Η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού
Ναι, ναι, ξέρω, το site συγκαταλέγεται σ' αυτά των γνωριμιών. Και όμως... Είμαστε πολλές αυτές που δεν ψάχνουμε γκόμενο εδώ μέσα. Προσέξτε: Δεν τον ψάχνουμε. Μπορεί να μας τύχει, μάλλον να μας πετύχει, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι αυτός είναι ο στόχος μας.
Μπαίνεις λοιπόν στο chat να πεις καμιά σαχλαμάρα με τους υπόλοιπους να περάσει η ώρα. Και υπογείως σε σφυροκοπούν...
...τα πολλαπλά πρόσωπα ενός λιγούρη:
1.Ο φαντασιόπληκτος λιγούρης:
Αθεράπευτα ρομαντικός και χωρίς καμία δόση ρεαλισμού. Δεν πρέπει να το κάνει επίτηδες. Απλώς δεν έχει καμία αίσθηση της πραγματικότητας και εκλαμβάνει την ευγένεια, τη συμπάθεια, τη φιλική διάθεση ή το χιούμορ ως ανταπόκριση στο κάλεσμα του έρωτά του. Αν του πεις «Χάρηκα για τη γνωριμία» αυτός θα ακούσει «Ναι, θέλω να σε παντρευτώ». Την πρώτη συνομιλία τη θεωρεί το ξεκίνημα της σχέσης.
2.Ο μεμψίμοιρος λιγούρης...
Γκρίνια και ξερό ψωμί. Έχει πάντα πρόβλημα και θέλει να κλάψει στον ώμο σου. Δηλώνει συνέχεια την απογοήτευσή του με τρεις τελείες και είναι μονίμως απογοητευμένος είτε επειδή δεν τον θήλασε η μαμά του μικρό, είτε επειδή ο κόσμος είναι κακός και γεμάτος ψεύτες και αυτός το αγνό παιδί, είτε επειδή είναι πολύ άσχημος, είτε επειδή δεν έχει σπουδάσει, είτε επειδή δεν του αρέσει η δουλειά του. Νομίζει ότι μαυρίζοντάς σου την ψυχή από την κλάψα θα σου βγάλει στην επιφάνεια τα μητρικά αισθήματα και τελικά θα σε ρίξει.
3.Ο επιθετικός λιγούρης.
Η άγρια εκδοχή του φαντασιόπληκτου, θεωρεί δεδομένο ότι ψάχνεσαι και μεταφράζοντας το «χαίρω πολύ» σε «πόσο σε γουστάρω», όταν πια βιώνει την αποκάλυψη της αλήθειας το ρίχνει στα κεφαλαία και στις τελείες, βρίζει θεούς και δαίμονες και καταριέται την κακούργα κοινωνία που ρίχνει στο διάβα του πάντα άκαρδες και ψεύτρες γυναίκες.
4.Ο δουλοπρεπής λιγούρης:
Ο πολύ απελπισμένος. Ο θα-κάνω-τα-πάντα για να βρω γκόμενα, θα γίνω και χαλί να με πατάς αρκεί μία φορά να βγεις μαζί μου, φιλικά, ένα σινεμά, έτσι να γνωριστούμε, μα έλα, έλα, μόνο μια φορά, σε παρακαλώ, μα γιατί μου λες κάθε μέρα όχι, καλά, εγώ όμως θα σου το ξαναπώ και αύριο.
5.Ο υπερπροστατευτικός λιγούρης:
«Να προσέχεις!» «Τι να προσέχω...;;» «Γενικά, και εδώ μέσα, κυκλοφορούν πολλοί και πολύ επικίνδυνοι τύποι, θα στενοχωρηθώ αν πάθεις τίποτα!» Χωρίς να σε ξέρει. Αραδιάζει συμβουλές ως ένδειξη τρυφερότητας και ενδιαφέροντος από την πρώτη φορά που θα σου πει καληνύχτα. Να προσέχεις, να ντύνεσαι καλά, να πίνεις γάλα, να καθαρίζεις καλά το ψάρι κλπ. Αλλιώς και γκαντεμολιγούρης.
6.Ο καλόκαρδος-χαζοχαρούμενος λιγούρης!!!
Το γελαστό παιδί, ο χαχανούλης, ο χαμογελάτε είναι μεταδοτικό, ο αποδεκτός και πιο αγαπητός από όλους ανεξαιρέτως. Πάντα κέφι-κέφι-κέφι και τρελή χαρά, αθωότητα και αφέλεια, καλοσύνη και συζήτηση που ξεχειλίζει θαυμαστικά, σε σημείο που λες... να το χάψω, να μην το χάψω... Προτιμάς να είναι ψεύτης γιατί η άλλη εναλλακτική είναι να είναι βλάκας... Ή, το χειρότερο, και τα δύο...
7.Ο πολύ κομπλεξικός λιγούρης.
Αυτός μάλλον είναι η χειρότερη περίπτωση. Διαθέτει χαρακτηριστικά από όλες σχεδόν τις παραπάνω κατηγορίες. Σου εμφανίζεται πολύ γελαστός και καλόκαρδος αλλά εμβαθύνοντας στη συμπεριφορά του, ειδικά αν τύχει να τον συναντήσεις και από κοντά, το μόνο που βλέπεις είναι ένα πικρό χαμόγελο πηγάζον από την απόγνωση της μοναξιάς του. Σταδιακά, η πικρία του αυτή εξελίσσεται σε μένος, γιατί για μία ακόμα φορά δε γύρισε ο τροχός, και σε επίθεση εναντίον σου που τόλμησες να μην τον ερωτευτείς ή να είσαι ήδη δεσμευμένη. Στη φαντασία του, αθέτησες υποσχέσεις αγάπης που είχες καμουφλάρει πίσω από ένα «γεια σου, όλα καλά;». Πίσω από τα «όχι, δε θέλω να βγούμε» εκείνος έβλεπε μία ντροπαλή και ηθική κοπέλα που δεν ήθελε να εκδηλώσει τον έρωτά της αμέσως. Μοιραία, αποκαλύπτει το αληθινό του πρόσωπο και σου κόβει την καλημέρα.
στα social media