Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!
Εγγραφή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Αποκτάς μια θέση ανώτερη... αυτό τι σημαίνει?

Σελίδα : 1

kavalarisa

# 1 στις 2/11/2004
author
Γυναίκα / 53 / Παντρεμένη
Ν. Καβάλας / Καβάλα
Θέματα: 18
Απαντήσεις: 521
'Aρεσαν+: 0%

Αποκτάς μια θέση ανώτερη... αυτό τι σημαίνει?

Προβληματίζομαι κάθε μέρα στη δουλειά και θα ήθελα τη γνώμη σας.

Μετά από πολλά χρόνια έφτασα να καταξιωθώ στον εργασιακό μου χώρο και να χρισθώ διευθύντρια. Ημουν βλέπετε το άτομο που ξεκίνησε σ' αυτή την επιχείρηση από τα σπάργανά της. Ημουν η πρώτη υπάλληλος. Μεγάλη εμπειρία λοιπόν, μεγάλη εμπιστοσύνη από την εργοδοσία. Αργότερα κι όσο η δουλειά μεγάλωσε ήρθαν και συμπλήρωσαν κι άλλα άτομα με άλλες ειδικότητες, γίναμε -ζωή νάχουμε- 15. Μιλάμε για μικρή επιχείρηση. Φέτος τον Ιανουάριο σε μια τελετή που κάναμε μεταξύ συνεργατών, για το καλό του χρόνου, με έχρισε ο εργοδότης μου διευθύντρια. Ταυτόχρονα πήρα και μια ποσοστιαία αύξηση η οποία θα αναπροσαρμόζεται συνεχώς. Χάρηκα ιδιαίτερα. Για την καταξίωση αυτή και την εκτίμηση που μου έδειξαν, άλλωστε το άξιζα και δεν το γράφω αυτό για να το παινευτώ. Ο προβληματισμός μου έχει να κάνει με τη σχέση που έχω με τους υπόλοιπους. Δεν έχω καν σπουδάσει για να είμαι διοικητικό στέλεχος. Υπήρξα ομως διοικητικό στέλεχος παλαιότερα σε μεγάλη επιχείρηση των 300 ατόμων, κι εκεί δεν είχα καθόλου ενδιασμούς ότι θα έπρεπε να έχω ένα συγκεκριμένο ύφος, έναν συγκεκριμένο τόνο στη φωνή μου και να αναδύω διευθυντιλίκι. Αλλωστε μέσα στη ζούγκλα που εργαζόμουν έπρεπε να είμαι κι εγώ ένα μικρό θηρίο για να επιβιώσω και να μην με πάρουν από κάτω. Τώρα όμως έχω να κάνω με λίγα άτομα, φιλικά όλα, πρόκειται για μια μικρή επιχείρηση, όπου η θέση αυτή σαν του διευθυντή δεν έχει και τόσο μεγάλη βαρύτητα. Εχει μόνο γιατί χρειάζεται κάποιος να οργανώνει τους άλλους, να σκέφτεται πριν από αυτούς, να επιλύει σοβαρά προβλήματα και να μην είναι απλά ένας εκτελεστικός υπάλληλος. Δεν τρομάζει όμως σαν έννοια, σαν θέση. Ερχονται στιγμές που ο εργοδότης μου μου λέει: Μα πρέπει να το κάνεις εσύ αυτό; Είναι η θέση σου εσένα για να κάνεις αυτή τη δουλειά; Εγώ δεν μπορώ να διατάζω... το θεωρώ τρελό στα καλά καθούμενα να περιμένω από τους άλλους να μου κάνουν καφέ, ή εγώ να διαχωρίσω τον εαυτό μου σαν κάτι εντελώς ανώτερο και να κοιτάζω όλους τους άλλους αφ' υψηλού. Είμαι εργατικός άνθρωπος και υπερήφανος, δεν θέλω ούτε καν το γραφείο μου να μου καθαρίσουν και δεν τους αφήνω, ουσιαστικά δεν διατάζω ποτέ γιατί δεν ταιριάζει στο χαρακτήρα μου, κάνω όλες τις δουλειές όπως πάντα και ντρέπομαι να μην είμαι κι εγώ μέσα στο σύνολο ίση με τους άλλους ως προς την προσφορά μου. Με λίγα λόγια ίσως και να δουλεύω πολύ πιο σκληρά κι από όλους τους, γιατί όσο αυξάνονται οι υποχρεώσεις μου οι σοβαρές με το χρόνο, εγώ δεν απαλλάσσομαι ταυτόχρονα από τις ανούσιες δουλειές που θα μπορούσε ο καθένας να τις κάνει. Προς το παρόν αυτό δε με φοβίζει γιατί η δουλειά δεν με τρομάζει... ίσα ίσα με τα πολλά λειτουργώ και καλύτερα.

Τελικά προβληματίζομαι ως προς το αν κάνω καλά με τη συμπεριφορά μου αυτή. Σκέφτομαι πολλές φορές ότι θα με πάρει η κάτω βόλτα κι ότι αυτό που κατέκτησα με τόση προσπάθεια θα το χάσω γιατί είμαι φιλική και δημοκρατική. Ποιά είναι η γνώμη σας; Πιστεύετε ότι πρέπει να αποκτήσω τουπέ για να με σέβονται οι συνεργάτες μου; Οτι πρέπει να δηλώσω με τον τρόπο μου ότι εγώ είμαι κάτι ανώτερο και δεν μπορώ να ασχολούμαι με πεζές δουλειές; Αργότερα που θα είμαστε περισσότεροι, γιατί η επιχείρηση έχει ανοδική τάση, πώς θα είμαι;
οχι σκουπιδια οχι καποτες σε θαλλασες και ακτεσ

split

# 2 στις 2/11/2004
author
Γυναίκα / 57 / Ελεύθερη
Κύπρος
Θέματα: 57
Απαντήσεις: 1.437
'Aρεσαν+: 0%
Ωραία τα είπες.

Όμως υπάρχει και η άλλη πλευρά. Λέγεται ''σωστή αξιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού''. Οι διευθυντές κάθε επιχείρησης, μικρής ή μεγάλης, έχουν ικανότητες και γνώσεις που δεν έχουν οι ιεραρχικά χαμηλότεροι υπαλλήλοι. Αν αναλώνουν το χρόνο τους σε ασχολίες που μπορεί να κάνει κάποιος άλλος, στερούν την επιχείρηση από τη παραγωγική τους εργασία. Ένας διευθυντής πληρώνεται για να σκέφτεται, να προγραμματίζει και να οργανώνει.

Το να είσαι διευθυντής δεν σημαίνει ότι πρέπει να έχεις ''τουπέ''. Μπορείς να είσαι φιλική αλλά πρέπει να διαχωρίζεις ότι άλλο φιλία κι άλλο δουλειά. Να είσαι ευγενική, δίκαιη, να ενθαρρύνεις, να επαινείς, αλλά να απαιτείς οι οδηγίες σου να ακολουθούνται πιστά και άμεσα. Μη διστάζεις να επισημαίνεις λάθη ή αμέλειες.
Ο δυσκολότερος δρόμος στη ζωή είναι ο δρόμος της καρδιάς σου...

# 3 στις 2/11/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Καταρχήν πιστεύω ότι πρέπει να χαίρεσαι που τώρα πια δεν χρειάζεται να είσαι ένα μικρό θηρίο για να επιβιώσεις και να μην σε πάρουν από κάτω. Έχεις γνωρίσει όπως λες και τις δυο όψεις του νομίσματος και όπως βλέπεις και εσύ, είναι σαφέστατα καλύτερο να υπάρχουν ανθρώπινες σχέσεις μέσα σε μια εταιρία, παρά ατομικές. Είναι καλύτερο (πολύ) να δουλεύεις με ανθρώπους, παρά με άτομα. Και θα έλεγα ότι και παρέα να κάνεις μαζί τους ακόμα καλύτερο είναι. Για αυτό λένε ότι οι παρέες γράφουν ιστορία. Όμως ακόμα και στο δικό σας επίπεδο, αυτό μιας καλοστημένης ομάδας δηλαδή, η παραγωγικότητα και εν τέλει το συνολικό κέρδος, είναι κατά πολύ περισσότερο αυξημένα, από εκείνα που θα προέκυπταν από ένα καθαρά ιεραρχικό, δομημένο σύστημα, όπως αυτό που μάλλον (θα ήθελαν να) ίσχυε στην επιχείρηση των 300 ατόμων που αναφέρθηκες. Εκεί που ο καθένας έχει το τουπέ του (για να εισακουσθεί), αλλά αυτό (στην Ελλάδα) ξεφεύγει από τα καλώς εννοούμενα πλαίσια κάποιας λογικής, ικανότητας και γνώσης (κατάχρηση εξουσίας).
Σχετικά λοιπόν με το σημερινό σου εργασιακό περιβάλλον (μια καλοστημένη ομάδα), ζήσε το και απόλαυσέ το. Αν φυσικά είσαστε όντως μια καλοστημένη ομάδα (και εδώ θέλω να σημειώσω ότι όσα γράφω βασίζονται στο κείμενό σου, και όχι στο πως θα αντιλαμβανόμουν εγώ τα πράγματα αν τα έβλεπα για κάποιες ώρες). Σε μια ομάδα, όπως ξέρεις, ο καθένας έχει τις αρμοδιότητές του (αυστηρά καθορισμένες σε ένα minimum επίπεδο) και υπάρχει και ένας αρχηγός. Εσύ, έχοντας ζήσει τις καταστάσεις από την γέννησή τους, έχοντας περάσει από πολλά πόστα της εταιρίας, ξέρεις από πρώτο χέρι τι παίζεται. Η αρχαιότητά σου στην δουλειά σου επέτρεψε, επιπλέον, να γνωρίσεις όλους τους υπόλοιπους πριν σε γνωρίσουν αυτοί. Με όλα αυτά (και άλλα) μπορείς σίγουρα να οργανώσεις και να κατευθύνεις. Να διευθύνεις. Όχι να σκέπτεσαι ή να κάνεις δουλειές άλλων, διότι αυτοί είναι εκεί για αυτό. Έχεις βέβαια την ευθύνη του ελέγχου, αλλά ακόμα και αυτό «αυτοματοποιείτε», εν καιρώ, με τις κατάλληλες διαδικασίες. Και, όπως ξέρεις, άλλο ελέγχω και άλλο κάνω την δουλειά. Έτσι τα πράγματα. Αν δεν είναι, κάνε τα. Αλλιώς μιλάμε για κάτι άλλο (που συμβαίνει στην δουλειά σου). Τέλος να σου πω ότι, αργότερα, όταν η εταιρία μεγαλώσει (και αν μεγαλώσει πολύ), τότε σίγουρα θα χρειαστεί και θα υφίσταται μια απροσωπία. Λόγω του αριθμού των εργαζομένων και των αντίστοιχων δομών που θα πρέπει να αναπτυχθούν για να λειτουργήσει αυτό το σύστημα. Ο αέρας όμως, η ατμόσφαιρα, αυτό το κλίμα που θα έχει δημιουργηθεί από την δική σας ομάδα (που διευθύνεις και καθορίζεις εσύ), θα γίνεται αντιληπτό, θα διαπερνάει και θα εφαρμόζεται, από τον κάθε ένα καινούργιο εργαζόμενο που θα έρχεται στην οικογένειά σας (σημείωση : μια από τις χειρότερες επιχειρήσεις, είναι η μικρομεσαία Ελληνική οικογενειακή επιχείρηση. Για να καταλαβαίνουμε τι θα πει οικογένεια). Θα λαμβάνει λοιπόν αυτός τα μηνύματα. Και έτσι, αν και εσύ μπορεί να τον βλέπεις σπάνια, αυτός θα κάνει σωστά την δουλειά του. Το ψάρι μυρίζει από το κεφάλι αγαπητή μου. Και στο κεφάλι του εναπόκειται το να βρωμάει ή να μοσχοβολάει.

# 4 στις 3/11/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Και τώρα που κατέκτησες την πολυπόθητη αυτή θέση, φαντάζομαι πως όλοι σου χαμογελούν, σου κλείνουν το μάτι, σου σφίγγουν το χέρι, σου εύχονται ''εις ανώτερα'' και άλλα γλαφυρά.
Αφού έχεις ανάλογη εμπειρία από το παρελθόν, θα γνωρίζεις πως ελάχιστοι είναι αυτοί που βλέπουν με καλό μάτι την προαγωγή σου. Πόσοι αλήθεια από αυτούς δεν θα ήθελαν να κάθονται στην καρέκλα σου...
Λόγω της θέσης σου έχεις χάσει αυτόματα την φιλία τους. Μην το παίρνεις προσωπικά..δεν έχει να κάνει με την συμπεριφορά σου, απλά τυγχάνει να είσαι το ''αφεντικό''. Πιστεύω πως δεν πρέπει να αναλώνεσαι σε συναισθηματισμούς, απλά δείξε τους πως είσαι το ''αφεντικό'' και πως οφείλουν να δείχνουν υποταγή και σεβασμό στο πρόσωπό σου ακόμη και αν δεν το πιστεύουν. Διαφορετικά θα λάβεις μια πικρή γεύση του γνωστού ''Δώσε θάρρος στον χωριάτη...'' Καλή σου τύχη!

kavalarisa

# 5 στις 3/11/2004
author
Γυναίκα / 53 / Παντρεμένη
Ν. Καβάλας / Καβάλα
Θέματα: 18
Απαντήσεις: 521
'Aρεσαν+: 0%

Παράθεση:
Originally posted by astathmitos
Και τώρα που κατέκτησες την πολυπόθητη αυτή θέση, φαντάζομαι πως όλοι σου χαμογελούν, σου κλείνουν το μάτι, σου σφίγγουν το χέρι, σου εύχονται ''εις ανώτερα'' και άλλα γλαφυρά.
Αφού έχεις ανάλογη εμπειρία από το παρελθόν, θα γνωρίζεις πως ελάχιστοι είναι αυτοί που βλέπουν με καλό μάτι την προαγωγή σου. Πόσοι αλήθεια από αυτούς δεν θα ήθελαν να κάθονται στην καρέκλα σου...
Λόγω της θέσης σου έχεις χάσει αυτόματα την φιλία τους. Μην το παίρνεις προσωπικά..δεν έχει να κάνει με την συμπεριφορά σου, απλά τυγχάνει να είσαι το ''αφεντικό''. Πιστεύω πως δεν πρέπει να αναλώνεσαι σε συναισθηματισμούς, απλά δείξε τους πως είσαι το ''αφεντικό'' και πως οφείλουν να δείχνουν υποταγή και σεβασμό στο πρόσωπό σου ακόμη και αν δεν το πιστεύουν. Διαφορετικά θα λάβεις μια πικρή γεύση του γνωστού ''Δώσε θάρρος στον χωριάτη...'' Καλή σου τύχη!Ακριβώς φίλε αστάθμητε, αυτά είναι που φοβάμαι και έχω πλημμυρίσει από τέτοιες σκέψεις... είναι πολύ δύσκολο πραγματικά να μπορείς να κινείσαι πάνω σ' αυτή τη γραμμή όπου υπάρχεις ακόμη σαν άνθρωπος και δεν γίνεσαι απρόσωπος ενώ καταφέρνεις ταυτόχρονα να έχεις το κύρος σου και το σεβασμό ατόμων που ποιός ξέρει τι σκέφτονται για το άτομο σου ή για τη θέση που κατέκτησες εσύ. Νομίζω όμως ότι ο διαχωρισμός "άλλο φιλία και άλλο δουλειά" με σώζει γιατί αυτό το έχω σαν κανόνα, άσχετα από το σε ποιά θέση κάθομαι. Στην προηγούμενη μεγάλη επιχείρηση που εργάστηκα, η οποία είχε να κάνει με το εξωτερικό, συνειδητοποίησα πολλά πράγματα βλέποντας συγγενείς να εργάζονται μαζί, οι οποίοι φερόντουσαν ίσως και χειρότερα σ' αυτούς ειδικά λόγω των ευθυνών που βάραιναν τους ώμους τους. Ετσι κατάλαβα ότι όσο φιλία και να υπάρχει σε μια δουλειά αυτό δε σημαίνει ότι η δουλειά δεν πρέπει να γίνει σωστά. Κι αυτό το έχω ξεκαθαρίσει προσωπικά μάλιστα σε άτομα, στα οποία τρέφω ιδιαίτερη συμπάθεια και κάνω παρέα μαζί τους.

Δεν μπορώ όμως να διαφωνήσω και με τον φίλο just a man, ο οποίος μιλάει για ιδεατές εργασιακές συνθήκες, οι οποίες πιστεύω περιλαμβάνουν όλα αυτά που συζητάμε. Οντως διαπίστωσα και από μόνη μου ότι όσοι καινούριοι έρχονται αναγκαστικά και χωρίς να το καταλάβουν καν οι ίδιοι μπαίνουν στο ρυθμό στον οποίο ήδη υπάρχει. Κοπέλα που κάθισε μαζί μου στο δικό μου ωράριο, εκπαιδεύτηκε από μένα ειδικά πήρε και τη δική μου ψυχολογία συνεργασίας της ομάδας και μπορεί να διαχωρίσει ότι ας ήμασταν το βράδυ μαζί στα μπουζούκια, εγώ το πρωί θα της απευθύνω το λόγο όπως πρέπει ανάλογα το λάθος που έχει κάνει ή τη δουλειά που της ζητώ (όχι απαιτώ) να κάνει και δεν έχουμε καν παρεξηγήσεις μεταξύ μας. Αντίθετα δυσκολεύομαι να φέρω στην ίδια ευθεία άλλα άτομα τα οποία εργάζονται σε άλλο ωράριο από το δικό μου, κάνουν ίσως απλή τεχνική εργασία, αλλά οργανώνονται από τον ίδιο τον εργοδότη. Αυτά τα άτομα οφείλω εγώ λόγω της πολυπλοκότητας του αντικειμένου της εργασίας μας να τα φέρω να πάρουν και μια ιδέα του τι κάνουμε όλοι οι υπόλοιποι και να μάθουν επιτέλους να μην είναι μονόπλευρη η προσφορά τους. Εκεί οι παρεμβάσεις μου είναι μακρυπρόθεσμες, σιγά σιγά προσπαθώ να τους εντάξω στο κλίμα της οργάνωσης. Αλλά τους ενοχλεί ιδιαίτερα, όπως έχω αντιληφθεί, το ότι υπάρχει αυτό το άτομο που τους ταράσσει τα νερά και προσπαθεί να τα εντάξει στο σύνολο και εισπράττω διάφορες αντιδράσεις. Το σύνθημα όλοι μαζί δεν τους αρέσει καθόλου. Βήμα βήμα όμως έρχονται ...δε γίνεται διαφορετικά.

Γι αυτό το λόγο φίλε Split κι εγώ συνέχισα να κάνω τα πάντα εκεί μέσα για να είμαι το καλό παράδειγμα σ' αυτούς γιατί είχα να κάνω με δύο διαφορετικές εργασιακές περιπτώσεις σχέσεων κι εκεί είναι που ξεκίνησαν οι προβληματισμοί μου. Εχω βλέπετε σαν αρχή το: δείξε πρώτα εσύ, δώσε πρώτη εσύ... κ.λπ. Συμφωνώ όμως μαζί σου σ' αυτά που γράφεις, απλά μερικά πράγματα θα αργήσουν λίγο, υπομονή μου χρειάζεται μόνο.
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας πραγματικά με βοηθάτε

Αυτό το να δείξουν όμως υποταγή (επέτρεψέ μου φίλε just a man να διαφωνήσω) δεν το θέλω. Τον σεβασμό τους τον κερδίζω ή τον χάνω, είναι στο χέρι μου... αλλά υποταγή δεν θέλω από κανέναν. Θεωρώ ότι η έννοια συνεργασία δεν έχει καμιά σχέση με αυτή τη λέξη
οχι σκουπιδια οχι καποτες σε θαλλασες και ακτεσ

# 6 στις 4/11/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Σου επιτρέπω αγαπητή kavalarisa να διαφωνήσεις με τον αστάθμητο... όσο θες...

kavalarisa

# 7 στις 4/11/2004
author
Γυναίκα / 53 / Παντρεμένη
Ν. Καβάλας / Καβάλα
Θέματα: 18
Απαντήσεις: 521
'Aρεσαν+: 0%
ουπςςςςς
ευχαριστώ για τη διευκρίνηση φίλε έχεις δίκιο... μπέρδεψα τα ψευδώνυμα
οχι σκουπιδια οχι καποτες σε θαλλασες και ακτεσ

Heptamer

# 8 στις 6/11/2004
author
Ανδρας / 53 / Διαζευγμένος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Φιλοθέη
Θέματα: 36
Απαντήσεις: 14.241
'Aρεσαν+: 0%
Τα παντα στη ζωη ειναι ισορροπιες Καβαλαρισσα.Κινουμαστε πανω στον λεγομενο κατ εμε 3ο δρομο:το δρομο αναμεσα στα δυο ακρα.Σε ολες μας τις κινησεις,τις συνδυαλλαγες,τις εκφρασεις...παντου επιζητουμε ισορροπια και καλουμαστε να διαβουμε παντοτε αυτο το δρομο.Ετσι ειναι κι ο δικος σου δρομος.Θελει θαρρος,τολμη,συνεση να μην ξεστρατισεις απο αυτον,αλλα να ταλαντευεσαι συνεχως.Απο οτι διαβασα,εχεις ολα τα εχεγγυα να τον πορευτεις.Και προσπαθησε να μην αλλοιωθεις...στα δικα σου ματια αλλα και σε αυτα των συναδελφων σου.Η ανθρωπια , η ζεστασια και ο σεβασμος του αλλου,ειναι δυσευρετα πραγματα σημερα και φροντισε να μην τα απωλεσεις..με οποιο τιμημα!
Ευχομαι οτι καλυτερο!
ωινδοως με: ψραπ! ωινδοως χπ: αωεσομε! ωινδοως βιστα: ψραπ! ωινδοως 7: αωεσομε! ωινδοως θ: (ψραπ!)

kavalarisa

# 9 στις 6/11/2004
author
Γυναίκα / 53 / Παντρεμένη
Ν. Καβάλας / Καβάλα
Θέματα: 18
Απαντήσεις: 521
'Aρεσαν+: 0%
Ευχαριστώ, φίλε Heptamer
Ενδιαφέρουσα η άποψή σου για τον τρίτο δρόμο.... ούτε καν στον Ηρακλή δεν υποδείχτηκε αυτός.....
οχι σκουπιδια οχι καποτες σε θαλλασες και ακτεσ

# 10 στις 6/11/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Καταρχην θα απαντησω στην ερωτηση σου.
Σημαινει πως οι κοποι σου δε πηγαν χαμενοι και αναγνωριστηκες....χαιρομαι γι αυτο γιατι στις περισσοτερες περιπτωσεις ανθρωποι ικανοι πηγαινουν χαμενοι....

Τωρα θα σου πω μια προσωπικη εμπειρια μου...
Ειχα (εχω θελω να πιστευω) εναν φιλο στο χωρο εργασιας μου....ειχαμε ενα τρομερο δεσιμο η τελεια κατανοηση ακομη κι εκτος δουλειας.
Πηρε προαγωγη...
Κι ετσι τον εχασα....πρεπει να ειναι πιο τυπικος και σοβαρος...και καλα..
Για μενα αυτο ειναι πολυ χαζο...εχει πεσει στα ματια μου και λυπαμαι πολυ για τη συμπεριφορα του.

Ευχομαι να παραμεινεις εσυ οπως ησουν και πριν χωρις να σε επηρεασει η προαγωγη σου.
Τα τουπε και τα δηθεν ειναι γι αυτους που εχουν γεννηθει ετσι...κι οταν δεν εισαι και το παιζεις γινεσαι απλα γελοιος....

Σου ευχομαι τα καλυτερα...!

Heptamer

# 11 στις 7/11/2004
author
Ανδρας / 53 / Διαζευγμένος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Φιλοθέη
Θέματα: 36
Απαντήσεις: 14.241
'Aρεσαν+: 0%
Καβαλαρισσα,στον Ηρακλη δεν υποδειχθηκε η ενδιαμεση οδος γιατι απλα...δεν υπηρχε! ¨Η υπηρχε αλλα δεν ηταν επιλογη.Η δυ'ι'κοτητα καλου-κακου , το ναι-οχι:ολα αυτα ειναι ψευτοδιλημματα.Δεν σε υποχρεωνει κανεις να διαλεξεις κατι απο αυτα.Οι επιλογες δεν ειναι ποτε δυο.Στο ναι-οχι,μπορει καλλιστα να παρεμβληθει και ενα "ισως".Ειναι καλο να αμφιβαλεις:σε πηγαινει μπροστα και ανακαλυπτεις πραγματα.Και ο μονος τροπος για να ξεφυγεις απο ενα "ναι" και ενα "οχι" που δε βγαζει πουθενα,ειναι αυτο το "ισως",η 3η πορεια.Η πορεια που χαραζεις μονος σου,επιλεγοντας την προσωπικη σου σταση,απορροφωντας οσο "κακο" η "καλο" εσυ κρινεις οτι μπορεις να αντεξεις πανω σου,ξεδιπλωνοντας αβιαστα τη δικη σου προσωπικοτητα και εχοντας ανοιχτες τις κεραιες σου στα καινουργια ερεθεισματα..Ουσιαστικα ολοι μας πορευομαστε ετσι.Ολοι μας ισορροπουμε στη ζωη.Κανεις δεν επιλεγει καποιο απο τα ακρα.
ωινδοως με: ψραπ! ωινδοως χπ: αωεσομε! ωινδοως βιστα: ψραπ! ωινδοως 7: αωεσομε! ωινδοως θ: (ψραπ!)

SITIA

# 12 στις 8/11/2004
author
Ανδρας / 39 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Μοσχάτο
Θέματα: 7
Απαντήσεις: 103
'Aρεσαν+: 0%

Αποκτάς μια θέση ανώτερη ...αυτό τί σημαίνει ;

ΜΠΡΑΒΟ - ΜΠΡΑΒΟ και ξανά ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ για τον τρόπο που σκέφτεσαι και ενεργείς !!
Δυστυχώς όμως , το διευθυντηλίκη το έχουν κάνει να κάθεσαι σε μια καρέκλα και να δίνεις διαταγές , χωρίς να παίρνεις ενεργά μέρος σε αυτές , και να περιμένεις τα αποτελέσματα αυτών που επιβλέπεις !!!

-Στην εργασία δεν χωράει η φιλία ούτε οι συναισθηματισμοί ! Υπάρχει η συνεργασία μεταξύ συναδέλφων !!
Ούτε εσύ ζείς από το μισθό τους αλλά ούτε εκείνοι από το δικό σου !

-Άν ήταν στην θέση σου κάποιος/α άλλος/η , θα έκανε το ίδιο ή θα σκεφτόταν το ίδιο ! Για σκέψου και αυτή την πλευρά !!!

Κράτα την θέση σου , που με κόπο απέκτεισες , γερά στη θέση της !!!
σιτια

# 13 στις 8/11/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Απο προσωπικη πειρα.....
Συνεχιζεις να φερεσαι φιλικα και συναδελφικα προς ολους.
Βεβαια οι φιλοι σου στο χωρο δουλειας θα εχουν λιγοστεψει σιγουρα τωρα.
Ετοιμασου και να φας τρικλοποδιες!Στο παιχνιδι για το κυνηγι της καρεκλας ειναι!!
Διωξε τους ρουφιανους απο κοντα σου (σιγουρα θα εχουν αρχισει να ...σκανε μυτη!)
Λεγε λιγοτερα με περισσοτερο νοημα ομως.
Σκυψε με ενδοιαφερον στα προβληματα των υφισταμενων σου και δωσε λυσεις .

kavalarisa

# 14 στις 8/11/2004
author
Γυναίκα / 53 / Παντρεμένη
Ν. Καβάλας / Καβάλα
Θέματα: 18
Απαντήσεις: 521
'Aρεσαν+: 0%
Μάζεψα καινούριες φράσεις.... μικρές αλλά με πολύ νόημα.

"Τα τουπε και τα δηθεν ειναι γι αυτους που εχουν γεννηθει ετσι...κι οταν δεν εισαι και το παιζεις γινεσαι απλα γελοιος...."

Αυτό γειτόνισσα ήταν πολύ ωραίο και τα λέει όλα σε σχέση με τον χαρακτήρα μας και το πώς λειτουργούμε.

[Λεγε λιγοτερα με περισσοτερο νοημα ομως.]

Σ΄αυτό δυστυχώς κολλάω πολύ φίλε Αιγαία, φοβάμαι ότι μια *πολυλογού* σαν εμένα δεν θα μπορέσει ποτέ να αλλάξει. Κι έχει πολύ σημασία αυτό που μου έγραψες, αλλά εγώ;;; ααααχ πόσο θυμώνω πολλές φορές με τον εαυτό μου!

Κι αν πάρουμε τις δύο φράσεις αυτές κι αφού τις αποδέχομαι και τις δύο τόσο πολύ...
αν ακολουθήσω την πρώτη δεν θα μπορέσω τη δεύτερη (το δικαιολογώ παραπάνω).... Αν ακολουθήσω (σιγά μην μπορέσω) τη δεύτερη φράση, δεν θα μπορέσω να πιάσω την πρώτη.....
αααααααχχχχ γιατί δεν μπορούμε να τα ταιριάξουμε όλα;;;
οχι σκουπιδια οχι καποτες σε θαλλασες και ακτεσ

# 15 στις 10/11/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Λοιπόν , τώρα τελευταία είχα δει ένα βιβλίο, κάτι σαν οδηγό του Διευθυντή ή κάπως έτσι. Το ξεφύλλισα για λίγο και είδα ότι έλεγε πολλά σωστά πράγματα που βοηθούν έναν διευθυντή στο να ασκεί κατά τον καλύτερο τρόπο τα καθήκοντά του. Δεν το ψάχνεις σε κανένα βιβλιοπωλείο; Τι έχεις να χάσεις;

kavalarisa

# 16 στις 10/11/2004
author
Γυναίκα / 53 / Παντρεμένη
Ν. Καβάλας / Καβάλα
Θέματα: 18
Απαντήσεις: 521
'Aρεσαν+: 0%
Πολύ καλή ιδέα φίλη μου. Μήπως όμως σου βρίσκεται ο τίτλος πρόχειρος; Αν... λέω.... αν
οχι σκουπιδια οχι καποτες σε θαλλασες και ακτεσ

verywindy

# 17 στις 13/11/2004
author
Γυναίκα / 59 / Παντρεμένη
Ν. Θεσσαλονίκης / Θεσσαλονίκη
Θέματα: 5
Απαντήσεις: 341
'Aρεσαν+: 0%

Σκωτσέζικο ντουζ !

Αποκτάς μια θέση ανώτερη... αυτό τι σημαίνει?

Χμ......

Περισσότερες ευθύνες, μεγαλύτερες απολαβές και ..... ελάχιστο χρόνο για προσωπική ζωή !!!!!

kavalarisa

# 18 στις 13/11/2004
author
Γυναίκα / 53 / Παντρεμένη
Ν. Καβάλας / Καβάλα
Θέματα: 18
Απαντήσεις: 521
'Aρεσαν+: 0%
Δεν είναι απαραίτητο να αυξηθούν οι εργατοώρες. Αυτό εξαρτάται από μένα την ίδια. Και θα το εξηγήσω. Κάποτε παθιάστηκα πολύ με τη δουλειά μου και δούλευα συνέχεια (χωρίς υπερβολή). Εφτασα σε σημείο να παρατήσω μέχρι και την οικογένειά μου, γιατί προσπαθώντας να επουλώσω πληγές μου που είχαν σχέση με αυτήν, έπεσα με τα μούτρα στη δουλειά. Κάποτε ξύπνησα.... Κατάλαβα ότι όχι μόνο δεν επούλωνα τις δικές μου πληγές, τουναντίον τις σκάλιζα χειρότερα και συνειδητοποίησα ότι πρέπει ναι μεν να είμαι εργασιομανής και συνειδητοποιημένη στη δουλειά μου, αλλά πρέπει να θυμηθώ και ποιά είμαι προσωπικά. Ηταν βέβαια αργά για μένα γιατί είχε γίνει δεδομένο ότι ζω για την επιχείρηση και ότι δεν μπορούσα να μειώσω ώρες. Ο χρόνος που μου χρειάστηκε να προσπαθώ να αποδείξω στην εργοδοσία ότι δεν μπορώ πια να είμαι η ίδια όπως παλιά ήταν αρκετός και ανεπιτυχής. Εκεί τα βρόντηξα μια μέρα απότομα γιατί δεν άντεχα άλλο και έφυγα ρίχνοντας μαύρη πέτρα πίσω μου μάλιστα και δούλεψα σ' αυτή τη μεγάλη επιχείρηση που έγραψα παραπάνω των 300 ατόμων για 8 μήνες. Ηρθε όμως το πλήρωμα του χρόνου που έγινε αισθητή η απουσία μου απ' όλες τις πλευρές. Η επιχείρηση δεν μπόρεσε να σταθεί οικονομικά με οποιαδήποτε κοπέλα φιλοδοξούσε να αναλάβει τη θέση μου. Εφτασε να είναι τόσο ανοργάνωτη που αυτό φυσικά είχε αντίκτυπο περισσότερο στον οικονομικό τομέα κι έτσι ήρθε μια μέρα ο εργοδότης που μου *φίλησε - σχεδόν - τα πόδια* να επιστρέψω. Εκεί έθεσα τους όρους μου, που σε διαβεβαιώ είχαν σχέση μόνο με το ωράριό μου. Εγιναν δεκτοί βέβαια κι έτσι Παρασκευή στο εργοστάσιο, Δευτέρα πίσω στη δουλειά που ήταν ακόμη η μεγάλη αγάπη μου. Κι ας με παρακάλεσαν απ' το εργοστάσιο να μείνω, κι ας μου έδωσαν αυξήσεις, κι ας μου τάξαν λαγούς με πετραχείλια. Γύρισα πίσω κι αυτό ήταν μια ώριμη απόφαση δική μου. Να πάω πάλι πίσω και να δουλέψω πάλι με το ίδιο παλιό πάθος, αλλά να μπορέσω να έχω και ισορροπίες για τον εαυτό μου. Εχει περάσει ήδη ένας χρόνος ολόκληρος, τώρα πια δεν μπορεί κανείς να αμφιβάλει για μένα, για το ότι κράτησα το λόγο μου απέναντί μου και στην οικογένειά μου. [Στο ενδιάμεσο τον Ιανουάριο συνειδητοποίησα κι εγώ με τη σειρά μου πόσο έλειψα, γιατί γυρνώντας πίσω βρήκα ένα χάος και μια επιχείρηση που δεν είχε καμιά σχέση με το πώς την άφησα κι έφυγα]. Εκεί πήρα και την αύξηση (δεν ήταν όρος που έθεσα για να ξαναγυρίσω, λοιπόν) και εκεί χρήστηκα και με το *αξίωμα*. Συνεχίζω να εργάζομαι ένα ωράριο κανονικότατο, κοιτάζω και τον εαυτό μου και τα ιερά μου και τα όσιά μου (οικογένεια) και όλα τα καταφέρνω, και κανείς ποτέ δεν θα με πείσει ότι θα πρέπει να κάνω αλλιώς, μόνο και μόνο για το *αξίωμα* αυτό.
οχι σκουπιδια οχι καποτες σε θαλλασες και ακτεσ

# 19 στις 14/11/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Φιλη μου

Εχω περασει απο αναλογη κατασταση και καταλαβαινω τους προβληματισμους σου. Πιστευω οτι αρκει να εμπιστευθεις τον εαυτο σου. Αυτος ο εαυτος σε εφτασε εδω που σε εφτασε και ειναι ο ιδιος που θα σε προχωρησει πιο περα. Δεν θα ησουνα σε αυτη την θεση διευθυντριας αν δεν το αξιζες. Μιλας για μια μικρη επιχειρηση 15 ατομων και σιγουρα οι φορεις της θελουν να παει καλα. Και επελεξαν εσενα γιατι ξερουν οτι θα την προχωρησεις. Αλλιως δεν θα σε επελεγαν.

Περα απο τα πιο πανω θα σου προτεινω να διαβασεις ενα βιβλιο,που εμενα τουλαχιστον με βοηθησε πολυ. Λεγεται "ο νεος ηγετης" και ειναι εκδοσεις "ελληνικα γραμματα".

kavalarisa

# 20 στις 15/11/2004
author
Γυναίκα / 53 / Παντρεμένη
Ν. Καβάλας / Καβάλα
Θέματα: 18
Απαντήσεις: 521
'Aρεσαν+: 0%
Ευχαριστώ πολύ smartwoman
οχι σκουπιδια οχι καποτες σε θαλλασες και ακτεσ
Σελίδα : 1
Δεν μπορείτε να απαντήσετε