Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!
Εγγραφή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο όρκος της αιώνιας αγάπης !!

Επιλέξτε σελίδα: (1-2)
Σελίδες 12

# 21 στις 8/11/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Παράθεση:
Originally posted by gallidoula
Δεν υπάρχει παντοτινή αγάπη...Είναι ψέμα...Εχεις ξε-αγαπήσει πολλούς ανθρώπους;

Εγώ, όσο κι αν ψάξω, δεν μπορώ να βρω έναν άνθρωπο που τον αγάπησα και ύστερα τον ξε-αγάπησα.

Αλλά πάλι... είμαι και μίζερος άνθρωπος. Λίγους ανθρώπους μπόρεσα να αγαπήσω με όλα όσα αυτό συνεπάγεται...

# 22 στις 12/12/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
υπάρχει τίποτα στη ζωή μας που μπορεί να είναι αιώνιο .....παντοτινό ..;;;;

δυστυχώς τίποτα ....όλα κάποτε καταρρέουν ....έτσι και ο όρκος της αιώνιας αγάπης ....

που καταρρέει σαν χάρτινος πύργος .....και μας διαψεύδει

gallidoula

# 23 στις 13/12/2004
author
Γυναίκα / 39 / Σε σχέση
Ν. Θεσσαλονίκης / Θεσσαλονίκη
Θέματα: 37
Απαντήσεις: 646
'Aρεσαν+: 0%

Παράθεση:
Originally posted by T_G_I_F

Παράθεση:
Originally posted by gallidoula
Δεν υπάρχει παντοτινή αγάπη...Είναι ψέμα...Εχεις ξε-αγαπήσει πολλούς ανθρώπους;

Εγώ, όσο κι αν ψάξω, δεν μπορώ να βρω έναν άνθρωπο που τον αγάπησα και ύστερα τον ξε-αγάπησα.

Αλλά πάλι... είμαι και μίζερος άνθρωπος. Λίγους ανθρώπους μπόρεσα να αγαπήσω με όλα όσα αυτό συνεπάγεται...


Δεν είπα ότι έχω ξεαγαπήσει...Ισα ίσα..το αντίθετο..
Κάθε τι που ζεις, είτε σε κάνει ευτυχισμένο, είτε δυστυχισμένο, είναι κέρδος... Χαμένος χρόνος, είναι τα διαστήματα που δεν έζησες κάτι...

# 24 στις 13/12/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Παράθεση:
Originally posted by split
Όταν ο έρωτας συμπληρώνεται από την αγάπη, το ''θα σ' αγαπώ για πάντα'' δεν είναι παραμύθι, ούτε ουτοπία. Η αγάπη είναι ένα πολύ βαθύ συναίσθημα που δεν ''ξεγίνεται'' έτσι απλά.

Το Σ' αγαπώ δεν είναι απλά μου αρέσεις, με αναστατώνεις, νοιώθω όμορφα μαζί σου κλπ. Είναι κάτι πολύ πέρα από όλα αυτά. Είναι το να θέλω να είσαι ευτυχισμένος. Είναι το να νοιώθω τη ψυχή μου να ξεχιλείζει όταν είμαι μαζί σου. Είναι η γλυκειά γαλήνη, που φέρνει η παρουσία σου. Είναι το να πονώ επειδή πονάς, να χαίρομαι επειδή είσαι χαρούμενος.

Σ΄ αγαπώ γι αυτό που είσαι... και γι αυτό που θα γίνεις, γιατί ξέρω πως θα αλλάξεις. Όπως κι εγώ. Αλλιώς πως θα εξελιχτούμε;Με κάλυψες! Απλά θέλω να συμπληρώσω ότι δεν μπορούμε να βάλουμε την αγάπη σε... καλούπι. Ούτε τον τρόπο που αγαπάμε ή μας αγαπούν. Η αγάπη και ο έρωτας για μένα δεν ταυτίζονται...

Πριν από λίγες μέρες, στα γενέθλιά μου, μου τηλεφώνησαν άτομα με τα οποία πριν 5, 7 ή 10 χρόνια ανταλλάσαμε όρκους αιώνιας αγάπης. Δε νιώθω ότι πατήσαμε τους όρκους μας.. Η αγάπη απλά άλλαξε μορφή. Υπάρχει η έννοια του άλλου, η ανάγκη να γνωρίζουμε ότι ο άνθρωπος που αγαπήσαμε και αγαπάμε (με νέο, διαφορετικό τρόπο) είναι ευτυχισμένος, η στήριξή του στις δύσκολες στιγμές... Νιώθω πολύ, πολύ, πολύ τυχερή και δεν μπορώ να κατηγορήσω τους ανθρώπους αυτούς ως "επίορκους".. Είπαν ότι θα μ'αγαπάνε για πάντα και με αυτά τα λίγα και απλά πραγματάκια, νιώθω πως κράτησαν το λόγο τους και ελπίζω να αισθάνονται και αυτοί το ίδιο..

APETITIKH

# 25 στις 13/12/2004
author
Γυναίκα / 59 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Χαϊδάρι
Θέματα: 108
Απαντήσεις: 9.062
'Aρεσαν+: 0%

Παράθεση:
Originally posted by koyrsaros
1. H φράση θα σ' αγαπώ για πάντα αποτελεί το πιο κοινώς αποδεκτό ψέμα...των σχέσεων αλλά και την ισχυρότερη δήλωση συνενοχής ανάμεσα στο ερωτευμένο ζευγάρι.

2. Mε τη μεγάλη κρίση που περνούν οι ερωτικές σχέσεις στην εποχή μας, βέβαια, τέτοιες δηλώσεις αγγίζουν τα σύννεφα της χλιδής. Eδώ δεν καταφέρνουμε να κλείσουμε τρίμηνο, διαμαρτύρονται με πίκρα οι περισσότεροι, και θα συζητάμε για την αιωνιότητα;
3. H διάρκεια είναι μια παράμετρος στις σχέσεις που συνήθως έχει αρνητικό πρόσημο. Είναι έτσι άραγε ??


1. To "για πάντα" που λένε οι ερωτευμένοι στην πραγματικότητα είναι μια ευχή που σημαίνει, "θα ήθελα να σ' αγαπήσω για πάντα", γι' αυτό και κανείς απ' τους δύο δε διαμαρτύρεται για τη δήλωση.

Το "για πάντα" που λένε οι αγαπημένοι στην πραγματικότητα είναι μια προειδοποίηση που σημαίνει, "θα ήθελα η συμπεριφορά σου να παραμείνει έτσι για να μπορώ να σε αγαπώ για πάντα", επειδή κανένα συναίσθημα δεν είναι μη ανταποδοτικό -ούτε καν το γονεϊκό προς τα παιδιά- και "μόλις πάψεις να μου δίνεις όσα μου δίνεις τώρα, να είσαι σίγουρος ότι δε θα σ' αγαπώ πια", και κατά τη γνώμη μου είναι απολύτως φυσικό.

Υπάρχει δε περίπτωση το "για πάντα" ανάμεσα σε αγαπημένους να είναι όντως "για πάντα", αλλά σίγουρα χωρίς την παράμετρο του έρωτα. Νομίζω ότι αυτό καταργεί το "για πάντα" ανάμεσα στους αγαπημενους - και όχι ερωτευμένους: το τέλος του έρωτα, του πόθου, της επιθυμίας.
2. Η αιωνιότητα και το "για πάντα" έχουν σχέση επίσης με τη μεταθανάτια αγωνία του ανθρώπου. Οι δηλώσεις τέτοιου τύπου, υποσυνείδητα κάνουν τον άνθρωπο να αισθάνεται άφθαρτος και αιώνιος, οπότε και σ' αυτή την περίπτωση η δήλωση έχει σχέση με το φόβο μας ότι είμαστε τέλειοι - με την έννοια του τέλους, του θανάτου μας. Το "για πάντα", λοιπόν, είναι μια γλυκιά ψευδαίσθηση, που καθησυχάζει τον εγγενή φόβο του ανθρώπου για την τελειότητά του - το τέλος του.

3. Και το αρνητικό πρόσημο της διάρκειας μιας σχέσης -το ότι κρατάνε πολύ λίγο- έχει συνάρτηση το χρόνο, το χρόνο μας πάνω στη γη. Επειδή ο θάνατος δεν έχει πια ηλικία, επειδή οι σταθερές δεν είναι πια σταθερές -γέννηση, ενηλικίωση, γηρατιά- και επειδή οι άνθρωποι είναι πολύ ανασφαλείς με το πόσο θα ζήσουν και πόσο ποιοτικά θα ζήσουν, δεν ξοδεύουν πλέον το χρόνο τους με σχέσεις που "δεν πάνε", προσπαθώντας μέσα από την αναζήτηση ένα είδος αθανασίας - και καλά κάνουν. (Αν ξέραμε ότι είμαστε αιώνιοι, για πάντα, θα δίναμε περισσότερες ευκαιρίες και χρόνο στους ανθρώπους που, υπό κανονικές -ανθρώπινες- συνθήκες, δε δίνουμε).

Αυτό που κάνουμε οι άνθρωποι είναι να διατηρούμε την ψευδαίσθηση της δικής μας αιωνιότητας μέσω του έρωτα.

Γιατί ο έρωτας είναι η μόνη σταθερή, σε οποιαδήποτε κοινωνική συνθήκη ή χρονική περίοδο, και όντως δεν πεθαίνει ποτέ!

Με τιμή

bianka

# 26 στις 13/12/2004
author
Γυναίκα / 59 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Κηφισιά
Θέματα: 25
Απαντήσεις: 895
'Aρεσαν+: 0%

Παράθεση:
Originally posted by koyrsaros

Tο «για πάντα» σήμερα μοιάζει με πολυτελή κρουαζιέρα στην πρώτη θέση - ρεζερβέ μόνο για τους ρομαντικούς. Oι υπόλοιποι ερωτευόμαστε χωρίς ελπίδα. Aπό το μεγαλόπνοο «για πάντα» των ερωτευμένων σε προηγούμενες δεκαετίες, καταλήξαμε να αναρωτιόμαστε ακόμα και για το πιο βραχυπρόθεσμο: θα μ' αγαπάς και αύριο; H διάρκεια είναι μια παράμετρος στις σχέσεις που συνήθως έχει αρνητικό πρόσημο. Είναι έτσι άραγε ??δυστυχως ετσι ειναι!
πρεπει να δωσεις τελικα για να μπορεις να παρεις,αυτο που θα σε παει μακρυτερα απτους αλλους...
Επιλέξτε σελίδα: (1-2)
Σελίδες 12
Δεν μπορείτε να απαντήσετε
lastpost