Οι πιο πολλοί που μένουν Αθήνα θέλουν να μετακομίσουν επαρχία. Οι πιο πολλοί που μένουν επαρχία θέλουν να έρθουν Αθήνα.
Καλα, αυτα που λεγαμε στο τσατ, οτι εμεις πηγαμε να σπουδασουμε και τελικα μειναμε εκει...
+ ενα γκαζαδικο Yep του Ενικου !
Παράθεση:
Σχόλιο # 15 από Joie_De_VivreΚαι τα δύο, σουβλατζίδικα να φας και να μην ξαναφάς..με κρεατικά ό,τι νά 'ναι που τα προμηθεύονται από μικρέμπορους και αποθηκούλες πέριξ της Βαρβακείου, οδοί Σόλωνος, Ευριπίδου και Αθηνάς..
Και που τα ταράζουν στα μπαχαρικά, γιατί από τη Μικρασία βαστά ως γνωστόν, το "άμα τιγκάρεις μπαγιάτικο κρέας στα μυρωδικά και το κρεμμύδι βρωμάει λιγότερο".
Μόνο για τους τουρίστες.
Παράθεση:
Σχόλιο # 19 από EnikosΜα τι λες και συ βρε Ιουλια...
Αφου θα ερθει για να ξεχωρισει απο την μαζα και για να μην της μεινει απωθημενο οτι δεν πηγε στο γκαλα της Φιλαρμονικης του Δημου των Αθηναιων που θα ητανε και η Μαρεβα!...
Φυσικα, ουτε λογος για τους "τολμηρους" που, οπως πολυ σωστα λες, τους τα πληρωνε ολα η οικογενεια και μεινανε με την εντυπωση οτι σταθηκαν ορθιοι γιατι ειχαν τις δυνατοτητες να μην ειναι...μαζα...
Εχεις δει τι καβαλανε οι κουκου Ιουλια, δεν εχεις δει?...
Αστα μην τα συζητας...βγαζει πολλα ντερτια η επαρχια...ταχουμε πει και παλια αυτα...
Παράθεση:
Σχόλιο # 19 από EnikosΜα τι λες και συ βρε Ιουλια...
Αφου θα ερθει για να ξεχωρισει απο την μαζα και για να μην της μεινει απωθημενο οτι δεν πηγε στο γκαλα της Φιλαρμονικης του Δημου των Αθηναιων που θα ητανε και η Μαρεβα!...
Φυσικα, ουτε λογος για τους "τολμηρους" που, οπως πολυ σωστα λες, τους τα πληρωνε ολα η οικογενεια και μεινανε με την εντυπωση οτι σταθηκαν ορθιοι γιατι ειχαν τις δυνατοτητες να μην ειναι...μαζα...
Εχεις δει τι καβαλανε οι κουκου Ιουλια, δεν εχεις δει?...
Αστα μην τα συζητας...βγαζει πολλα ντερτια η επαρχια...ταχουμε πει και παλια αυτα...
Αυτές οι δύσκολες και ιδιάζουσες συνθήκες πού έζησες , μηπως και σου στέρησαν τις όμορφες εκείνες στιγμές που ήθελες να ζήσεις ,...και σου δημιούργησαν κατάλοιπα ...ωστε σκέφτηκες να τα μοιραστείς μαζι μας ???
Παράθεση:
εάν αναφέρεστε
Σχόλιο # 20 από trocadero
στο δικό μου παράδειγμα, όχι μόνο δεν έφυγα για σπουδές αλλά για εργασία σε μία χώρα καθόλου φιλική προς το γυναικείο φύλο. Οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες και η τηλεφωνική επικοινωνία με την οικογένεια μου σχεδόν ανύπαρκτη - τότε δεν υπήρχε η σημερινή τεχνολογία. Μέσα σε αυτές τις ιδιάζουσες συνθήκες μου δόθηκε η ευκαιρία να αποκτήσω επαγγελματική και κοινωνική εμπειρία που δεν θα αποκτούσα ούτε σε 10 χρόνια εάν είχα μείνει στο σπίτι μου.
Όταν ανέβει το νερό η μαθαίνεις κολύμπι η πνίγεσαι.
Η θεματοθέτρια ασφαλώς θα πρέπει πρώτα να σκεφθεί εάν πραγματικά το θέλει και εάν είναι έτοιμη να κάνει θυσίες. Και βέβαια να μελετήσει τι δυνατότητες υπάρχουν για να είναι προετοιμασμένη.
Στο κάτω κάτω δεν πάει στην Αυστραλία. Εφ όσον εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες και δεν τα καταφέρει θα επιστρέψει. Τουλάχιστον θα το έχει προσπαθήσει.
Παράθεση:
Σχόλιο # 18 από tzoulia59
αν θελεις να κανεις ενα νεο ξεκινημα ...για μια εμπειρια ,,να το κανεις ..
αλλα θα εχεις υποψιν σου την ρεαλιστικη πραγματικοτητα ,
..σημερα στην αθηνα ,,,ουτε δουλεια μπορεις να βρεις ευκολα ,,
αλλα ουτε μπορεις να επιβιωσεις με τον μισθο της δουλειας σου ..
εχεις ακουσει για το ποσο εχουν ανεβει τα ενοικια ? οι αθηναιοι γυριζουν στην επαρχια ...στα πατρικα τους ,
και αλλοι... στα παιδικα τους δωματια... με την μανα τους .
επισης ,,,οταν ερχεσαι μονος σε μια πολη οπως την αθηνα πρεπει να λαβεις υποψιν σου τον παραγοντα της μοναξιας
αλλο να εχεις την μανα τον αδερφο τον γειτονα ...κι αλλο κανεναν . ,.
η μοναξια ειναι μια παρα πολυ σοβαρη υποθεση στις μεγαλουπολεις
,,και στην αθηνα η πλειονοτητα εχει μια οποια οικογενεια ,..η γνωστους .,
οι σχεσεις των ανθρωπων χτιζονται ,,και οι φιλιες με εναν αγνωστο ,,δεν συμβαινουν απο το πουθενα ..
επισης ,,για αρχη θα πρεπει να εχεις ,στην ακρη ,οικονομιες
,,ως που να βρεις καποια δουλεια και για το νοικι σου ,,προκαταβολες κλπ και για να τρεφεσαι ,
και η δουλεια θα ερθει? κι αν ναι ...ποτε??
αν εχεις φροντισει τα εξοδα σου ,,για αρχη ,,
,,καντο για την εμπειρια ...να μην σου μεινει τ απωθημενο ..
αλλα ολα τα πιο πανω να τα λαβεις υποψιν σου ,
γιατι προβλεπω να γυρισεις συντομα .στο σπιτι σου ,,
και να θυμισω οτι δεν ζουμε στις εποχες του παρελθοντος ,,που αρκει ενα σακ βουαγιαζ με ονειρα ,,και ξεκινουσαμε ..
γιατι πουθενα δεν ειναι ευκολα ,,ουτε καν στο εξωτερικο ,,υπαρχει τεραστια μεταναστευση ,
κι αλλο φευγω για σπουδες που με συντηρει η οικογενεια μου... κι αλλο φευγω να στησω την ζωη μου .στην αθηνα
στην ελλαδα ,της 15 χρονης κρισης ,,και της ανεργιας,
οποιος πεταει τετοιες ιδεες να εχει κι επιχειρηματα
,,ο 25 χρονος ,,,που ζει μεταξυ ονειρου και πραγματικοτητος ,
οφειλε να ξερει οτι ...15 χρονια η χωρα διανυει την χειροτερη εποχη της ,,
ντελιβερι εστιαση ,,και κουριερ ,,δεν ειναι επαγγελματα να βγαλεις τα εξοδα ,του μηνα σου ,,
στο νησι σου μπορει να φας και στην μανα σου ,,οταν ξεμενεις .εδω απο που?
ΥΓ ,,,συμπερασμα ,,επειδη η αθηνα ειναι μια πλανευτρα πολη ,ελα να το δοκιμασεις αλλα παντα στο μυαλο σου να εχεις και το πλαν B
και παντα στην ζωη σου να εχεις και πλανο Β ,,καλη τυχη ,
Ο δρόμος της επιτυχίας δεν είναι ανθόσπαρτος. Έχει δυσκολίες, σκληρή δουλειά και θυσίες αλλά δίνει τους καρπούς του!
Όχι μόνο δεν σου αφήνει κατάλοιπα αλλά σε γεμίζει χαρά ότι τα κατάφερες και σου δίνει αυτοπεποίθηση και δύναμη να συνεχίσεις.
Τίποτα δεν κερδίζεται με σταυρωμένα χέρια και λόγια.
Παράθεση:
# 25
Σχόλιο # 26 από trocaderoΟ δρόμος της επιτυχίας δεν είναι ανθόσπαρτος. Έχει δυσκολίες αλλά δίνει τους καρπούς του!
Όχι μόνο δεν σου αφήνει κατάλοιπα αλλά σε γεμίζει χαρά ότι τα κατάφερες.
Τίποτα δεν κερδίζεται με σταυρωμένα χέρια και λόγια!
Ουτε με το σταυρό στο χερι.
Ολα κερδιζονται με το κουμπι του Κιμ...ναι...
μερικώς. χωρίς τον σταυρό στο χέρι πηγαίνεις ενδεχομένως γρήγορα αλλά όχι μακρυά, ενώ με ορθοπραξία πηγαίνεις αργά, σταθερά, μακρυά. κάτι παρόμοιο λένε και οι γείτονες μας οι Ιταλοί "chi va piano, va sano et va lontano
όλα χρειάζονται αρκεί να μην περνάει κανείς τα όρια.
Παράθεση:
Σχόλιο # 27 από paranomos
Ουτε με το σταυρό στο χερι.
Η ορθοπραξία , ειναι μια έννοια , που μπορεί κάποιος , να την καταλαβαίνει , εντελως διαφορετικά , από κάποιον άλλο...
πχ.
Ορθά πράττω ...για μένα , δεν είναι απαραίτητο να σημαίνει το ιδιο ακριβώς και για εσενα ... γιατί ... θα πρέπει να προσδιοριστεί ...ποιο ειναι τελικά το .. ορθό ...!!!
Παράθεση:
θα συμφωνήσω
Σχόλιο # 29 από trocadero
μερικώς. χωρίς τον σταυρό στο χέρι πηγαίνεις ενδεχομένως γρήγορα αλλά όχι μακρυά, ενώ με ορθοπραξία πηγαίνεις αργά, σταθερά, μακρυά. κάτι παρόμοιο λένε και οι γείτονες μας οι Ιταλοί "chi va piano, va sano et va lontano
όλα χρειάζονται αρκεί να μην περνάει κανείς τα όρια.
αποδεκτές συμπεριφορές αποτελούν μέρος της ορθοπραξίας
δεν γνωρίζω τι σημαίνει για εσάς "πράττω σωστά"
αλλά μπορώ να σας φέρω μερικά παραδείγματα συμπεριφοράς κοινώς αποδεκτά ως ορθοπραξία:
λέω αλήθεια
σέβομαι
δεν συκοφαντώ
δεν διαβάλλω
δεν κλέβω
δεν εξαπατώ
δεν μιλάω άσχημα
και πολλά πολλά άλλα
Παράθεση:
Σχόλιο # 30 από Qwerty___55Η ορθοπραξία , ειναι μια έννοια , που μπορεί κάποιος , να την καταλαβαίνει , εντελως διαφορετικά , από κάποιον άλλο...
πχ.
Ορθά πράττω ...για μένα , δεν είναι απαραίτητο να σημαίνει το ιδιο ακριβώς και για εσενα ... γιατί ... θα πρέπει να προσδιοριστεί ...ποιο ειναι τελικά το .. ορθό ...!!!
Οχι τετοια, οχι τετοια...δεν εχουν εκδοθει ακομα στο...Travelstyle...
Να εισαι προσεκτικος παρακαλω...
Παράθεση:
Σχόλιο # 30 από Qwerty___55Η ορθοπραξία , ειναι μια έννοια , που μπορεί κάποιος , να την καταλαβαίνει , εντελως διαφορετικά , από κάποιον άλλο...
πχ.
Μόνο τις επτά από τις συνολικά δέκα εντολές διαβάζω εδώ, πού πήγαν οι άλλες τρεις ;
Ένσταση, δεν θέλω οικονομίες εδώ..
Τα λεφτά μας πίσωωω !
Παράθεση:
κάποιες κοινώς
Σχόλιο # 31 από trocadero
αποδεκτές συμπεριφορές αποτελούν μέρος της ορθοπραξίας
δεν γνωρίζω τι σημαίνει για εσάς "πράττω σωστά"
αλλά μπορώ να σας φέρω μερικά παραδείγματα συμπεριφοράς κοινώς αποδεκτά ως ορθοπραξία:
λέω αλήθεια
σέβομαι
δεν συκοφαντώ
δεν διαβάλλω
δεν κλέβω
δεν εξαπατώ
δεν μιλάω άσχημα
και πολλά πολλά άλλα
Κατσε στ'αβγα σου...
Καλύτερα είναι να ζεις στην επαρχια , υπαρχει καλύτερη ποιοτητα ζωής...
Αν πας στην Αθήνα και βρείς δουλειά με 700 € τον μήνα ,αλλα πρεπει να πληρώνεις ενοίκιο, ΔΕΗ κλπ.θα τα βγαζεις πέρα???
Και αννν βρείς δουλειά, υπάρχουν νέοι με πτυχια και μεταπτυχιακό που δεν βρισκουν δουλειά...
Μπορείς να στελνεις βιογραφικα σε επιχειρησεις που ζητουν υπαλληλους στη Αθήνα, να δεις τι παίζει...
Δημιουργησε πρώτα τις προΰποθεσεις και μετα σκεψου αν θα πας ή οχι...
Αλλιώς δωσε Πανελληνιες , τουλαχιστον να εχεις οικονομική βοήθεια απ' τους γονείς σου και να σπουδασεις
κατι που σου αρέσει... ποτε δεν είναι αργά... μπορεί να περάσεις σε άλλη πόλη κι έτσι να κάνεις την δοκιμη...
Παράθεση:
Νέο ξεκίνημα
Σχόλιο # 1 από Ioulia_25Καλησπέρα ! Σκέφτομαι να φύγω από το νησί που είμαι .. να ψάξω για δουλειά Αθήνα . Θέλω να κάνω ένα καινούριο ξεκίνημα αλλά χωρις γνωστούς φίλους είναι αρκετά δύσκολο .. δεν ξέρω και αν αξίζει όμως. Εκεί θα έχω δουλειά χειμώνα καλοκαίρι εδώ μόνο καλοκαίρι .. πραγματικα Δεν ξέρω είμαι σε μεγάλο δίλλημα ! Δεν ξέρω αν έχετε νιώσει ότι δεν μπορείτε να ζείτε σε μια μικρή κοινωνία .. και να ξεκινήσεις κάτι καινούριο !
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media