Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!

βιβλια

Σελίδα : 1

lonelyme

# 1 στις 14/4/2005
author
Γυναίκα / 38 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Ηλιούπολη
Θέματα: 71
Απαντήσεις: 1.657
'Aρεσαν+: 0%

βιβλια

λοιπον, σκεφτικα (ναι, το κανω και αυτο που και που!) να κανω ενα αρθρο για προτασεις βιβλων!ποιο βιβλιο διαβασατε προσφατα και σας αρεσε και πιστευετε οτι αξιζει να διαβασουν και οι αλλοι?ποιο βιβλιο δεν θα προτεινατε με τιποτα?οχι τιποτα, αλλα επειδη διαβαζω πολυ δεν ξερω τι να διαλεξω μετα

λοιπον, για να ξεκινησω, αξιζει να διαβασετε το "ιλλουμινατι-πεφωτισμενοι" του νταν μπραουν.ειναι πολυ καλο και επικαιρο με τον θανατο του παπα και μην διαβασετε το "ο μικρος φιλος" της ντονα ταρττ, ενα βιβλιο 960 σελιδων πολυ κουραστικο.
μπορα ειναι θα περασει, αρκει να μην μας πνιξει...

Summerwine

# 2 στις 14/4/2005
author
Ανδρας / 59 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Πειραιάς) / Πέραμα
Θέματα: 30
Απαντήσεις: 4.462
Οπωσδήτοτε ναι:

"Τρυποκάρυδος" και "Το Αρωμα Του Ονείρου", αμφότερα Τομ Ρόμπινς

Επίσης:

Αν έχεις διαβάσει ένα από τα
"Αλχημιστής" (Π. Κοέλιο),
"Ο Γλάρος Ιωνάθαν" (Ρ. Μπαχ) και
"Ο Κήπος Του Προφήτη" (Χ. Γκιμπράν)

... πήγαινε κατ ευθείαν στο "Τα Ορια Του Ουρανού" (W. Dyer)

... ό,τι πεις... :)

argaard

# 3 στις 14/4/2005
author
Ανδρας / 42 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Χαλάνδρι
Θέματα: 11
Απαντήσεις: 1.283
George R.R. Martin - A song of ice and fire
Επίσης παλιά αλλά καλά «το εκκρεμές του φουκό και το όνομα του ρόδου του Εκο»
The magician είναι ένα πολύ καλό φαντασίας αλλά αυτή την στιγμή μου διαφεύγει ο συγγραφέας.
Ένα βιβλίο που θέλω πολύ να διαβάσω είναι το hitch hiker’s guide to the galaxy
There is no justice, it's just me

# 4 στις 14/4/2005
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

αντονιο πορψηια-γαβριελ γαρψια μαρςυεζ...

To πιο ομορφο που διαβασα τελευταια ειναι "Οι Φωνες" του Αντονιο Πορτσια, σε μεταφραση Βασιλη Λαλιωτη...

Γραφει ο μεταφραστης, ο Βασιλης Λαλιωτης:
"Ο Αντόνιο Πόρτσια υπήρξε συγγραφέας στο βαθμό που συγκέντρωσε και τύπωσε κάτω από το όνομα Φωνές τις ακαθορίστου είδους φράσεις του. Δεν υπήρξε συγγραφέας αν με αυτό τον όρο εννοούμε κάποιον που φροντίζει για τη διάδοση του έργου του. Παρότι κατέθεσε τα βιβλία που τύπωσε σε μιαν αλυσίδα από λαϊκές βιβλιοθήκες της Αργεντινής, αυτό το έκανε μάλλον για να αδειάσει το χώρο από το ατελιέ των φίλων του ζωγράφων όπου τα είχε αποθηκεύσει. Και η φήμη που τον ακολούθησε μετά τον άφησε ανεπηρέαστο, εκτός από μερικούς φίλους και συνομιλητές που του προσέφερε.
Από μια πανουργία της ιστορίας, λες και η εποχή τον χρειαζόταν, μέσα από συναρπαστικές συμπτώσεις, το έργο του έγινε γνωστό και πέρασε ισότιμα στην παγκόσμια ιστορία του αποσπάσματος, δίπλα στα έργα όλων των συγγραφέων που το καλλιέργησαν. Η περίπτωσή του, αληθινός χλευασμός στα ήθη της διάδοσης των λογοτεχνικών έργων στην εποχή του νεοφιλελευθερισμού, όπου έξω από την προπαγάνδα προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει τίποτα, θυμίζει εκείνη τη ρήση του Γεροντικού που λέει: Κάνε τη δουλειά σου και αν θέλει ο Θεός θα σε φανερώσει. Έτσι συνέβη και γι αυτό μπορούμε να μιλάμε για τη φανέρωση του Αντόνιο Πόρτσια.
Οι εκδόσεις του έργου του γρήγορα εξαντλούνται. Οι Φωνές διακινούνται ακόμα και σε φωτοτυπίες και το όνομα του συγγραφέα χάνεται. Σε φυλακές, στα γράμματα των μελλοθανάτων, στις επιστολές των κατατρεγμένων όπου γης, στα λόγια των διανοουμένων της Ευρώπης και της Αμερικής, που δηλώνουν ότι θα άλλαζαν όλο το έργο τους για ένα απόσπασμά του, στις εκρήξεις των εφήβων για ένα πιο δίκαιο κόσμο, στα υπόγεια και τα ανώγεια του κόσμου, σε λαϊκές καρτ-ποστάλ, σε νυχτερινές εκπομπές ραδιοφώνου, στο Άγιο Όρος, στο διαδίκτυο. Τι ήταν λοιπόν αυτός ο άνθρωπος, που πέρασε ανάμεσά μας και εξακολουθεί να μιλάει στις ψυχές μας; "

Το βρηκα εξαιρετικο κι ευχαριστω το μεταφραστη- ποιητη που μου εκανε την τιμη να μου το χαρισει...
Θελω να τονισω οτι η μεταφραση ειναι απο τα πιο ουσιαστικα μερη ενος βιβλιου.Μακαρι να μπορουσαμε να το διαβαζαμε στη γλωσσα του συγγραφεα...
Αλλα επειδη ειναι αδυνατον να ξερουμε τοσες γλωσσες...οταν βρισκουμε αληθινα καλες μεταφρασεις αισθανομαι ευτυχης...και μια απο αυτες ειναι αυτη του Πορτσια...
Το συνιστω ανεπιφυλακτα!!!

Το αλλο ειναι το τελευταιο του Μαρκες...σε μεταφραση της αγαπημενης μου Κλαιτης Σωτηριαδου
"Οι θλιμμενες πουτανες της ζωης μου"

Ενας υμνος στον ερωτα... απο τον μαεστρο της ερωτικης λογοτεχνιας...
Ενας ηλικιωμενος που γιορταζει τα 90στα του γενεθλια, υποκυπτει στον πειρασμο που τον βαζει η ιδιοκτητρια ενος οικου ανοχης, να δοκιμασει μια απο τις παρθενες του "οικου"...Σε ολη του τη ζωη αρνιοταν πεισματικα να προδωσει τις αρχες του, ενω η ιδιοκτητρια του "οικου", που ηταν και φιλη του, του ελεγε παντα:"Ακομα και η ηθικη ειναι υποθεση χρονου"...
Και ο 90χρονος, βρεθηκε σ' αυτην την ηλικια στο χειλος του θανατου, οχι απο γηρατεια αλλα απο ...ΕΡΩΤΑ!!!
Ο συγγραφεας του "Ο ερωτας στα χρονια της χολερας" εδωσε και παλι μια γευση του μεγαλειωδους ταλεντου του, ισορροπωντας με τεχνη και επιδεξιοτητα πανω στην κλωστη που χωριζει το φτηνο αγοραιο σεξ απο τον πιο τρυφερο και αγνο ερωτα...

# 5 στις 14/4/2005
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Originally posted by argaard

Εχεις διαβάσει το Dirk Gently's Holistic Detective Agency και το Long Dark Tea Time of the Soul του ιδίου; (του Douglas Adams)

Από την πενταλογια του hitch hiker’s λατρεύω το "So long, and thanks for all the fish", ειδικά στο κεφάλαιο με τους Dire Straits και τους Fuolornis Fire Dragons

"Mark Knopfler has an extraordinary ability to make a Schecter Custom Stratocaster hoot and sing like angels on a Saturday night, exhausted from being good all week and needing a stiff beer — which is not strictly relevant at this point since the record hadn't yet got to that bit, but there will be too much else going on when it does, and furthermore the chronicler does not intend to sit here with a track list and a stopwatch, so it seems best to mention it now while things are still moving slowly. "

ranran

# 6 στις 15/4/2005
author
Γυναίκα / 44 / Παντρεμένη
Ν. Θεσσαλονίκης / Θεσσαλονίκη
Θέματα: 20
Απαντήσεις: 634
Λατρεύω την Ιζαμπέλ Αλιέντε!!! Έχει απίστευτη πένα!!! Σε μεταφέρει μαγικά!!!! Όποιο βιβλίο της και να διαβάσεις σου αρέσει!!!

argaard

# 7 στις 15/4/2005
author
Ανδρας / 42 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Χαλάνδρι
Θέματα: 11
Απαντήσεις: 1.283

Παράθεση:
Originally posted by MANINA_

Παράθεση:
Originally posted by argaard

Εχεις διαβάσει το Dirk Gently's Holistic Detective Agency και το Long Dark Tea Time of the Soul του ιδίου; (του Douglas Adams)

Από την πενταλογια του hitch hiker’s λατρεύω το "So long, and thanks for all the fish", ειδικά στο κεφάλαιο με τους Dire Straits και τους Fuolornis Fire Dragons

"Mark Knopfler has an extraordinary ability to make a Schecter Custom Stratocaster hoot and sing like angels on a Saturday night, exhausted from being good all week and needing a stiff beer — which is not strictly relevant at this point since the record hadn't yet got to that bit, but there will be too much else going on when it does, and furthermore the chronicler does not intend to sit here with a track list and a stopwatch, so it seems best to mention it now while things are still moving slowly. "

Δεν έχω διαβάσει ακόμα κανένα βιβλίο του μα το Hitch - hiker's θα το αρχήσω σύντομα
There is no justice, it's just me

educator

# 8 στις 18/4/2005
author
Γυναίκα / 52 / Παντρεμένη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Νέα Σμύρνη
Θέματα: 15
Απαντήσεις: 783
Λοιπόν μιας και έπιασα τον Κούντερα σε άλλο άσχετο θέμα (στα Κατοικίδια) θυμήθηκα ένα υπέροχο βιβλίο....

Η Αβασταχτη Ελφρότητα του Είναι.
Μίλαν Κούντερα
Εκδόσεις Εστία (άρα προσεγμένη μετάφραση).

Παράθεση:
Αλχημιστής" (Π. Κοέλιο),
"Ο Γλάρος Ιωνάθαν" (Ρ. Μπαχ) και
"Ο Κήπος Του Προφήτη" (Χ. Γκιμπράν)

... πήγαινε κατ ευθείαν στο "Τα Ορια Του Ουρανού" (W. Dyer)

Ωραίες ιδέες!!!
This is an extraordinary day, like any other. A day crammed full of the unspoken of love stories, unacknowledged grievances and the unwitnessed triumphs. jon mcgregor, if nobody speaks of remarkable things (one of my favourite novels)

educator

# 9 στις 18/4/2005
author
Αχ πρόσφατα διάβασα του Αργύρη Εφταλιώτη τον "Μανόλης ο Ντελμπεντέρης"

Κλασσικό αριστούργημα.
This is an extraordinary day, like any other. A day crammed full of the unspoken of love stories, unacknowledged grievances and the unwitnessed triumphs. jon mcgregor, if nobody speaks of remarkable things (one of my favourite novels)

# 10 στις 18/4/2005
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

...μια πρόταση...

...γιατί δεν ξεκινάμε το (υπάρχον) κλαμπ λογοτεχνίας, αντί να μπλέκουμε το θέμα μέσα στα διάφορα του forum; τώρα που έχουμε αυτήν την δυνατότητα από το sxeseis, ας την εκμεταλλευτούμε!!
Προτάσεις για βιβλία, με σύντομη αναφορά στην υπόθεση και βιβλιοκριτική από αυτούς που τα διάβασαν, σίγουρα ανταλλαγή απόψεων και όχι μόνο τίτλων...ωραίο μου ακούγεται!!
Tι λέτε;

φιλικά,mao

educator

# 11 στις 20/4/2005
author

Παράθεση:
...γιατί δεν ξεκινάμε το (υπάρχον) κλαμπ λογοτεχνίας, αντί να μπλέκουμε το θέμα μέσα στα διάφορα του forum; τώρα που έχουμε αυτήν την δυνατότητα από το sxeseis, ας την εκμεταλλευτούμε!!

Για λέγε περισσότερα.

Ξέρεις ακόμα προσπαθώ να συνηθίσω το καινούργιο "Σχέσεις" και δεν έχω και το χρόνο. Έχουμε και clubs;

Πάντω φανταστική ιδέα!!!!

# 12 στις 21/4/2005
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Ας βοηθήσουν οι ειδικοί, παρακαλώ!

Και βέβαια έχουμε clubs, αυτό ειδικά το στοιχείο με ευχαρίστησε ιδιαίτερα στο νέο sxeseis!
Αγαπητή educator,
υπάρχει μεταξύ πολλών άλλων, club λογοτεχνίας, βιβλίων, ποίησης κλπ ενδιαφέροντα, όμως δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη διαδικασία και δυστυχώς δεν έχω τον χρόνο να το ψάξω!
Θα μου άρεσε πολύ να ξεκινήσουμε κάτι για λογοτεχνία ή βιβλία γενικά, επομένως ας ρωτήσουμε ευθέως τους γνώστες του αντικειμένου!

ΕΝΑ CLUB ΞΕΚΙΝΑ ΟΠΩΣ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΣΤΟ FORUM, Η AΠAITEITAI ΚΑΠΟΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ; ΑΝ ΝΑΙ, ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ;

φιλικά, mao

Rena_L

# 13 στις 21/4/2005
author
Γυναίκα / 46 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Δάφνη
Θέματα: 5
Απαντήσεις: 14
Επειδή είμαι κι εγώ fan της λογοτεχνίας και διαβάζω πολύ,προτείνω ανεπιφύλακτα το Middlesex του Τζέφρυ Ευγενίδη,το οποίο είναι καταπληκτικό και από τα καλύτερα που έχω διαβάσει και μετά ειναι ο Κώδικας da vinci του Dan Brown το οποίο είναι επίσης πολύ καλό!
Φιλικά :-)

klock

# 14 στις 21/4/2005
author
Γυναίκα / 61 / Παντρεμένη
Ν. Λάρισας / Λάρισα
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 46
Τελευταια διαβασα το ''Φτου κι απο την αρχη''
Βιβλιο της Καθυ Κελλυ που μιλαει για τις σχεσεις.Φιλικες
και ερωτικες.Καλογραμενο ευκολοδιαβαστο με χιουμορ

lonelyme

# 15 στις 21/4/2005
author
Γυναίκα / 38 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Ηλιούπολη
Θέματα: 71
Απαντήσεις: 1.657
λοιπον, το νεο κλαμπ "βιβλια" ειναι γεγονος.σας περιμενω εκει να ανταλλαξουμε αποψεις για βιβλια που μας αρεσαν και για βιβλια που δεν μας αρεσαν.see you there
μπορα ειναι θα περασει, αρκει να μην μας πνιξει...

akrat

# 16 στις 24/4/2005
author
Ανδρας / 62 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 138
Απαντήσεις: 1.676

Ένα βιβλίο

Λοιπόν ξαναδιάβασα αυτόν τον καιρό της Μαίρη Σέλλευ το ΦΡΑΝΚΕΣΤΑΙΝ (εκδόσεις Κάκτος) γιατί έτυχε να δω στο νέο Ριάλτο (πριν ένα μήνα) μια παρωδία του έργου και βρήκα ότι είναι ότι πρέπει
Επίσης πριν δύο μήνες διάβασα την βιογραφία του Λ. Τρόσκυ γραμμένη από τον Βίκτωρ Σέρζ εκδόσεις ΚΟΧΛΙΑ δεν είναι μια αγιαστούρα δεν ήταν ποτέ αυτό που λέμε τροτσκιστής επίσημος....
Γενικά μου άρεσε το βιβλίο με οπτικές δύσκολες αποκαλυπτικές, λίγο απακαθηλωτικός...., αλλά τελικά τόσο καλή γραφή και τι ζωή.... Μεγαλείο προσωπικής αυταπάρνησης...
Αυτά. Α ξέχασα ότι ο έρωτας αν δεν συνοδεύετε και από άλλα πράγματα είναι κουτσός. Εκτίμηση φιλία κλπ.
Σελίδα : 1
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.

lastpost