Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!

Μήπως ξέρει κανείς με τι αντιδρά η Amino-Para-Ethylo-Tetra-Isothiazine?

Επιλέξτε σελίδα: (1-5)
Σελίδες 12345

elix_geo

# 1 στις 6/12/2004
author
Ανδρας / 70 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Γλυφάδα
Θέματα: 277
Απαντήσεις: 8.590
'Aρεσαν+: 0%

Μήπως ξέρει κανείς με τι αντιδρά η Amino-Para-Ethylo-Tetra-Isothiazine?

Αμαρτίαν ουκ έχω. Πάλι προκλήθηκα, από το φίλο Απόστολο αυτή τη φορά, να γράψω ένα άρθρο με χημικά στοιχεία και πως αντιδρούν μεταξύ τους, δημιουργικά ή καταστροφικά.
Βέβαια οι όροι που χρησιμοποίησε δεν είναι δόκιμοι στη Χημεία αλλά το προσπερνώ γιατί η σοφία του είναι εξειδικευμένη στις ανθρώπινες αντιδράσεις.

Χτες λοιπόν πήγα στο εργαστήριό μου να κάνω μερικά πειράματα για το θέμα αυτό.
Σκέφτηκα να ξεκινήσω από κάτι απλό - στην πορεία βέβαια αποδείχτηκε ότι καθόλου απλό δεν ήταν-, από μια κοινή χημική ένωση την Amino-Para-Ethylo-Tetra-Isothiazine.
Και ποιος δεν την ξέρει! Και την οποία, για συντομία θα την λέμε APETI από τα αρχικά των επί μέρους λέξεων.

Πήρα λοιπόν την apeti την έβαλα σε ένα ποτήρι ζέσεως - έτσι λέγονται στη Χημεία τα ποτήρια που βράζεις τα υλικά - των 500 ml και άρχισα να σκέφτομαι με τι θα μπορούσε να αντιδράσει.
Το μυαλό μου πήγε πρώτα στo aceti. Και αυτή πασίγνωστη χημική ένωση, το ακετυλο-σαλικυλικό-οξύ. Μερικοί ειδήμονες θα την ξέρουν και με την άλλη της ονομασία, τη δύσκολη, που είναι Ασπιρίνη.
Ε! λέω apeti η μία, aceti το άλλο, ταιριάζουν, θα αντιδράσουν δημιουργικά!
Αρχίζω το βρασμό.

Αχ που είσαι Απόστολε να δεις τι μου έκανες! Σκέτη καταστροφή!
Πυκνοί καπνοί άρχισαν να βγαίνουν, κόκκινοι, μετά πράσινοι, μετά μπλέ γέμισε το εργαστήριο, δεν μπορούσα να δω πέρα από τη μύτη μου. Ξεχύλισε το ποτήρι, το προϊόν της αντίδρασης apetiaceti άρχισε να χύνεται στον πάγκο του εργαστηρίου, να διαβρώνει το μάρμαρο, άλλοι καπνοί, λευκοί αυτή τη φορά, δεν ήξερα που να κρυφτώ από την οργή της αντίδρασης - της χημικής- .
Να μη σας τα πολυλογώ είδα και έπαθα να γλυτώσω. Μόνο την Πυροσβεστική δεν κάλεσα.

Μετά σκέφτηκα ανάποδα.
Λέω ότι αφού με την ασπιρίνη αντιδρά έτσι αντιδραστικά η apeti ας δοκιμάσω κάτι δυνατό.
Και δοκίμασα με ΤΝΤ, τρινιτροτολουόλη.
Ε! όποιος δεν την ξέρει, δεν έχει ζήσει! Είναι από τις πιο ισχυρές εκρηκτικές ύλες.

Ε! λοιπόν, δικαιώθηκα πανηγυρικά για την ανάποδη σκέψη μου.
Εγινε μία χημική αντίδραση τόσο ήπια, τόσο ήρεμη, τόσο γαλήνια, απίθανοι, αρωματισμένοι, γαλάζιοι καπνοί άρχισαν να βγαίνουν σχηματίζοντας αρμονικά δαχτυλίδια στον αέρα, σχεδόν μέθυσα από το άρωμά τους, μέχρι που νόμισα ότι άκουγα μουσική από όμποε!
Τι να σας πω! Τέτοια εμπειρία δεν έχω ξαναζήσει.

Και το αποτέλεσμα τελικά της αντίδρασης; Μια ένωση ιδανική, τέλεια, το όνειρο του κάθε Χημικού - τη χημική ένωση φυσικά εννοώ -.

Ετσι λοιπόν, φίλοι μου, σας δίνω μια συμβουλή, ως παθών:
Πολλοί από σας θα έχετε στο σπίτι σας, στη ζωή σας, μια apeti. Ποτέ μην της δώσετε ασπιρίνη.
Δοκιμάστε ΤΝΤ. Και αν δεν έχετε, δοκιμάστε μπαρούτι, δυναμίτη.
Κι αν δεν έχετε ούτε αυτά;
Σκεφτείτε και σεις λίγο!
Τι θα δίνατε στην apeti σας;
Τι;
Και σεις οι apeti!
Τι θα ζητούσατε - ως χημική ένωση; -
ΥΓ. Αυτό το άρθρο γράφτηκε επειδή ο φίλος μου Απόστολος το ζήτησε και αυτός έχει την ευθύνη για ότι προκύψει!

YES I DOES... Το μόνο που ζητάω είναι να μην προκαλεί και υποτιμάει τη νοημοσύνη μου ο οποιοσδήποτε ανεγκέφαλος, αριβίστας, διψασμένος για εξουσία έναντι οποιουδήποτε τιμήματος, λαϊκιστής πολιτικός! Θα συμμαχήσω και με το διάβολο, είχε πει κάποτε! Θέλουμε γκούλαγκ με αιρ κοντίσιον!

observer1

# 2 στις 6/12/2004
author
Ανδρας / 52 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Καλλιθέα
Θέματα: 74
Απαντήσεις: 3.742

Αρνούμαι να μπω στην ουσία του θέματος.
Επιφανειακώς χτυπιέμαι από τα γέλια.
Απίστευτη περιγραφή.

Υ.Γ. Είσαι σίγουρος για τον ισχυρισμό σου; PETN δοκίμασες; C3 ή C4; Δοκίμασες όλες τις "εκρηκτικές ύλες";"Ζώσες κι αδρανείς";
Είναι επικίνδυνα πειράματα αυτά για εμάς τους αδαείς.
Πάλι καλά που υπάρχουν αυτές οι εκπομπές μαγειρικής και παίρνουμε καμιά ιδέα για κανένα νέο τατουάζ.

RRRLGB

# 3 στις 6/12/2004
author
Ανδρας / 47 / Παντρεμένος
Ν. Αττικής (Πειραιάς) / Δραπετσώνα
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 203
Tί θέμα είναι και αυτό πάλι μου φαίνεται αστείο, αλλά με Απίστευτη περιγραφή.

elix_geo

# 4 στις 6/12/2004
author
Ανδρας / 70 / Ελεύθερος
Και μια συμπλήρωση για αυτούς που φοβούνται να κάνουν πειράματα-πήρα ήδη κάποια μηνύματα και το έγραψε και ο observer -:
Αν το APETI σας σας ενδιαφέρει πολύ, τότε δώστε του:
Diethylo-Ortho-Sis-Tetra-Amino-Oxalic-Lactic-Acetamide (DOSTA OLA)

Αν όχι, δώστε του:
Para-Ortho-Diamino-Isothiazolone (PODI)
Οι υπόλοιποι πειραματιστειίτε, πειραματιστείτε.

Το APETI σας απαιτεί!

Κάτι ξέρει και
Ο Χημικός του site σας!
YES I DOES... Το μόνο που ζητάω είναι να μην προκαλεί και υποτιμάει τη νοημοσύνη μου ο οποιοσδήποτε ανεγκέφαλος, αριβίστας, διψασμένος για εξουσία έναντι οποιουδήποτε τιμήματος, λαϊκιστής πολιτικός! Θα συμμαχήσω και με το διάβολο, είχε πει κάποτε! Θέλουμε γκούλαγκ με αιρ κοντίσιον!

# 5 στις 6/12/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
εγώ πάλι σκέπτομαι να προσθέσω και μία δόση νιτρική αμμωνία...έτσι για ποικιλία......να έρθει το μίγμα στα γράδα του......τι λες;

Angela_

# 6 στις 6/12/2004
author
Γυναίκα / 45 / Ελεύθερη
Ν. Θεσσαλονίκης / Πυλαία
Θέματα: 7
Απαντήσεις: 1.580
Elix, για ακόμα μια φορά, τη διάθεσή σου τι βρίσκω...εκρηκτική

Πόσα θες για να μας τρελάνεις για να μην πω...να μας ανατινάξεις
Στην αρχή μας αγνοούν, μετά μας γελοιοποιούν, στη συνέχεια μας πολεμούν και στο τέλος... Νικάμε... Ακους? ...Στο τελος νικαμε...

Tsouknidompoumpoukaki

# 7 στις 6/12/2004
author
Γυναίκα / 63 / Σε διάσταση
Γαλλία
Θέματα: 81
Απαντήσεις: 1.024

Καλά σοβαρά μιλάς ???

Και μια συμπλήρωση για αυτούς που φοβούνται να κάνουν πειράματα-πήρα ήδη κάποια μηνύματα και το έγραψε και ο observer -:

Αν όχι, δώστε του:
Text Κι εγώ τί να κάνω που αν το ΑΡΕΤΙ, μ΄ενδιαφέρει πολύ ... φέρομαι και συμπεριφέρομαι ως ήδη υπό την επήρρεια ουσιών ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΙΟΓΟΝΩΝ! Δεν ξέρω βέβαια το χημικό τους ΤΥΠΟ, γι αυτό και ρωτάω το ΧΗΜΙΚΟ του σάιτ. Αν είμαι έτσι κάτω υπό την επήρρεια παραισθησιογόνων ουσιών ... και τα δίνω όλα ... τί άλλες ουσίες επιτρέπεται να πάρω; Και μη μου γράψεις τους χημικούς τύπους ... δεν σκαμπάζω και δεν πρόκεται να το ψάξω! Σημείωσε ότι μια έκρηξη δεν θα με χαλούσε καθόλου !
Και το άλλο, πού το βάζεις ? Το ίδιο μου συμβαίνει κι όταν το ΑΡΕΤΙ δεν μ΄ενδιαφέρει καθόλου! Πάλι κάτω υπό την επήρρεια ουσιών βρίσκομαι ... ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΓΟΝΩΝ! Εδώ ότι και να πει ο χημικός του σάιτ ... δεν παίρνω τίποτα! Το μπάχαλο με χαλάει!

Και πληροφοριακά

ΑΡΕΤΙ ... σε απλά φωνητικά γαλλικά, ίσον ... ΟΡΕΞΗ !!!
Ωρες-ώρες ... μαρέσω!

para8yri

# 8 στις 6/12/2004
author
Γυναίκα / 57 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 4
Απαντήσεις: 33

μήπως...

... είναι αυτό που λένε... "περί ορέξεως κολοκυθόπιττα"... ??????????

Όσο για τις ουσίες.... αρκεί να είναι ληγμένες....

παραθύρι (χωρίς ημερομηνία λήξης)

APETITIKH

# 9 στις 7/12/2004
author
Γυναίκα / 60 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Χαϊδάρι
Θέματα: 108
Απαντήσεις: 9.062

Παράθεση:
Originally posted by elix_geo

Αν όχι, δώστε του:
Οι υπόλοιποι πειραματιστειίτε, πειραματιστείτε.

Το APETI σας απαιτεί!

Γράμμα

Αγαπητέ έλιξ,
Καταρχάς, ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε να γράψετε με αφορμή εμένα, για μένα, και τις απαιτήσεις μου και, κατά δεύτερον, είμαι περήφανη που μπορώ να εμπνεύσω ένα τέτοιο σπινθηροβόλο πνεύμα σαν το δικό σας.
Είναι ακριβώς όπως τα λέτε... Αν σας ενδιαφέρει το ΑPETI, τότε DOSTA OLA!...

Αν φυσικά έχεις να τα δώσεις, γιατί μπορεί και να μην τα έχεις, οπότε προς τι η κακία και ο αλληλοσπαραγμός; Γιατί όπως έλεγε και ο Κύριος Ημών (για να Τον μνημονεύσουμε μέρες που 'ναι, "ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος" -το "λάβοις" είναι ευχετική ευκτική- που σημαίνει ότι όσο και να το θες και να το εύχεσαι, ο ΕΤ δεν μπορεί να σου τα δώσει γιατί αυτό που τον απασχολεί είναι να phone home... Με άλλα λόγια, εσύ του δείχνεις τον τρόπο να το κάνει κι εκείνος δείχνει με το δάχτυλο τον ουρανό!

Τι λέει λοιπόν ο ΕΤ κοιτώντας προς την APETI; Ότι δεν έχει ο καψερός και καλά θα κάνει η APETI να κοιτάξει πιο ψηλά, εκεί που δείχνει με το δάχτυλό του ο ΕΤ, στον ουρανό δηλαδή, ή εν πάση περιπτώσει, στο απέναντι μπαλκόνι.

Γιατί αν δεν έχεις να δώσεις αυτά που θέλει η APETI, κοιτάς την APETI και κάνεις τον ΕΤ!.

Το έτερο θέμα τώρα...
Αν δεν μπορεί να δώσει ο ΕΤ στην APETI δεν της δίνει ο ΕΤ PODI -μια και η APETI έχει δείξει απ' την αρχή ότι δε συμβιβάζεται με τα λίγα και χλιαρά κι ανάλατα- γιατί πρώτα του έχει δώσει PODI αυτή, αφού του έχει καταστήσει σαφή τα ανωτέρω (και τις χυλόπιτες καμιά φορά πρέπει να μάθουμε να τις τρώμε: είναι απόλυτα θρεπτικές όπως με ενημέρωσαν προσφάτως). Και καλά κάνει δηλαδή γιατί, είπαμε, υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που δίνουν πορτοκάλια στις απαιτητικές!

Με τιμή

# 10 στις 7/12/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

με βασανίζει . . . .

εδώ και πολύ ώρα μια υποψία που καρφώθηκε στο διαστροφικό μυαλό μου.

Μήπως , λέω μήπως τα χάπια του Μορέλι , τα starxidin 500 είναι το πλήρες αντίδοτο του ΑPETI????
Kαι άν ναι πως ο χημικός του Μορέλι προηγήθηκε ;;
Κύριε Ελικα , τι έχετε να πείτε ;;;;

bianka

# 11 στις 7/12/2004
author
Γυναίκα / 60 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Κηφισιά
Θέματα: 25
Απαντήσεις: 895
αν ειχα ενα APETI θα του εδινα πρωτα το DOSTA OLA.καλο μου ακουγεται.αν ομως συνεχιζε να απαιτει θα του εδινα PODI!!δε θα πειραματιζομουν αλλο!!
πρεπει να δωσεις τελικα για να μπορεις να παρεις,αυτο που θα σε παει μακρυτερα απτους αλλους...

# 12 στις 7/12/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Ενα μερος πευκοκαρβουνο
Ενα μερος νιτρικη αμμωνια
Δυο μερη θειαφι

Και φτειαχνω μια ρουκεττα....μεγκλα!!!

Σαν αυτες που φτειαχνουμε το Πασχα εδω!!!

Κι αμα με ζορισουνε τα APETI και ολα τα υπολοιπα φτειαχνω μια μεγαλη ισαμε ενα βαρελι την καβαλλαω (οπως το καλαμι μου) αναβω και το φυτιλι φσσσσστ και μην τον ειδατε τον Παναη!!!
Απο δω παν κι οι αλλοι!!!

Οχι θα κατσω να σκασω!!!

# 13 στις 7/12/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

αχ Ελικα!

ειδες amino- και τσιμπησες ε?

δεν θυμασαι πως μπιχάιντ χες δε πίαρ δε τέιλ?
(γνωστη βρεττανικη παροιμια που στα ελληνικα μεταφραζεται ως : Πισω εχει η αχλαδα την ουρα)
Αχ ελικα!

Που καταληγει κοιτα!Οχι απο που ξεκιναει!
Οι αρχικες ουσιες ειναι ισορροπημενες, ταιριασμενες, αποτελουν το ευτυχισμενο παρελθον της ενωσης θα ελεγα.
Η δραστικη ουσια βρισκεται παντα στο τελος μιας χημικης ενωσης.
Εδω, ειναι η Isothiazine.
Εξωγενης παντα -πότε ενδογενης- Αντιπαρκινσονικό απο τη φυση της, καταστελλει το κεντρικο νευρικο συστημα και οταν δρα μοναχη της και σε μεγαλες ποσοτητες, προκαλουνται προβληματα ατονιας.
Εξ ου και η αναγκαιοτητα μιας αντιδρασης!

αλλα οχι με ασπιρινη!προς θεου!Πονοκεφαλος ειναι η apeti?

Κατι δυνατο χρειαζεται εδω.
Ως σωστος επιστημονας, απο τη δευτερη κιολας προσπαθεια, το επιασες το νοημα!
Κατι δυνατο! Μια εκρηκτικη υλη για παραδειγμα.
Η καλη, γνωστη μας νιτρογλυκερινη ειναι μια λυσις!
Αλλα που να την βρεις τη σημερον?Ειναι και παρανομη η πωληση της αν δεν κανω λαθος.
Θελει να βρεθει καποιος με κουραγιο για να την μεταφερει λαθραια.Μεσα σε ενα ομποε ισως ή σε ψωμακια και λοιπα αρτο-ποιηματα πασπαλισμενα με πολυ σουσαμι- για καμουφλαζ!
Η apeti εχει αναγκη απο καποιον θαραλαιο, και οχι τρομαγμενα αντρακια με λιπαρα μυαλα.. (ε.. μαλλια ηθελα να πω!)

Βεβαιως μία αλλη λυσις θα μπορουσε να ειναι η διεγερση της εκκρισης της ενδογενους ουσιας με το ονομα Diethylo-Ortho-Sis-Tetra-Amino-Oxalic-Lactic-Acetamide (DOSTA OLA).
Η εν λογω ουσια βρισκεται σε μικρες ποσοτητες στον οργανισμο μας και υπερπαραγεται μονον σε εξαιρετικες περιπτωσεις (που θα τις αναφερουμε σε μια αλλη συζητηση).
Βρισκεται δε, συνεχως σε ισορροπια με την Αcil,Nitro-Thyo,Amino-Diethylo,Ortho,Sis,Iso,Silyco-Oxalic,Lactic,Acetamide-Tri,Idro,Nitro-Para,Acetil,Thyo,Idrossi,Sis,Epta,Silice (ή αλλιως: AN TA DOSIS OLA TIN PATISES).
Η μη διατηρηση της ισοτητας των ποσοτητων των δύο αυτων ουσιων, προκαλει ανισορροπια στο συστημα, και δημιουργια αρωματικων ή μη ενωσεων με πολλους ακορεστους δεσμους,συνεπως κακη λειτουργια ολου του οργανισμου.
Η εξωγενης ληψη μίας απο των ουσιων αντενδεικνυται μιας και τα σκευασμα που κυκλοφορουν στο εμποριο ή δεν βρισκονται με ευκολια ή ειναι αμφιβολου ποιοτητας.

Μία αλλη λυσις -και κατα τη γνωμη μου η καλυτερη- η οποια δεν διαταρασσει την δραση της apeti, παρα δρα εμμεσα ξεκαθαριζοντας τους υγιεις απο τους σκαρτους υποδοχεις της apaeti, ειναι η επιλεκτικη χρηση της ουσιας Diethylo,Ortho,Sis,Εso-Para,Ortho,Diamino,Isothiazolone (DOSE PODI).
Η ουσια κυκλοφορει με το εμπορικο ονομα starxidin 500 (για τους ανδρες ανω τω 18 ετων) και stomounim 500, 1000, ή 1500 (για γυναικες- αναλογως την ηλικια και την περιπτωση)

Αυτα προς το παρον.

Τα υπολοιπα σε μια αλλη συνευρεση μας
Μια ακομα

PROBLEM

# 14 στις 7/12/2004
author
Ανδρας / 54 / Παντρεμένος
Ν. Θεσσαλονίκης / Κουφάλια
Θέματα: 27
Απαντήσεις: 1.851

Για αρχάριους στα χημικά, πολύ καλό θέμα.

Έχουμε μια σταθερή σχέση μεταξύ δύο ανθρώπων.

Κάποια στιγμή ο ένας ρίχνει στο τραπέζι των συζητήσεων μιά APETI.
Ποιά πρέπει να είναι η αντίδραση του άλλου; Τί υλικό πρέπει να χρησιμοποιήσει ώστε η αντίδραση να είναι ήπια, ήρεμη, γαλήνια, ώστε απίθανοι, αρωματισμένοι, γαλάζιοι καπνοί να βγούν σχηματίζοντας αρμονικά δαχτυλίδια στον αέρα, ώστε να μεθύσεις από το άρωμά τους, ώστε να νομίζεις ότι ακούς μουσική από όμποε;;;

Ο φίλος Γιώργος έκανε το πείραμα για εμάς και μας έδωσε την σωστή απάντηση.

Όταν η σχέση μας, ρίξει στο τραπέζι των συζητήσεων μια APETI, ποτέ δεν βάζουμε στο ίδιο τραπέζι μια aceti.
Σκέτη καταστροφή θα έχουμε, ίσως χρειαστούμε και πυροσβέστες όπως μας αναφέρει ο elix.

Το ζητούμενο αποτέλεσμα της αντίδρασης επέρχεται εάν χρησιμοποιήσουμε ΤΝΤ.

Μπορείτε να ενώσετε την APETI και με άλλες χημικές ουσίες. Το ζητούμενο όμως είναι ένα. Να καταφέρεις από την αντίδραση τους, να νομίζεις ότι ακούς μουσική από όμποε.

Απόστολος.
Εν οιδα οτι ουδεν οιδα

elix_geo

# 15 στις 7/12/2004
author
Ανδρας / 70 / Ελεύθερος

Παράθεση:
Originally posted by APETITIKH
...εκεί που δείχνει με το δάχτυλό του ο ΕΤ, στον ουρανό δηλαδή, ή εν πάση περιπτώσει, στο απέναντι μπαλκόνι.

Κατ΄αρχή να σε πληροφορήσω ότι πολύ ορθώς πράττει ο ΕΤ να δείχνει στο απέναντι μπαλκόνι.
Ηδη από χτες βράδυ, έχω μετακομίσει εκεί.

Αγαπητή Απαιτητική

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, όμως θα ήθελα μερικές απορίες να μου λύσεις μέσα στο πνεύμα της αγαστής συνεργασίας ETAPETI.

Τι σημαίνει το ΕΤ που αναφέρεσαι;
Ξεσκόνισα όλα τα βιβλία Χημείας και δεν βρήκα τέτοια χημική ένωση!
Ρώτησα και συναδέλφους, τίποτα.
Αρα υποθέτω ότι θα είναι αρχικά λέξεων που δεν έχουν σχέση με Χημεία.
Για να σκεφτώ ...
Μήπως;
Είναι Τέλειος;
Εχει Ταμπεραμέντο;
Εξαιρετικός Τύπος;
Και άλλα παρόμοια.
Εκτός αν ξέχασες κάποιο αρχικό, δεν πειράζει, άνθρωποι είμαστε!
Μήπως ήθελες να γράψεις ΕΤΜ;
Εδώ φυσικά υπάρχει χημική ένωση Ethylen-Toluol-Merkaptane.
Φυσικά υπάρχει και το:
Εχω Τρελαθεί Μαζίτου.

Η άλλη μου απορία είναι το γιατί ταυτίστηκες τόσο πολύ με το apeti.
Το λέω έτσι, γιατί με ουδέτερο γένος αποκαλούμε τα οξέα στη Χημεία.
Και το apeti είναι ισχυρότατο και καυστικότατο οξύ με Ph που προσεγγίζει το 0.

Δεν είναι όμως παρά μια περίπλοκη χημική ένωση, με ορισμένες βέβαια χημικές ιδιότητες που θα μπορούσαν να προσομοιάζουν με ανθρώπινες. Π.χ.:
Απαιτητικό
Παρορμητικό
Ερωτικό
Τρελό
Ισχυρογνώμον

!!!!!!!!
Αν είναι δυνατόν!
Όλως τυχαίως τα αρχικά σχηματίζουν πάλι το APETI!
Θα τρελαθώ!

Θα ήθελες να μου λύσεις τις παραπάνω απορίες;
Ή θα μπορούσε κάποιος φίλος να βοηθήσει αν εσύ δεν θέλεις;
Εσύ τι λες σοφέ Απόστολε, εσύ ΦΟΝ ΤΑRΑΤΑΤΑ και εσύ Παρατηρητή για mia_akoma φορά;

Τέλος όσον αφορά τα πορτοκάλια που λές πως δίνουν διάφορες- και αδιάφορες- πορτοκαλιές:
Το apeti, σαν οξύ που είναι, δεν έχει χημική συγγένεια με τα πορτοκάλια (περιέχουν κιτρικό οξύ).
Εχει όμως με το αλκαλοειδές του elixir, αλκαλικό μεν, εξ ίσου καυστικό δε!

Συγνώμην που σε διορθώνω δηλαδή, αλλά ως Χημικός του site έχω υποχρέωση.

TARATATAgr

# 16 στις 7/12/2004
author
Ανδρας / 60 / Ελεύθερος
Ν. Αχαϊας / Αιγιο
Θέματα: 34
Απαντήσεις: 543
Ας μαζέψω τα προβατάκια μου , και να την κάνω σιγά σιγά για άλλο βοσκοτόπι , γιατί προβλέπω σε λίγο - με τόσα χημικά που βάζουνε - να μην μένει λιθάρι πάνω σε λιθάρι .Τα ξέρω εγώ αυτά , από τα στρατό ,βάζαμε κάτι μασουρακια με χημικά και............ΜΠΟΥΥΥΥΥΥΥΥΜ δεν έμενε τίποτα όρθιο
Άσε που δεν καταλαβαίνω και την γλώσσα..............
Εμείς είπαμε να δώσουμε αγάπη ,και αυτοί..........ουτε να την παρουν δεν ξερουν
Αντε , σηκω τσοπανα μου , παμε σιγα σιγα ....
Τσοπανάκος ήμουναβββπροβατάκια φύλαγα. ( Έψαξα γη και ουρανόμια περπατώ και μια πετώ στων δύο κόσμων το κενό να βρω την χαραμάδα )

# 17 στις 7/12/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Ευτυχώς

που η Μια ξεκαθάρισε τα πράγματα και κατάλαβα την σύνθεση των χαπιών starxidin 500 που χρησιμοποιεί ο Μορέλλι και την δράση τους επί του APETI ...

Απ το πρωί είχα τρομερη ανησυχία και αναρωτιόμουν . . . .
μήπως τα χάπια του Μορέλι , τα starxidin 500 είναι το πλήρες αντίδοτο του ΑPETI????

Τώρα κατάλαβα !!!!!

Παράθεση:
Originally posted by mia_akoma
η επιλεκτικη χρηση της ουσιας Diethylo,Ortho,Sis,Εso-Para,Ortho,Diamino,Isothiazolone (DOSE PODI).
Η ουσια κυκλοφορει με το εμπορικο ονομα starxidin 500 (για τους ανδρες ανω τω 18 ετων) και stomounim 500, 1000, ή 1500 (για γυναικες- αναλογως την ηλικια και την περιπτωση)

Μια ακομα

# 18 στις 7/12/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Ελικα

(Μπορω να επικαλεσθω την ποιητικη αδεια προς την -που χρειαζεται- διασωση του κειμενου μου?
Μπορω, πως δεν μπορω!)
Προχωραμε παρακατω τωρα:
Eυλογες οι αποριες σου.
Μονον η Απαιτητικη γνωριζει τις απαντησεις..

# 19 στις 7/12/2004
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Originally posted by alismoniti

που η Μια ξεκαθάρισε τα πράγματα και κατάλαβα την σύνθεση των χαπιών starxidin 500 που χρησιμοποιεί ο Μορέλλι και την δράση τους επί του APETI ...

Απ το πρωί είχα τρομερη ανησυχία και αναρωτιόμουν . . . .
μήπως τα χάπια του Μορέλι , τα starxidin 500 είναι το πλήρες αντίδοτο του ΑPETI????

Τώρα κατάλαβα !!!!!

Παράθεση:
Originally posted by mia_akoma
η επιλεκτικη χρηση της ουσιας Diethylo,Ortho,Sis,Εso-Para,Ortho,Diamino,Isothiazolone (DOSE PODI).

Μια ακομα

Ο καθηγητης Μορελι ειναι απο τις τεραστιες προσωπικοτητες του χώρου!
Κατι λενε πως παει για νομπελ μετα την ανακαλυψη αυτου του φαρμακου..

Δεν θελω να διαδωσω ψευδεις φημες βεβαιως. Το μελλον θα δειξει!

APETITIKH

# 20 στις 7/12/2004
author
Γυναίκα / 60 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Χαϊδάρι
Θέματα: 108
Απαντήσεις: 9.062

Παράθεση:
Originally posted by elix_geo

Παράθεση:

Τι σημαίνει το ΕΤ που αναφέρεσαι;
Ξεσκόνισα όλα τα βιβλία Χημείας και δεν βρήκα τέτοια χημική ένωση!
Μήπως;
Είναι Τέλειος;
Εχει Ταμπεραμέντο;
Εξαιρετικός Τύπος;

Ο ΕΤ είναι ο γνωστός Εξωγήινος. Αυτός ο κοντούλης, φαλακρούλης, με τα μεγάλα μάτια και τα τεράστια δάχτυλα, που θέλει ντε και σώνει να τηλεφωνήσει σπίτι γιατί δεν ξέρει ο καημένος τίποτ' άλλο έξω από τον πλανήτη του, το δικό του κόσμο, αγύριστο κεφάλι που λέμε -κι είναι και μεγάλο πανάθεμά το-, και ακόμα κι αν του αποδεικνύουνε ότι έχουν δίκιο τα APETI, αυτός επιμένει να φωνάζει τα άλλα ΕΤ, και μάλιστα μισεί τα άλλα παιδάκια -της ταινίας- που τόσο καλά έχουν τακτοποιήσει το σπίτι τους και τα πράγματά τους και δεν έχουν εκκρεμότητες με το τι επιθυμούν, και ξέρουν πολύ καλά πότε θέλουνε να φάνε παγωτό και από ποιο συγκεκριμένο μαγαζί, γι' αυτό επιμένει να δείχνει τα άλλα ΕΤ και να φωνάζει μες στη νύχτα: Phone home (Θέλω να τηλεφωνήσω σπίτι).

Έτσι έχουν τα πράγματα, αγαπητέ έλιξ. Τα ΕΤ με τα ΕΤ και τα APETI με τα ΑΡΕΤΙ!

Με τιμή
Επιλέξτε σελίδα: (1-5)
Σελίδες 12345
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.