Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!
Εγγραφή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Φιλικές Σχέσεις -Δε μπορώ να κάνω φιλικές σχέσεις χωρίς συμφέρον - ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΕ

Σελίδα : 1

discovery

# 1 στις 18/1/2005
author
Γυναίκα / 57 / Σε διάσταση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 9
'Aρεσαν+: 0%

Φιλικές σχέσεις -δε μπορώ να κάνω φιλικές σχέσεις χωρίς συμφέρον - απαντηθηκε

Δε μπορώ να κάνω φιλικές σχέσεις χωρίς συμφέρον. Όσοι με κάνουν παρέα με κάνουν παρέα μόνο και μόνο για να μου ζητήσουν κάτι μετά.

Δεν ταιριάζω με αρκετούς ανθρώπους (είμαι σπάνιο είδος).
Για να απολαύσω κάποιο θέατρο, συναυλία ή κινηματογραφική ταινία πρέπει να πάω μόνη μου. Με όποιον και να πάω ή δυσανασχετούν, βγάζουν τα παπούτσια τους ή αποκοιμιούνται κλπ. Και μου ζητάνε και τα ρέστα για το που τους πήγα.

Από φοιτήτρια το εντόπισα αυτό με έκαναν παρέα μόνο και μόνο για να πάρουν πράγματα (ασκήσεις κλπ από μένα), ειδικά παραμονές εξετάσεων το σπίτι μου γέμιζε κόσμο αλλά γι αυτό το σκοπό για ένα καφέ ή κάτι τέτοιο ποτέ δεν ήμουνα καλεσμένη.

Το ίδιο συνεχίζεται και τώρα, το πάλεψα πολύ για να το βγάλω από τη ζωή μου αλλά πολύ λίγα πέτυχα.

Ακόμα Και ο φίλος μου με εκμεταλλεύεται αλλά πολύ λιγότερο από όλους τους άλλους. Το εντοπίζει ότι με εκμεταλλεύονται και οι άλλοι και μάλιστα λέει EveryBody is wallking all over you. ("Είναι Εγγλέζος").

Και στη δουλειά μία από τα ίδια γίνεται και βγαίνουν και οι άλλοι από πάνω.

Τα είπα και χθες το βράδυ που ήμουνα περισσότερο φορτισμένη, αλλά δεν έγινε αποδεκτό το μήνυμά μου.

Είναι απότομα και βαριά αυτά που λέω το ξέρω, αλλά ίσως βγει κάτι μέσα από το Forum.

Μυρτώ

# 2 στις 27/1/2005
author
Γυναίκα / 49 / Παντρεμένη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Πετρούπολη
Θέματα: 972
Απαντήσεις: 16.744
'Aρεσαν+: 0%
Φίλη discovery ,

κατά τη γνώμη μου ξεκινάς με ένα λάθος σκεπτικό : όσοι με κάνουν παρέα το κάνουν για να μου ζητήσουν κάτι μετά.

Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι έτσι , αν και στη κοινωνία που ζούμε , αρκετές φορές οι σχέσεις των ανθρώπων αποβλέπουν σε κάποιο συμφέρον. Εάν ξεκινάμε με αυτό το σκεπτικό εμείς οι ίδιοι αμέσως κολλάμε ετικέττες στους άλλους , κόβοντας τους έτσι κάθε ευκαιρία να μας προσεγγίσουν. Αντιμετωπίζοντας τους ανθρώπους με καχυποψία και καταλογίζοντας τους πρόθεση για τις κινήσεις τους...είναι τρομερά δύσκολο να αφεθούμε ελεύθεροι και να κάνουμε φίλους.Ετσι δεν είναι ;

Σκέφτηκες ποτέ σου ότι πιθανό να κάνεις παρέα με τα λαθος άτομα; Συνήθως , με τους φίλους μας έχουμε κοινά ενδιαφέροντα.Βρες ανθρώπους που απολαμβάνουν το θέατρο,τις συναυλίες και τις ταινίες που απολαμβάνεις και εσύ...για να μπορέσετε έτσι να μποραστείτε απόψεις και να απολάυσετε αυτό που κάνετε παρέα.

Στο Πανεπιστήμιο λες ότι όλοι σε θυμώντουσαν για τις ασκήσεις κλπ. Μήπως φταίς και εσύ λιγάκι γι αυτό; Μήπως ήσουν υπερβολικά καλή μαζί τους στην προσπάθεια σου να κάνεις φίλους και γι αυτό κάπου σε εκμεταλλευόντουσαν; Οι φίλοι όπως πολύ σωστά είπες δεν είναι δίπλα μας μόνο για να παίρνουν...οι φίλοι δίνουν εξίσου. Και είναι δίπλα μας και για τα καλά και για τα δύσκολα...

Το everybody is walking all over you...εμένα μου λέει ότι απλά υποχωρείς και κάνεις ότι σου ζητάνε οι άλλοι απλά και μόνο για να σε συμπαθήσουν και να κάνουν παρέα μαζί σου , όχι γιατί είσαι παράξενη όπως λές , αλλά γιατί σαν άνθρωπος έχεις και εσύ την ανάγκη φίλων , όπως όλοι μας.

Για να έχεις φίλους πρέπει να είσαι ο εαυτός σου κοπέλα μου. Πες όχι , οταν δεν θέλεις κάτι. Αποτραβήξου, όταν αισθάνεσαι ότι κάποιος πρασπαθεί να χρησιμοποιήσει τη 'φιλία' σας πρός ώφελος του.Οι φίλοι σου θα σε αγαπήσουν για αυτό που είσαι...και όχι για αυτό που θα ήθελαν αυτοί να είσαι. Οταν γίνεσαι χαλί να σε πατήσουν...στο τέλος χάνεις την εκτίμηση και το σεβασμό των άλλων γιατί δεν θέτεις τα όρια σου.

Αντιμετώπησε τις φιλικές σου σχεσεις χαλαρά και ήρεμα....χωρίς άγχος και χωρίς προκατάληψεις για τους άλλους.
Κράτησε κοντά σου μόνο όσους πιστεύεις
ότι αξίζουν και μην χαρακτηρίζεις ως φίλους τους απλούς γνωστούς.
Να είσαι ο εαυτός σου....αυτό είναι το κλειδί...και να μην απογοητευεσαι...Σου παραθέτω και ένα παλιό άρθρο που μπορεί να σε βοηθήσει.
Φιλικά
Μυρτώ
Hereβs to the crazy ones. The rebels. The troublemakers. The ones who see things differently. While some may see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.

Μυρτώ

# 3 στις 27/1/2005
author
Γυναίκα / 49 / Παντρεμένη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Πετρούπολη
Θέματα: 972
Απαντήσεις: 16.744
'Aρεσαν+: 0%
Μήπως οι φίλοι σας , σας εκμεταλλεύονται ;

Ένας πραγματικός φίλος ποτέ δεν μας εκμεταλλεύεται η μας χρησιμοποιεί. Αυτό είναι κανόνας. Αλλά ούτε και εμείς πρέπει να χρησιμοποιούμε αντίστοιχα του φίλους μας εάν θέλουμε να διατηρήσουμε μια σωστή και πραγματική φιλία που είναι πολύτιμη και ίσως και δυσεύρετη στις μέρες μας. Για να καταλάβετε εάν εκμεταλλεύεστε ή εάν γίνεστε αντικείμενο της εκμετάλλευσης των φίλων σας ρωτήστε τον εαυτό σας και απαντήστε ειλικρινά στα πιο κάτω ερωτήματα:

1. Όταν βγαίνετε πάτε πάντα σε μέρη που ο / η φίλος / φίλη σας επιλέγει; Εάν η απάντηση σας είναι θετική , τότε σημαίνει ότι πρέπει να επαναπροσδιορίσετε την σχέση με το φιλικό σας πρόσωπο. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι σας εκμεταλλεύεται , αλλά εσείς μπορεί να μην έχετε ξεκαθαρίσει την θέση σας ως προς στο τι προτιμάτε και τι όχι. Καιρός λοιπόν να συζητήσετε!
2. Μήπως το χιούμορ του / της φίλης σας απέναντι σας , σας μειώνει ή σας κάνει να αισθάνεστε άβολα; Προσοχή! Μπορεί το χιούμορ ή το πείραγμα να μην είναι τόσο αθώο αλλά να έχει σαν στόχο πραγματικά να σας μειώσει. Συζητήστε το. Εξηγείστε τι σας ενοχλεί και τι όχι. Βάλτε τα δικά σας όρια . Εάν το φιλικό σας πρόσωπο δεν σεβαστεί την επιθυμία σας , τότε πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά το κατά πόσο αυτή η φιλία σας καλύπτει.
3. Μήπως ο φίλος/ φίλη σας ,απολαμβάνουν σας διορθώνουν όταν μιλάτε και ειδικά μπροστά σε άλλους ; Mήπως σας κάνει να αισθάνεστε μειονεκτικά ; Πάλι εδώ αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα με την περίπτωση του χιούμορ. Συζητήστε το και δεχτείτε την απολογία του φιλικού σας προσώπου εάν άθελα του σας στεναχωρεί.
4. Μήπως ο φίλος / η φίλη σας , γκρινιάζουν συνεχώς για την κακοτυχία τους , για το πόσο άσχημη είναι η ζωή τους , για το πόσο δυστυχισμένοι είναι και γιατί η ζωή να είναι τόσο άδικη με αυτούς; Εδώ πάλι υπάρχει πρόβλημα , γιατί με αυτή τους την συμπεριφορά σας υποβάλλουν σε ψυχολογική βία , σε ένα είδος ψυχολογικού εκβιασμού που σας αναγκάζει να δέχεστε τα πάντα από αυτούς και να προσπαθείτε να δεχτείτε και να ανεχτείτε τις λανθασμένες τους συμπεριφορές , απλά και μόνο γιατί δεν θέλετε να τους επιφορτίσετε άλλο την ήδη δυστυχισμένη ζωή τους. Σ αυτή την περίπτωση μιλήστε τους ανοιχτά. Εξηγείστε τους ότι όσο και αν τους αγαπάτε θα τους λετε την αλήθεια χωρίς να έχετε καμία πρόθεση να τους πληγώσετε. Μην ξεχνάτε , οι σωστές εξηγήσεις είναι οι καλύτερες βάσεις για μια πραγματική φιλία.
Όλα όσα αναφέρθηκαν πιο πάνω δεν είναι συμπεριφορές οι οποίες θα πρέπει να υπάρχουν σε μια φιλική σχέση. Εάν εμείς υιοθετούμε αυτές τις συμπεριφορές απέναντι στα φιλικά μας πρόσωπα τότε αυτομάτως σημαίνει πως εμείς τους εκμεταλλευόμαστε. Οι φίλοι εκμεταλλευτές χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες :

Ο φίλος που σας εκμεταλλεύεται μέσο κάποιας ανάγκης που σας δημιουργεί. Δηλαδή,
σας καθοδηγεί ως το προς να στηρίζεται βασικές λειτουργίες ή ασχολίες σας πάνω του ούτως ώστε να είναι αναντικατάστατος για σας.

Η δεύτερη κατηγορία φίλων εκμεταλλευτών , είναι οι φίλοι οι οποίοι θέλουν να πάρουν το πάνω χέρι στην φιλική σας σχέση και κατ επέκταση να καθορίζουν την ζωή και τις κινήσεις σας.

Και τέλος , στην Τρίτη κατηγορία φίλων εκμεταλλευτών , είναι οι φίλοι που παρουσιάζουν τον εαυτό τους τόσο αδύναμο και τόσο εξαρτημένο από εσάς , δημιουργώντας σας έτσι ένα αίσθημα ευθύνης απέναντι τους που σας εμποδίζει από το να λειτουργήσετε φυσιολογικά σε κάποιες ιδιάζουσες καταστάσεις.

Μήπως οι πιο πάνω συμπεριφορές σας θυμίζουν κάτι;

Hereβs to the crazy ones. The rebels. The troublemakers. The ones who see things differently. While some may see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.
Σελίδα : 1
Δεν μπορείτε να απαντήσετε
lastpost