Ερωτικές σχέσεις -η ιδανική σύντροφος... - Απαντηθηκε
Αγαπητή Μυρτώ
Διαβάζοντας το βιβλίο σου Και έζησαν αυτοί καλά... με μας τι γίνεται;
μου αυξήθηκε ο προβληματισμός πάνω στα θέματα των αισθηματικών σχέσεων, και οφείλω να σε ευχαριστήσω για την επιπλέον τροφή των σκέψεων που μου παρέχεις. Αισθάνθηκα την ανάγκη να ζητήσω την άποψή σου, πάνω στο καίριο θέμα που με προβληματίζει τον τελευταίο καιρό, και που αφορά την αναζήτηση της ιδανικής συντρόφου στην ζωή.
Αναζητώντας την τέλεια (=αυτήν που θα μπορέσω να αποδεχθώ) λοιπόν , μου δημιουργήθηκε ο σκεπτικισμός για το αν αυτό το κάτι που ψάχνω, μπορεί τελικά να βρεθεί ή για το αν η τελειότητα που συντροφεύει το υποσυνείδητο, καταλήγει στις διαρκείς αλλαγές των αισθηματικών μου σχέσεων.
Δεν μπορώ να δεχτώ οτι όσες φορές δημιούργησα σχέση δεν ήταν με ηθικό και καλοσυνάτο - καλοπροαίρετο κλπ άτομο, μπορώ να δεχτώ όμως οτι το να είναι μόνο καλό και σωστό δεν αρκεί...
Χρειάζεται τελικά να έχει αυτό το κάτι, αυτό το οποίο θα με τραβήξει και θα έχει να κάνει με την κοινή αποδοχή...
Προσβλέπω στην κοινή αποδοχή:
α)της προσωπικότητας, (=η εμφανισιακή αποδοχή=κουπ+style+ντύσιμο...) το λεγόμενο image (=τι δουλειά κάνει, τι φοράει, τι οδηγάει, που μένει, τι μουσική ακούει, που γλεντά & πως διασκεδάζει, τι χόμπυ έχει) αλλά &
β)της πνευματικής & ηθικής μας ύπαρξης στην ζωή (=τι μας είναι κοινωνικά αποδεκτό σύμφωνα με τον τρόπο συμπεριφοράς, δηλ. του τρόπου σκέψης & έκφρασης των συναισθημάτων).
Σε τελική ανάλυση επιζητώ μία σύντροφο που θα μου αρέσει σε αυτήν:
η χάρη (το κινητικό ερέθισμα),
η καθαριότητα και η φροντίδα της εμφάνισής της γενικά,
η άποψη για τα κοινά, (=η συμπεριφορά της και η προσωπικότητα που αυτή της ορίζει).
Να ταιριάζει με την διάθεση που οι εξωτερικοί παράγοντες με επηρεάζουν.
Να μου δημιουργείται αυτή η αισθησιακή διέγερση, να υπάρχει δηλ αυτό το ακουστικό ερέθισμα στην φωνή της.
Πιστεύω οτι θα βρώ το ταίρι μου μέσα από ότι παραμένει υποσυνείδητα στη ψυχή μου, και κατευθύνει τα συναισθήματα και τις αντιλήψεις μου... (=ο τρόπος που κινείται, το πως χαιρετήθηκε με ένα γνωστό της άτομο, πως συμπεριφέρεται γενικά, το ταιριαστό ντύσιμο και το ωραίο χαμόγελο, το ακουστικό ερέθισμα στην φωνή της, αν ταιριάζει με την διάθεση που οι εξωτερικοί παράγοντες μας επηρεάζουν...
Είναι τελικά όλα αυτά για τα οποία ένας άλλος μπορεί και να μην δώσει καμμία σημασία ή και να μην τον τραβήξει κάτι, που όμως εμένα θα με κάνει να χάσω τον μπούσουλά μου...
Η σύντροφος αυτή θα μου ‘’πάει’’, θα μου δίνει ηδονή ικανοποιώντας με σωματικά και ψυχικά.
Ειπώθηκε κάποτε από μια γνωστή μου πως ‘’Οι σύντροφοι πρέπει να έχουν κοινά χαρακτηριστικά & κοινά βιώματα. Ο σύντροφος ενός ανθρώπου που έχει πετύχει, πρέπει να έχει περάσει από τους ίδιους δρόμους δυσκολίας, πάλης, & διαχείρισης της ζωής’’
“ Όμορφα λόγια και σοφά, μακράν πολύ που τρέχουν” ήταν το πρώτο που σκέφτηκα, μέχρι που διάβασα σε περιοδικό της πόλης μου (city) πως “ότι γίνεται με δυσκολία είναι πιο στέρεο όταν κλυδωνίζεται”. Αν τα ιδανικά πρέπει να ορίζονται, και μετά να τα επιδιώκω, καλό δεν θα ήταν να θέσω έναν κοινό τόπο κίνησης; “ταίρι από τον κύκλο μου (τον ψυχοκοινωνικό*) & νά 'ναι της δουλειάς μου” (=νά ‘χει σχέση για επικοινωνία & στα επαγγελματικά χωρίς την επιπλέον ψυχική επιβάρυνση).
Βρίσκω θελκτικό, να ‘χω να κάνω με μία σύντροφο προβληματισμένη για κοινά θέματα, ικανή να ανταλλάσει ενδιαφέρουσες απόψεις μαζί μου π.χ. για φλέγοντα θέματα της καθημερινότητας όπως τα οικονομικά, δικονομικά, φορολογικά, πολιτικά, κοινωνικά, εμπορίου κλπ;
*ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟΤΗΤΑ = μεταφέρω αυτούσιο αυτό που είχα διαβάσει κάποτε για την φυσική έλξη και κοινωνική πλευρά, από δημοσιευμένο στο internet άρθρο της Δρ Λίζας Βάρβογλη, Ph.D. Ψυχολόγου-Ψυχοθεραπεύτριας.
“Ναι μεν υπάρχει η καθαρά βιολογική άποψη για το σεξ και την αγάπη, αλλά υπάρχει και η ψυχοκοινωνική, που είναι εξίσου σημαντική. Η αναλογία είναι παρόμοια με αυτήν που συχνά χρησιμοποιούμε όταν μιλάμε για την κάλυψη μιας άλλης βασικής ανάγκης, της πείνας.
Στα πλαίσια της φυσιολογικής άποψης μπορούμε να φάμε ένα κομμάτι ψωμί και τυρί πρόχειρα και να χορτάσουμε. Σε ό,τι αφορά όμως την ψυχοκοινωνική, ποιος δεν προτιμά ένα γεύμα με ορεκτικά, κυρίως πιάτο και γλυκό, σε ένα καλοστρωμένο τραπέζι, όμορφο περιβάλλον, και με καλή παρέα;
Η ψυχοκοινωνική πλευρά της σεξουαλικότητας και της αγάπης περιλαμβάνει ψυχολογικούς παράγοντες, όπως συναισθήματα, σκέψεις, τις προσωπικότητες των ερωτευμένων, καθώς και κοινωνικά στοιχεία, όπως το πώς φέρονται οι άνθρωποι και το τι είναι κοινωνικά αποδεκτό.”
Αναρωτιέμαι αν το γεγονός των μέχρι τώρα ελεύθερων, εφήμερων σχέσεων που αφήνω να δημιουργούνται, οφείλεται σε παράγοντες ανασφάλειας ή πάθους που με συνεπαίρνουν, και για το αν τελικά γίνομαι έρμαιο της μοίρας...
Αναλογιζόμενος οτι με την ιδανική σύντροφο στην ζωή θα επικοινωνούμε, θα ταιριάζουμε και θα περνάμε καλά, (=επιδιώκοντας την ευτυχία) καταλήγω οτι αξίζει να προσπαθήσω...
Γιατί μου γεννιέται όμως ο σκεπτικισμός του αν ισχύει οτι όλα είναι ουτοπιστικά και αλλάζουν διαρκώς μαζί με τις σκέψεις και τις σχέσεις μου, κυνηγώντας το ιδανικό μου ταίρι;
Η απόφασή μου να μάθω πλέον αν ισχύει κάτι τέτοιο, προσπαθώντας να δημιουργήσω σχέση με άτομο αυτής της προσωπικότητας που επιζητώ είναι τελικά ουτοπιστική ή όχι;
Σε περιόδους της ζωής μου κατά τις οποίες αναγκάστηκα, ή επιδίωξα και έμεινα έξω από κάθε μορφής ερωτική σχέση για διάστημα μεγαλύτερο του έτους, αντιλαμβανόμουνα οτι “σκούριαζα”, δίσταζα να προσεγγίσω κάποιο ενδιαφέρον άτομο και στο τέλος κατέληγα σε κάτι το οποίο δεν με κάλυπτε και τόσο, ίσως επειδή φοβόμουν την απόριψη η οποία στην προκειμένη περίπτωση δεν θα ‘τσουζε και τόσο...
Το ενδεχόμενο να νοιάζομαι για το άλλο άτομο περισσότερο από ότι για τον εαυτό μου πάλι τι αφήνει να φανεί; Σε τελική ανάλυση γιατί δε με νοιάζει το πόσο ψυχοφθόρα θα είναι για μένα μία κατάσταση αλλά πόσο για το άλλο άτομο; και γιατί με προβληματίζει και μου παίρνει περισσότερο χρόνο ένας χωρισμός από μία σχέση 1-2 μηνών από ότι μία γνωριμία; Τελικά γιατί δεν καταλαβαίνω το τρόπο αντίληψης μιας γυναίκας που αποδέχομαι και σέβομαι σαν μέλος της κοινωνίας που ζώ αλλά αναγκάζομαι να μην αποδεχτώ σαν μόνιμη σύντροφο στην ζωή;
Ευχαριστώ για μία ακόμη φορά για ότι κάνετε, εσένα, τον Αλέξανδρο αλλά και όλους όσους συμετέχουν στο sxeseis...
φιλικά -ALKHS-
Όταν σιωπηλούμε απρόσμενα, σκέφτομαι το διαλογισμό σου, τα φτερωτά σου όνειρα, τον αναστεναγμό σου...
στα social media