Πιστεύω ότι όταν αποφασίζεις να συμβιώσεις με τον έρωτα της ζωής σου, όλα ξεκινούν ότι εκείνος είναι το άλλο μισό από την ζωή σου, αν δεν είναι η ίδια η ζωή σου..
Με την συζήτηση, μαθαίνεις στη συμβίωση τι ακριβώς αλλάζει στη σχέση σας και για τους δύο κι αρχίζεις να βλέπεις και να αποφασίζεις με κριτήριο το "εμείς" κι όχι το εγώ...
Διάλεξα να συζήσω με έναν άντρα, που δεν ξέχναγε ποτέ καμμία επέτειο, που μαγείρευε τα καταπληκτικότερα γεύματα για την πιο μικρή επέτειο που είχαμε, που όταν μπήκα στο σπίτι του ουκ ολίγες φορές σας πληροφορώ ήταν άψογο από όλες τις πλευρές. Έμαθα να τον περιμένω για φαγητό στις 6 που σχόλαγε, έμαθα να κοιμάμαι μαζί του όταν πριν το διπλό κρεβάτι δεν με έφτανε και την έβγαζα πάρα πολλές νύχτες στο πάτωμα..Τον είδα να μαζεύει ρούχα, να πλένει γιατί ήθελε να με ξεκουράσει, να σφουγγαρίζει γιατί ήμουν άρρωστη..Και κάθε φορά που τον ρώταγα "Μα, γιατί τα κάνεις αυτά, δεν είναι δική σου δουλειά....." εκείνος χαμογελούσε και μούλεγε "Μα, σ'αγαπώ! Δεν είναι καλός λόγος αυτός;"
Καταλάβαινε την ανάγκη μου για μοναξιά, όταν έπαιρνα τους δρόμους στις 1 τη νύχτα, που έτρεχα στη θάλασσα γιατί μου έλειπε το σπίτι μου και ποτέ δεν μου είπε "ΜΗ". Έτσι μπορούσα να καταλάβω κι εγώ όταν είχε ανάγκη να πάει βόλτα με φίλους του, ή να μαζευτεί αντροπαρέα σε ένα σπίτι και διακριτικά εξαφανιζόμουν να του δώσω λίγο χώρο για κείνον και για ό,τι αγαπούσε εκτός από μένα... Καταλάβαινα μικρές καθημερινές λεπτομέρειες, πως ήθελε να είναι κάποια πράγματα, και τα έκανα γιατί ήξερα ότι όταν θα τα έβλεπε έτσι όπως είχε μάθει θα ήταν χαρούμενος... Κι αυτό είχε σημασία για μένα...Γιατί ένοιωθα και νοιώθω πως έτσι του δείχνω με έναν διαφορετικό τρόπο ότι τον αγαπώ... Δεν τον θέλω δέσμιο...Θέλω να νοιώθει την ελευθερία να μου πει "Θέλω να πάω βόλτα μόνος μου" γιατί αυτό θα νοιώθει και αυτό θα εισπράξει..
Συμβιώσαμε 3 χρόνια... Στην αρχή, έλεγα πως αν μου μιλήσει για γάμο θα του κόψω την καλημέρα...(Κακά παραδείγματα....) Τον τελευταίο χρόνο μετά από κάποιες καταστάσεις, βεβαιώθηκε η καρδιά μου ότι δεν θα ήθελα για τίποτα στον κόσμο να ζήσω χωρίς αυτόν... Και παντρευτήκαμε... Όμως ούτε για μια στιγμή, δεν ένοιωσε κάποιος από τους δύο ότι στερήθηκε την ελευθερία του... Ίσως γιαυτό θεωρώ ότι κάπου πετύχαμε... Αναγνωρίζω ότι είμαι πολύ δύσκολος χαρακτήρας και παρά το ότι τον ξέρω και με ξέρει 12 χρόνια κάποιες κρυφές σκέψεις που έχει ο σύντροφός σου για σένα τις μαθαίνεις μετά από χρόνια...απλά χωρίς τυμπανοκρουσίες και μεγάλα λόγια...
Πρόσφατα όταν τον ρώτησε ένας φίλος τι θα ήταν αυτό που ΣΙΓΟΥΡΑ θα ξαναέκανε στη ζωή του, εκείνος απλά απάντησε "Θα παντρευόμουν την ίδια γυναίκα..." όταν εγώ σκεφτόμουν ότι μπορεί να είμαι πολύ λίγη για κείνον.....
Η συμβίωση δεν διαφέρει σε πολλά από ένα γάμο. Στο γάμο έχεις ένα χαρτί με σφραγίδα όμως όταν έχεις αξίες φαίνονται και στις δύο περιπτώσεις...
στα social media