Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!

Το σύνδρομο της μαϊμούς...

Επιλέξτε σελίδα: (1-2)
Σελίδες 12

tabula_rasa

# 1 στις 6/5/2003
author
Ανδρας / 50 / Διαζευγμένος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αγία Βαρβάρα
Θέματα: 60
Απαντήσεις: 384
'Aρεσαν+: 0%

Το σύνδρομο της μαϊμούς...

Kapoios filos kapote mou eipe oti oles oi gynekes pasxoun apo to syndromo ths maimous...
Arxika egnepsa me sygkatabash, les kai eixa katalabei ti ennoouse...alla meta apo ligo anagkastika, na ton rwthsw giati me etrwge na katalabw ti hthele na pei...
Ti einai re file ayto to syndromo ths maimous...?
Mia gyneka mou eipe me nohma, den afhnei to ena kladi an den piasei to epomeno...

To skeytika ligo kai eida oti fotografize polles gnwstes mou periptwseis. Distixws omws kai antres kai gynekes...
Ti kanei enan anthrwpo toso anasfalh , kai fobismeno pou protimaei na einai me kapoion pou den thelei mono kai mono epeidh fobate na mhnei monos tou...?

Rantanplan

# 2 στις 6/5/2003
author
Γυναίκα / 53 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Ζωγράφου
Θέματα: 11
Απαντήσεις: 78

απαντηση

Προσωπικα,δεν εχω παει ποτε απο μια σχεση στην αλλη,πριν Ξεφορτωθω,οτι κουβαλαγα απο την προηγουμενη,(αν εχω μειωθει μπορει να φλερταρω,να κανω ισως και οne night stand,αλλα οχι σχεση).
Ομως βλεπω πολλους να το κανουν γυρω μου,ακομα και ατομα που εκτιμω πολυ.Νομιζω οτι δεν τους ενοχλει γιατι δεν δενωνται και πολυ,δεν δινονται στις σχεσεις τους...Ισως αυτοι το εχουν πιασει το νοημα.Δεν ξερω.
Οσν για το δευτερο σκελος της ερωτησης σου,μπορω να απαντησω,αλλα παντα σε προσωπικο επιπεδο.
Δεν φευγουμε γιατι φοβομαστε μηπως το μετανοιωσουμε.γιατι ενω πιστευουμε οτι πιθανον μας αξιζει κατι καλυτερο,μεχρι να το αποφασισουμε,πιθανον η συμπεριφορα του αλλου μας εχει σακατεψει τοην αυτοπεποιθηση,και αρχιζουμε να αναρωτιομαστε,αν το καλυτερο θα μας θελει,στην τελικη...
Θυμωμαστε ολους αυτους τους γλοιωδεις τυπους,τους ψευτες,τις απογοητευσεις,τα ξενυχτια,και ταυτοχρονα οτι καμμια σχεση δεν ειναι τελεια,οτι ολοι συμβιβαζωνται,και....βολευωμαστε.
Αν ειμασταν σιγουροι οτι υπαρχει κατι καλυτερο,πιθανον θα φευγαμε(εκτος αν στεναχωριωμασταν και για τα αισθηματα του αλλου)αλλα ο φοβος φυλαει τα ερημα.
Αλλωστε,και μ αυτον,δεν ειμασταν καποτε σιγουρες,οτι ηταν οτι καλυτερο,και προδωθηκαμε απο την ιδια μας την κριση?
Ελπιζω λιγο να σου ελυσα την απορια,στο γιατι προτιμαμε να κατσουμε σε μια κακη σχεση,παρα να φυγουμε...
Τουλαχιστον αυτοι ηταν μερικοι απο τους δικους μου λογους(+ το παιδι,+το οικονομικο,...)μεχρι που τα πραγματα διαλυθηκαν τελειως.
Να εισαι καλα

evans

# 3 στις 7/5/2003
author
Ανδρας / 59 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αγιος Δημήτριος
Θέματα: 75
Απαντήσεις: 3.828
ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ /Α (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΟΥΜΕ) ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΣΕ ''ΓΕΜΙΖΕΙ'' ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ (ΟΥΤΕ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΟΥΤΕ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΓΑΜΙΚΑ ΟΝΤΑ).
Σ' ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΠΡΟΣΑΘΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ, ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ , ΝΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΚΛΠ
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ Η ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΑΛΛΟΙ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΣΕΛΙΔΑ , ΑΛΛΟΙ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ , ΑΛΛΟΙ ΒΡΙΣΚΟΥΝ "ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΣΧΕΣΕΩΝ" (ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ) ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝΕ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΑΝ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ...

Alexandros

# 4 στις 7/5/2003
author
Ανδρας / 53 / Παντρεμένος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Πετρούπολη
Θέματα: 24
Απαντήσεις: 143
Αν και υφίσταται σαν τρόπος συμπεριφοράς, δεν μπορώ να δεχτώ το "σε παρατάω επειδή βρήκα κάτι άλλο", πραγματικά προτιμώ το "σε παρατάω γιατι δεν μου κάνεις"

Από μόνο του υποδηλώνει ότι άλλος/η ψαχνόταν ή έστω είχε τα μάτια και τα αυτιά του ανοιχτά ενώ ήταν στη σχέση, γεγονός που το θεωρώ προσωπικά ανήθικο...

Από την άλλη σαν φαινόμενο έχει να κάνει καθαρά και μόνο με την ανασφάλεια του ατόμου, που προκύπτει συνήθως σε μη ολοκληρωμένες προσωπικότητες.

Τώρα αν αυτό το φαινόμενο, παρουσιάζεται συνήθως σε γυναίκες, αν και όχι αποκλειστικά, ίσως οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο έχουν μεγαλώσει, ο οποίος τις οδηγεί στο να είναι μη ολοκληρωμένες προσωπικότητες.

Χωρίς καμία φαλλοκρατική προκατάληψη, πως είναι δυνατόν να είναι ολοκληρωμένη η προσωπικότητα μιας γυναίκας όταν έχει γαλουχηθεί με την προοπτική του να "υπηρετεί" τον μελλοντικό της άντρα;
Και από την άλλη πόσο σύνηθες είναι το φαινόμενο σε γυναίκες που μεγάλωσαν με την λογική του να είναι κυρίες του εαυτό τους;
Το μεγαλύτερο εμπόδιο ανάμεσα σε μας και τον καλύτερο εαυτό μας είμαστε εμείς! - Αλέξανδρος

Rantanplan

# 5 στις 7/5/2003
author
Γυναίκα / 53 / Ελεύθερη

Αλεχανδρε,

Κατι με ενοχλησε σ αυτο που εγραψες,ισως η τελευταια φραση σου...
Οι γυναικες δεν εχουν γαλουχηθει για να υπηρετουν τον αντρα,αλλα ολη τους η ζωη ειναι ενα "μη",εκει που για τους αντρες ειναι ολα οχι μονο πιο ελευθερα,αλλα τους ενθαρυνουν κιολας.(Και κοιττα γυρω σου,στα περιοδικα,στις διαφημησεις,...παντου το ευκολο sex)
Αυτο πιστευω τις αναγκαζει να σκεφτωνται πιο πολυ,να γινωνται-σαφως οχι ολες-πιο πονηρες,πιο κρυφες,και να εχουν αυτο πειθαρχεια.
Οι αντρες απο την αλλη,δεν μαθαινουν ποτε αυτην την αυτοπειθαρχεια,κιοταν βρεθουν σε καποια σοβαρη σχεση,νιωθουν οτι "κανουν χαρη" κατα καποιο τροπο,με το να ειναι πιστοι,αφου τους ειναι σε γενικες γραμμες επιτρεπτο(αντρας ειναι,θα του περασει...Η ειναι στην φυση του να ειναι πολυγαμικος...κ α)...
Εγω πιστευω οτι λιγοι ανθρωποι,χωριζουν,κοιτταζωντας τον αλλον στα ματια,μενουν μονοι να κανουν αυτογνωσια,και μετα πανε στην επομενη σχεση..Οσοι απο μας λειτουργουν ετσι,ειναι λιγοι(Κιακομα και εγω,εμεινα σεμια κακη σχεση,αλλα δεν πηγα αλλου τουλαχιστον),και νομιζω οτι πηγαζει απο το ποσο ΣΕΒΕΣΑΙ τον συνανθρωπο σου,ασχετα με το αν εισαι ακομα η οχι ερωτευμενος μαζι του...
Οι σχεσεις ομως δεν εμβαθυνωνται ποτε,τελικα,κατι σαν fast food,κι αν το κανει μονο ο ενας απο τους δυο,αυτος ειναι που τελικα θα πληγωθει...δεν ειναι ειρωνικο?

tabula_rasa

# 6 στις 8/5/2003
author

σκεφτιτε μονο πως αντιδρα μια γυνεκα σε ενα χωρισμο...

Ti kanei enas andras otan xwrizei, kai ti mia gynaika...

O andras den milaei se kanena den exei to dikaioma na kleei, kai xwnete kai pinei se kapoia mpara me kapoion filo na tou zalizei ton "erwta" legontas tou oti htan mia gyneka aplws kai prepei na to xeperasei...
enw ekeinos skeytete oti htan o monadikh gyneka pou agaphse...

Twra ti kanei mia gyneka... kleei kana dyoro me tis files ths kai meta paei sto kommotirio kai bafei ta mallia ths...

Oles meta apo ena xwrismo ginonte pio omorfes kai oles agorazoun rouxa gia na proselkisoun ton epomeno.

oso gia thn wra pou kanoun thn nea permanant , h kalliterh skepsh tous einai pws tha fane ton gkomeno ths filhs tous pou einai kai glikoulhs.

kai an mesa sth baboura tous rwthsei kati h filh gia to ti skeytonte, ekeines sta grigora tha skeytoun kati kako gia thn erwtikh zwh pou tous prosfere o prwhn...
Gia skeytite to ayto dhxnei polla

Rantanplan

# 7 στις 8/5/2003
author
Γυναίκα / 53 / Ελεύθερη

???!!!

1)οι εποχες που ο αντρας δεν μπορουσε να κλαψει περασανε μαζι με την τελευταια φορα που εκανε επιτυχια στο σινεμα ο Ξανθοπουλος
2)Το να χαρακτηριζεις οτι σου "ζαλιζει τον ερωτα"ενας ΦΙΛΟΣ σου που καθεται μαζι σου,για να σου σταθει(λες και δεν εχει δικιατου ζωη και καλυτερα πραγματα να κανει)ειναι ασχημο εκ μερους σου.
3)το να παρουσιαζεις τον πονο της κοπελλας με τετοιο τροπο,με χαλασε αφανταστα.Συνηθως πανε κωμμωτηριο οσες ειχαν χασει την αυτο εκτιμηση τους και χρειαζωνται να αιστανθουν καπως ομορφα και καλυτερα..οχι για τον επομενο.
Και αυτα τα συμπερασματα οτι θελουν το αγορι της φιλης....
Λειτουργεις αρκετα ανταγωνιστικα και σεξιστικα,και μπορω να πω οτι ο συλλογισμος σου μου θυμισε 12ρονο παιδι.
Αν σε βολευει να πιστευεις οτι εμεις ειμαστε αυτα τα ακαρδα ,ρηχα,επιπολαια πλασματα που εγκληματουν σ αυτο το φτωχο πλην τιμιο παιδι(ναι,εσυ),καλως.
Το να εκθετεις ετσι την γνωμη σου,ειναι απαραβατο δικαιωμα σου.
Αλλα ειναι και μενα δικαιωμα μου να σου πω οτι βλεπεις πολλες ελληνικες ταινιες..(ναι ,ναι ,ξερεις ποιες λεω,αυτες με την Μεμα Σταθοπουλου)

tabula_rasa

# 8 στις 8/5/2003
author

Παράθεση:
Originally posted by Rantanplan
1)οι εποχες που ο αντρας δεν μπορουσε να κλαψει περασανε μαζι με την τελευταια φορα που εκανε επιτυχια στο σινεμα ο Ξανθοπουλος
2)Το να χαρακτηριζεις οτι σου "ζαλιζει τον ερωτα"ενας ΦΙΛΟΣ σου που καθεται μαζι σου,για να σου σταθει(λες και δεν εχει δικιατου ζωη και καλυτερα πραγματα να κανει)ειναι ασχημο εκ μερους σου.
3)το να παρουσιαζεις τον πονο της κοπελλας με τετοιο τροπο,με χαλασε αφανταστα.Συνηθως πανε κωμμωτηριο οσες ειχαν χασει την αυτο εκτιμηση τους και χρειαζωνται να αιστανθουν καπως ομορφα και καλυτερα..οχι για τον επομενο.
Και αυτα τα συμπερασματα οτι θελουν το αγορι της φιλης....
Λειτουργεις αρκετα ανταγωνιστικα και σεξιστικα,και μπορω να πω οτι ο συλλογισμος σου μου θυμισε 12ρονο παιδι.
Αν σε βολευει να πιστευεις οτι εμεις ειμαστε αυτα τα ακαρδα ,ρηχα,επιπολαια πλασματα που εγκληματουν σ αυτο το φτωχο πλην τιμιο παιδι(ναι,εσυ),καλως.
Το να εκθετεις ετσι την γνωμη σου,ειναι απαραβατο δικαιωμα σου.
Αλλα ειναι και μενα δικαιωμα μου να σου πω οτι βλεπεις πολλες ελληνικες ταινιες..(ναι ,ναι ,ξερεις ποιες λεω,αυτες με την Μεμα Σταθοπουλου)

Prwta apo ola to na apeythinese se prwto proswpo kai na krineis mesa apo mia perigrafh katastashs den einai epixeirimatologia.
An thes na pisteyeis oti ayta pou egrapa den yparxoun stourthokamilizeis.

Xairome pou eisai ygieis kai antidras, alla oi xarakthrismoi den armozoun kai den odhgoun se apotelesma.

An eixes diabasei to keimeno opws einai, tha eblepes

1. o filos zalizei ton erwta giati tou leei oti den axize kai pame gia alla... enw ekeinos exei to pono tou

2. O ponos twn gynekwn synopsizete se agaphmenes seires twn gynekwn opws to sex and the city kai pistepse me dhxnei thn poly "kalh" pleyra twn pragmatwn. H realistikh eikona ths koinonias mas einai polu xeirwterh.

3. Kai pistepse me xairome pou eisai toso romantikh alla kalo tha htan na mh blepeis toso syntexniaka to thema giati den exeis kanena logo na yperaspisteis anthrwpous antres kai gynekes pou einai synaisthimatika eynouxismenoi.

Xairome pou oi ellhnikes taineies einai toso oikeies s esena alla distixws den exoun sxesh me th shmerinh pragmatikothta. Thelw na elpizw omws oti yparxoun (isws meiopsifia) akomh gynekes pou timoun to logo tous kai exoun thn dynamh na ponoun kai na prosferoun. An eisai mia apo aytes , den fantazese poso spania eisai...

Oso gia to 12 xrono me kollakeueis, afou patisa ta 30.

Kai nai eimai antagonistikos, me opoion antra h gynaika prospathei na mou apodhxei oti to na exeis arxes h kapoies axies einai ntemonte h bgalmeno apo ellhnikh taineia.

An den to exeis katalabei akoma anthrwpous san ka esena yperaspizome me ayto pou egrapsa.

An to optiko sou pedio ftanei ws ena shmeio den shmenei oti h gh den einai stroggylh...

An esy kai o perigyrw sou exoun mia symperifora den shmenei oti kai ayta pou periegrapsa den yparxoun.

Gine gia ligo realistria kai meine gia panta romantikh. Se kolakeuei kai se kanei pio spania.

M ektimish
tabula rasa

P.S kai mia xaritomenh fatsoula sto telos den kanei to keimeno sou xioumoristiko...

Rantanplan

# 9 στις 8/5/2003
author
Γυναίκα / 53 / Ελεύθερη

Πραξη 3η

1) Η αληθεια ειναι οτι το κειμενο μου βγηκε λιγο πιο αποτομο απο τι θα ηθελα,αλλα εκτιμησε το οτι σου απαντησα ενω θα μπορουσα να πω μεσα μου "μα τι ...-εδω βαζεις οτι χαρακτηρισμο θες-...! και να παω σε καποιο αλλο αρθρο.
2)Σ ευχαριστω για τα καλα σου λογια,ναι ξερω οτι δεν ειναι ολοι ιδιοι αλλα εκεινη την ωρα,αιστανθηκα οτι γενικευες πολυ και οτι εβγαζες τους αντρες λαδι και τις γυναικες σκυλες.Τι με νοιαζει τι πιστευεις?Δεμν με νοιαζει.Απλα πατησες καποιο νευρο γιατι ημουν μεχρι προσφατα με καποιον που εβγαζε αφανταστο ανταγωνισμο στις γυναικες,,(και σε μενα φυσικα,κατι που δεν ΧΩΡΑΕΙ σε ενα ζευγαρι)
3)Η φατσουλα δεν ηταν για να ειναι χιουμοριστικη.Αλλα ψιλο-φιλικη γιατι τα εβαζα με αυτα που ελεγες,αλλα ηθελα να καταλαβεις οτι δεν εχω κατι προσωπικο με σενα.Αν Ηθελα να κανω χιουμορ,θα εβαζα
4)καλο το sex and the city.που βλεπεις το κακο στην σεξουαλικη απελευθερωση 4 γυναικων?(ενταξει,η samantha ειναι σαν αντρας στο τροπο της,αλλα καπου καπου την χαιρωμαι)
5)Αν σε πειραξε ο τροπος μου ζητω συγνωμη,ειλικρινα.Αν σε ενοχλησε κατι που ειπα,....sorry but its a free country.
Γιαυτο υπαρχουν και τα φορουμς.Για ανταλλαγη αποψεων.

tabula_rasa

# 10 στις 9/5/2003
author

ελπιζω τελευταια πραχη

Παράθεση:
1) Η αληθεια ειναι οτι το κειμενο μου βγηκε λιγο πιο αποτομο απο τι θα ηθελα,αλλα εκτιμησε το οτι σου απαντησα ενω θα μπορουσα να πω μεσα μου "μα τι ...-εδω βαζεις οτι χαρακτηρισμο θες-...! και να παω σε καποιο αλλο αρθρο.
2)Σ ευχαριστω για τα καλα σου λογια,ναι ξερω οτι δεν ειναι ολοι ιδιοι αλλα εκεινη την ωρα,αιστανθηκα οτι γενικευες πολυ και οτι εβγαζες τους αντρες λαδι και τις γυναικες σκυλες.Τι με νοιαζει τι πιστευεις?Δεμν με νοιαζει.Απλα πατησες καποιο νευρο γιατι ημουν μεχρι προσφατα με καποιον που εβγαζε αφανταστο ανταγωνισμο στις γυναικες,,(και σε μενα φυσικα,κατι που δεν ΧΩΡΑΕΙ σε ενα ζευγαρι)
3)Η φατσουλα δεν ηταν για να ειναι χιουμοριστικη.Αλλα ψιλο-φιλικη γιατι τα εβαζα με αυτα που ελεγες,αλλα ηθελα να καταλαβεις οτι δεν εχω κατι προσωπικο με σενα.Αν Ηθελα να κανω χιουμορ,θα εβαζα
4)καλο το sex and the city.που βλεπεις το κακο στην σεξουαλικη απελευθερωση 4 γυναικων?(ενταξει,η samantha ειναι σαν αντρας στο τροπο της,αλλα καπου καπου την χαιρωμαι)
5)Αν σε πειραξε ο τροπος μου ζητω συγνωμη,ειλικρινα.Αν σε ενοχλησε κατι που ειπα,....sorry but its a free country.
Γιαυτο υπαρχουν και τα φορουμς.Για ανταλλαγη αποψεων.

Apla se parapempw sto arthro skotwste tous batraxoskorpious, einai kako na exeis apothimena kai symfwna me ayta na antimetopizeis h na krineis tous anthrwpous.
Den yparxei antagonistikotita sto keimeno. Apla esy to eides, h to metefrases etsi. An kapoios se plhgose, thimisou oti den eimoun egw, mh genikeyeis. Den plhgwnoun oloi oi antres, kai distixws kaneis to idio lathos pou me katigorises. Genikeyeis.

kai kati teleytaio, oi gynekes sto sex and the city, den einai apeleytheromenes matakia, einai pio distixismenes apo sena kai mena kai to kathena. Einai kenes. An ebazan antres stous rolous tous tha eleges ti kathikia kai gourounia einai aytoi oi antres. Mh to blepeis syntexniaka. An kapoios se plhgose einai giati yparxoun tetioi anthrwpoi. Den einai thema antrwn - gynekwn.
To filo mas den kathorizei th symperifora, to myalo mas to kanei kai h eleipsh hthikhs.
m ektimish
tabula rasa

strellitsia

# 11 στις 9/5/2003
author
Γυναίκα / 45 / Παντρεμένη
Ν. Χανίων / Καβρός Χανίων
Θέματα: 7
Απαντήσεις: 169
Φίλε tabula,
δεν νομίζω πως τίθεται θέμα αποθημένων στις απαντήσεις που έλαβες απο την Rantanplan.
Για να είμαι ειλικρινείς κι εγώ διαβάζοντας το άρθρο σου περί γυναικείας και ανδρικής συμπεριφοράς στο θέμα του χωρισμού παραξενεύτηκα.
Μου φάνηκες λίγο απόλυτος.Οχι πως δεν πιστεύω οτι υπάρχουν τέτοιες αντιδράσεις σαφώς και υπάρχουν αλλά δεν νομίζω πως αποτελούν τον κανόνα.Μάλλον η εξαίρεση είναι.
Στο κάτω κάτω το πως θα αντιδράσει κάποιος σε έναν χωρισμό είναι θέμα χαρακτήρα και ο καθένας συνεπώς αντιδρά διαφορετικά.Ετσι δεν είναι?
Μιλάμε πάντα για χωρισμό μετά από υγιη σχέση έτσι?Γιατί αν μιλάμε για χωρισμό μετά απο σχέση 2 ημερών συμφωνώ απόλυτα με όσα λες.

tabula_rasa

# 12 στις 10/5/2003
author

Παράθεση:
Originally posted by strellitsia
Φίλε tabula,
δεν νομίζω πως τίθεται θέμα αποθημένων στις απαντήσεις που έλαβες απο την Rantanplan.
Για να είμαι ειλικρινείς κι εγώ διαβάζοντας το άρθρο σου περί γυναικείας και ανδρικής συμπεριφοράς στο θέμα του χωρισμού παραξενεύτηκα.
Μου φάνηκες λίγο απόλυτος.Οχι πως δεν πιστεύω οτι υπάρχουν τέτοιες αντιδράσεις σαφώς και υπάρχουν αλλά δεν νομίζω πως αποτελούν τον κανόνα.Μάλλον η εξαίρεση είναι.
Στο κάτω κάτω το πως θα αντιδράσει κάποιος σε έναν χωρισμό είναι θέμα χαρακτήρα και ο καθένας συνεπώς αντιδρά διαφορετικά.Ετσι δεν είναι?
Μιλάμε πάντα για χωρισμό μετά από υγιη σχέση έτσι?Γιατί αν μιλάμε για χωρισμό μετά απο σχέση 2 ημερών συμφωνώ απόλυτα με όσα

perigrafontas mia katastash den shmenei oti oles oi gynekes exoun thn idia symperifora. Apla pisteyw oti ayto symbenei teleytaia se polu megalo bathmo.
An kapoios anagnorizei ton eayto tou mesa se aytes tis gynekes(kai den ennow esena se kamia periptwsh) mono tote exei logo na thigete.

Oso gia thn Rati otan anarwththika giati einai epithetikh, mou apanthse oti exei plhgwthei apo antra pou eixe antagonistikh symperifora. An ayto den einai apothimeno, tote tha prepei na anarwtithoume gia th simiologia twn lexewn.
Eyxaristw gia to endiaferon sou.

Rantanplan

# 13 στις 10/5/2003
author
Γυναίκα / 53 / Ελεύθερη
Ki oso synexizeis na me xaraktirizeis kai na moy vazeis TAMPELES,tha ginomai olo kai pio epithetiki..............mazi soy(ante kai me ton zppnnk.Na sas systiso?)...

Ayto xryso moy,den einai apothimeno,einai antipatheia,.... pleon.

Opos vlepeis den soy apantisa kai oyte otan apantise i strellitsa(Thankyou ,by the way).Alla esy,ekei.....

Kai to koynoypi me enoxlei
Exo apothimeno mazi toy?
H h embeiria tis fagoyras theoreitai apothimeno?

Ta 2 keimena(H maimoy kai oi vatraxoskorpioi) eytyxos yparxoun,kai den xreiazetai na prospathiso na yperaspisto ton eayto moy etsi opos me xaraktirizeis kai diastrevloneis ta legomena moy gia na volepsoyn esena, kai na kalypsoyn to gegonos oti den exeis pei tipota prosopiko mono kritikareis kai katigoreis.
Kai les kai bourdes.
(TORA imoyn sygratimena epithetiki.Did you feel the difference,baby?)
Mipos me goystareis,kata vathos?

tabula_rasa

# 14 στις 10/5/2003
author

Παράθεση:
Ki oso synexizeis na me xaraktirizeis kai na moy vazeis TAMPELES,tha ginomai olo kai pio epithetiki..............mazi soy(ante kai me ton zppnnk.Na sas systiso?)...

Ayto xryso moy,den einai apothimeno,einai antipatheia,.... pleon.

Opos vlepeis den soy apantisa kai oyte otan apantise i strellitsa(Thankyou ,by the way).Alla esy,ekei.....

Kai to koynoypi me enoxlei
Exo apothimeno mazi toy?
H h embeiria tis fagoyras theoreitai apothimeno?

Ta 2 keimena(H maimoy kai to allo) eytyxos yparxoun,kai den xreiazetai na prospathiso na yperaspisto ton eayto moy etsi opos me xaraktirizeis kai diastrevloneis ta legomena moy gia na volepsoyn esena, kai na kalypsoyn to gegonos oti den exeis pei tipota prosopiko mono kritikareis kai katigoreis.
Kai les kai bourdes.
(TORA imoyn sygratimena epithetiki.Did you feel the difference,baby?)
Mipos me goystareis,kata vathos?
kala eisai arrwsth, xekolla...
Rwta ta paidia pou me gnorisan, kswtiko, sovokai, melique, nicks, horseman, dealler kai tha katalabeis poso allou eisai...

kane mou mia xarh phgene se mia gwnia kai pethane, ante giati poly asxolithikame...esy xekinises na grafeis sta arthra ayta.
Eisai toso feygath pou mporei na ftaxeis istories oti se goustarei olo to chat.

Pou se xerw re zourlomandia, kai pou me xereis ?

Pare kana Prozak na hremiseis... kai bres syntoma antra.

Rantanplan

# 15 στις 10/5/2003
author
Γυναίκα / 53 / Ελεύθερη

ταβουλε

Agapi moy,pos ekfrazesai etsi?(Mipos xtypisa kapoio neyro?
Mipos exeis apothimeno?)
Giati eisai epithetikos,moro moy?

sovokai,horseman,ksotiko,(sorry den sas thymamai oloys)...... ........?.......ti theleis na toys rotiso eipame?
???????????
Ego pantos se thelo!!

San kolasmeni!!!
(kai gia na sovareytoume ligo.epeidi vlepo oti patises mia ysteria-i leksi humour pantelos agnosti e?-,tha to stamatiso edo.)

jasmine

# 16 στις 10/5/2003
author
Γυναίκα / 45 / Ελεύθερη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αλιμος
Θέματα: 3
Απαντήσεις: 43
Το θέμα της "καβάντζας" είναι unisex, δηλ. αφορά και τα δύο φύλα. Η διαθεσιμότητα για σεξ, που μπορεί να βρει συστηματικά κάποιος σε μια σχέση, το συναισθηματικό καταφύγιο-στήριγμα που σου προσφέρει ο άλλος, στην τελική ακόμα και η συντροφιά για τις διακοπές, το χειμώνα που κάνει κρύο και το καλοκαιράκι που η θερμοκρασία χτυπάει γκελ, αποτελούν ικανούς λόγους για να συντηρεί κάποιος μια σχέση, που πάνω κάτω δεν τον γεμίζει.

Αν δεν είχα δει φίλες μου, να φέρονται απίστευτα συμφεροντολογικά δε θα πίστευα ότι η γυναίκα, αυτό το τόσο συναισθηματικό ον μπορεί να ενεργήσει έτσι. Παρατήρησα όμως ότι δεν το έκαναν από πουτανια, απλά ήθελαν να κάνουν οικογένεια με κάποιον πιο ισχυρό, οικονομικά και μεγαλύτερο ηλικιακά, προσφορά και ζήτηση ένα πράγμα. Από την άλλη μεριά όμως, μια γυναίκα γύρω στα 25-26 που θέλει να κάνει παιδάκια, είναι σωστό να περιμένει ΄πότε θα καπνίσει στο συνομήλικο φίλο της να συμμεριστεί τα όνειρά της?. Και στην περίπτωση που ο 26άχρονοσ ανερχόμενος και φέρελπις νέος πατήσει τα 30 και συνειδητοποιήσει ότι δε θέλει την ίδια γυναίκα, που έχει τα τελευταία 4-5 χρόνια, για γάμο? Τότε τι κάνει μια γυναίκα στα 30, που πρέπει να αρχίσει ξανά τα ραντεβού και τα καρδιοχτύπια? Δε λέω ωραία αυτά, αλλά υποτίθεται ότι αυτό το έκανε μια 15ετία, στα 30 της μια γυναίκα θέλει άλλα πράγματα, για τα οποία την έχουν προετοιμάσει η οικογένεια και η κοινωνία, υποσυνείδητα ή δογματικά.
Προσωπικά, εγώ΄προετοιμάζω τον εαυτό μου, ώστε όταν αποκτήσω γιο/κόρη να μπορώ να το στηρίξω οικονομικά και ψυχολογικά μετά από ένα ενδεχόμενο διαζύγιο. Τα μητρικά ένστικτα δεν μπορεί να τα καταλάβεί ή να τα νιώσει ένας άντρας, εξάλλου ο αρσενικός, εκ φύσεως, είναι πιο δεμένος με τη γυναίκα του παρά με τα παιδιά του. ΄
Νόμιζα ότι αρκετά εμβάθυνα στο θέμα. Η αλήθεια είναι ότι πίσω από την καβάντζα κρύβεται η ανασφάλεια της γυναίκας για οικογένεια και η ανασφάλεια του άντρα για απώλεια σεξουαλικής συντροφιάς. Τίποτα από αυτά δεν είναι απόλυτο βέβαια, και ούτε ειίμαι και ειδικός, αλλά σίγουρα ο άντρας όσο είναι ακμαίος δε φοβάται ότι θα χάσει την αναπαραγωγιική του ικανότητα ούτε φοβάται ότι θα γεράσει μόνος. Στο κάτω-κάτω αυτός θα είναι εργένης ενώ μια γυναίκα στη θέση του θα λέγεται γεροντοκόρη και παράξενη. Όσο λοιπόν η κοινωνία έχει άλλα μέτρα και σταθμά για τα δύο φύλα, ο μαιμουδισμός, για τους μεν και τους δε, είναι απλώς τρόπος επιβίωσης και διαιώνισης.

Rantanplan

# 17 στις 10/5/2003
author
Γυναίκα / 53 / Ελεύθερη

ξασμινε

Παράθεση:
Originally posted by jasmine
Το θέμα της "καβάντζας" είναι unisex, δηλ. αφορά και τα δύο φύλα. Η διαθεσιμότητα για σεξ, που μπορεί να βρει συστηματικά κάποιος σε μια σχέση, το συναισθηματικό καταφύγιο-στήριγμα που σου προσφέρει ο άλλος, στην τελική ακόμα και η συντροφιά για τις διακοπές, το χειμώνα που κάνει κρύο και το καλοκαιράκι που η θερμοκρασία χτυπάει γκελ, αποτελούν ικανούς λόγους για να συντηρεί κάποιος μια σχέση, που πάνω κάτω δεν τον γεμίζει.

Αν δεν είχα δει φίλες μου, να φέρονται απίστευτα συμφεροντολογικά δε θα πίστευα ότι η γυναίκα, αυτό το τόσο συναισθηματικό ον μπορεί να ενεργήσει έτσι. Παρατήρησα όμως ότι δεν το έκαναν από πουτανια, απλά ήθελαν να κάνουν οικογένεια με κάποιον πιο ισχυρό, οικονομικά και μεγαλύτερο ηλικιακά, προσφορά και ζήτηση ένα πράγμα. Από την άλλη μεριά όμως, μια γυναίκα γύρω στα 25-26 που θέλει να κάνει παιδάκια, είναι σωστό να περιμένει ΄πότε θα καπνίσει στο συνομήλικο φίλο της να συμμεριστεί τα όνειρά της?. Και στην περίπτωση που ο 26άχρονοσ ανερχόμενος και φέρελπις νέος πατήσει τα 30 και συνειδητοποιήσει ότι δε θέλει την ίδια γυναίκα, που έχει τα τελευταία 4-5 χρόνια, για γάμο? Τότε τι κάνει μια γυναίκα στα 30, που πρέπει να αρχίσει ξανά τα ραντεβού και τα καρδιοχτύπια? Δε λέω ωραία αυτά, αλλά υποτίθεται ότι αυτό το έκανε μια 15ετία, στα 30 της μια γυναίκα θέλει άλλα πράγματα, για τα οποία την έχουν προετοιμάσει η οικογένεια και η κοινωνία, υποσυνείδητα ή δογματικά.
Προσωπικά, εγώ΄προετοιμάζω τον εαυτό μου, ώστε όταν αποκτήσω γιο/κόρη να μπορώ να το στηρίξω οικονομικά και ψυχολογικά μετά από ένα ενδεχόμενο διαζύγιο. Τα μητρικά ένστικτα δεν μπορεί να τα καταλάβεί ή να τα νιώσει ένας άντρας, εξάλλου ο αρσενικός, εκ φύσεως, είναι πιο δεμένος με τη γυναίκα του παρά με τα παιδιά του. ΄
Νόμιζα ότι αρκετά εμβάθυνα στο θέμα. Η αλήθεια είναι ότι πίσω από την καβάντζα κρύβεται η ανασφάλεια της γυναίκας για οικογένεια και η ανασφάλεια του άντρα για απώλεια σεξουαλικής συντροφιάς. Τίποτα από αυτά δεν είναι απόλυτο βέβαια, και ούτε ειίμαι και ειδικός, αλλά σίγουρα ο άντρας όσο είναι ακμαίος δε φοβάται ότι θα χάσει την αναπαραγωγιική του ικανότητα ούτε φοβάται ότι θα γεράσει μόνος. Στο κάτω-κάτω αυτός θα είναι εργένης ενώ μια γυναίκα στη θέση του θα λέγεται γεροντοκόρη και παράξενη. Όσο λοιπόν η κοινωνία έχει άλλα μέτρα και σταθμά για τα δύο φύλα, ο μαιμουδισμός, για τους μεν και τους δε, είναι απλώς τρόπος επιβίωσης και διαιώνισης.

Exεις δικιο σε ολα!
Θα προσθεσω ομως το εξης:ο αντρας δενεται με τα παιδια του,αν τον αφησουμε,η/και τον σπρωξουμε λιγο προς αυτην την κατευθυνση,...με το να ασχοληθει με το παιδι(μπανιο,πανες,...)και να δεθει....

Κατα τα αλλα,συμφωνω με ολα...

koyrsaros

# 18 στις 10/5/2003
author
Ανδρας / 59 / Παντρεμένος
Ν. Θεσσαλονίκης / Καλαμαριά
Θέματα: 226
Απαντήσεις: 1.831
Διακρίνω αψιμαχίες και είναι κρίμα...Μην χαλιέστε με τέτοια, αγαπητοι φίλοι...η ζωή είναι μικρή ...χαρείτε την !!!!
Ενας φίλος σας...

# 19 στις 10/5/2003
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Εφοσον η αγαπημενη μου η Ραντανπλαν με θυμηθηκε θα παρω το μικροφωνο αλλα ισως να σας εκπληξω με το τι θα πω.Κατ αρχην δεν υπαρχουν απολυτα.Οπως μπορει ενας ανθρωπος να διαλυθει απο εναν χωρισμο μπορει καποιος αλλος να ξεσκιστει στο σεξ για μια βραδυα και να τα ξεχασει ολα.Εχω δει γυναικες να κλαινε για ενα μηνα ενω εχω δει κοπελα να χωριζει το αγορι της λεγοντας του οτι βρηκε αλλον,οταν αυτος της την ειπε αυτη διεδωσε οτι το πουλι του ειναι 5 εκατοστα σε πληρη στυση(αλλες κοπελες την διεψευσαν αλλα αμα ραγισει το γυαλι...) και τον εκανε ρομπα...μην γενικολογουμε λοιπον.Επισης οι γυναικες ειναι πολυ πιο συναισθηματικες απο μας,οταν μια ζωη αντιμετωπιζουν τα κατακαθια της αντρικης κοινοτητας(απο επιλογη πολλες φορες αλλα ασ μην παμε εκει...) αναγκαζονται να γινουν σκληρες για να μην καταρρευσουν.Μην κατηγορουμε λοιπον τις γυναικες παντα ακομα και αν σε τετοια θεματα εχουν παρει την πρωτια προ πολλου.Οταν βρεθειτε με μια τετοια,σκληρη γυναικα να κατανοησετε την κατασταση της και να δειχνετε χωρις να χασετε τον αντρισμο σας οτι δεν ειστε σαν τους αλλους παρ ολο που εχετε πουλι.Επισης γυναικες να θυμαστε κατι,το να θελετε ισα δικαιωματα και αντιμετωπιση ειναι λογικο και δικαιο.Με το να αντιγραφετε τις κακες αντρικες συμπεριφορες που αντιμετωπιζετε δεν γινεστε ισες,απλως γινεστε που...εεε,κακες(ουφ,το προλαβα) και δεν σας αξιζει καλη μεταχειριση.Δεν ειμαστε ολοι κακοι,στρεψτε το βλεμμα σας και αλλου...Οπα,αρχιζει το Χ-Μεν,αντε γεια,τα λεμε σε κανα δυωρω!

kras1

# 20 στις 10/5/2003
author
Ανδρας / 64 / Ελεύθερος
Ν. Θεσσαλονίκης / Θεσσαλονίκη
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 2

Κοιτάζοντας στα μάτια;

Παράθεση:
Εγω πιστευω οτι λιγοι ανθρωποι,χωριζουν,κοιτταζωντας τον αλλον στα ματια,μενουν μονοι να κανουν αυτογνωσια,και μετα πανε στην επομενη σχεση..Οσοι απο μας λειτουργουν ετσι,ειναι λιγοι(Κιακομα και εγω,εμεινα σεμια κακη σχεση,αλλα δεν πηγα αλλου τουλαχιστον),και νομιζω οτι πηγαζει απο το ποσο ΣΕΒΕΣΑΙ τον συνανθρωπο σου,ασχετα με το αν εισαι ακομα η οχι ερωτευμενος μαζι του...

Πως μπορείς να σεβαστείς οποιονδήποτε δεν σέβεται το εαυτότου;
Μήπως δεν φταίει μόνο αυτος;
Μήπως εμείς δεσμευτήκαμε με μια εξιδανικευμένη εικόνα που φτιάξαμε;

Έχουμε μάθει να πλασάρουμε τον εαυτό μας. Σε αυτό έχουμε γίνει οι καλύτεροι.

Πότε θα μάθουμε να σεβόμαστε τον εαυτό μας;
Επιλέξτε σελίδα: (1-2)
Σελίδες 12
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.