Υπαρχουν φυτα και φυτα ...Τις τσουκνίδες πρέπει επίσης να τις προσέχουμε!
Χτες το βράδυ, είχα πει να σταματήσω να γράφω, να μην ενοχλώ τέλος πάντων(τσουκνίδα ούσα, έστω και εν μπουμποκομορφή) μερικούς μερικούς εδώ στο σάιτ, κάποιους, που πολλές εμίσησαν.
Θα μπορούσα να πω ότι δεν είχα κάτι καλύτερο να κάνω και ξυνόμουν. Δεν το λέω όμως γιατί θα έλεγα ψέμματα. Πολλά είχα να κάνω και πραγματικά ξυνόμουν γιατί μ΄έτρωγε το κεφάλι μου. Ξύνοντας το κεφάλι μου λοιπόν και ακουμπώντας τις δουλειές μου παραδίπλα ... να΄μαι και πάλι καρφωμένη μπροστά στο pc ... να ξύνομαι τρελλά! Αν είναι δυνατόν σκέφτηκα! Σήμερα το πρωί λούστηκα !!! Είναι δυνατόν; Και ξύδι έβαλα στο ξέπλυμα και καλά ξεπλύθηκα! (Μη γελάτε παρακαλώ! Εκτιμώ την παλιά σχολή ...σε όλα της κι ιδίως για κείνο το φλέρτ της και την ακολουθώ πιστά λόγω αξιολόγησης και λόγω ηλικίας και επειδή είδα και την προκοπή της νέας σχολής ... Κλείνει η παρένθεση)))
και πού είχαμε μείνει; Α ναι, της παλιάς σχολής ... κι ακολουθώ λοιπόν μέχρι σήμερα, όσο γίνεται πιστά, τις οδηγίες της γιαγιάς μου της καλής ...
Για να λάμπουνε τα μαλλάκια σου, μου έλεγε, να θυμάσαι μια κουταλιά ξύδι, χρυσάφι μου, μετά το λούσιμο, στο ξέβγαλμα ... και θα λάμπουν τα μαλλάκια σου και θα ... λάμπεις κι εσύ!
Εγώ, γιαγιά μου πώς θα λάμπω ρωτούσα ...
Θα λάμπεις καμάρι μου, μου έλεγε χαμογελώντας, θα λάμπεις αν είσαι πάντα έτσι όπως είσαι τώρα
Ναι γιαγιά μου, της έλεγα κι ας μην καταλάβαινα ...
Δεν ήθελα όμως να είμαι όπως ήμουν γιατί βιαζόμουν να μεγαλώσω ...
Τώρα που θέλω να μικρύνω, τί γίνεται ;
Και όταν ... σε τρώει το κεφαλάκι σου, μου έλεγε, θα παίρνεις μια κουταλίτσα ξερή τσουκνίδα που θα την έχεις μαζέψει με τα χεράκια σου, την άνοιξη, πριν ανθίσει και ...
Μα με τα χεράκια μου γιαγιά; Φοβάμαι, θα με τσιμπήσει ...
Αχ και να ΄ξερες ψυχή μου, πόσα θα σε τσιμπήσουν και τι πόνο θα σου κάνουν! Τί να σου κάνει μια τόση δα μικρούλα τσουκνίδα;
Καλά γιαγιά μου, έλεγα εγώ, δεν θα φοβάμαι τις τσουκνίδες... θα τις προσέχω ... και θα τα αγαπάω όλα μα όλα ...
Να τα αγαπάς ψυχή μου, όλα. ΄Οταν κάτι το αγαπάμε δεν το φοβόμαστε, μου ΄λεγε ... τίποτα να μη φοβάσαι ...
Ναι γιαγιά μου, της έλεγα κι ας μην καταλάβαινα ΄...
Αγαπούσα και το τσοπανόσκυλο του κυρ Ανέστη του γείτονα ...αλλά ... μεταξύ μας ... το φοβόμουν
Θα την ξεράνεις, θα την φυλάξεις σ΄ένα γυάλινο βαζάκι και όταν θα σε τρώει το κεφαλάκι σου ... θα βράζεις λίγη και θα το λούζεις. Να προσέχεις πολύ όμως, γιατί μπορεί να μην σε τρώει το κεφαλάκι σου από έξω, αλλά από μέσα.
Πώς θα με τρώει το κεφαλάκι μου από μέσα γιαγιά, ρωτούσα ...
Θα σε τρώει μάτια μου, θα σε τρώει όπως θα σε τρώει και η καρδούλα σου ...
Ναι γιαγιά μου, έλεγα εγώ ... κι ας μην καταλάβαινα....
Και μου ΄λεγε και μου ΄λεγε ...
Να θυμάσαι και να μην ξεχάσεις ποτέ να γράψεις στα βαζάκια σου, μόλις μα μόλις τα έχεις γεμίσεις, με τι τα έχεις γεμίσει. Γιατί εγώ μια φορά, μια μόνη και μοναδική φορά το ξέχασα και μετά ... αντί για φασκόμηλο έδωσα του παππού σου, αβάρσαμο ... και βάι βάι καρδούλα μου ... σεΐρι στο χωριό γίναμε τη νύχτα!
Ναι γιαγιά μου, έλεγα εγώ κι ας μην καταλάβαινα ... πως έγιναν σεΐρι στο χωριό ... τη νύχτα
Κι όλα ήταν δύσκολα για μένα να τα καταλάβω. Αλλά για να σας πω την αλήθεια το πιο δύσκολο απ΄όλα ήταν το πως γίνεται να με τρώει το κεφαλάκι μου από μέσα!
Ναι μωρέ κι ενώ ξεκαθάρισα στο μυαλό μου τις συμβουλές της γιαγιάς μου ... λάμψη ίσον ξύδι και φαγούρα ίσον τσουκνίδα ...
παρ΄όλα αυτά
κι ενώ είχα πει να μην ξαναγράψω, το είχα πει για χθες βέβαια, περιδιαβαίνοντας τις σελίδες του σάιτ ... μ΄έτρωγε και το κεφάλι μου ... τσουπ, να σου το άρθρο για το εκχύλισμα τσουκνίδας! Καρφί ... κλικ ... εκχύλισμα τσουκνίδας για λιπαρά μαλλιά! Η λύση στο πρόβλημά μου! Ιντερνοκατέβατη!
Θα μου πεις αφού την είχες τη λύση, τσουκνίδα προέβλεπε η γιαγιά για την περίπτωση, τί κλικ ... έτσι καημένη; Ε, τι να πω τώρα ... είπα μήπως και βελτιώθηκε η συνταγή! Και όντως ... Σιγά μη βελτιώθηκε η συνταγή!!!
Κλικ ... κάθε άλλο! Βελτιώθηκα εγώ!
Εκχύλισμα τσουκνίδας για λιπαρά μυαλά
Απίστευτο! Σύμπτωση ;
Δεν πίστευα στην τύχη μου!
Σκεφτείτε ... παρατάω τις δουλειές μου για το σχέσεις.gr, ξύνομαι γιατί με τρώει το κεφάλι μου, γιαγιά, τσουκνίδα, άρθρο ...
Κι όλα αυτά για να καταλάβω μετά από τόσα χρόνια, τι επιτέλους εννοούσε η γιαγιά μου
Αν δεν είναι κι αυτό σύμπτωση ...
Μες τη βιασύνη και τη γύρα της ζωής μου μέχρι τώρα... οι τσουκνίδες υπήρχαν πάντα, παντού. Δεν τις φοβόμουν. Κατά κύριο λόγο ήταν απλές τσουκνίδες που μόνο τσιμπάνε. Κατά δεύτερο, καλές ήταν... φάρμακο για τα μαλλιά! Το μάτι στο άρθρο. Κλικ... αυτόματο! Κι ας το είδα αμέσως ότι το είχε γράψει πάλι, εκείνος ο ... απαίσιος! Και το διάβασα όλο, το δεύτερο κομμάτι 3 φορές ... και μου ΄φερε τα πάνω κάτω! Και όλο το βράδυ δεν κοιμήθηκα ... και βλαστήμησα την ώρα και τη στιγμή που ... μ΄έτρωγε το κεφάλι μου ... την ώρα που έκανα κλικ για να βρω τη "γιατρειά" μου ... κι αντί για γιατρεία να σου την την καινούργια φαγούρα!
Σεις κυρία μου,
Είπατε στο σύντροφό σας που προσφέρθηκε να σας μαγειρέψει στιφάδο και ξέχασε τα κρεμμύδια, ότι πρώτη φορά φάγατε τόσο ελαφρύ στιφάδο;
Του είπατε- κοψοχολιασμένη- τι οδηγάρα είναι, όταν πήρε λάθος μια στροφή με το αυτοκίνητο και κοντέψατε να βρεθείτε στο γκρεμό;
Όταν έβαλε τα γυαλιά πρεσβυωπίας- νέος άνθρωπος- του είπατε ότι η γοητεία του απογειώθηκε;
Όταν έχυσε τον καφέ στο καλό σας χαλί, του είπατε: λεφτά θα πάρεις;
Κι ένα σωρό άλλα.
Και εσείς κύριέ μου,
Της είπατε τι όμορφη έγινε όταν γύρισε από το κομμωτήριο με ένα μαλλί φανταστικό καροτί χρώμα από λάθος του κομμωτή;
Της είπατε τι ωραία μαγειρεύει χταπόδι κρασάτο κι ας ξέχασε να βάλει τα πλοκάμια μέσα;
Της είπατε όταν σας σιγοψιθύριζε τρυφερά και φάλτσα στο αυτί ένα τραγούδι, ότι είναι σαν να ακούτε μια Θεία μελωδία από όμποε;
Της είπαρε: Δεν πειράζει, όταν έβαλε τον ειδικό καφέ για τετράγωνα φλυτζάνια σε στρογγυλά;
Της στείλατε μια ανθοδέσμη στη δουλειά της, έτσι σε ανύποπτο χρόνο, με ένα σημείωμα: Στα χαρίζω για όλα όσα μου είπες και για όλα όσα θα μου πεις;
Της στείλατε ένα sms, περιμένοντας 30 του μήνα σε μια ατέλειωτη ουρά στην Εφορία, γράφοντάς της τι ευφορία νιοώθετε που θα την πάτε το βράδυ στο αγαπημένο της μπαράκι;
Κι ένα σωρό άλλα.
Τι κάνατε από τα παραπάνω και από άλλα παρόμοια για να εκχυλίσετε την αγάπη του/της συντρόφου σας;
Την τελευταία βδομάδα;
Τον τελευταίο μήνα;
Τον τελευταίο χρόνο
....
΄Οχι κύριέ μου, δεν είπα του τίποτα και δεν του έκανα τίποτα ... εκ των υπέροχα ανωτέρω περιγραφομένων ...
΄Οχι γιατί, δεν μου είπε τίποτα και δεν μου έκανε τίποτα ... εκ των υπέροχα ανωτέρω περιγραφομένων ....
κι αυτό όχι επειδή έτσι γουστάρω αλλά
επειδή μαγείρεψα ένα ελαφρύ στιφάδο και μου είπε αυτό φάτο μόνη σου
επειδή όταν μαγείρεψα ένα ανάπηρο χταπόδι που είχε ξεχάσει να φέρει τα πλοκάμια, δεν εκτίμησε την υπέροχη σάλτσα και την κατσαρόλα λαμπίκο, έλειπε βλέπεις και η 20χρονη εγγύηση
επειδή τα μαλλιά μου είχαν πάντα ένα συνηθισμένο σκούρο καστανό χρώμα όταν αγόραζα το σύρμα για τις κατσαρόλες
επειδή ψιθύριζα φάλτσα ... το γνωστό άσμα .... βγάλε κι εσύ ΜΙΑ φορά τα σκουπίδια έξω ... δεν ξέρω αν συνδιάζεται με όμποε ... αλλά χωρίς φάλτσο δεν αναγνωρίζεται καν ο σκοπός
επειδή ούτε μπουκέτο με τσουκνίδες δεν πήρα .... κι ας μην τις φοβάμαι
επειδή δεν του είπα ότι η γοητεία του δεν
απογειώθηκε γιατί τα γυαλιά πρεσβυωπίας δεν τα φορούσε για να αρέσει στις ... έτσι ...
επειδή το μόνο sms που μου έστειλε, αν και μεγάλο, έλεγε .... σιδέρωσες το μπλε ριγέ πουκάμισο, το θέλω απόψε
επειδή όταν του είπα πήγαινε τα παιδιά στο σχολείο αύριο με ρώτησε γιατί
επειδή όταν έχυσα τον καφέ στο χαλί είπε ... στραβομάρα ...
κι ένα σωρό άλλα ....
Και
επειδή τις τσουκνίδες δεν τις φοβάμαι
περπατάω πια μόνη μου πια σ΄έναν κάμπο με τσουκνίδες ...
και ποιος ξέρει ... μπορεί κάποτε να βρω κάποιον που να μην φοβάται τις τσουκνίδες ... να γουστάρει, να πετάξει τα παπούτσια του και να με ακολουθήσει !
Πού ήταν αλήθεια το λάθος της κοπέλλας; Πολύ σωστά το είχε γράψει! Χάρη σ΄αυτήν έλυσα το γρίφο της γιαγιάς μου ... όταν σε τρώει το κεφαλάκι σου από μέσα ...
ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΤΣΟΥΚΝΙΔΑΣ ΓΙΑ ΛΙΠΑΡΑ ΜΥΑΛΑ
Ωρες-ώρες ... μαρέσω!
στα social media