες τις έφτασε, μη σκας. Καλά νά 'μαστε, φαντασία νά 'χουμε.. και θα ανεβάσουμε άλλα 

Παράθεση:
Σχόλιο # 165 από hornet19

Δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς με τους "θεματοφύλακες ηθικής", πάντως μακριά από εμένα αυτά

Και για να το κλείσω - Αν γράφουμε άσχετα με το εκάστοτε θέμα, και αφήνουμε αιχμές, υπονοούμενα ή ακατάληπτα νοήματα, για όσους αγνοούν την πλήρη εικόνα (και δεν τους αφορά κιόλας), τότε μην πέφτουμε από τα σύννεφα που κλειδώνονται τα θέματα. Στο χέρι μας είναι να τα διαφυλάξουμε ή κάνω λάθος..;

NightWsh

# 169 στις 7/11/2022
author

Από εμάς δεν γράφτηκε κάτι άσχετο...

Τωρα...

Πήραμε μια τοποθέτηση τη μαγειρεψαμε με μια άλλη  που επέλεξε η γυάλινη σφαίρα "εντελώς"τυχαία...

Και

Μακαρόνια με πατάτες...

Οι άλλοι γράφουν άσχετα..

Όχι?

Μπονζουρ

Αρέσει στο μέλος Enikos

TheSpell

# 170 στις 7/11/2022
author
Ανδρας / 49 / Σε διάσταση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αργυρούπολη
Θέματα: 2
Απαντήσεις: 99
Υποθέτω ότι το μέσο σωφρονισμού του μέλλοντος θα είναι το τσιπάκι. Δεν είμαι συνωμοσιολόγος αλλά προς τα εκεί πάει το πράγμα.

Ήδη θεωρούν ότι δεν υπάρχει ελεύθερη βούληση και πως ο εγκέφαλος λειτουργεί είτε ντετερμινιστικά ή τυχαία, πότε όμως ελεύθερα. Κατά συνέπεια ο παιδεραστής είναι ένας άρρωστος παιδόφιλος που μπορεί να "θεραπευθεί" με τις κατάλληλες "εντολές".

Αυτό που μένει να γίνει είναι να πιστεί η κοινωνία και φαίνεται ότι έχει αρχίσει να συναινεί σημαντικά. Υπάρχουν πολλοί χειροκροτητές που θα επιθυμούσαν μία αστυνομία της σκέψης. Ο Θεός θα αντικατασταθεί από την Τεχνητή Νοημοσύνη και οι υπάρξεις θα δικτυωθούν σε μία μπρίζα (που λέει και ο Άσιμος).

Καλή συνέχεια.
Αρέσει στο μέλος hornet19

alisida

# 171 στις 7/11/2022
author
Γυναίκα / 53 / Διαζευγμένη
Καζακστάν
Θέματα: 37
Απαντήσεις: 9.937

Δηλ,αν υπάρχουν τσακωμοί χωρίς να γίνει ούτε μια αναφορά, 

δεν κλειδώνεται κανένα θέμα ?

Αυτό πώς το λες με τόση σιγουριά.???

Παράθεση:
Σχόλιο # 168 από Joie_De_Vivre 

Δεν κλειδώνονται τα θέματα για τις αιχμές και τα υπονοούμενα, αλλά επειδή κάποιοι "άσπιλοι" πατάνε τα κουμπάκια και ταράζουν στις διαμαρτυρίες τη διαχείριση.

Αρέσει στα μέλη trocadero, hornet19 και σε ακόμα 1 μέλος.

Enikos

# 172 στις 7/11/2022
author
Ανδρας / 79 / Χήρος
Βοσνία - Ερζεγοβίνη

Περα απο αυτα, ουτε που εχω καταλαβει ομως τι λες, σε αυτη την αριθμημενη σκεψη σου...και τι σχεση εχει με μια απαντηση μου η οποια ουτως η αλλως δεν υπαρχει παρουσα, για να πουμε τι θα γινοταν αν ειχε ρουλεμαν...

Παράθεση:
Σχόλιο # 164 από hornet19

Λυπάμαι γι αυτό.

- Ας το αιτιολογήσω, μην λέω μόνο ξερές κουβέντες:

Α) Αν ήταν υπερβολική στην αυστηρότητά της η διαχείριση, και

Β) Πάλι λυπάμαι και σε περίπτωση, που ήταν ακατάλληλη* η απάντησή σου.

*Το "ακατάλληλη" επιδέχεται διάφορες ερμηνείες...

Enikos

# 173 στις 7/11/2022
author
Ανδρας / 79 / Χήρος
Βοσνία - Ερζεγοβίνη

Εσυ που το διαβασες, που ειδες να απευθυνεται σε καποιον συγκεκριμενα...

Και κατα δευτερον, δεν ειναι διατυπωμενη κοσμια η θεση μου, η οποια ειναι κοινη θεση της συντριπτικης πλειοψηφιας?...

Μηπως εγραψα κατι το οποιο αποτελει φανταστικο-συκοφαντικο σεναριο?...

Τι εχει συμβει τελικα...

Παράθεση:
Σχόλιο # 166 από hornet19

Διάβασε τι έγραψα στην πιο πάνω απάντηση.

Enikos

# 174 στις 7/11/2022
author
Ανδρας / 79 / Χήρος
Βοσνία - Ερζεγοβίνη

Αν κλειδωθει το θεμα, πραγμα το οποιο απευχομαι, ας μας πει ο θεματοθετης ποιος ξεκινησε το οφ τοπικ...

NightWsh

# 175 στις 7/11/2022
author

Ας προσδιορίσουμε τι θεωρείται τσακωμός και μετά να αναλογιστούμε..

Αφού δηλώνουμε νοήμονες -πολιτισμενοι- ενήλικες χρειαζόμαστε αναφορά και μεσολάβηση τρίτου για να λύσουμε τις διαφορές μας?

Και αν αυτές οι διαφορές αποτελούν προϊόντα φαντασίας ?

Και επειδή υποστηρίζουμε ακράδαντα τα "περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ισότητας" 

Μη μιλάμε εκ του ασφαλούς όταν δεν υπαγομαστε στο νομό της προέγκρισης...

Δεν γίνεται η μία πλευρά να γράφει αυθαίρετα και οι υπόλοιποι στη λογοκρισία.

Δικαίωμα στην απάντηση έχουμε όλοι...αρέσει δεν αρέσει στον αποδέκτη!

Ξανά μερσι 

Αρέσει στο μέλος Enikos

Joie_De_Vivre

# 176 στις 7/11/2022
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Το λέω, επειδή σε παλαιότερα θέματα που έχω διαβάσει είδα ότι στους τσακωμούς επεμβαίνει ο support και γράφει να σταματήσουν.

Επίσης, γιατί πριν τη δημοσίευση του κάθε σχολίου υπάρχει κάποιος που θα το δει από πριν, ώστε να αποφασίσει αν θα δημοσιευθεί. Πράγμα, που σε μένα μεταφράζεται ότι παίρνει αυτός την ευθύνη πάνω στο τί θα διαβαστεί από τους υπόλοιπους.

Προσωπικά λοιπόν, δε χρειάζομαι άλλους λόγους για να σιγουρευτώ σε αυτό που λέω. Αλλιώς, θα είναι σα να αμφισβητώ τους από πάνω, που και εμένα δεν έχουν εγκρίνει κάποια σχόλια.

Παράθεση:
Σχόλιο # 171 από alisida

Joie_De_Vivre

# 177 στις 7/11/2022
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Τα έχουν πει άλλοι αυτά, δεκαετίες πριν. Αυτό που παραβλέπουν όμως, είναι ότι ποτέ δεν θα πειστεί η κοινωνία, ούτε θα μπορέσει να επιβληθεί κάτι καθολικά όσο είμαστε πολλοί και ο πληθυσμός αυξάνεται. Όχι λόγω ανυπακοής, αλλά λόγω ασυνεννοησίας, έλλειψης συντονισμού και σύγκρουσης συμφερόντων εκατέρωθεν.

Δε μπορεί να ελέγξει όλους εμάς μία μειοψηφία, όσα "όπλα" και να διαθέτει. Πρέπει πρώτα να μειωθεί δραματικά ο γήινος πληθυσμός κατά κάποιον τρόπο για να είναι εφαρμόσιμο οποιοδήποτε γενικό μέτρο της μορφής που περιγράφεις.

Το ένα είναι αυτό. Το δεύτερο, είναι η "πλειοψηφία" που θα έχει απομείνει να έχει εξαθλιωθεί τόσο δραματικά στα βασικά, ώστε να παρακαλούν οι ίδιοι να τους βάλουν το τσιπάκι. 

.  

Παράθεση:
Σχόλιο # 170 από TheSpell
Υποθέτω ότι το μέσο σωφρονισμού του μέλλοντος θα είναι το τσιπάκι. Δεν είμαι συνωμοσιολόγος αλλά προς τα εκεί πάει το πράγμα.

Ήδη θεωρούν ότι δεν υπάρχει ελεύθερη βούληση και πως ο εγκέφαλος λειτουργεί είτε ντετερμινιστικά ή τυχαία, πότε όμως ελεύθερα. Κατά συνέπεια ο παιδεραστής είναι ένας άρρωστος παιδόφιλος που μπορεί να "θεραπευθεί" με τις κατάλληλες "εντολές".

Αυτό που μένει να γίνει είναι να πιστεί η κοινωνία και φαίνεται ότι έχει αρχίσει να συναινεί σημαντικά. Υπάρχουν πολλοί χειροκροτητές που θα επιθυμούσαν μία αστυνομία της σκέψης. Ο Θεός θα αντικατασταθεί από την Τεχνητή Νοημοσύνη και οι υπάρξεις θα δικτυωθούν σε μία μπρίζα (που λέει και ο Άσιμος).

Καλή συνέχεια.

Heptamer

# 178 στις 7/11/2022
author
Ανδρας / 56 / Διαζευγμένος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Φιλοθέη
Θέματα: 36
Απαντήσεις: 16.224

Παράθεση:
Σχόλιο # 168 από Joie_De_Vivre

Κάνεις λάθος. Δεν κλειδώνονται τα θέματα για τις αιχμές και τα υπονοούμενα, αλλά επειδή κάποιοι "άσπιλοι" πατάνε τα κουμπάκια και ταράζουν στις διαμαρτυρίες τη διαχείριση.

Αν συμβαίνει όντως πως κάποιοι (ευαίσθητοι) "άτακτοι" πατανε για ψύλλου πηδημα το τρίγωνακι - πιθανον και με αυτόν τον (καταχρηστικο) τρόπο θέλοντας να θορυβησουν και οδηγήσουν γρήγορα τη διαχείριση στον ...τόπο του εγκλήματος - είναι λίαν απαράδεκτο. 

Enikos

# 179 στις 7/11/2022
author
Ανδρας / 79 / Χήρος
Βοσνία - Ερζεγοβίνη

Αν = υποθετικος συνδεσμος...

Αρα...

Κατι το οποιο ως υποθετικη προυποθεση, ΔΕΝ αντιπροσωπευει την πραγματικοτητα...

Ανετα λοιπον καποιος αντιπαραθετει αλλον εναν υποθετικο συνδεσμο της λογικης..."αν δεν?"...

Και γινεται της...συνεννοησης...

Παράθεση:
Σχόλιο # 171 από alisida

squirrel-b1968

# 180 στις 7/11/2022
author
Γυναίκα / 55 / Διαζευγμένη
Απαντήσεις: 618

Σχόλιο 177

Όπως στην περίπτωση του εμβολιου ας πούμε?..που ειδικά το ιατρικό κ νοσηλευτικό προσωπικό εκδιωχθη κυριολεκτικά από δομές ,νοσοκομεία,γηροκομεία,διαγνωστικά κλπ...κ δεν έβρισκε δουλειά οπότε πολλοί αναγκάστηκαν να το κάνουν κ χωρίς να ήθελαν,μπορείς να το πεις κ παρακάλεσαν ...να το κάνουν γρηγορότερα,για να έχουν εργασία?

.Κοντα είναι αυτό που περιγράφεις..

.Πιστευω ήταν μια παγκόσμια πρόβα,κ πέτυχε.

Υ.Γ.

Ούτε εγώ είμαι συνωμοσιολογος...

Υ.Γ.

κ όχι μόνο νοσηλευτές ,κ παραιατρικο προσωπικό..,κ άλλα επαγγέλματα φυσικά.

Υ.Γ.

Oφ τοπικ οκ...κολλάει όμως..όπως άπλωθηκε η συζήτηση..

Αρέσει στα μέλη alisida, NightWsh και σε ακόμα 1 μέλος.
Επιλέξτε σελίδα: (1-14)
Σελίδες Αρχική«45678910111213Τελ.»
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.