Παράθεση:
Originally posted by pythagoras
Εάν λαλώ τας γλώσσας των ανθρώπων και των αγγέλων, αγάπην δε μή έχω, έγεινα χαλκός ηχών, ή κύμβαλον αλαλάζον. 2 Και εάν έχω προφητείαν, και εξεύρω πατά τα μυστήρια και πάσαν την γνώσιν, και εάν έχω πάσαν την πίστιν, ώστε να μετατοπίζω όρη, αγάπην δε μή έχω, είμαι ουδέν. 3 Και εάν πάντα τα υπάρχοντά μου διανείμω, και εάν παραδώσω το σώμα μου διά να καυθώ, αγάπην δε μή έχω, ουδέν ωφελούμαι.
4 Η αγάπη μακροθυμεί, αγαθοποιεί? η αγάπη δεν φθονεί? η αγάπη δεν αυθαδιάζει, δεν επαίρεται, 5 δεν ασχημονεί, δεν ζητεί τα εαυτής, δεν παροξύνεται, δεν διαλογίζεται το κακόν? 6 δεν χαίρει εις την αδικίαν, συγχαίρει δε εις την αλήθειαν. 7 Πάντα ανέχεται, πάντα πιστεύει, πάντα ελπίζει, πάντα υπομένει.
8 Η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει. Τα άλλα όμως, είτε προφητείαι είναι, θέλουσι καταργηθή? είτε γλώσσαι, θέλουσι παύσει? είτε γνώσις, θέλει καταργηθή?
Παράθεση:
Originally posted by Nicks_Re_Loaded
Η "αγάπη" δεν θέλει κόπο.
Θέλει τρόπο.
Σαν τα Ελληνικά πρωταθλήματα.
Με τη διαφορά ότι δεν μπορείς να πείσεις ούτε τον εαυτό σου.
![]()
Παράθεση:
Originally posted by George100
Δύο άνθρωποι αγαπούν ο ένας τον άλλον όταν μπορούν να ζήσουν ο ένας χωρίς τον άλλον, αλλά επιλέγουν να ζήσουν μαζί.
Παράθεση:
Originally posted by SusannaP
Ετυμολογικα η λεξη αγαπω ερχεται απο την συζευξη των λεξεων αγω + απαν.
Ετσι η χθαμαλη εννοιολογια που αποδιδεται στην λεξη ειναι και αδοκιμη αλλα και ασυνεπης με την ουσια της.
Ή μαλλον για να μην ειμαι τοσο αυστηρη , ειναι ελλειπη τα στοιχεια που τις αποδιδονται.
Η πιο ολοκληρωμενη περιγραφη της ουσιας της αγαπης διδεται πολυ ομορφα στο Υμνο της Αγαπης (Επιστολη Απ.Παυλου προς Κορινθιους Β,' ια' κεφαλαιο) που παρεθεσε ο Πυθαγορας.
Αν εντρυφησουμε στην ομορφια της, στην πληροτητα της και στα στοιχεια της και βυθιστουμε στον εαυτο μας θα συνειδητοποιησουμε κατα ποσον αξιωνουμε την αγαπη ή αυταπαταμαστε λεγοντας οτι αγαπαμε.![]()
Παράθεση:
Originally posted by SusannaP
ο Υμνος της αγαπης αναφερεται στην πρωτη επιστολη προς Κορινθιους στο δεκατοτριτο κεφαλαιο.![]()
Παράθεση:
Originally posted by George100
Ένας τελεολογικός ορισμός - τελεολογικός υπό την έννοια ότι επεξηγείται με βάση το σκοπό ή την επιδίωξη που φαίνεται να εξυπηρετεί - είναι ότι η αγάπη είναι η θέληση ενός ανθρώπου να επεκτείνει τον εαυτό του με σκοπό να καλλιεργήσει την πνευματική του ανάπτυξη, ή την πνευματική ανάπτυξη ενός άλλου ανθρώπου. Ο ορισμός αυτός ανήκει στον Σκοτ Πεκ, ένα ψυχίατρο της δεκαετίας του 70, που ασχολήθηκε σε βάθος με το θέμα, περισσότερο από επιστημονική και πολύ λιγότερο από φιλολογική άποψη.
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media