Απο οτι βλεπω στο προφιλ σου εισαι 37 χρονων και τα τελευταια 8 χρονια μεσα σε μια σχεση αδιεξοδο... "ξοδεψες" τα καλυτερα σου χρονια μεσα/για αυτη τη σχεση, το σκεφτηκες αυτο ποτε?
Δεν το σχολιαζω απο αποψη ηλικιας (προς Θεου!), απλα σκεφτομαι, οταν γνωρισες και συνδεθηκες με αυτον τον ανθρωπο εισουν 29 ετων, δλδ σχεδον οσο ειμαι εγω τωρα (παω στα 27) και βαζω τον εαυτο μου στη θεση σου για να καταλαβω, αν αυτο ειναι δυνατον....
Σε μια ηλικια που η πλειοψηφια μας επιθυμουμε μια ομορφη σχεση που Θεου θελοντος θα οδηγησει στη δημιουργια οικογενειας, εσυ εκανες στον εαυτο σου ακριβως το αντιθετο. Συνδεθηκες με εναν ανθρωπο, που ναι μεν πολυ πιθανον πνευματικα και σεξουαλικα να σας εφεραν πολλα κοντα, αλλα ειναι "εκει" μονο τις καθημερινες, λειπει τα σαββατοκυριακα, τις εορτες, Χριστουγεννα και Πασχα, διακοπες, εχει δικη του οικογενεια και εμμεσως πλην σαφως σε χρησιμοποιησε/χρησιμοποιει ως τη διεξοδο απο την ρουτινα του. Μετα απο τοσα χρονια καποιον δεσιμο πιθανον να υπαρχει, αλλα και παλι αυτο το "αλλα" υφισταται και θα συνεχισει......
(Δεν θελω να σε θιξω, ουτε να σε πληγωσω και ελπιζω να μην το κανω.)
Μια ερωτηση σε αυτο το σημειο... στα 29 σου, αυτο φανταζοσουν? Αυτο ευχοσουν για τον εαυτο σου? Και αντε, πες πως ο ερωτας ειναι τυφλος... μα, περασαν οχτω ολοκληρα χρονια... εισουν, εισαι γεματη απο μια τετοια σχεση, που μονο τωρα που ο φιλος σου, σου κανει προταση γαμου ξαφνικα ταρακουνιεσαι?
Ή μηπως φανηκες δειλη - ως προς τον εαυτο σου και μονο - να διαλυσεις αυτη τη μονοδρομη ιστορια? Ανασφαλεια, μηπως?
Δεν μπορεσες να παντρευτεις (σχημα λογου) τον ανθρωπο που ερωτευτηκες, και σκεφτεσαι να παντρευτεις καποιον που δεν ερωτευτηκες ποτε και (το πιθανοτερο) να μην ερωτευτεις?
Τελικα, για σενα τι ειναι πιο σημαντικο?
Ο ερωτας ή ο γαμος?
(Καταλαβαινω πως δεν ειναι το προβλημα σου το "στεφανι", απλα το θετω ετσι προς χαρην της εκφρασης.)
Ξαφνικα ο φιλος σου, φανταζει στα ματια σου, ως η λυση στο χρονιο προβλημα του εραστη σου... μα δεν ειναι ετσι.
Μην μπεις στο λουκι να τους συγκρινεις.
Αυτος εχει αυτο, ο αλλος το αλλο.
Αυτος μπορει να μου πρσφερει αυτο, αλλα ειναι παντρεμενος, ενω ο αλλος λευτερος... κ.ο.κ.
Αλλο ο ενας, αλλο ο αλλος και αλλη εσυ.
Κρατα τον φιλο σου για φιλο σου, και μην τον κανεις θυμα των προβληματισμων/ανασφαλειων/επιλογων σου. Με μαθηματικη ακριβεια θα λαθεψεις και μη σου πω οτι ο γαμος σου, με εναν ανθρωπο που δεν αγαπας, δεν σημαινει οπωσδηποτε και τη διακοπη της αλλης σχεσης! Το φανταζεσαι αυτο? Φρικη.
Και μην ξεχασω να σου πω, πως οσο καλος συζηγος και οικογενειαρχης εκτιμας οτι μπορει να φανει ο φιλος σου, εσυ τι να το κανεις? Δεν εισαι γυναικα της λογικης (γιατι μονο αν λειτουργουσες με γνωμονα τον εγκεφαλο θα μπορουσες να συμβιβαστεις). Αν ησουν γυναικα της λογικης δεν θα εμενες 8 χρονια σε τετοια σχεση.
Αληθεια τοσα χρονια, ποτε ξανα η λογικη σου δεν τα εβαλε με την καρδια σου???
Οταν ειμαστε μεσα σε ενα προβλημα, δεν μπορουμε να δουμε καθαρα. Τοτε στ'αληθεια χρειαζεται να ζυγιζεις τα πραγματα χιλιες φορες, να παρεις οσο χρονο θελεις, ωστε να μειωσεις στο μεγαλυτερο δυνατο το ρισκο μιας λαθεμενης αποφασης, που ισως επηρρεασει την υπολοιπη ζωη σου.
Ξερω ειμαι "μικρη" για να σου λεω οοοολα αυτα, αλλα ειμαι σιγουρη οτι ειναι ορθα.
Μακαρι στη συγκεκριμενη περιπτωση να κερδισει η λογικη. Μακρια, δηλαδη, και απο τους δυο.
Οταν συναισθημα και σκεψη, ερθουν σε αρμονια, κανε το μεγαλο βημα ...
Good luck!
στα social media