Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!
Εγγραφή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Τα 'Οχι' που είναι 'Ναι'

Σελίδα : 1

desina

# 1 στις 18/10/2004
author
Γυναίκα / 49 / Ελεύθερη
Ν. Θεσσαλονίκης / Θεσσαλονίκη
Θέματα: 7
Απαντήσεις: 23
'Aρεσαν+: 0%

Τα 'οχι' που είναι 'ναι'

Πόσες φορές συμβαίνει να λέτε «ΟΧΙ» και να εννοείται «ΝΑΙ». Πολλές φορές δεν αφήνετε τον εαυτό σας να ζήσει πραγματικά αυτό που θέλει, πολλές φορές αναγκάζεστε να είστε εκεί που δεν θα θέλατε να είστε.
Λέτε «ΟΧΙ» στην αγάπη ενός ανθρώπου που σας αγαπά από τον φόβο σας και μόνο μην αγαπήσετε, έναν φόβο που στην ουσία δεν είναι τίποτε άλλο από την ανασφάλεια σας ότι δεν σας αγαπούν.
Το «ΟΧΙ» πληγώνει αυτόν που τ' ακούει άσχετα αν έχει τις καλύτερες των προθέσεων για σας, απλά πιστεύει στο «ΟΧΙ» σας και του είναι αδύνατο να αντιληφθεί το «ΝΑΙ» που μπορεί να κρύβεται από πίσω. Θα πρέπει να γίνονται πολύ μεγάλες προσπάθειες για την διάκριση των «ΝΑΙ» που κρύβονται πίσω από τα «ΟΧΙ». Τα «ΟΧΙ» που λέγονται και υπομονεύουν «ΝΑΙ». Εξαρτώνται βέβαια από τον τρόπο που λέγονται, φυσικά όμως θα πρέπει να δίνεται η ανάλογη προσοχή έτσι ώστε να μην δοθεί απλά και μόνο νόημα που αρέσει.
Τα «ΟΧΙ» όταν συνοδεύονται από συμπεριφορά που δηλώνει «ΝΑΙ» φαίνονται σαν να δίνουν ένα είδος σιγουριάς και ηρεμίας σ' εκείνον που τα λέει , βλέπετε δεν θα του πουν ποτέ πως είπε «ΝΑΙ». Αυτό δείχνει έναν άνθρωπο εγωιστή, ανασφαλή, ανίκανο να μπορέσει να πιστέψει πως μπορεί και αξίζει να αγαπηθεί.
Το «ΟΧΙ» που είναι «ΝΑΙ» βοηθά το άτομο που το λέει να μπορεί να έχει την ελευθερία των κινήσεων και του λόγου του όπως ακριβώς επιθυμεί προτρέποντας τον άλλον να καταλαβαίνει αυτό που θέλει: να ακούσει, να πιστέψει, να επιθυμεί, σε ένα «ΝΑΙ» που ποτέ δεν έχει λεχθεί και σε ένα όχι που στην πραγματικότητα είναι «ΝΑΙ».
ΕΝΑ «ΟΧΙ» ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΕΙ «ΝΑΙ»
- Με αγαπάτε λοιπόν?
- Όχι, όχι. Αλλά όσο με ρωτάτε τόσο το χειρότερο για σας.
(ΜΑΡΙΒΟ, ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ)
Αν οδηγείσαι από το πάθος, άσε τη λογική σου να κρατάει τα χαλινάρια.

# 2 στις 18/10/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Πολλά θέματα μαζεμένα φίλη desina βάζεις με το κείμενο σου ...

Ένα όχι η ένα ναι , άσχετα αν είναι αληθινό η ψεύτικο, κάλλιστα μπορεί να στιγματίσει για πάντα μια σχέση ,έναν άνθρωπο ...
Και όταν θα συμβεί αυτό , σπάνια εκείνη την ώρα έχει πια σημασία ο λόγος που έχει ειπωθεί .
Είναι αργά ... και αυτό το αργά , είναι που πρέπει να εξεταστεί και όχι οι λόγοι , μια που εκείνοι από άνθρωπο σε άνθρωπο θα διαφέρουν σίγουρα ανάλογα με το τρόπο ζωής και χαρακτήρα αλλά και βιωμάτων .
Όλα όσα γράφεις έχουν την αλήθεια τους ...
Όταν όμως την αλήθεια αυτή ... όποια και να είναι ... την κάνεις συνήθεια , παύει κάποια στιγμή να υπάρχει και ... την χάνεις .

evans

# 3 στις 18/10/2004
author
Ανδρας / 58 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αγιος Δημήτριος
Θέματα: 75
Απαντήσεις: 3.828
'Aρεσαν+: 0%
Με μπερδεψες....επιασα το λεξικο απο την βιβλιοθηκη...
Ν.......
ΝΑΙ =μόριο βεβαιωτικο μάλιστα, βέβαια | φρ. λέω το ναι, συγκατανεύω, αποδέχομαι πρόταση, αίτημα, παράκληση. Αντ. όχι
............
Ο........
ΟΧΙ =αρνητικό μόριο

Αυτο ηξερα κι εγω...συμφωνω με το λεξικο....Χμ ...μην με μπερδευεις

deerhunter

# 4 στις 18/10/2004
author
Γυναίκα / 53 / Παντρεμένη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Περιστέρι
Θέματα: 7
Απαντήσεις: 710
'Aρεσαν+: 0%
Η μόνη περίπτωση που γνωρίζω ότι το όχι σημαίνει κατάφαση και αποδοχή είναι όταν είναι διπλό.Διπλή άρνηση ίσον κατάφαση. Ειδάλλως αν κάποιος λέει όχι σκέτα και περιμένει από τον άλλο να το ψάξει αν στο "βάθος κήπος" εννοεί ναι, μάλλον χρειάζεται επειγόντως ψυχανάλυση και ψυχοθεραπεία.
super girl εεε Αφού όλοι οι άλλοι είναι έξυπνοι, εγώ έγινα χαζή!!! Αφού όλοι οι άλλοι είναι όμορφοι, εγώ έγινα άσχημη!!! Αφού όλοι οι άλλοι είναι αληθινοί, εγώ έγινα ψεύτικη!!! Έτσι, γιατί είμαι πνεύμα αντιλογίας!!!

kavalarisa

# 5 στις 18/10/2004
author
Γυναίκα / 55 / Παντρεμένη
Ν. Καβάλας / Καβάλα
Θέματα: 18
Απαντήσεις: 521
'Aρεσαν+: 0%
Αυτό το όχι που τελικά στο βάθος σημαίνει και ναι νομίζω οι γυναίκες το χρησιμοποιούμε ιδιαίτερα και έχουμε διχάσει γνώμες και γνώμες. Ειδικά τους άντρες....
Ενα παράδειγμα, αν και λέει λίγο διαφορετικά πράγματα από αυτό που θίγεις, αλλά παίζεται εδώ και χρόνια κι ας καταλήγει πολλές φορές και στα δικαστήρια σε περιπτώσεις που έλεγαν όχι μόνο με τα λόγια αλλά δεν μπορούσαν να πουν οχι *και* με τον τρόπο τους.
Ααααααχχχχχ άσε με!
Δε θέλωωωωω
Δε θέλωωωωωω σου είπααα!
Μμμμμμμμ

Ασε ρε φιλενάδα υπάρχει καλύτερο από το να λες αυτό που νιώθεις πραγματικά με όποιον τρόπο και όποιο κόστος; Αυτά τα *γατουλίστικα* δεν τα κατάλαβα ποτέ όντας γυναίκα. Θα πρέπει δηλαδή συνέχεια να μας αποκωδικοποιούν; Αρκετά σύνθετη δεν είναι η ζωή από μόνη της;

EPILEKTIKH_panidonistria

# 6 στις 18/10/2004
author
Γυναίκα / 69 / Σε διάσταση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αγία Παρασκευή
Θέματα: 40
Απαντήσεις: 1.714
'Aρεσαν+: 0%

Παράθεση:
Originally posted by kavalarisa
Αυτό το όχι που τελικά στο βάθος σημαίνει και ναι νομίζω οι γυναίκες το χρησιμοποιούμε ιδιαίτερα και έχουμε διχάσει γνώμες και γνώμες. Ειδικά τους άντρες....Δηλαδή, εγώ που το Ναι μου είναι Ναι και το Όχι μου είναι Όχι, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, είμαι .........άντρας;;;;;;;;;;

Σταματείστε Ε Π Ι Τ Ε Λ Ο Υ Σ να χωρίζετε τους Ανθρώπους σε άντρες και γυναίκες!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τα πάντα είναι θέμα ΑΝΘΡΩΠΟΥ και προσωπικότητας που αυτός έχει!!!!!!!!!!!

Η Επιλεκτική
Ό,τι μάθαμε για να επιβιώσουμε, μας είναι άχρηστο για να ΖΗΣΟΥΜΕ! Εδώ http://sxeseis.gr/viewthread.php?tid=1662&page=3 βρίσκεται η αιτιολόγηση του ψευδωνύμου μου.

deilino

# 7 στις 18/10/2004
author
Γυναίκα / 63 / Παντρεμένη
Ν. Αττικής (Ανατολική) / Σαρωνίδα
Θέματα: 15
Απαντήσεις: 333
'Aρεσαν+: 0%
Νομίζω ότι το καλύτερο είναι να λέμε αυτό που πιστεύουμε και αισθανόμαστε και να μην χρειάζεται ο άλλος να έχει διατελέσει ...ψυχολόγος για να καταλάβει τι θέλουμε και τι σκεπτόμαστε. Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι ήδη πολύπλοκες, ας μην τις κάνουμε πολυπλοκότερες.

Υπάρχουν ίσως περιπτώσεις όπου λέμε όχι ενώ θα θέλαμε να πούμε ναι. Τι το απλούστερο να πεις
...Θα ήθελα να συμφωνήσω, να συναινέσω, να δεχθώ αυτό που λες/προτείνεις, ίσως να συμφωνούσα αν μπορούσα κλπ όμως λόγω καταστάσεων, συνθηκών, χρόνου κλπ νομίζω/κρίνω ότι είναι σωστότερο να πω όχι.
Οπότε ο άλλος καταλαβαίνει και την διάθεσή σου, αλλά και τον λόγο για τον οποίο του λες όχι και σέβεται την συμπεριφορά και την ειλικρίνειά σου, διότι τον σέβεσαι και εσύ και δεν του δυσκολεύεις την ζωή.

Αν πρέπει/επιβάλλεται να πω όχι και η επιθυμία μου είναι το ναι, αυτό το ναι θα το καταχωνιάσω στα βάθη της ψυχής μου και θα το μοιραστώ μόνον με τον εαυτό μου, ο συνομιλητής μου θα δει το όχι μου.

Αναφέρθηκα στα ναι και όχι που λέμε στους άλλους και όχι στον εαυτό μας.

# 8 στις 19/10/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

χρησημοποιείται . . .

πολλές φορές σαν άρνηση που διψάει για κατάφαση . . .
άλλοτε σαν μπλόφα . . .
δεν είμαι υπέρ . . . . αλλωστε ποτέ δεν υπήρξα καλή στις μπλόφες !!!!

desina

# 9 στις 19/10/2004
author
Γυναίκα / 49 / Ελεύθερη
Ν. Θεσσαλονίκης / Θεσσαλονίκη
Θέματα: 7
Απαντήσεις: 23
'Aρεσαν+: 0%
Θα ήταν πολύ όμορφο να μπορούσαμε να εκφραζόμαστε όπως ακριβώς νοιώθουμε και πολλές φορές όπως ακριβώς χρειαζόμαστε. Ναι δεν πρέπει να χωριζόμαστε σε γυναίκες και σε άνδρες άλλα σε διαφορετικές οντότητες, δυστυχώς όμως εμεις οι διαφορετικές οντότητες, παραδεχόμαστε καθημερινά πως έχουμε αναγκη απο συγκεκριμενα πραματα (π.χ. δεν θέλουμε το ψέμα, θέλουμε εμπιστοσύνη, επικοινωνία κλπ) παραμένουμε όμως μόνοι μας, δεν υπαρχει για μας το έτερον ήμισυ, κανένας δεν μπορει να μας προσφέρει όσα χρειαζόμαστε. Γιατί δεν το βρίσκουμε αφού στην ουσία όλοι το ίδιο ζητάμε;
Μήπως όλο αυτό είναι φοβερά εγωιστικό, μήπως είναι φόβος για να αγαπήσουμε, φοβος για να μην πληγωθούμε, μήπως είμαστε φοβερά ανασφαλείς και έτσι φτάνουμε να αποφεύγουμε να ρισκάρουμε μία σχέση με έναν πολύ απλό τρόπο "λέμε όχι". Αυτό το ''ΟΧΙ'' το εννοούμε ή είναι ένα ''ΟΧΙ'' που θα μπορούσε ή ακόμη ακόμη θα ήθελε να είναι ''ΝΑΙ'';.
Αν οδηγείσαι από το πάθος, άσε τη λογική σου να κρατάει τα χαλινάρια.

# 10 στις 20/10/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Τωρα.....ριξε μας μπαρουμα να δεσουμε!!!
Αμα το ΟΧΙ ειναι ΝΑΙ αλλα εννοει ΝΑΙ που ειναι ΟΧΙ αλλα υπαρχει και μια υποψια ΝΑΙ επεκτεινομενη ομως χαλαρα προς το ΟΧΙ δημιουργοντας μια αμυδρη υποψια ΝΑΙ που καταβαθος ομως ειναι ΟΧΙ....ειμαι σοβαρα γιατρε μου?
Την αληθεια θελω!!!Απαντηστε μου με ενα ΝΑΙ ή με ενα ΟΧΙ!!!!!

# 11 στις 20/10/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Ενα οχι που σημαίνει ναι !

Eγώ τώρα θυμήθηκα το ανέκδοτο :

- Γυναίκα !!! με απατάς ; Ναι ή Ου ;
- Ου ,ου ,ου !!!!!

Antzela

# 12 στις 21/10/2004
author
Γυναίκα / 58 / Διαζευγμένη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Καλλιθέα
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 71
'Aρεσαν+: 0%

Παράθεση:
Originally posted by alismoniti
Eγώ τώρα θυμήθηκα το ανέκδοτο :

- Γυναίκα !!! με απατάς ; Ναι ή Ου ;
- Ου ,ου ,ου !!!!!


Πολύ καλό φιλενάδα Αλησμόνητη !!!
Γέλασα πρωί - πρωί
You may say I'm a dreamer But I'm not the only one
Σελίδα : 1
Δεν μπορείτε να απαντήσετε
lastpost